Ау арно шо си закажав во Камник! На 100 метри супер стрелав едно време. За поган шиптар шо ќе се обиде да ме повреди,силува,прободе,убие,пребие не ми е жал и ќорка да лежам. Шубо вчера и осми март си славеа женине у затвор! Шо ќе ми фалит?! Побезбедна него ли по улица да шетам или па у јсп да се возам. Нека си прават бајрам они на умот дека ќе праат пак војна. Америка на курац не ги става,а ни цел свет. Арно шо си мислат дека голема албанија можат да прават и да бидат балкански шерифи. Ниту на Европа,ниту на Русија,ниту на Сад не одговара на Балкан да има толкава муслиманска држава,а уште помалку пак криминална. Политика е страшна работа,арно ама лошо е шо ова шизофреничарско племе е толку просто што не ја разбира ко шо треба. Нека се угледаат на староседелците албанци,а не косовари кои своевремено беа толку напредни и елитни,така шо бараа и тениски игралишта во кампот за бегалци. Јас на пример бев повеќе за голф игралишта рецимо! Нека не си ја бараат бељата,зошто овој пат ни белото знаменце не ќе им помогне. Армијана мала ни е,ама не е ич за потценување,особено пак кога се работи за вакво неспособно ѓубре. Да ви се плукнам во моралот и религијата што ги немате или ги имате декларативно. За двајца убиени глупаци,сите се потпалија,кадарни да досудат и пресудат,без додирна точка со реалноста. Се молат мочковците од Стоп за полициската бруталност да престанат со бламирање. Ако се толку желни за љубов,нека организираат марш на кокичињата и слично пролетно цвеќе,зошто приликуваат на геј движење (не дека сум против геј луѓето,напротив,туку ете толку станаа квази пацифисти и либерални). Ако сакаат да ја опраат,нека организираат стоп за етничката нетрпеливост,пошто од блиски извори до дечаците од 1 во 4то,децата се поумни од нив,па неделава сите пишувале состави за Меѓуетничка толеранција. Јас сум желна за покренување на таква иницијатива,секој сличен,нека повели! Патем,што се случувало вечерва во Тетово? Мене ова ме насмеа денес! http://www.sitel.com.mk/dnevnik/makedon ... lala-droga Не сакам да генерализирам...ама овие наставнички си имаат ваква *стручна* спрема уште на факс, па после тешко е да се сменат навиките,а апетитите растат особено коа се у додир со лесно манипулативни малолетници. Се некои вакви суштествија излегуваат од овие факултети. Етика на нивоу! Ретко некој асален да излезе од таму. Не сакам да навредам некого,ама навистина,тие факултети се дувло на пропалитети со неконвенционални идеи кои се скроз неразбрани од нас,обичната раја. Преку таквото веќе! Ај да се занимаваме со вистински науки,може?! И јас сакам да мрсам муда за бубрези со реален ризик дека не можам да најдам работа,освен да предавам у средно и да продавам трава,па се решив за тоа шо се решив,д рил тинг.
Ти се плукнам во племето шиптарско, одете фаќајте ги за дечковци сега! Ми се гади кога ќе помислам на темата кадешто што феминки пишуваа дека имале шиптар за дечко. Само еден ваков да имавме сега!!! Нема да престане ова уште долго време, се гледа дека ќе одат до крај да не уништат. А патриотизмот го чуваме само за на фб статуси, инаку си молчиме. Пу! Ја мразам државава и народот денешен, жал ми е за Македонија, за ЗЕМЈАТА што си ја сакам. Кога ќе ја помакедончиме еднаш засекогаш??
Не е за патриотизмот, туку ми смета што прават во наша држава! И да не си патриот, нема да ти смета? Или сеедно ти е ова што се дешава сеа? Не лупетајте само нешто колку да е кажано и влегувате во други теми. Факт е дека ова што се дешава на сите нѐ иритира, та бил патриот или не!!
Јасно ми е дека не се работи за патриотизам, туку за лажни изливи, инаку политика е во прашање. Само што на просечниот македонец отсекогаш му фалела лукавштина. Па ќе удараме сега со глава во ѕид. Спојлер Или подобро нешто вакво
Ова е најново. http://www.sitel.com.mk/dnevnik/makedon ... hki-napadi http://www.sitel.com.mk/dnevnik/makedon ... bus-na-jsp http://www.sitel.com.mk/dnevnik/makedon ... -vo-tetovo И сегде Албанциве на чело.
Mа сите нека се наоружаат со палки, боксирачи, ножеви па дури и пиштоли за секој случај Kога тие смеат слободно да се движат со горе наведеново- зашто и ние да не би смееле? па нека ми каже полицијата нешто... !
Ете пак - се преземаат мерки, се трага по сторителите, сторителот е познат на полицијата, бла бла бла бла,само празни зборови.. Не знам што треба да се случи за да навистина се преземат мерки. Ц,ц,ц,ц...
Убаво имаше еден дечко напишано.. Или полицијава нека преземе нешто или нека каже дека не смеат да им писнат на шиптариве па ние сами да се организираме.. Ова веќе не се трпи.. Не знам само како може некој да седи мирен додека граѓаните претрпуваат секакви малтретирања по улиците.. Ма ја би све тоа да носам у гасна комора..
A Jанкуловска на Cител вчера, толку ги испреврте работите, толку безвезе збореше што мене ми идеше да и го задепилирам бркот . значи нешто тотално спротивно, околу вртено вртено вртено ....демек полиција ставиле. гледам гледам, затоа има нови инциденти па дури и полицаец е повреден
Власта повикува на разум.. кој РАЗУМ кога они немаат МОЗОК???? Јас да сум на власт, има се’ што им е дадено да им укинам - и работни места и образование, па да ги вратам од каде што се дојдени!! Наместо тие што можат да им влеат СТРАВ, “главните’’ се шетаат низ Малезија, Тунгузија, бараат инвеститори за што ти ја знам што... Може звучам одвратно, ама не можам веќе! Страв ми е да се качам во автобус... Се возам секој ден со 57, и секој ден поминувам низ БитПазар.. Што треба да направам.. Да им кажам на професорите следната недела - јас од ДОМА ќе полагам!!! Никогаш не сум ги мразела, не сум ги ни сакала, ама до сега не ми сметале.. И следниов линк може е одвратен, може некој ќе се навреди, затоа однапред се извинувам.. Ова би им го направила! Е така... Спојлер http://www.youtube.com/watch?v=fqTbymcQfJY
Полиција има само еден ден после инцидентите.Во 65ка кога се деси првпат,влегуваа полицајци и проверуваа во ранците дали имаат средношколците нешто во ранците,и на еден мислам му најдоа нож. Ама тоа нека биде секој ден,еве и онојпат на битпазар кога се деси тепачка на 8ми март,тогаш влезе еден полицаец во 65ка.Срамота е ова,искрено јас се плашам за мојата безбедност,што да кажат родителите за децата ,најфреквентен е Битпазар,а таму нонстоп се дешава нешто и пак ништо. И јас синоќе ја пуштив Јанкуловска,ама се изнервирав и ја сменив
АХХ ПИЗДА ИМ МАТЕРИНА ПЛЕМЕ ДИВЈАЧКО!! Ебате тоа крвот проклет! Да даде Господ чума да ги сотре! А овие горе патриотиве сега каде се?! Да не се посрале у гаќи од ситуацијава!? Нека градат споменици лицемери едни а западниот дел и Скопје нека врие од насилие!? Мамето нивно расипано да се дрпа и да се лаже било розово овде! Продадени гзови! Да не може раат младина да излезе на улица Дај младина македонска преку фејсбуци мејсбуци и др да се организира за протести дај нека не се молчи нека не им се дава сила на кучињана! Кога ќе им се покаже заби тогаш плачат ко пички а вака ако им се трае уште бетер се! А на полиција не се надевајте се е до продато, срамота! Што се дозволи овде безбедност да ни е на најниско ниво, мирот да го немаме во сопствена земја! Се извинувам за вулгарности и друго ама засегната сум од ова и не можам да поднесам, не ги можам отккао сум родена шиптариштава, ради нив многу глупости сме доживеале тука во мојот град! Да цркнат да даде Господ!!
Aх бре, какви протести бр,е кој не слуша нас, оваа влада за нас е маќеа за нив е мајка бре!!! Tакво време дојде. џабе ни е и протест, може па после уште толку да се загусти работава. Tреба ние накај Pусија да се завртиме, и да ја мавнеме E.Y. убаво си прават Cрбите
Не не, се може ако се сака и ако се организира и ако се има сила да се покаже дека ние не трпиме веќе вандализам! Заби да се покажат ... зашто нели кога им траеш уште поголема сила покажуваат. А во суштина се кукавици кога ќе им покажеш дека не можат да те газат. Така е давај им и сега нека те тепаат! Рани куче да те лае. Ѓубриња едни! Проклетија!
Лелеее што тема е ова,полна со омраза со бес,и ако сте толку фер луѓе зошто не коментирате за настанот што се случи пред два дена??16 деца албанци беа претепани тројца се во кома,и,никоја од вас не ни го спомна тоа,и плус нема логика во тоа што го зборите.4 лица биле им се заканувале па овој пукал во самоодбрана само по двајцата и плус тоа на чело и на двајцата по 3 куршуми,затоа 1.ако сакал да се самоодбрани ќе пукал на сите четворица,како тоа убиваш двајца за да се самоодбраниш а имаш уште две заканувачи,2.знае многу добро полицаец како треба да се самоодбрани а патем знаете и вие,можел да пука по нозете.Така што не држи таа логика.Ја жалам и јас девојката ќе расте со трауми,жал ми е и за жртвите,едниот имал деца другиот ќе имал свадба летово. Не ми се свиѓа тоа што сте полни со омраза,со бес.Барем ние,помладата генерација да не се замараме со политика,зар само по конфликти,по народ со плиток ум ќе не знае светот.Било македонец било албанец дајте со знаење со учење да излезе некој паметен од Македонија. П.с Албанка сум,и ве поздравувам
А за тој полицаецот јас колку што знам тие него му се заканувале, ќе ти ја убиеме ќерката, ќе ти ја силуваме, од поодамна имале тие проблеми со него, и тој заради тоа пукал во нив. плус му должеле и пари [quote="Mezzaluna"?16 деца албанци беа претепани тројца се во кома,и,никоја од вас не ни го спомна тоа,и плус нема логика во тоа што го зборит[/quote] и ние треба да се браниме, на крај краева
Е фино што има и од вас некој тука. Ти знаеш ли години и години на овие простори што прават вашите?? Чест на исклучоци кои се 5%. Другото освен дивјачење и насилие ништо друго не знае да покаже. Слушаш нели и знаеш дека и меѓу вас имате одмазди тоа е кај вас природен процес, во крв ви е веројатно а и Куранот ви ваш тоа ве учи. Е па што и покрај толку добиени права овде и преку добиени сега сакате?? Зошто се напаѓаат деца кои мирно си се движат по улица?? Ве чепка ли вас некој од македонците? M? Ај одговори ми ако сакаш.
Епа ако од тие, двајцата убиени биле баш тие, што најблизу биле до него, посебно ако од тие бил оној што се фатил за кваката од автомобилот каде што седела ќерка му, и ако баш истиот му рекол како ќе го претепа него, па ќе му ја силува ќерка му... ма со базука би го пукала... со почит кон твојата национална припадност, абе не Албанец, Македонец нека е.