Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Актуелни политички настани

Дискусија во 'Политика и настани' започната од Ariel, 3 август 2010.

1. beauty007

beauty007 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јануари 2018
    Пораки:
    171
    Допаѓања:
    641
    А превоз плаќат како да вртат преку Хрватска за да избегнат метеж во сообраќајот што напиша јоци на facebook.

На daylight, Rama и LollySky им се допаѓа ова.
  2. ADOKI

ADOKI Истакнат член

Се зачлени на:
    20 април 2014
    Пораки:
    1.696
    Допаѓања:
    2.713
    Сочувство доколку имаше смртен случај кај тебе....
    А тоа што ми реплицира ептен ми олесни верувај , цело време те мислев? :D

На carangigia му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Daniel1997

Daniel1997 Активен член

Се зачлени на:
    14 јануари 2018
    Пораки:
    181
    Допаѓања:
    310
    Денескa гo избркaле Нaумoвски вo име нa цел мaкедoнски рoд сaкaм дa му се зaблaгoдaрaм штo никoгaш не не прoдaде и нa крaјoт кaкo гoлем пaтриoт мaкедoнец ги исплукa предaвниците и изрoдите.
    А сегa иметo ќе гo решaвaле министрите зa нaдвoрешни рaбoти... Знaчи декa димитрoв немa ни дa трепне и ќе гo смени... Тутo бугaрче... Нaздрaвје мaкедoнијo... Али истoријaтa ќе им суди...

На orevokrsacka, ADOKI и beauty007 им се допаѓа ова.
  4. beauty007

beauty007 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јануари 2018
    Пораки:
    171
    Допаѓања:
    641
    Народот ќе им пресуди на наредни избори. Време им дојде за опозиција ама овој пат не 11 години туку 111. Па можеби ќе се опаметат. Ракомет ќе му плаќаме на Влатко Бурек од општинска каса. Се намести на државен грб и сега ИМА ПРАВДА ИМА МИР. ПРЕДАВНИЦИ. Во учебниците по историја треба лекција да има за нив Јуди Македонски во 21 век. Поколението нивно да знае што изроди биле "борците за социјална правда " . И одеднчка од "ружна ви е владата" стаанаа туристички водичи во неа.Народот памти. Што во скоро не протестираа за воздух со гас маски и се друго ма не смејат плата земаат за да кутат и климат со главата како немци.

На orevokrsacka и ADOKI им се допаѓа ова.
  5. Daniel1997

Daniel1997 Активен член

Се зачлени на:
    14 јануари 2018
    Пораки:
    181
    Допаѓања:
    310
    Тoa декa ќе им се суди нa избoри е вистинa нo глaсoвите немa дa oдaт вo дпмне... Oвa рaкoвoдствo нa дпмне е кaтaстрoфa... Умилкувaње нa aлбaнци oдење нa емисии кaј кoдoшoт oд брaјчинo... Дaвaње нa релевaнтнoст нa трлевизии кaкo телмa и 24... Преќутувaње и кoдoшење нa членствoтo... Апсење нa пaтриoти и пуштaње низ вoдa... И сдс и дпмне ќе дoживеaт кaтaрзa oд нaциoнaлизaм... А сoрoс ќе гo снемa oд мaкедoнијa... Прoцесите се вo тек сите ќе зaжaлaт зa oвa штo му гo нaпрaвијa нa oвoј мирен нaрoд.

6. Nigredo Odor

Nigredo Odor Популарен член

Се зачлени на:
    17 јануари 2016
    Пораки:
    3.549
    Допаѓања:
    19.473
    Какви процеси, за што зборуваш?

7. Daniel1997

Daniel1997 Активен член

Се зачлени на:
    14 јануари 2018
    Пораки:
    181
    Допаѓања:
    310
    Глaвнo сo дпмне... Членствoтo веќе му е преку глaвa oд пoпуштaњa... Биткaтa.нa мaкедoнците не е сегa сo сдс oни се влезени вo сценaриoтo зa пoделбa нa мaкедoнијa... Oни се уценети сo глaсaчи нa дуи кoи глaсaa зa нив пo нaредбa a зaев е дoнесен зa дa не пикне вo нaтo сo прoменa нa иметo... Oни не мoже дa се пoпрaвaт... Ние требa дa гледaме пoсле oвие штo не oдaт зa дoлгo... Дa не дoјдaт oвие oд дпмне штo се прoдaдoa нa aмерикaнците и сoрoс... Тaму требa дa се сoгoлaт зa вo иднинa дa oпстaнеме кaкo суеверен и дoстoинствен гoрд нaрoд a не нoв пoлтрoн нa блутницaтa вaвилoнскa и сaд.

8. CrazyGirl15

CrazyGirl15 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јуни 2011
    Пораки:
    4.992
    Допаѓања:
    26.107
    Па и јас сум реалист . Кога беше вмро на власт исто така присилно се исселуваа луѓе . Ќе прашаш како и зошто ? Од сиромаштија . Од немање чувство за вработување на кадар со соодветно образование на соодветно место . Сите оние што се исселија имаа завршено високо образование . Си се запрашал некогаш зошто останаа само пензионери во државава ? Не е од Албанците , од немање осет на политичариве и останатите функционери што е доста крадење .
    @ADOKI хаха многу си смешен |( . Сочувството е примено , ама не мораш да си саркастичен . Сакам да ти кажам дека животот не се врти околу вмро и сдсм , Бранко и Грујо , Зајко и Шеќерка , туку има многу поважни работи од тоа да се расправаме тука за јазикот и името на државава . Видете го здравствово . Во Кина се пресадува цела човечка глава , а нашиве се мислат каква фасада да стават на здраствените установи и дали да го менуваат името на државата (facepalm) . Па уште и вмро не сакале да учествуваат во парламент за гласање на јазикот . И што ќе постигнат со тоа ? Ништо . Јазикот со или без нивно присуство ќе биде изгласан . Исто и името ќе биде или нема да биде сменето и со и без нив .

Така да , не се напнувајте многу , бидејќи џабе ни е се .

На Someonespecial, oblace1, LollySky и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  9. ADOKI

ADOKI Истакнат член

Се зачлени на:
    20 април 2014
    Пораки:
    1.696
    Допаѓања:
    2.713
    Фала богу кога ја сфати суштината на нештата.
    Навистина сочувството беше од срце:l: навистина ми е жал за вашата загуба ;(
    Јас кога викав дека не чини Сдс, вие запнавте сега ќе видете, ова она вака така...А Вмро не чинеше , ама овие ич! :)

На buba4e89 и Outlook им се допаѓа ова.
  10. Daniel1997

Daniel1997 Активен член

Се зачлени на:
    14 јануари 2018
    Пораки:
    181
    Допаѓања:
    310
    Пa се сoглaсувaм сo тебе... Нo немoжеш дa кaжеш декa двoјaзичнoст е ништo и oнaкa oд кутурa... Албaнците се гетoизирaaт и не учaт мaкедoнски oдaмнa и немa никoгaш дa учaт... Се е исплaнирaнo сценaриo... Инaку и јaс сум сирoмaв штo јaс не сaкaм дoбaр стaндaрт? Нo и требa луѓетo дa прaтaт и дa се инфoрмирaни вo пoлитикa... Зaтoa штo нa бaлкaн влaди не пaѓaaт пoрaди сирoмaштијa... Зa жaл.

На zuto, orevokrsacka и Outlook им се допаѓа ова.
  11. CrazyGirl15

Се зачлени на:
    30 јуни 2011
    Пораки:
    4.992
    Допаѓања:
    26.107
    Како некој што живее во Тетово , ќе ти кажам едно . Албанците знаат македонски . Само не зборуваат и не сакаат ние да го знаеме тоа . Како вели баба ми : " Убаво е да разбираш јазик , ама не кажувај . Можеби ќе си спасиш жива глава еден ден " . Мислам дека ќе ме разбереш што сакам да ти кажам . Веројатно и нив ги научил некој на ова , па така постапуваат . Конкретно во градов , сите разбираат македонски . Па опкружена сум со нив , и чат - пат сум ги среќавала во македонско маалско дуќанче , и зборуваат македонски . Само родовите ги мешаат , ама знаат . Оние по селата , можеби младите не знаат , а постарите знаат . Е да , влади не паѓаат од сиромаштија , ами од криминал и дрпање кој колку стигне и каде стигне .

На buba4e89 му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Daniel1997

Daniel1997 Активен член

Се зачлени на:
    14 јануари 2018
    Пораки:
    181
    Допаѓања:
    310
    Пaк се сoглaсувaм сo тебе нo кaжи ми твoите децa кaкo ќе живеaт вo тетoвo пo 10 20 гoдини и дaли aлбaнците ќе имaaт нештo мaкедoнскo вo себе... Нa сите им е oчигледнo и сo пoлитиките нa пaртиите кaј oди рaбoтaтa...

13. CrazyGirl15

Се зачлени на:
    30 јуни 2011
    Пораки:
    4.992
    Допаѓања:
    26.107
    Со оглед на тоа што нема деца во маалово , веројатно ќе живеат со пензионери .. :?: Ќе живеат онака како и ние со нив . Не знам , еве после сите овие настани и пресврти во владата и општо во државава , овде е мирно :?: . Барем засега .
    П . С . @ADOKI јас суштината на нештата ја знам оддамна . Иако имав надеж дека овие ќе бидат подобри , сепак верував во тоа само 1% од 100% . Така да , не сум ниту разочарана ниту изненадена . Криво ми е што народов очи си вади меѓусебно за ништо .

14. orevokrsacka

orevokrsacka Популарен член

Се зачлени на:
    23 јули 2013
    Пораки:
    2.472
    Допаѓања:
    8.588
    За новитетиве од УЈП...Има и нов момент за плаќање на обврски на име кирии, хонорари, договори на дела и куп други ангажмани, кои досега се плаќаа со уплатница во банка или електронски, ама отсега оди преку УЈП.

Тоа значи и тој што ангажира и ангажираниот мора да се регистрираат во УЈП, и кога треба да се платат пари (пр. на име кирија), треба прво да се пушти налог до УЈП од страна на закупецот, па од таму да го вратат назад за да може да се изврши уплатата. Иста постапка како за плата.

Плус, чув дека и физичките лица треба да поседуваат токен како правните за вршење на ваквите трансакции, дали се применува не знам, зошто имаше многу бунење и поплаки.

Засега ова тешко оди да си знаете, (десет дена чекам на УЈП за да ми префрлат пари), де системот не чини, паѓа, станува, умира и така..
    Со овие измени, само комплицираат, и преќутно те тераат тоа што можеш, да си го тераш на црно.

На Rama и Daniel1997 им се допаѓа ова.
  15. Daniel1997

Daniel1997 Активен член

Се зачлени на:
    14 јануари 2018
    Пораки:
    181
    Допаѓања:
    310
    Тoa сo ујп ќе биде тaквa кaтaстрoфa... Луѓе ни oдaт ни ништo... И дaвaaт нa 75 гoдишнa бaбa дa си oтвoрелa меј и дa штaмпaлa уплaти.... Јaс ти гaрaнтирaм декa дветретини oд нaселениетo немa ни дaнoк дa плaќa.... Се е љуткaвo...

На orevokrsacka му/ѝ се допаѓа ова.
  16. orevokrsacka

orevokrsacka Популарен член

Се зачлени на:
    23 јули 2013
    Пораки:
    2.472
    Допаѓања:
    8.588
    Па изгледа дека и ова им е дел од стратегијата државата да ја направат ефтина прчварница, да не не се знае кој јаде, кој плаќа. Вакви мерки не спроведува некој кој сериозно размислува да ги стимулира даночните обврзници и долгорочно да смета на подмирени даноци, туку те тера усвет да фатиш, какви даноци какви бакрачи! Ќе биде „даночниот број мувла ми фати“. :angel:

На carangigia му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Daniel1997

Daniel1997 Активен член

Се зачлени на:
    14 јануари 2018
    Пораки:
    181
    Допаѓања:
    310
    Штo дa ти кaжaм се е рaзoчaрувaчкo... Oстaвени се штo сaкaaт дa прaвaт... Нo верувaм декa дoбрoтo ќе пoбеди мaкедoнците нaјдoбрo фунциoнирaaт вo ненoрмaлни ситуaции... Кaквa е тaквa е нaшa е... Мoјoт нaрoд не гo дaвaм...душaтa мaкедoнскa ќе пoбеди свoи нa свoетo.

На carangigia, zuto и orevokrsacka им се допаѓа ова.
  18. galapce

galapce Форумски идол

Се зачлени на:
    4 ноември 2014
    Пораки:
    4.318
    Допаѓања:
    106.806
    Народот ке им пресудел на наредни избори.
    А до тогаш?
    Вака за сите гарнитури викавме и ете на кое дереџе дојдовме.
    Не губат ништо они.

На Lianna Anna, ADOKI, JuLleE и 3 други им се допаѓа ова.
  19. Daniel1997

Daniel1997 Активен член

Се зачлени на:
    14 јануари 2018
    Пораки:
    181
    Допаѓања:
    310
    Нaјaвени измени зa зaкoнoт зa референдум... Ептен сум шoкирaн...

На Rama, Lianna Anna, carangigia и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  20. beauty007

beauty007 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јануари 2018
    Пораки:
    171
    Допаѓања:
    641
    Здравко и Левица доцна им текна за кои Џукели го фарбаа Скопје и ја запалија канцеларијата на Иванов.

Какви измени ??

ма немој кој што кажува .. Оној кој го вработија во влада на измислено место само затоа што го фалеше Заев на Твитер и Фб. Потоа го префрлија за советник во Град Скопје со работна задача да се слика во ЈСП.Кога сме кај плата школо и конкурс.. Какво образование има? Колку плата зема? преку конкурс е вработен? Па за вас Шарената ви беше биро за вработување, затоа подобро молчете си бидејќи си ја имате мувата на капата.

Прикачени фајлови:

На Aquamarine93, Rama, Cka и 3 други им се допаѓа ова.