Не знам дали гледавте вчера, но Солза Грчева го здроби Стојанче Ангелов. Буквално го здроби. Како попарен петел беше. http://vesti24.mk/edna-vladina-sedn...-dui/?utm_source=daily.mk&utm_medium=daily.mk И за ова Грчева напомна
За да биде чиста окочината треба сите 2милиони жители да стават прст на чело и да не фрлаат се кај што стигнат.Џабе и ЕУ и се ако кога ќе искочиш од дома на прва кривина се тарасиш од ѓубре.А за корумпираноста и во ЕУ има не се секирај.Испадна сите земји членки во ЕУ со крстот на чело се.Им цвева животот.Јесте дека има боље живот ама они се покултурни, пообраовани и знаат да искористат прилика а ние не.Помирете се дека е до нас.Не до другите.
Пошто немаме ние совест како граѓани само такви институции можат понатака да не освестат како народ, и во Бугарија пред 10 година екологијата не била на завидно ниво, па денес е почисто во тој поглед и угостителството е на позавидно ниво,ти направив компарација за да видиш дека има разлика , и има корумпираност не дека се со крстот на чело се али помалку е.
Стигна и правдата во Македонија http://kurir.mk/tvitovi/video-abe-neli-pravda-za-site/ Виетнам 7% економски раст во 2018, Етиопија околу 10%, Романија 5 %, Македонија 0%
Полицајка нападната од функционер на ДУИ завршила во болница http://netpress.com.mk/policajka-napadnata-od-funkcioner-na-dui-zavrsila-vo-bolnica/ Исто, подолго време ме интересира колку нашите полицајци се опремени и способни физички да се одбранат од напад.
Ете така да си знаете. Бекир Асани не ја тепал полицајката. Сама се удрила во пајак возилото http://republika.mk/889656
А што да прави душичка..па ова стана шиптарска држава, мора така да каже инаку отиде цела нејзина фамилија во пропаст, ќе ги изеде помрачина..ехх, која морбидна стварност..сите во своја држава се плашиме и од еден споменик шиптарски, не го пипаме..уште малку и ќе го гланцаме секој ден за да не фаќа прашина...знаете за кој споменик станува збор, поставен во Бутел, никој не писна..ете така...
Вчера излезе Путин и се пофали дека Русија развила супер-оружје, досега невидено и незамислено, кое без проблем може да погоди било која цел на земјината топка, без притоа да биде „допрено“ од ракетните одбрани на најмоќните воени земји! И дека нема да се стеснуваат да го употребат ако се почувствуваат загрозени од кого било. И не само ако е загрозена Русија, туку и нивните сојузници! Оф, оф, каква музика за уши било ова за Америте, Британците, Натовците. Еве, одвај чекам пак да му мафтаат со прст на севернокорејчено и да му кажат што треба, што не треба да прави, зошто во спротивно ќе го бомбардираат. И тој сигурно едвај чека Епа дечки, ова ми кажува дека со Нато може само да се подзабришат ако се унередат оние кои ќе му го видат ликот на Путин, па макар и на ТВ. Со ова и официјално завршува филмот за еднополарен свет (со светскиот полицаец - чичко Сем на чело), и може да кажеме добредојде на ерата на новите моќни играчи на светската сцена: Русија, Кина. Турција, Индија.. Туку, ние за што и за кого требаше да го менуваме името?
Мислиш, добредојде на ера со подеднакви психопати од сите моќни страни? Трамп, Путин, Ердоган, Ким Јонг Ун... не се знае кој од кој позабеган и поодвратен. Загадување пука, временски услови шекнати, планетава и природата страда и сега... а некој лудак што води една од најмоќните сили се фали со нуклеарно оружје, и вие ликувате и аплаудирате на тоа, затоа што се работи за вашата „мајка Русија“? Свесни ли сте бе луѓе што размислувате и пишувате, и зошто не?
---- Извор: http://www.pravda.gov.mk/documents/KRIVICEN ZAKONIK precisten tekst.pdf ---- Тероризам Член 394-б (1) Тој што ќе изврши едно или повеќе дела на убиство, телесно повредување, грабнување на лица, уништување на јавни објекти, транспортни системи, објекти на инфраструктура, компјутерски системи и други објекти за општа употреба, грабнување на авиони или други средства на јавен транспорт, производство, поседување, транспорт, трговија, набавка или примена со нуклеарно оружје, биолошки, хемиски оружја и други видови на оружја и опасни материи, како и истражувања во насока на развој на биолошко и хемиско оружје, пуштање на опасни радиоактивни, отровни и други опасни супстанции или предизвикување на пожар или експлозија, уништување на постројки за снабдување со вода, енергија или други основни природни извори, со намера за загрозување на животот и телото и создавање чувство на несигурност или страв кај граѓаните, ќе се казни со затворнајмалку десет години или со доживотен затвор ---- ---- Извор: http://press24.mk/momcheto-koe-vchera-beshe-probodeno-na-rekord-se-ushte-se-bori-za-zhivot ---- Момчето кое вчера беше прободено на Рекорд се уште се бори за живот Се уште е неизвесна здравствената состојба на 16 годишното момче кое вчера беше прободено со нож на автобуската станица Рекорд, додека се враќало од училиште со автобусот бр. 57. Според информациите, врз момчето веќе се извршени неколку хируршки интервенции. Според неофицијалните информации, момчето добило 3 убоди кои му нанеле тешки повреди на внатрешните органи, а едниот убод му го прободел црниот дроб. Според информации 16 годишното дете е приклучено на апарати и се уште не е контактибилно. Инцидентот веднаш доби димензија на меѓу-навивачка пресметка. Навивачката група Комити ги обвини ривалите Шверцери дека надвор од навивачките кодекси користеле ноќ во меѓусебната пресметка. Неколку медиуми пишуваат дека ова не е прв инцидент и дека во последно време често се случуваат тепачки во автобуси но бидјеќи најчесто поминуваат со поситни повреди и расекотини, воопшто не стигнуваат на страниците на медиумите. Полицијата се уште нема рассветлено ниту еден ваков случај Црна Хроника 02.03.2018 - 12:50 ----
http://infomax.mk/wp/чест-имал-со-еден-потпис-да-избрка-11-дир/ „Денеска имав особена чест, со еден потпис да разрешам 11 директори на ВМРО и да именувам 11 директори на СДСМ. Имав чест и да ја потпишам одлуката на именување на Албанката од Охрид, госпоѓата Јехона Сулејмани за директорка. После 11 години Охрид ќе има директорка Албанка. Без пречки од СДСМ дозволија да ја унапредам оваа госпоѓа. Честитки“ , рече Исени.
Психопати?! Вели кој, Бејли, Обама, Клинтон? Најголемите крвопијци и човекомразачи ли ве научија така, оние кои со децении не толчат, трујат со ураниум бомби, кои не ни даваат глава да кренеме само за да им биде арно на нив- една шака бесловесни створови? Туку, џабе објаснувам, на сите ќе ви биде појасно кога ќе направите разлика од едните до другите. А светот не е црно- бел, биди сигурна.
Велам јас, Оревокршачке Никој мене не ме учи од политичари, ни домашни ни странски. Закана и фалба со поседување супермоќно нуклеарно оружје е за мене нешто дегутантно и застрашувачко, па од било која држава и идеологија да доаѓа, а не да се радувам и аплаудирам на тоа. И да, неселективно оружје е закана за цел свет, не само за „непријатели“ на државите под водство на тие психопати. Да, за мене се исти и да, Путин исто како и Трамп се одвратни човекомразачи желни за моќ. Не ти палат твоите поезии кај мене и нема што да ми објаснуваш. Знам дека ни овие тука не ти се исти, па ни на светско ниво, сѐ ми е јасно Ветувам ќе престанам да ги следам темиве, ова е страшно за мозочни ќелии шо се дешава тука. „Објективизирајте“ си и лајкувајте се тврдокорни и новопечени десничари... Се грозам од општата атмосфера и ставови што преовладаа во темава.
Не е убаво медиумската пропаганда да ви го оформува мислењето. Зошто толку го мразите Трамп? Дури и Бејли ви го остави тука. Just sayin'.