https://www.motika.com.mk/govorot-n...markovski-na-vcherashnite-protesti-vo-sidnej/ Доволни се смајлињава. Чек уште еднаш
Во Али Ахмети е клучот, тајниот. 15 години е на власт, не е мала работа. Македоунннија, сите ја зезаат, и ја викаат како сакаат
https://www.facebook.com/seir2017/v...L6KEI2SleYEge_E56KUl7urFDmg_bo0kA&pnref=story Пред 8мо Мартовско расположение!! <3
Само едно знам, дека сите овие што протестираат во белиот свет, да им дојде по една опомена да си ги пакуват куферите или да престанат со протестите по улиците, за секунда ќе заборават на патриотизмот кон МК...И македончето секогаш кон критики за другите, а тој е "најдобар"..замислете кога протестираат Албанците за Косово како реагираме ние??? "Ако толку го сакаат Косово нека си отидат таму", а кога нашиве им го прокоментираа тоа на дијаспората, да дојдат овде да протестираат, овие до "коска" се навредија.....Немам ништо против дури и добро е што протестираат Македонците насекаде по светот...но сепак и тие можат да протестираат против Грција и EU што толкав притисок ни прави..а не нас што сме тука да не прават "предавници"... Велат ако влеземе во ЕУ сите ќе избегаме од МК, дали тоа се плашат да не ги загрозиме нивните раб. места??? Па кој сака да бега од дома бре...сите сакаме овде да си направиме да ни биде убаво, затоа и голтаме "жаби"....
@CaraMia принтсктин нешо од тој статус на недопраениов Бекир ? Не му замерувајте луѓе алергичен е на "каурски џандари" 2002 има јадено таков ќутек до посерување доволен за 10 животи ,тогаш барем се знаеше терористи у обид како завршуваат.
Пред некој ден на покана од партијата „Единствена Македонија“ во Скопје дојдоа Александар Дугин (философ, гео-стратег, аналитичар и советник на Владимир Путин) и неговиот соработник Леонид Савин. Се дискутирало на повеќе теми. Еве дел од одговорите на прашањата што биле поставени на дискусијата со Дугин: "Западот" не успева, заедно со Европската унија, истакнувајќи ја одлуката на Британија да ја напушти ЕУ и подемот на "евро-скептицизам во Полска, Грција, Италија и Унгарија. Турција веќе ја отфрли идејата за членство во ЕУ ". "Кога ќе ви кажат дека не постои друга алтернатива освен ЕУ и НАТО, тоа претставува уцена, понижување и колонијализам", повикувајќи го Западот да се посвети на сопствените работи и внатрешни проблеми, наместо да ја шири својата "неуспешна идеологија". "Либералната идеологија е тоталитаристичка. Таа сака да ги уништи традициите. Многу нации го отфрлаат (овој систем) со цел да ја заштитат својата култура, јазик и религија. Драго ни е што Русија стана симбол на овој процес“ "Ве уверуваме дека имате алтернатива и дека секоја нација треба да избере за себе. Без разлика на вашата одлука, ќе останете наши пријатели и браќа но, треба да ја донесете оваа одлука слободно“. „Во Евроазиската економска унија имате интеграција заснована на почит, без разлика дали земјата има 2 милиони или 200 милиони луѓе". Савин го нарече Евроазискиот сојуз "синтеза на различни суверенитети" врз основа на консензуално донесување одлуки. "Ако една земја-членка не прифати нешто, таа работа не се спроведува. Тоа е вистинска демократија " Тој тврди дека ако Македонија одлучи да се приклучи во клубот под водство на Русија, неговиот идентитет и традиции ќе бидат зачувани, што можеби и не би било случај ако, како што рече, се приклучи кон НАТО и ЕУ. Дугин и Савин се чести гости и во Србија. Неодамна таму ја промовирале и својата книга „Мрежни војни“, во која се осврнуваат на новите методи на војување без вооружени судири. Мрежната војна, според нив, опфаќа влијание врз системот на вредности, предизвикување на кризи и дестабилизирање на државите. Според нив главна улога во оваа војна имаат социјалните мрежи. Беше ли некој од вас на панел - дискусијава? @corto.maltese можеби ти?
Од овој Грчев да добиеш преплет црева колку антипатична фаца е. Зошто СДСМ пушта вакви типови уште повеќе да им го рушат рејтингот и просечни говорници како Филип Петровски да брише под со него? Интересно, интересно. Не е само Силвана Бонева, туку најголем дел биле видни „Левичари“, поборници за социјална правда и живот дебело кои си лапале провизии.
Сите политичари се исти. Џабе вие тука дискутирате и си ги браните аргументите. Знам дека пред 2001 беше лошо, а од 2001 година па до ден денес го живееме : Македонскиот дел од пеколот. Не знам како живеат оние со книшка и партија, знам за мене и за оние како мене чесни и добри како живееме. Работата е само уште колку ќе живееме, тоа само драгиот Бог знае.
Браво за Милчев, се си кажа така како што е . Ама сам тој си е крив тој го донесе Заев на власт и сега нека си го трпе, ама како што ми стојат работите тој и ќе го симне од власт ако продолжи вака.
Статус на ФБ од страна на Бранкица Бранси Димитровска. Љубовта помеѓу ДПНЕ и мене заврши (ЕПИТЕТОТ ДЕМОХРИСТИЈАНСКА ПАРТИЈА-НЕ ГО ЗАСЛУЖУВАТЕ) 1. Моето семејство се вложи во подигање на ВМРО ДПМНЕ како партија (за ова можат да посведочат моите сограѓани)..но благодарение на партиски послушници кои вработуваа и до трето колено братучеди-моето семејство се раздели. Брат ми мораше да ја напушти државава со фамилијата за корка леб. 2. Формирав здружение на лица со Хендикеп (ова го пишувам за да не се распрашувате дали здружението имало ќар од дпмне)-ЗАСРАМЕТЕ СЕ ,ВО ТОА ЗДРУЖЕНИЕ ИМА ЛИЦА од различна политичка определба, има неопределени Македонци и Роми. 3. Прашувате по партија дали јас сум добила нешто некаква лична корист од дпмне-НЕ ДОБИВ СМРЗНУВАЊЕ ПО МИТИНЗИ И ПРОТЕСТИ на кои бев носена како врека за компири по автобусите. 4.СЕ ОТКАЖУВАМ ОД ДПМНЕ и како член и активист (бидејки вашите навреди преминуваат и по основ на мојот хендикеп). Епитетот ДемоХристијанска Партија-не го заслужувате) 5.Ќе агитирам против секој што работи против МАКЕДОНИЈА, не ме интересира дали е тоа СДС или ДПМНЕ-ИСТО СМРДАТ. 6.Имам 45 години и планирам остатокот од мојата живејачка да го поминам по МОИ ЛИЧНИ УБЕДУВАЊА А НЕ ПО ПАРТИСКИ ДИРЕКТИВИ-НАСОКИ. 7. И воошто нема да ми биде гајле доколку после овој напис пишувате и ме навредувате по мојот хендикеп (зашто постојат скринови за тоа). 8. Доколку се одлучите да ме избришете од листа на ваш ФБ пријател-направете го тоа час поскоро ,со тоа ке знам дека и никогаш и не ви било местото покрај мене 9. ВМРО по идеологија ќе носам у срце но партија веќе НЕ. 10. Веќе не рачунајте на гласовите од моето пошироко семејство (а дал Бог-баајги не има). П.С: ПРИБЕРЕТЕ СИ ГИ КУЧИЊАТА ШТО ВИ ЏАВКААТ- НЕ МЕ ПЛАШАТ ,напротив ми даваат воља за живот Секоја чест Бранкица
Едно нешто неможам да разберам...претходната влада даваше плати на 1600 луѓе од рамковниот договор за да си седат дома фино лепо и да го дрват..а сега пак оваа новава влада ќе ги прераспоредува на работни места по разни институции, демек да не дремат дома, со образложение дека на сите 1600 души им ги знаеле способностите, кој за што е стручен...бре мајката..како ли само ги осознаа кој за што вреди Ова го нема никаде во светот
Опоѕијата наша треба одговорно да се врати во Собранието и тамуда ги иѕвршуваат работите и да дебатираат пошто си ѕимаат плати ѕа тоа. А тие пратеници што се обвинети треба да одговараат ѕа тоа и да не ги бранат. Како опоѕиција треба да бидат во Собрание и таму им е местото и да не се однесуваат како сакаат треба да имаат бар малце одговорност.
Милчин држи предавање за критичко мислење. Не знам дал нешто пропушти... од ДУИ и нивните предлог-министри, законот за јазиците, Груби, цајканката и пајачето, Рашкоски, антикорупциска, Собрание, спорот за името... Бујрам Османи „човекот лаже, тоа што тој ќе го каже не е информација туку е дезинформација“. http://plusinfo.mk/милчин-власта-брзо-ги-заборави-ветува/
https://www.slobodnaevropa.mk/a/29093908.html „Да го оставиме нека се реализира, нека има своја имплементација и ќе видиме дека не е нешто што е болно, тешко или трагично, туку е нешто што ќе овозможи полесно да се разбираме едни меѓу други“, рече Заев.
Не. Сум имал некој бизнис . А и штознам, се плашам дека немам некој став кон дискутираните теми. Историјата, а и сегашноста покажуваат дека Русија ниту како моќна федерација, сојуз и царство па и не се залагала нешто многу за Македонија. Помагале и ќе помагаат одмерено токму колку што било и ќе е потребно да сме функционален тампон или дистракција за нивните минати и идни ривали на било кое поле. Ме нема малку и еден куп нови интересни дешавки, а никој не спомиња: -Шилегов ги преименува Пиволенд, Баскерфест и сл настани со имиња смислени од човек со 0,0001 IQ. -Истиов ќе прави адреналинска зиплајн-жичарница од Кале, преку Вардар, до парк, од неколку милиончичи. Иначе идејата не е негова туку била на Коце, како го викаа куртоносците, небањатиот? -Уште една негова: повик за набавка на пушки за тепање на уличните песови, за кои самиот тврдеше дека не јадат ако не ги `рчкаш , а куртоносците одеа по него, као, еве како само вас ве апат, што не ни се с`скаат нас сега? (Штознам, може сте им смрделе на латекс?). -Мерџото на Заев сепак не иде на продажба. Новите возила за прва помош-мало сутра. -На 16 април пуштање на нов 24 часовен канал на албански јазик на МТВ од наш буџет (гајле ти е, битно нема РДТ). -Милчин нешто збрлаве. Има неколку диференцијални дијагнози, ама рано е за правата. Знае он да си глуми и режира за пари, струка му е, па да почекаме. -Зајеф вика „морално“ е неделава да се изгласа законот за јазици. Законот што бањатите планктони викаа дека ДПМНЕ одамна го донела. -Саше Политико по налог од LSDM се нафати со тешка оралка на Асани да ги релативизира срањата на ДУИ деновиве. Али затоа додека овој чучи, Трендо го секса за сите пари. -Героски со јака корпа до Фатиме Фетаи (прогласена за некаков нов пич симбол, ако знае некој што упм е ова?) со муабетот „пре би сексал ПВЦ кукла додека у позадина дрма Брамс, отколку тебе додека „волиш лиме“ од Аца Лукас ти е на рипит“. -Уште бе држеќа оваа Цветанка Ласкова.