Форумџика на годината

Актуелни политички настани

Дискусија во 'Политика и настани' започната од Ariel, 3 август 2010.

1. DAngel

DAngel Форумски идол

Се зачлени на:
    19 март 2011
    Пораки:
    11.211
    Допаѓања:
    56.943
    Не бе, Д со година на раѓање.
    Ич не е иновативен :D

На JuLleE и Someonespecial им се допаѓа ова.
  2. "Zoki"

"Zoki" Популарен член

Се зачлени на:
    2 декември 2016
    Пораки:
    1.032
    Допаѓања:
    9.127
    Немаат јас ќе бев првиот но се повлеков.
    Кој се тие функционери кога на пола им се одземени.
    Какви се Бугарски или Македонски?

3. +++

+++ Популарен член

Се зачлени на:
    6 јули 2017
    Пораки:
    1.752
    Допаѓања:
    8.069
    Зарем ти навистина мислиш дека Георгиев нема пасош блгарски. Интересно. :D
    Упатувај го до утре слободно, не ме допира искрено. Сакаш и стави го на клада Заев, ќе ти дадам бензин и ќибрит.

4. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    19.831
    Допаѓања:
    264.446
    Имаше еден Дарко нели?

На +++ и DAngel им се допаѓа ова.
  5. zuto

zuto Форумски идол

Се зачлени на:
    6 јануари 2014
    Пораки:
    3.900
    Допаѓања:
    28.608
    @carangigia ама многу добро поентираше Ефтов. Методов на паралелност ептен ме бендиса. И се со факти. Многу добра новинарска колекција за јавноста што не следи баш се. И таман сакав да речам нема кај да бега...го подреков.(facepalm)

Последна измена: 15 јануари 2018
    На Rama, Bjutii, carangigia и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  6. +++

+++ Популарен член

Се зачлени на:
    6 јули 2017
    Пораки:
    1.752
    Допаѓања:
    8.069
    Да де да, како што нема Љубчо Георгиевски кој тврди дека Милошов и пола ВМРО имаат бугарски пасоши. А тој беше сепак татко на партијата и тоа долго време.
    Жалам, ама не ме убедуваш. Камењата насочи ги кон политичарите не кон утепаните и сиротите луѓе кои чекале државата да им донесе парче леб а ги оставила на цедило. Ако ти си избрал да живееш патриотски во ред твој избор. Некој нема време да чека за работа тука и си ја пробал среќата надвор.

7. kikikikirika

kikikikirika Популарен член

Се зачлени на:
    17 јуни 2011
    Пораки:
    2.031
    Допаѓања:
    4.609
    A бе си има теми и за бг пасош и за законот за двојазичност што само трупаме мислења тука.

Шо се деси кај ефтов вечерва? Кој беше глумецов? Иначе го мразам ефтов из дна душе ама денес со овој подот го избриша.

На "Zoki", carangigia, Rama и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  8. Rebecca_R

Rebecca_R Форумски идол

Се зачлени на:
    3 октомври 2016
    Пораки:
    3.083
    Допаѓања:
    55.719
    А најголем дел од камионите кои се возат по ЕУ се сопственост на Бугарски фирми. Зошто? Затоа што профитот е поголем а давачките помали.

Последната реченица - тоа го велам и јас. Ако некој со Бугарски пасош наместо 200 евра, може да обезбеди три или четири пати повеќе, зошто да не?

Тоа се изолирани случаи, јас пример немам сретнато таква личност.

На Lianna Anna, JuLleE, Someonespecial и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  9. sanjaeva

sanjaeva Форумски идол

Се зачлени на:
    3 февруари 2011
    Пораки:
    3.391
    Допаѓања:
    87.677
    @Rebecca_R ме интересира дали зборуваш од искуство или од рекла казала муабети?

Колку за инфо, во МК нема ниту еден возач кој бара работа во АВРМ, а тоа е доволен факт да ти реплицирам и демантирам дека зимаат 200 еур плата.
    Ако во меѓувреме се пријавил некој кој бара работа, веќе утре ќе најде, затоа што се дефицитарен кадар.
    Пазарот на труд функционира исто како и пазарот на стоки, па јасно е се околу платите.

На galapce и JuLleE им се допаѓа ова.
  10. Rebecca_R

Rebecca_R Форумски идол

Се зачлени на:
    3 октомври 2016
    Пораки:
    3.083
    Допаѓања:
    55.719
    Од искуство. Конретно за фирма, со сигурност, да не зборам многу, ке кажам само дека блиска личност отвори фирма таму, а не тука. Да е исто, кој би отворил фирма на некое друго место?

За возачи, исто од искуство. Јас знам неколку луѓе кои се возачи а никогаш се немаат пријавено во АВРМ. Работат, наоѓаат нова работа, од муабет - тој бара, еве ти број јави се.

Знаеме овде и платите какви се, а и работодавачите колку редовно пуштаат плата.

11. malerozna

malerozna Форумски идол

Се зачлени на:
    5 март 2011
    Пораки:
    3.395
    Допаѓања:
    78.222
    Чекај сега, сакаш да кажеш дека ти повеќе знаеш колку турци има отколку официјални установи во Германија. Ок.
    Само да се разбереме дека турци и курди не е исто.
    https://en.wikipedia.org/wiki/Turkish_people
    https://en.wikipedia.org/wiki/Kurds

Ако имаш правено муабет со курди, ке ти кажат дека се различни од турците и не се турци, одма се вреѓаат ако ги нареќеш турци.
    Курдите се еден од народите во светот што немат своја држава, иако бројката им е околу 40 милиони. Живеат во Турција, Сирија, Иран и Ирак.

Инаку и во Британија има индијци, пакистанци, романци, бугари што не знаат збор англиски, па живеат и работат тука без проблеми. Кога одат на интервју за документи, одат со преведувач.

На темата за партиите.
    Политиките мора да се спроведат. Партиските војници се само потрошен материјал.
    Сите сме потрошен материјал, па и политичарите.
    Само каузата останува една.

12. sanjaeva

sanjaeva Форумски идол

Се зачлени на:
    3 февруари 2011
    Пораки:
    3.391
    Допаѓања:
    87.677
    @Rebecca_R транспортни фирми се отвараат во соседството затоа што на територијата на ЕУ можат да возат ЕУ возила без ограничување односно без транспортни дозволи, а не заради не знам какви поволности што ги нуди БГ.
    Еве еден податок за трошок плус. Во БГ се плаќа месен (општински) данок за секое возило (како за лесен автомобил, така и за ТМВ), а кај нас не.

На JuLleE му/ѝ се допаѓа ова.
  13. sjdgo

sjdgo Форумски идол

Се зачлени на:
    16 јули 2015
    Пораки:
    5.676
    Допаѓања:
    14.208
    Многу глупости почнаа да се пишуваат. Едни промовираат идеализам и патриотизам, а во суштина, ова население го мачи недостаток на прагматизам. Еве, другите - прогресивците, незаинтересирани за јазици и идентитети, застапуваат иста страна со албанскиот национализам, кој на дело се покажал едно 8243246 пати полош и пофанатичен од македонскиот, било кога. Крајно рационално, нема грешка.
    A тоа што, од кога знам за себе, државата врие од корупција, немаштија, испревртени вредности... секој треба прво да погледне во своја фамилија, меѓу свои пријатели, познаници, па и себе во огледало, и таму да опоменува... не се менува менталитет преку ноќ, со гласање на некакви избори, како што им леташе паметот на некои луѓе.

На Gosh, faye, Rama и 4 други им се допаѓа ова.
  14. kikikikirika

kikikikirika Популарен член

Се зачлени на:
    17 јуни 2011
    Пораки:
    2.031
    Допаѓања:
    4.609
    @malerozna статистиката е точна но влезени се тие само што имаат германски пасош. Има многу од нив што се таму со виза или без документи . И има разлика.

Не ми кажувај разлики Турци, Курди знам јас што е разлика, но курдите во Германија влегуваат како турци и се бројат како турци затоа што уште нивна држава немаат.
    Арно ги спомна курдите... Зошто курдскиот јазик не е втор официјален јазик во Турција?

Значи цела википедија исчитете ја, нигде нема случај како овој во Македонија, за 20% население да мора војска и полиција да биде двојазична и еден куп институции.
    Затоа и законот не е со европско знаменце, за него не не задолжува европска унија, зајко сам се мести да се улижува на албанците со ефтина политика. Што фајде имаат албанците ако на полицијата во Струмица на има двојазична табла ? Тамо кај што си се, нека има !!!

Јуле 10 пати истото, законот бил донесен 2008. Ако бил донесен 2008 зошто сега пак се носи?
    И прочитајте го бре, на многу места НАМЕРНО убаво не е дефинирано 20% на што се однесува , на општина или на цела територија? Јас што не сум правик одма го забележав тоа , утре кој и да го спори законот, ќе добие. Зошто со сила се правите слепи не знам.

На HoneyBun, Rama, YoungandBeautiful и 3 други им се допаѓа ова.
  15. Rama

Rama Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2011
    Пораки:
    5.573
    Допаѓања:
    55.551
    Луѓенца,темава е отклучена:party::party::party:

Што ќе кажете за актуелниот денешен протест-каде едвај 100 луѓе протестираа против промена на името?
    Срам ме фати кога видов само 100 луѓе,па и етикети и осуда како тие биле националисти:^)

А од друга страна,во Солун и Мелбурн 1000+ протестираа и палеа знамиња,ама тие не се националисти,туку само кутрото Македонче е националиста(а камо да беше,денес немаше да сме на ова дереџе,и немаше кој како сака да не игра и управува).
    Убаво некој кажа,Македончето нема национална свест и љубов како прво,а не пак да е националиста:D:D:D

На Tanjamm, orevokrsacka, Lianna Anna и 4 други им се допаѓа ова.
  16. Daniel1997

Daniel1997 Активен член

Се зачлени на:
    14 јануари 2018
    Пораки:
    181
    Допаѓања:
    310
    Зaев еднaш ќе дoјде сите несреќa ќе не снaјде пo сaмo 10 минути кирo се пoвреди и губиме сo пoвеќе oд 10 рaзликa... Незнaм кaкo не се нaјде чoвек дa гo исфрли oд сaлaтa...

Бaрем пoзитив е штo пaк не гo дoнел мухи...

На orevokrsacka, ADOKI и Bitter-Sweet им се допаѓа ова.
  17. Gentlemen

Gentlemen Истакнат член

Се зачлени на:
    30 декември 2017
    Пораки:
    158
    Допаѓања:
    412
  18. sjdgo

sjdgo Форумски идол

Се зачлени на:
    16 јули 2015
    Пораки:
    5.676
    Допаѓања:
    14.208
    Зајас носи среќа таму каде има „ш“ во името.

На orevokrsacka, Lianna Anna, ADOKI и 3 други им се допаѓа ова.
  19. galapce

galapce Форумски идол

Се зачлени на:
    4 ноември 2014
    Пораки:
    4.318
    Допаѓања:
    106.806
    После скоро една ипол деценија,конечно за прв пат гледам реални вести по телевизииве.

На oblace1, JuLleE и anaja1 им се допаѓа ова.
  20. H.VAGA

H.VAGA Популарен член

Се зачлени на:
    10 април 2012
    Пораки:
    1.897
    Допаѓања:
    7.562
    и што виде галабче.дека државата ја продадоа,јазикот,националноста.
    не знам дали постои друга држава во светот што си го менува името затоа што на некои не им се допаѓало.

На orevokrsacka, Lianna Anna, ADOKI и 5 други им се допаѓа ова.