Кога ке се исчистат судовите од вмровски судии ке има и правда и ред, вака тешко. Ужас и беда... Како може еден судија да се понижи на политичка партија, еј судија си, најбитен функционер во една држава...Жалосно е. Нешто тихи подржувачите на вмро, ја полните темата со глупости, а немате коментар за нешто есенцијално.
Сафија Лаличик му беше/е швалерка на висок вмровски функционер , тој ја стави судијка на 28 години (најмладиот судија во историјата) Ако ти текнува на тоа во бомбите :Ме зезашшш ? Го испуши кај лидија , и подаруваше сваровски ". И итн. Жална Вукојебина сме
oblace i Justicija не ми се верува дека уште ве лажат дека ВМРО е криво. Не бе дечки, договорено им е се !!! Какви и да се судиите кој и да е на власт, за затајување данок треба веднаш затвор а не условна, ама политичарите наши си ги прават законите прво спрема кражбата, после си крадат и на крај си се договараат еден со друг кој колку ќе земе. И ова СЈО би го затворила јас, 4 милјони ни изеде за што? за 16 000 евра на Ивона? Ивона гаќи носи од 500 евра, за неа 16 000 се една фиока гашти големо чудо какви пари вратиле !!!
Точно така, доволно е само да се погледне објавата на Божиновски за проф. Тибели и се ќе биде појасно. А СЈО беше дел од фарсата за наводни промени. Предизборно, мораше да се убеди рајата да гласа. Сега раја не им е потребна, па скандали излегуваат на виделина. Абе да, вемеро беше познато по шваљерај, ама какви одвратни приказни имам слушнато за вработувања на комуњара, гадно е и да се спомне. Колку Сафии изникнале од другата страна.
Целата килавост и неспособност на новава влада не ги неутрализира и амнестира криминалите на старата. Само покажуваат дека сите се исти, а народот како и секогаш е...а странка.
Кога дојде на ред оваа глупавава Ивона да го изигрува системот, тури му пепел... Кој треба да ги исчисти судовите и да стави крај на корумпираното, компромитирано судство? Поддржувачите на Вмро од некој форум, секако не. Судовите и да бидат исчистени, ново ѓубре ќе се наталожи веднаш, тоа е сигурно. За ваква ли правда вредеше да носите двојазичност...
Е мила прашај си ги за тоа претходните, законот за употреба на јазици е донесен уште 2009 година. Инаку, не ми е јасно од кај најде врска помеѓу двојазичноста и нефункционалниот судски систем, и ти како Грујче, едно ти зборат а ти своето си го верглаш
Лоли има врска, ни прокламираа СЈО , да веруваме во правна држава , на таа приказна наседнавме и поранешни вмровци па дел бевме од шарена револуција, а место правна држава , добивме двојазичност. И не е од 2009 ако беше од тогаш немаше пак да се гласа. Мислам дека е време да се отвори нова тема за двојазичноста затоа што во секој пост исто па исто. МНОГУ РАЗЛИЧЕН е законот од 2009 и предлог законот од 2017, прочитајте ги ке видите.
Треба да има посебна тема, се сложувам. Судството е катастрофа, не е битно кој е крив кога и едните и другите покажуваат дека така им одговара. Ние што си плаќаме даноци и сметки испаднавме будали.
Штом не ти е јасно, да ти се разјасни. Значајната промена која настапува како резултат и од твојата пружена доверба, е двојазичност, со сите нишани, на целата територија. Останатото што го сонувавте и ви го ветуваа, не се остварува, општеството стагнира. Не е верглање, туку факт. Постојаното спомнување на законот од 2008. е спин за лажење деца. Законот од 2008. ако ги задоволуваше албанските апетити, немаше 2018. да биде изгласан нов во Собранието, толку едноставно.
Јуле имаш линк за ова инфо? Знаеш дека ме интересира И не видов да сте пишувале (иако барав). Какви се тие измени во Законот за работни односи? ... нешто нема веќе пензиско, здравствено осигурување...
Не заборавив, немав намера да спомнувам за името. Ситуацијата околу преговорите со Грција е се уште нејасна, со непредвидлив исход, недоволно транспарентна, различни изјави од различни претставници, прилично некохерентно... тука ќе почекам пред да изведувам заклучоци. Лично, не ме ни интересира колку законот за јазици.
Честитки Ивона на условната казна за затајување данок, а вие останатите спремајте си ја пријавата за во УЈП, ене каде е 15 март.
Беше излезена една од пратеничките на СДСМ и го објави ова, дека е забрането користење цијанид ама за жал на дело ништо, рудниците Иловица и Казандол и понатаму се градат. Имаме тема и за рудници може таму да си коментираме на раат.