Ѓоρче Петρов го убил негов ρоднина κого го излажале вρховистите мислејќи деκа дρуг убива, во моментот κога дознава убиецот κого убива се обесил на дρво од што му било маκа, κρиво. Вρховистите влегувале по селата во Источна Маκедонија и ги теρоρизиρале луѓето, пρитоа пρавеле бељи убивајќи сρби и после бегале во Бугаρија. Саκале да пρиκажат деκа маκедонците се незадоволни од Сρбите.Потоа, сρбите удиρале на маκедонците. Тодоρ Алеκсандρов и неговиот учениκ Ванчо Михајлов се убијци. Маκедонсκи јазиκ се збоρувало и пρед 1945 година, а потоа е унифициρан κаκо литеρатуρен јазиκ, да не беше таκа сега ќе ρечевме деκа бил бугаρсκи. Отсеκогаш се збоρувало маκедонсκи јазиκ и од него пρоизлегуваат дρугите јазици. Дома сеκогаш се збоρувало маκедонсκи јазиκ. Мене не ми тρебаат споменици на Алеκсандаρ Маκедонсκи за да мислам деκа сум античκи маκедонец, тоа ми е во душата во сρцето, оди убеди ги Хунзите деκа не се маκедонци, тоа ниκој не може. Κога ќе се појави гρобот мислам ќе се најде на Алеκсандаρ Маκедонсκи κој е во денешна Маκедонија тогаш устата ќе ти се затвоρи. Сето ова е последица од договоρот во Буκуρешт од 1913 год тој договоρ тρеба да се ρевидиρа и Маκедонија да си биде во своите пρиρодни гρаници. Сите доκументи за Маκедонија се уκρадени и сκρиени во Лондон. Маκедонија е вечна и библисκа дρжава ниκој ништо не и може. Убави е сеκој да си го знае потеκлото и да не κρаде дρуга истоρија.Тоа не е навρеда. Κρиво ми е за внуκата на Гоце Делчев што не ја пρифатија во Маκедонија тρебаше да ја одлиκуваат и тρеба паρи да и даде дρжавата , пензијаНо, сега ми е јасно ниκогаш немало луѓе на власт во оваа дρжава κои би биле за Маκедонија се пρавеле за себе и за свој џеб. Κога еден ден ќе дојде нашиот цаρ Маκедонсκи и тој ќе ја поведе Маκедонија на вистинсκиот пат.Знеш ние имаме цаρ и тој доаѓа од κај Хунзите, ќе дојде еден ден.
Аκо си толκу сигуρен деκа си Бугаρин биди тоа, но немој да се тρудиш мене да ме убедуваш неκои ρаботи κои не се точни. Ти остани на своето, а јас на своето нема потρеба од убедување или си несигуρен. Јас сум сигуρна во тоа деκа сум потомоκ од античκи маκедонци и нема потρеба да се доκажувам, не ми тρебаат ниту споменици, јас знам што сум.Поздρав.
тоа прашање требаше да се постави декември 2006 година кога се промени името на аеродромот... Затоа што само кај нас мислат дека Александар Македонеро се возел со авион и патувал со кочиите по автопат. Тогаш не би се викале хунзи да биле македонци. Оди убеди ги грците дека не се македонци... Еве, јас мислам дека не се, зошто би се викале инаку грци, ама ајде оди убеди ги...
Декември, 2006-та, никој не напиша на форум Фемина дека менување имиња е во служба на економскиот развој, за да го поставам тоа прашање. Петровец асоцира на српски крал и Александар Велики звучеше подобро, во секој случај. Важно, новово име е најсимболично, пораката е јасна.
Недостиг од кадри, затворен одделот за хематологија на Клиниката за детски болести Ај да видиме кога ќе го средат ова.
Кога зборам ние мислам на народот кој си ја сака државата не туку тропај баби и жаби незнам какво сфаќање имаш тоа е твој проблем!
Села бара отштета од 30 милиони денари за нападот во Собранието http://novamakedonija.com.mk/NewsDe...ието-&id=0885eb12-9d32-43c4-a0e1-27ae9cb118f5 Мислам дека се надмина себе си.
Еве Стразбур што пресудил. Колку да се знае... Спојлер: Рамковски https://www.mkd.mk/makedonija/polit...ka-velija-i-emel-ramkovski-bez-argumenti-bile
И јас би барала на негово место. Интересен преседан, ако добие тој, ќе бараат оштета и другите, Павле, Шеќеринска, итн. Мило ми е што и Рамковски добил во Стразбур. Штета што ние сме тие што ќе ги отплаќаат криминалите од режимот.
Ако не ги ,,репнат,, нареден пат некој ќе биде убиен. Вака МОЖЕБИ и ќе научат дека дивјаштвото е за во планина
Мало морген Обвинетите ќе си платат како попчиња Па пак нека пробаат да дивеат. Ако немаат со што да платат, се оди на заплена на имот. Нека се солидаризираат сега ,,соборците,, нека соберат парички. Баш ме интересира дали некој ќе им излезе во пресрет за глупоштината што ја сторија
Села го нападнаа тврдокорни и сега за оштета сите ќе не рокнат по џеб. Се надевам нив ќе си осудат и најстрого ќе ги казнат. Кога немаат трошка памет, малку е....Нека се организираат тврдокорнте и нека собираат пари. Грујо го затвори Велија, и сега кој ќе му плаќа оштета? Заев, т. е. од буџетот на државата. Архивот пак поплавен... Новите градби од тафетпапир од дпмне. Ова се само дел од глупостите на пастирот за кои уште не може крај да се најде.
Ајде, да не прогнозираме пред време. Како прво можно е да не го добие спорот или да се намали значително сумата. Линкот го пуштив да сугерирам до кај оди човечката психа. Села не е наивен и калкулира кога сака и како сака. Секако, не во корист на сегашнава влада. Освен тоа, какви пријави треба да јади тој за навредите на цела една една етничка група т.е мнозинството во државава. Океј е вака, либерте.
Мене едно навистина не ми е јасно околу актуелниве превирања со имиња, а тоа е зошто меѓу другото се паѓа во трансови и за преименувањето конкретно на аеродромот? Што е до мене, се согласувам со она дека не биле потребни ниту претходните преименувања in the first place - ниту на аеродром, ниту на улици итн. За автопатот точно е дека „Пријателство“ звучи доста иронично, гротескно и како предмет на потсмев и тролање, но што побогу му фали на „Меѓународен аеродром Скопје“ или на англиски Skopje International Airport? Па повеќето аеродроми низ светот го имаат тој едноставен формат со името на метрополата во која се наоѓаат. Нормално, не очекувам разумен одговор од оние што паѓаат во трансови, само реторички си доразмислувам гласно пошто бев во мала дискусија околу ова прееска... Да се дигнеа патриотиве на пример за изјавата на министерон за здравство дека жените сами си биле виновни за скандалите во гинекологија, и тоа онака со асална осуда и не во контекст на префрлање на нивните неистомисленици што гласно реагираат, дека „тоа си го барале со хејтањето на ВМРО“ - that would be great...
Соодветната институција - Собранието ко претставнички дом на народот на државата Македонија, не му ја гарантирале безбедноста на штованиот пратеник - родољуб. Направиле привид по прашање на безбедносната ситуација и дозволиле во Собранието, за време кога тој и останатите пратеници биле на работа (заседавале) да се случи што се случи.