Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Актуелни политички настани

Дискусија во 'Политика и настани' започната од Ariel, 3 август 2010.

1. galapce

galapce Форумски идол

Се зачлени на:
    4 ноември 2014
    Пораки:
    4.318
    Допаѓања:
    106.806
    Ги нема.Оти немаат проблем за да кога нешто не им се допаѓа од оној што го гласале,нема зошто да се фаќаат ко слеп за стап.
    Досадна сум веќе ама пак ке кажам,разберете,ова не беше само како најава од Грујо дека докилку Заев биде избран ке биде спроведено.
    Дел од работите ги затекна Грујо,ги продолжи,еден добар дел и тој ги започна,Заев за жал засега продолжува и тој.
    А да се разбудете бар на момент и вие за делата на Груевски?
    Ова што сега подржувачите на Заев ќутат не е срамота,да ќутевте и вие за истите работи дур ги правеше Груевски,може работите немаше да имаат толкав замав.
    Уште не ви е касно.

На theowndemon, Nausicaa, boomsleng и 7 други им се допаѓа ова.
  2. LollySky

LollySky Популарен член

Се зачлени на:
    7 јануари 2016
    Пораки:
    2.958
    Допаѓања:
    14.028
    Во право си, ама глуп е народот. За партии очи вадат а кога се протестира за чист воздух се двајца без тројца.

На Lianna Anna, Nausicaa, boomsleng и 5 други им се допаѓа ова.
  3. galapce

galapce Форумски идол

Се зачлени на:
    4 ноември 2014
    Пораки:
    4.318
    Допаѓања:
    106.806
    Ма за се битно не нема.
    Само за партии,само кај што се најголемите лаѓи.
    И повеќе од јасно е дека патриот нема еден во државата,НИТУ ЕДЕН.

На Lianna Anna, boomsleng, DAngel и 3 други им се допаѓа ова.
  4. +++

+++ Популарен член

Се зачлени на:
    6 јули 2017
    Пораки:
    1.752
    Допаѓања:
    8.069
    Мнозинството луѓе во државава се уште од мноогу одамна сместени во мавзолеум, сличен на тој на Ленин во Москва. Само наместо Ленин во саркофагот внатре лежат овие луѓе.
    А голем дел се зафатени и со читање на Гоце Делчев и Јане Сандански. :)

На Someonespecial и galapce им се допаѓа ова.
  5. Daniel1997

Daniel1997 Активен член

Се зачлени на:
    14 јануари 2018
    Пораки:
    181
    Допаѓања:
    310
    Јaс сум свесен и oсвестен зa грешките нa грујo... Нo се дoдекa се дoзвoлувa стрaнски јaзик дa е oфициaлен и дa се зaебaвa мaкедoнецoт и oмaлoвaжувa... Дa немa прaвo зa свoјa држaвa... Тoгaш ни кoрупцијa ни дaнoк ни ништo не ме интересирa.
    Сaкaм свoјa држaвa вo кoјa ќе бидaт мaкедoнците зaштитени и ценрaр нa тaa држaвa..
    Акo се прoдoлжи oвие луѓе oд сдс и дпне дa не рaспрoдaвaaт ќе oстaнеме без држaвa.
    Влез вo нaтo е сaмo прoдoлжувaње нa aгoнијaтa и демoгрaфскa кaтaстрoфa.
    Пoвеќе не се трпaт пoлитичaрите.
    Гледaм 24 чoм и влaдимир им е сoсем нoрмaлнo aлбaнски дa бил oфициaлен...
    Гo oтерaвме oпштествoтo у пм сaмo зaтoa штo пoлиѕичaрите не гo слушaa нaрoдoт... Туку седнувaa и кaпитулирaa..
    Е сегa се прелеa чaшaтa нaрoдoт е сaм...бoг не ни е нaпoмoш.

Нaшите пoлитички елити пoвеќе не ги зaстaпувaaт мaкедoнците сите се бoрaт зa функции пaри и се злoбни ствoрењa.
    Или нaрoдoв ќе се свести и ќе oдиме вo хaрд ресет нa мaкедoнијa сo луѓе сo тврди чесни мaкедпнски стaвoви...
    Или се селиме... Ние немaме резервнa тaткoвинa дaли некoј некoгaш ќе се oсвести?
    Не ме интересирa имaaт две држaви ние тoлку ли сме глупи дa oдиме пo пaметoт нa некoи мрaчни фaци вo кoстум штo јa уништувaaт нaшa единственa нaциoнaлнa држaвa.
    Нa крaј ќе не земе србијa или бугaријa сo пoделенa мaкедoнијa...
    Сaмo зaтoa штo сме глупи и не знaеме дa чувaме држaвa.
    Сеир нaцијa и глупaци.

Пс пoдoбрa oпцијa е зaеднo сo србијa и бугaријa нaместo oвa штo ни гo спремaaт... Бaрем слoвенскaтa гoрдoст ќе ми oстaне a не уцвикaнo мaкедoнче кaкo еднa oбичнa зaедницa

Последна измена: 30 јануари 2018
  6. Purplelilac

Purplelilac Форумски идол

Се зачлени на:
    3 септември 2016
    Пораки:
    2.417
    Допаѓања:
    34.781
    Ни од Грујо ни од Заев накрај нема да настрадаме, туку од ваквите небитни фаци кои на 60 години од животот се прокламираат како чистокрвни албанци ќе настрадаме. Пензионерска досада го фатила валда, шо знам ...

Последна измена: 30 јануари 2018
    На Rama му/ѝ се допаѓа ова.
  7. orevokrsacka

orevokrsacka Популарен член

Се зачлени на:
    23 јули 2013
    Пораки:
    2.472
    Допаѓања:
    8.588
    Демек, ако си ќутиме и се гледаме во очи не е срамота, се ќе исчезне само од себе? Може заеф ќе рече: дечки ве зезав, да видам дали ќе ми се налутите, ха, ха, пу пу не важи, шалио сам се за све!!!? (facepalm)

Знаеш што, не е толку срамота што дозволивте да бидете изманипулирани, искористени и на крај фрлени во контејнер. И разбирам дека не ви се дискутира, дека ви е тешко, мачно, и црно пред очи. Може тоа да му се случи на секого, ама само еднаш!
    Најсрамно е кога си го увидел сето ова, јасно ти е како бел ден дека си предаден, продаден, изневерен и помножен со нула, ама сепак се лажеш себеси дека некој друг е крив за тоа, цел свет, само ти не! И никако не размислуваш како да ја употребиш енергијата за да се извлечеш од небиднината, туку ќе ја извадиш цела деструктивност за да се убедиш себеси дека сите до еден се исти како тебе (за тебе да ти биде полесно на душа), дека никој не смее да биде домољуб, да крене глас, да се побуни, да бара чаре (повторно, зошто ти и некои други ни на крај памет не ви е ова, па нема зошто да им биде и на другите), и дека ако вие доброволно скокате во буништето на историјата, сите мора да скокнат. А ако некој одбие, ти би го турнала со најголемо задоволство. Мизеријата мора да биде еднаква за сите!
    Епа земете залет и скокајте сами :toivo:

На Rama, Lianna Anna, carangigia и 2 други им се допаѓа ова.
  8. ADOKI

ADOKI Истакнат член

Се зачлени на:
    20 април 2014
    Пораки:
    1.696
    Допаѓања:
    2.713
    Помогни ни драги боже со ваква власт и вакво министерство за смрт кој знае кај ќе ни биде Алот.
    На 26- ти во месецот да немаш лекови на рецепт во Аптеките каква одговорност имаатт овие во МЗ со кој образ излегуваат на прес...Навистина вакво нешто не се памети досега не ми се случило да неможам да си најдам лек на рецепт , а требало да чекаме после први, па после ќе сме имале...А што да му правам дотогаш на мојот желудник ужасно ме пече, ај мозоков ќе разбере ама желудникот не може да го разбере тоа?
    Не е и чудно што немаме лекови, со оглед на тоа што 3 месеци немавме министер за здравство, а и што ќе ни е и со него и без него исти ку.ац... :P

На sjdgo му/ѝ се допаѓа ова.
  9. John Snow

John Snow Форумски идол

Се зачлени на:
    8 март 2016
    Пораки:
    5.033
    Допаѓања:
    53.837
    А бе адоки што те гледам чуден,лекови на рецепт нема од сега? Наназад веќе десетина,петнаесет години е вака...

На Lianna Anna, +++ и galapce им се допаѓа ова.
  10. galapce

galapce Форумски идол

Се зачлени на:
    4 ноември 2014
    Пораки:
    4.318
    Допаѓања:
    106.806
    Глупости!
    Затоа и не дочитав до крај.
    Поентата на муабетот е многу јасна,како што е кристално јасно дека барокот ви беше најбитен во претходните повеќе од една деценија.

На Someonespecial и anaja1 им се допаѓа ова.
  11. carangigia

carangigia Популарен член

Се зачлени на:
    15 мај 2017
    Пораки:
    913
    Допаѓања:
    6.666
    Не си дочитала до крај затоа што знаеш дека @orevokrsacka е во право.
    Во изминатите 10 години се зачува македонскиот идентитет, името, јазикот и историјата.
    Овој за помалце од 5 месеци сака да уништи се што е македонско, дури не сака да го изговори името Македонија. Епа на ова ли треба да се молчи?

На Rama, Lianna Anna, H.VAGA и 2 други им се допаѓа ова.
  12. John Snow

John Snow Форумски идол

Се зачлени на:
    8 март 2016
    Пораки:
    5.033
    Допаѓања:
    53.837
    Вака го бранеле идентитетот и името? Свестете се дека поради политичариве дојдовме до тука до кај што дојдовме,без разлика дали е ездеес или вемеро на влаС..

На Mishela, Lianna Anna, daylight и 3 други им се допаѓа ова.
  13. carangigia

Се зачлени на:
    15 мај 2017
    Пораки:
    913
    Допаѓања:
    6.666
    What? Сакаш да кажеш дека името ни било сменето во изминативе 10 години? :^) Сакаш да кажеш дека во изминатите 10 години историјата ни била продадена на Бугарија? Сакаш да кажеш дека во изминатите 10 години било сменето името на АЈРОдромот Александар Велики? :^)
    Абе СЈО ја докажа ли веродостојноста на овие снимки? :^) се докажа ли дека овие снимки не се монтирани, сечени или лепени? :^) Каде е сликата?
    Ајде тешете се сдсовци дека Груевски си играл со македонските интереси.
    Можеби да ги тргневте шарените наочари ќе увидевте дека се покачи акцизата, водата, се ослободија затвореници за Смилковско Езеро, се продаде историјата на Бугарија, АЈРОдромот ќе го наречат ПРИЈАТЕЛСТО (фали уште да го наречат friends with benefits:rofl:)
    ај наместо 500 евра плата ќе ти дадат 1 евро, ама и за Вицето

На Rama, zuto, orevokrsacka и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  14. John Snow

John Snow Форумски идол

Се зачлени на:
    8 март 2016
    Пораки:
    5.033
    Допаѓања:
    53.837
    Не ми беше намерата да изигравам дрвен адвокат на некого кога не сум политички определен,туку поентата е дека тој што толку го величате и се ударате у гради и вадите очи за него се играл со името ко ситна боранија да е.

На makedonkamak, daylight, JollyGirl и 2 други им се допаѓа ова.
  15. sjdgo

sjdgo Форумски идол

Се зачлени на:
    16 јули 2015
    Пораки:
    5.676
    Допаѓања:
    14.208
    Треба да му се одземе деловна способност. Очигледно се бори со некоја почетна фаза на деменција, а добива пратеничка плата од државата која ја подрива.

На Rama, Lianna Anna, Јаневски и 2 други им се допаѓа ова.
  16. carangigia

Се зачлени на:
    15 мај 2017
    Пораки:
    913
    Допаѓања:
    6.666
    Ако си играл со името зошто во тие 10 години не се сменило? :^) Така се тешат сдсовците а?
    Ајде сега тргни си ги шарените наочари и прифатија ја реалноста која ни ја наметнаа сдсовците.
    Нема потреба да се лажеме дека не си определен и те како се приметува дека си определен.

На zuto, orevokrsacka, H.VAGA и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  17. galapce

galapce Форумски идол

Се зачлени на:
    4 ноември 2014
    Пораки:
    4.318
    Допаѓања:
    106.806
    Ете зошто ги нема тие што ги имало низ темата.
    Дур беше Грујо на власт жалев поединци,си велев мораат,којзнае што е во прашање во вакви матни услови ,ама сега?
    Сега веќе Знам дека Ништо не знам.
    Со кого?
    За кого?

На Mishela, Yowannty, LollySky и 2 други им се допаѓа ова.
  18. JollyGirl

JollyGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2012
    Пораки:
    6.108
    Допаѓања:
    75.395
    99% пишуваа зашто мораа, им зависеа работни места, беа под притисок, ама си има и такви што и со инка да земеш да им тураш, не им влегува.

Им покажуваш видеа како е фатен за преговори за името, тие ти викаат лажно е.
    Земи стол до тебе и пушти му видео...Ќе сфати столот што му кажуваш? Не.
    Така некои личности.

Море нека се смени побрзо и име и јазик и знаме, секако не заслужуваме држава.

На Mishela, galapce и LollySky им се допаѓа ова.
  19. Daniel1997

Daniel1997 Активен член

Се зачлени на:
    14 јануари 2018
    Пораки:
    181
    Допаѓања:
    310
    Не сум пaртиски вoјник нo делaтa и збoрoви се две рaзлични рaбoти, еден мoже дa шпекулирa нo еден имaл сoвест зa рaзликa oд другиoт, вo тoa е рaзликaтa, дa не збoрувaме зa снимкaтa нa сестрa љубе или пaк нa фрцкo лудaкoт зa aлбaнскиoт јaзик... Тaму ем глуви ем слепи сте.
    Кaј сте студенти дa прoтестирaте зa јaзикoт или сaмo пaртиски пoлтрoни сте и зa илјaдaрче се прoдaвaте... Шлaјм.

На Lianna Anna, zuto, ADOKI и 2 други им се допаѓа ова.
  20. John Snow

John Snow Форумски идол

Се зачлени на:
    8 март 2016
    Пораки:
    5.033
    Допаѓања:
    53.837
    Полно ви е срцето сеа нели? Зајко ја продаде државата,не вие " патриотите". Ќе си седите у глувчешките дупки и ќе си фаќате сеир. Баш патриотски

На Mishela, makedonkamak, daylight и 2 други им се допаѓа ова.