За кое трпение збориш, за оноа на Зајко лажгото и неговите приказни како ќе се бори против корупција и како за сите ќе има правда во оваа држава...А ОН ПРВ НЕ ОДИ НА СУД ..ПА НЕЛИ Е ОБВИНЕТ ЗА ПОТКУП, што одлага..или му се може, нели?
Грујо го фрлив во контејнер а за Заев гласав оти паднав на неговите лажги, при очи и уши испаднав слепа и глува...Навивам за обичниот Македонски народ, за нашава држава и за на нашиот идентитет.
За раче го фати бе, хахаха. Заборавив на ова. @baba Rada, зарем те прелажа тоа партијата транзициски гробари да гласаш за нив, од тебе не очекував.
Covek koj ne dobil nishto od drzhavata ili si odi od nea ili cheka prilika i ne mu e problem da se ogradi od dvete partii. Toj shto e vraboten preku partija ili pak dobil neshto od istata si ja brani povekje od rodenata majka i spremen e istata da ja prodade za partijata...
Така е, после 11 годишно топкање од Грујовизмот и не поместување од мртва точка, се заебав и гласав за БЕТЕР
Стварно така си размислувала Радке... е тoгаш гадно си се заебала, бидејќи овие што сега дојдоа со прст не мрднаа од место... Знаеш што имам речено јас за Вмровци кои што гласале за Сдс... Да даде господ Раката да им се осуши... Ама за тебе ова нема да важи по што си увидела дека си грешила
Се осеќаше јака хемија, макар што и со Заеб беше истото. Јункер се пали на балканци. Настрана од тоа, изгледав неколку видеа од седници на европски парламент. Лесно е да сфатиш дека станува збор за збирштина од лудаци. Се препираат меѓу себе, а потоа се смеат. Глумат, а за тоа се високо платени. Појасна ми стана поделеноста што владее во Европа.
Чудно, повеќето пишуваат за тоа како протестите биле непартиски а 90% од членовите кои го тврдат ова седат на форум и дискутираат, наместо да протестираат. Иначе Тодор Петров стои позади протестов. Толку од непартискиов протест . Официјално е сега дека зад протестот стои ВМРО. Непартиски луѓе го оддржале луѓево, yeah, right. http://a1on.mk/archives/859241
Прво седни да читаш историски книги па тогаш збори за суштината, само од крушевскиот манифест не можеш да извлечеш заклучоци. Точно е дека тогаш ги повикале сите народности да се борат против Турците, денешниот протест беше СЕмакедонски протест значи ги повикаа сите народности (Албанци, Срби, Роми и.т.н) Значи на протестот требаше да присуствуваат сите кои чувствуваат дека се загрозува македонскиот идентитет. Еве го Крушевскиот манифефест за да можеш полесно да го анализираш. http://www.mn.mk/aktuelno/8037Krusevski-manifest Ајде пак ќе ти повторам подобро конзервативец отколку маже со женски хормони кој има страв и во војска да оди. Подобро да бидам традиционално ориентирана отколку да прифаќам се што нуди западот глумејќи модерност. Знаеш како велат тоа од што паметниот се срами, глупавиот се гордее. Текстот на англиски не би го читала, препрати го на руски. Епа мило ми е што сфати зошто ти ги повторувам работите Зошто па жената да биде свртена кон домаќинството, кога тоа можеш ти да го правиш после ќе ве читам во темите за проблеми во бракот, не се секирај ќе ти пишам совет Ајде поздрав @baba Rada ти гласаше за промени, епа ете ти промени Дали медиумите малку известуваа за простестот или јас сум грешка?
Каранџи македонска (зошто вистинската почината е од СИДА и не била никогаш националист). Мило ми е што признаваш дека револуционерите не биле националисти. Не повикувале само тие револуционери на заедничка борба против непријателот, туку и многу други, вклучувајќи го и Јане Сандански. Ти Каранџи како права патриотка би го осудила само албанскиот национализам но никогаш не би ги ставила чесните Албанци во ист кош со националистите. А не еднаш сум прочитал од тебе националистички изјави против Албанците. Како и против многу други. Друго драга моја Каранџи, тој манифест има социјален карактер но има и доста либерални црти. Либерализмот се залагал за рамноправност а тоа е ставање на народностите на исто рамниште со Македонецот, на пример. А ти мразиш либерализам. Контрадикторна си Каранџи. Трето Каранџи, го имам видено крушевскиот манифест а тоа што го напишав го потврдува само тоа што го кажав. И Никола Карев бил социјалист. Денешново ВМРО си нема врска со историското ВМРО. Четврто Каранџи: Знаеш, човек кога нема аргументи често и во секој коментар оди кон тоа да го навреди својот противник. Јас навистина се извинувам за работите што ги кажав за конзерватизмот ама за тоа се залага конзерватизмот а тоа е: зачувување на традиционалните вредност. А под традиционална вредност во Македонија спаѓа и жената да е покрај шпоретот и да му ги мие нозете на мажот кога ќе дојде од работа. Искрено сочувствувам со твојата болка, ќе ти купам чоколадо, ајде, немам јас злобна душа... Патем, што функција му ветивте на Тодор Петров, на вашиот кандидат за претседател од 2009 година?
Друже си излегол од дома воопшто? Зошто не дојде на протестот вчера? 90% од луѓето што беа излезени не беа дојдени за Тодор Петров, Тврдокорни, Агатангел и тн. Едноставно револтот е голем и чекавме некој, било кој да организира собир за да излеземе. Или чудно ти е што се собрале 5.000-10.000 луѓе за нешто за кое верувам дека повеќето Македонци веруваат дека сме во право? Еве во недела ќе има нов протест овој пат сосема други организатори и пак ќе одам а ти седи дома читај Википедија и пробај да одгатнеш кој стои позади ова и позади она.
Ako ti ne izleguvash od doma pa sega mene mi postavuvash vakvi prashanja za da znaesh dali si sam ili ne toa ne e moj problem a i ne me interesira tvojot zhivot. No, ako vidish poubavo kje sfatish deka mnogu drugi od forumov ne izlegoa, a tvrdokorni patrioti... kvazi. Ti izleguvaj i ponatamu za Todor Petrov.
По се изгледа на Википедија немаше одговор на моите прашања па мораше вака измешано, речиси бесмислено, да ми одговориш.
Pa pobesmisleno prashanje od toa dali sum izleguval od doma ili ne nema. Ama dobro, ne ti zameruvam tolkav ti e kapacitetot, ne mozesh da go sfatish ova.
Еленовски го воскреснале. 11 години да си во опозиција, да нон-стоп протестираш против диктаторскиот режим, против расипништвото, против..... и вака да се бламираш,со кадри на истиот тој режим, On and on...или идеја немаш што да правиш, или поддршка немаш од твоите, или стварно немаш кој друг.
Да де, дошле на протест демек за името, а едно од барањата им да се ослободат тепачите од собрание. Многу луѓе би протестирале за името, ама никој здрав во паметот не би излегол да протестира за овие што упаднаа во собрание.