Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Актуелни политички настани

Дискусија во 'Политика и настани' започната од Ariel, 3 август 2010.

1. SeaMermaid

SeaMermaid Популарен член

Се зачлени на:
    17 мај 2015
    Пораки:
    1.155
    Допаѓања:
    14.464
    Зошто само напади за Груевски?Ај сега реално да гледаме.Ова толку добро е склопено,што тие и бинационална држава ќе се добијат(што значи дека двата народи ќе се сметаат за конститутивни-што во никој случај не е точно).Пробуваат да убедат дека ова е за проширување на правата на етничките заедници кои не се мнозинство во Македонија,ама не е така.Ова се политички игри и јасно е која е целта.Освен тоа,со кршење на деловникот за работа на Собранието,беше донесен законот.Значи по секоја цена.И се лажеме дека нема тука етнички принципи.Напротив,албанците толку се прават на основа на етнички принцип,што од авион се гледа.Талат му одговараше и ја затвори седницата,без да ги разгледа амандманите.Ок,ќе воведат двојазичност.Начинот на кој ќе се воведе не е легитимен.Ако веќе има,тогаш државен испит,матура,правосуден испит,не знам било каков тест или испит,да биде на македонски јазик.Затоашто сега албанците нема да сакаат да учат македонски.И на дело се гледа она од Рамковниот договор да учат основно и средно образование на албански,на факултет не знаат да зборнат македонски.Нивниот македонски е мизерен,и утре тие би биле кадри за вработување во Македонија.Апсурдно е.Државата во која живееш,не знае да зборуваш на нејзниот службен јазик.Сега имаат прилика да не учат на македонски и да ти се обратат на албански.Ќе ја злоупотребат таа прилика,такви се тие.Излегува дека на грбот на македонците-мнозинската заедница,албанците се привилегирани.Не е во ред тоа.Не е во ред злоупотребата на европското знаменце на законот.Јас и илјада пати да изгласаат нема да учам албански,нема шанса.Тие се во Македонија и има македонски да зборуваат.Решение е попис,ама со реални бројки.Па ќе се види како стојат работите.И тоа што нема попис и тоа не е во ред.И не е ништо случајно.

На Lianna Anna, YoungandBeautiful, Hellobeautiful и 9 други им се допаѓа ова.
  2. CaraMia

CaraMia Истакнат член

Се зачлени на:
    1 март 2018
    Пораки:
    924
    Допаѓања:
    18.660
    Грујо :muscle:. Талат е срам за АЛбанците и за сите нас.
    @JollyGirl седи мирна пастирот и тука не научи на сила.
    Абре убаво си кажа да не изнудува Талат такво однесување,ама не бре стрижено па стрижено со кече.
    @SeaMermaid држава ја прават народ и јазик,народ албански имаат и јазик добија. Следно е кантонизација. Па дај да се крстиме ново име Нова Македонија-Албанија и сите забоволни.:tmi:

Последна измена: 14 март 2018
    На Mari-Ja, Lianna Anna, sjdgo и 3 други им се допаѓа ова.
  3. CrazyGirl15

CrazyGirl15 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јуни 2011
    Пораки:
    4.989
    Допаѓања:
    26.098
    Сега го изгласаа јазикот или не ? Не сум во тек (facepalm):drunk:

4. Ginger^

Ginger^ Форумски идол

Се зачлени на:
    16 март 2015
    Пораки:
    4.321
    Допаѓања:
    55.370
    Заев должи многу, многу. Ова е само дел од, од најдоле од фрижидерот. Тек ќе почне.
    Ќе има уште, оти години наназад, дебело се богатеше. Должност му е да исполнува туѓи каприци сега.
    И мора, оти готов ќе биде. Ме разбирате нели?

И така. Не знам само дали има некој кој е горд на вакво предавство.

На simonka93, Lianna Anna, Aniaa и 11 други им се допаѓа ова.
  5. CaraMia

CaraMia Истакнат член

Се зачлени на:
    1 март 2018
    Пораки:
    924
    Допаѓања:
    18.660
    Или бил принуден така да му чини,зошто вака не подразмислиш малку а?

На Lianna Anna и Rama им се допаѓа ова.
  6. Mamli

Mamli Истакнат член

Се зачлени на:
    20 октомври 2017
    Пораки:
    1.501
    Допаѓања:
    4.242
    Некои пациенти не заслужуваат терапија.

На Lianna Anna, Zaljubena26, Rama и 2 други им се допаѓа ова.
  7. RainBow

RainBow Глобален модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    3 декември 2009
    Пораки:
    22.434
    Допаѓања:
    68.641
    Сметајте се сите за предупредени.
    Јасно е дека има револт, но навреди нема да се толерираат.
    Ќе следуваат еднонеделни банови за секоја следна навреда. Од било кого кон било кого.
    Благодарам и се надевам дискусијата ќе продолжи без навреди. :)

На Someonespecial, LollySky и daylight им се допаѓа ова.
  8. zuto

zuto Форумски идол

Се зачлени на:
    6 јануари 2014
    Пораки:
    3.900
    Допаѓања:
    28.608
    Ништо. Ние знаевме дека ќе има двојазичност и затоа свесно не ги гласавме. Тоа што викавте дека тоа се спинови беше чудно. Федерализацијата и промена на уставот на пример, е уште спин за вас. После ќе викате и тоа беше најавено. Живот за сите, нели?

На Lianna Anna, Ana Marija 1, orevokrsacka и 10 други им се допаѓа ова.
  9. CaraMia

CaraMia Истакнат член

Се зачлени на:
    1 март 2018
    Пораки:
    924
    Допаѓања:
    18.660
    Епа ај да се удавиме сите Македонци во кофа со вода па легитимно да е и Албански да се зборува дека ќе нема друг народ тука кој ќе зборува друг јазик,брееее гледиштево.
    БДВ го забороави и Киро кој уште тогаш го продаде името.
    А не овој ќе правел така зошто оној пред него правел дека тој по него има право да го прави. Па нели за Живот и за распад на Режимот се бореа а?
    А што направија се негативно што ветија,колење и бесење и бркање од работа,промена на име и двојазичност остварија или остваруваат.
    Станците не возат зошто нејќат нив Албаницте таму во странција да ги замараат со криминал,швер на дрога или продаја на бело робје.
    На странците не им е галје за продаден Црпко и неуспешен Гвујо,секој својот интерес го гледа освен МАКЕДОНЧЕ.
    Македонче секогаш друго Македонче го сечело во поим и кодошело и дотепувало. Разбудете се веќе еднаш.
    @Yipman2 друже за кој бизниси со дрога им помешал сметки Никола на Америте,дај бре која мафија е помоќна на секој можен начин Албанската дрога мафија или Мак.дрога мафија а?
    Ај логика малку која има поголема клиентала а?
    Јас имам разбрано дека имале удел Албанската нарко мафија во кампањите на Клинтоница а нашево лоби од дијаспората само улици мете во странција и е неприметно а не па лоби нарко мафија да сме имале па и сметките на Америте да ги поматувале:tmi:

Последна измена: 14 март 2018
    На Lianna Anna, Aniaa, SeaMermaid и 2 други им се допаѓа ова.
  10. Bitter-Sweet

Bitter-Sweet Форумски идол

Се зачлени на:
    31 мај 2010
    Пораки:
    14.144
    Допаѓања:
    82.968
    Зарем сега за ова Груевски ви е крив, предавници? И уште не прогледавте. Што треба да се случи за да се освестите? Каде е животот за сите? Каде е платата од 500 евра и останатите ветувања? Аш, нема. Се продадовте за тие 500 евра. Ако имало двојазичност претходно, зошто тогаш овој закон денес? Наместо трезвено да размислувате, да видите каде води сето ова, вие сеуште се правдате со ама ВМРО вака, ВМРО така. Како беше она, нападот е најдобра одбрана. Уште пред да дојдат СДСМ на власт јас реков дека тие ќе донесат живот само за Албанците во Македонија. И така би. Не, народот нема да дозволи вака да се прави. Барем се надевам дека ќе биде доволно паметен за да не попушти.

На blonde_supergirl, Lianna Anna, Aniaa и 14 други им се допаѓа ова.
  11. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    13.216
    Допаѓања:
    167.346
    Странците ќе кажат?
    Албанците сами го наметнаа под европско знаменце.
    Ако се вадиме на тоа дека од странство нас ни кројат политики, ние онда сериозно имаме неспособни политичари кои ќе знаат да создадат добри преговарачки позиции.

Да не лажеше Заев дека нема да има двојазичност, па сега можда и поглатко ќе ни влезеше.
    Ама зошто лажеше... затоа револтот е поголем.

На simonka93, Lianna Anna, CaraMia и 8 други им се допаѓа ова.
  12. PaLaVa

PaLaVa Популарен член

Се зачлени на:
    24 јануари 2011
    Пораки:
    488
    Допаѓања:
    3.785
    Малку ни е ова, ја да ви кажам.

Не го заслужуваме ова мало убаво парче земја пошто ваква пи*ка од народ нит се родила нит ќе се роди на планетава!

На ceca-1, Mari-Ja, mKdevojce и 7 други им се допаѓа ова.
  13. zokipoki.1

zokipoki.1 Истакнат член

Се зачлени на:
    18 јуни 2016
    Пораки:
    397
    Допаѓања:
    1.288
    za site onie koi gi poznavam I koi ne gi poznavam na forumov...za site onie koi glasaa za Zaev,edno golemo BRAVO...bravo za toa sto pokraj za Zaev,glasaa I za denesnoto donesuvanje na zakonot,ustvari ke glasaat I za promena na imeto,,USTE EDNAS BRAVO STO GLASAVTE PROTIV MAKEDONIJA....ZALNO E STO MNOGU EVTINO JA PRODADOVTE....BLAGODARAM.,

На SummerGirl, Jas!, Lianna Anna и 7 други им се допаѓа ова.
  14. JollyGirl

JollyGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2012
    Пораки:
    6.108
    Допаѓања:
    75.395
    Па што ми кажуваш мене?
    Кажаа дека ќе има двојазичност и ете има.
    Народот го гласаше и победи СДСМ, а болниот ум само во Чашка победи.
    Очигледно на народот преку глава му е од пастирот.

Оди излези и протестирај по улиците, а не само 100тина души излегле.
    Што лечите комплекси на форумов?
    Оди оствари си го граѓанското право, не се брани држава на форум.

Толку ако ве боли...

На malerozna, Someonespecial, makedonkamak и 3 други им се допаѓа ова.
  15. zuto

zuto Форумски идол

Се зачлени на:
    6 јануари 2014
    Пораки:
    3.900
    Допаѓања:
    28.608
    Тебе те цитирам оти ти коментираше.
    Не излегувам не од што не ме боли, туку оти не можам. Инаку со задоволство би си го искористила моето граѓанско право за да си ја одбранам државата.

На CaraMia, Rama, Bitter-Sweet и 2 други им се допаѓа ова.
  16. Luciferovog zlo♧

Luciferovog zlo♧ Популарен член

Се зачлени на:
    10 декември 2017
    Пораки:
    365
    Допаѓања:
    5.500
    И така сите си коментиравме на форум...си играме со зборови, и држава ќе бивало, ех бе :)

На Mari-Ja, LiliBoz и Rama им се допаѓа ова.
  17. JollyGirl

JollyGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2012
    Пораки:
    6.108
    Допаѓања:
    75.395
    Ти не можеш, па сигурно и останатите илјадници граѓани (досега на уши што ги носеа на протести) не можат...Не дека не сакаат де, туку не можат, па затоа едвај 100 души излегле (рачунај Мирка, Миленко и бурекон меѓу нив).

Што не излезат пак илјадници како досега што излегуваа?
    Кај се луѓето денес?
    Еве ги на форумот.

Досега ич не ги носеа на партали со сола, со заканување, туку сами сакаат луѓето да седат надвор по дождови и ветришта...И сега сакаат ама не можат кутрите зашто ги заболе и си го спремаат бугарскиот пасош.

На Someonespecial и LollySky им се допаѓа ова.
  18. Mamli

Mamli Истакнат член

Се зачлени на:
    20 октомври 2017
    Пораки:
    1.501
    Допаѓања:
    4.242
    Еве ги луѓето денес. Автобусите ги праќале на технички прегледи за да не им се случи народ во собрание. Јас бев на протестот за промена на името како и 30,000 луѓе. Каде беше ти?

http://pogled.mk/дали-власта-ги-препраќа-автобусите-на/

На blonde_supergirl, H.VAGA, orevokrsacka и 5 други им се допаѓа ова.
  19. zuto

zuto Форумски идол

Се зачлени на:
    6 јануари 2014
    Пораки:
    3.900
    Допаѓања:
    28.608
    Кога има народ да протестира го вреѓате ваков таков бил, многу бил, малку бил. Манипулиран, платен, со испран мозок...

Кога нема народ оти нема народ...
    Што е за вас прифатливо?

На blonde_supergirl, elimkd, Lianna Anna и 7 други им се допаѓа ова.
  20. JollyGirl

JollyGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2012
    Пораки:
    6.108
    Допаѓања:
    75.395
    Од кога е сликава? :rofl:
    Луѓето на слика по куси пантолони и ракави се.
    Слеп си дека е стара слика?

Додека верувате на вакви слики и сајтови нема што да коментираме.
    (fingers)

Оди на протест..Дали си бил ЗА или ПРОТИВ промена на името, тоа си е твое :|