Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Актуелни политички настани

Дискусија во 'Политика и настани' започната од Ariel, 3 август 2010.

1. Olgica.bu

Olgica.bu Истакнат член

Се зачлени на:
    26 ноември 2010
    Пораки:
    145
    Допаѓања:
    262
    Ѓоρче Петρов го убил негов ρоднина κого го излажале вρховистите мислејќи деκа дρуг убива, во моментот κога дознава убиецот κого убива се обесил на дρво од што му било маκа, κρиво.
    Вρховистите влегувале по селата во Источна Маκедонија и ги теρоρизиρале луѓето, пρитоа пρавеле бељи убивајќи сρби и после бегале во Бугаρија. Саκале да пρиκажат деκа маκедонците се незадоволни од Сρбите.Потоа, сρбите удиρале на маκедонците.
    Тодоρ Алеκсандρов и неговиот учениκ Ванчо Михајлов се убијци.
    Маκедонсκи јазиκ се збоρувало и пρед 1945 година, а потоа е унифициρан κаκо литеρатуρен јазиκ, да не беше таκа сега ќе ρечевме деκа бил бугаρсκи. Отсеκогаш се збоρувало маκедонсκи јазиκ и од него пρоизлегуваат дρугите јазици. Дома сеκогаш се збоρувало маκедонсκи јазиκ. Мене не ми тρебаат споменици на Алеκсандаρ Маκедонсκи за да мислам деκа сум античκи маκедонец, тоа ми е во душата во сρцето, оди убеди ги Хунзите деκа не се маκедонци, тоа ниκој не може.
    Κога ќе се појави гρобот мислам ќе се најде на Алеκсандаρ Маκедонсκи κој е во денешна Маκедонија тогаш устата ќе ти се затвоρи.
    Сето ова е последица од договоρот во Буκуρешт од 1913 год тој договоρ тρеба да се ρевидиρа и Маκедонија да си биде во своите пρиρодни гρаници.
    Сите доκументи за Маκедонија се уκρадени и сκρиени во Лондон.
    Маκедонија е вечна и библисκа дρжава ниκој ништо не и може.
    Убави е сеκој да си го знае потеκлото и да не κρаде дρуга истоρија.Тоа не е навρеда.
    Κρиво ми е за внуκата на Гоце Делчев што не ја пρифатија во Маκедонија тρебаше да ја одлиκуваат и тρеба паρи да и даде дρжавата , пензијаНо, сега ми е јасно ниκогаш немало луѓе на власт во оваа дρжава κои би биле за Маκедонија се пρавеле за себе и за свој џеб.
    Κога еден ден ќе дојде нашиот цаρ Маκедонсκи и тој ќе ја поведе Маκедонија на вистинсκиот пат.Знеш ние имаме цаρ и тој доаѓа од κај Хунзите, ќе дојде еден ден.

2. Olgica.bu

Olgica.bu Истакнат член

Се зачлени на:
    26 ноември 2010
    Пораки:
    145
    Допаѓања:
    262
    Аκо си толκу сигуρен деκа си Бугаρин биди тоа, но немој да се тρудиш мене да ме убедуваш неκои ρаботи κои не се точни. Ти остани на своето, а јас на своето нема потρеба од убедување или си несигуρен.
    Јас сум сигуρна во тоа деκа сум потомоκ од античκи маκедонци и нема потρеба да се доκажувам, не ми тρебаат ниту споменици, јас знам што сум.Поздρав.

На Mari-Ja и Rama им се допаѓа ова.
  3. daylight

daylight Популарен член

Се зачлени на:
    22 декември 2011
    Пораки:
    3.329
    Допаѓања:
    4.406
    тоа прашање требаше да се постави декември 2006 година кога се промени името на аеродромот...
    Затоа што само кај нас мислат дека Александар Македонеро се возел со авион и патувал со кочиите по автопат. :drunk:
    Тогаш не би се викале хунзи да биле македонци. Оди убеди ги грците дека не се македонци... Еве, јас мислам дека не се, зошто би се викале инаку грци, ама ајде оди убеди ги...

На Mari-Ja, Someonespecial, DAngel и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  4. sjdgo

sjdgo Форумски идол

Се зачлени на:
    16 јули 2015
    Пораки:
    5.676
    Допаѓања:
    14.208
    Декември, 2006-та, никој не напиша на форум Фемина дека менување имиња е во служба на економскиот развој, за да го поставам тоа прашање.
    Петровец асоцира на српски крал и Александар Велики звучеше подобро, во секој случај.

Важно, новово име е најсимболично, пораката е јасна.

Последна измена: 8 февруари 2018
    На Rama, orevokrsacka, YoungandBeautiful и 3 други им се допаѓа ова.
  5. Bitter-Sweet

Bitter-Sweet Форумски идол

Се зачлени на:
    31 мај 2010
    Пораки:
    14.144
    Допаѓања:
    82.968
  6. ADOKI

ADOKI Истакнат член

Се зачлени на:
    20 април 2014
    Пораки:
    1.696
    Допаѓања:
    2.713
    Кога зборам ние мислам на народот кој си ја сака државата не туку тропај баби и жаби незнам какво сфаќање имаш тоа е твој проблем!

На sjdgo и carangigia им се допаѓа ова.
  7. Aquamarine93

Aquamarine93 Истакнат член

Се зачлени на:
    7 април 2016
    Пораки:
    815
    Допаѓања:
    3.756
    На makedonkamak, Outlook, Rama и 4 други им се допаѓа ова.
  8. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.800
    Допаѓања:
    323.809
    На makedonkamak и LollySky им се допаѓа ова.
  9. LollySky

LollySky Популарен член

Се зачлени на:
    7 јануари 2016
    Пораки:
    2.958
    Допаѓања:
    14.028
  10. referentka

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.800
    Допаѓања:
    323.809
    Од обвинетите за обид за убиство:)

На LollySky му/ѝ се допаѓа ова.
  11. LollySky

LollySky Популарен член

Се зачлени на:
    7 јануари 2016
    Пораки:
    2.958
    Допаѓања:
    14.028
    И јас би барала на негово место.
    Интересен преседан, ако добие тој, ќе бараат оштета и другите, Павле, Шеќеринска, итн.
    Мило ми е што и Рамковски добил во Стразбур. Штета што ние сме тие што ќе ги отплаќаат криминалите од режимот.

На daylight, JollyGirl, JuLleE и 2 други им се допаѓа ова.
  12. referentka

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.800
    Допаѓања:
    323.809
    Ако не ги ,,репнат,, нареден пат некој ќе биде убиен.
    Вака МОЖЕБИ и ќе научат дека дивјаштвото е за во планина:)

На daylight, Rebecca_R, Someonespecial и 2 други им се допаѓа ова.
  13. Aquamarine93

Се зачлени на:
    7 април 2016
    Пораки:
    815
    Допаѓања:
    3.756
    Ќе ги “репнат“ од буџетот, од ваши пари.

На Mari-Ja, Rama, orevokrsacka и 2 други им се допаѓа ова.
  14. DAngel

DAngel Форумски идол

Се зачлени на:
    19 март 2011
    Пораки:
    11.211
    Допаѓања:
    56.943
    Оти од буџетот?

15. referentka

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.800
    Допаѓања:
    323.809
    Мало морген:)
    Обвинетите ќе си платат како попчиња:)
    Па пак нека пробаат да дивеат.
    Ако немаат со што да платат, се оди на заплена на имот.
    Нека се солидаризираат сега ,,соборците,, нека соберат парички.
    Баш ме интересира дали некој ќе им излезе во пресрет за глупоштината што ја сторија

На daylight, Nausicaa, Rebecca_R и 2 други им се допаѓа ова.
  16. JollyGirl

JollyGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2012
    Пораки:
    6.108
    Допаѓања:
    75.395
    Села го нападнаа тврдокорни и сега за оштета сите ќе не рокнат по џеб.
    Се надевам нив ќе си осудат и најстрого ќе ги казнат. Кога немаат трошка памет, малку е....Нека се организираат тврдокорнте и нека собираат пари.

Грујо го затвори Велија, и сега кој ќе му плаќа оштета? Заев, т. е. од буџетот на државата.

Архивот пак поплавен... Новите градби од тафетпапир од дпмне.

Ова се само дел од глупостите на пастирот за кои уште не може крај да се најде.

На JuLleE му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Aquamarine93

Се зачлени на:
    7 април 2016
    Пораки:
    815
    Допаѓања:
    3.756
    Ајде, да не прогнозираме пред време. Како прво можно е да не го добие спорот или да се намали значително сумата. Линкот го пуштив да сугерирам до кај оди човечката психа.
    Села не е наивен и калкулира кога сака и како сака. Секако, не во корист на сегашнава влада.

Освен тоа, какви пријави треба да јади тој за навредите на цела една една етничка група т.е мнозинството во државава.
    Океј е вака, либерте.

На Rama и carangigia им се допаѓа ова.
  18. Someonespecial

Someonespecial Free-minded aesthete

Се зачлени на:
    17 ноември 2012
    Пораки:
    13.119
    Допаѓања:
    163.774
    Мене едно навистина не ми е јасно околу актуелниве превирања со имиња, а тоа е зошто меѓу другото се паѓа во трансови и за преименувањето конкретно на аеродромот?
    Што е до мене, се согласувам со она дека не биле потребни ниту претходните преименувања in the first place - ниту на аеродром, ниту на улици итн. За автопатот точно е дека „Пријателство“ звучи доста иронично, гротескно и како предмет на потсмев и тролање, но што побогу му фали на „Меѓународен аеродром Скопје“ или на англиски Skopje International Airport? Па повеќето аеродроми низ светот го имаат тој едноставен формат со името на метрополата во која се наоѓаат.
    Нормално, не очекувам разумен одговор од оние што паѓаат во трансови, само реторички си доразмислувам гласно пошто бев во мала дискусија околу ова прееска...

Да се дигнеа патриотиве на пример за изјавата на министерон за здравство дека жените сами си биле виновни за скандалите во гинекологија, и тоа онака со асална осуда и не во контекст на префрлање на нивните неистомисленици што гласно реагираат, дека „тоа си го барале со хејтањето на ВМРО“ - that would be great... :drunk:

Последна измена: 8 февруари 2018
    На daylight, Nausicaa, galapce и 5 други им се допаѓа ова.
  19. zhap4e

zhap4e Форумски идол

Се зачлени на:
    27 март 2011
    Пораки:
    7.113
    Допаѓања:
    107.131
    Соодветната институција - Собранието ко претставнички дом на народот на државата Македонија, не му ја гарантирале безбедноста на штованиот пратеник - родољуб.
    Направиле привид по прашање на безбедносната ситуација и дозволиле во Собранието, за време кога тој и останатите пратеници биле на работа (заседавале) да се случи што се случи.

На Nausicaa, Rama, JuLleE и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  20. DAngel

DAngel Форумски идол

Се зачлени на:
    19 март 2011
    Пораки:
    11.211
    Допаѓања:
    56.943
    Повреда на работно место :D

На JuLleE, +++, zhap4e и 1 друга личност им се допаѓа ова.