Државава не функционира од 2001ва навака. Од кобниот рамковен, за кој требаше да има референдум, ама тој предлог на тогашниот претседател, сега покоен го стишија. И за овој закон треба референдум за граѓаните да се изјаснат дали ги прифаќаат сите тие промени, ама нема. Си глумиме држава, терористи ни ја водат. Оној името да не му се спомне што не проговори македонски, и остала багра во собрание, тоа све треба да се стрела. Прво оние што држеа оружје, потоа и оние што им дадоа се што побараа заради лични интереси. За мене се терористи и едните и другите.
Чекај сега... Ние што ги гласавме СДСМ треба да се срамиме заради загинатите, а вие не? Па кој ги амнестираше хашките случаи? Кој стави УЧК за министер за одбрана?! Еј, за одбрана?! И ти имаш доблест да кажеш дека некој треба да се срами?! И покрај се што се случува во моментов, јас стојам на изборот кој го направив лани со гласањето. Многупати имам кажано и пак ќе кажам, нужно беше да се сменат ВМРО. Забегаа! И овие ќе ги смениме ко што гледам. Оти се глупи! Арно ама, кај нас ништо нема да се смени. Оти ние сме глупави и прости како народ. Се карате кој бил а кој не во право! Се за лична корист. Ако ви е гајле за државава, јас глава сечам. Да ви беше гајле, немаше да го браните едниот, а да го напаѓате другиот, туку и двајцата за врат или уште подобро вчера сите беа во собрание, фалеше само една бомба.
Вчера не беше изгласан само законот за двојазичност, туку и обвинетите за Монструм беа ослободени од притвор иако имаше бурни емоции од страна на родителите на убиените момчиња.
Незнам што толку лошо гледате во законов за јазици тоа е ништо во споредба за шансите што и се отвораат на нашата држава.
Ти сакаш во ЕУ да влеземе а уствари не си свесен што ќе се случи ако влеземе. Ајде еве кажи, што мислиш ти дека ќе биде толку сјајно со влезот во ЕУ и НАТО? Државава дури тогаш ќе пропадне.
Ајде, ајде. Не знаете веќе што да напишете. Груевски глумел патриот, требало да нападне крвнички за да го докаже патриотизмот на оние кои во истиот не веруваат. Во таков случај ќе го обвиневте за терорист, а сите што ќе го поддржеа ќе беа насилници, како оние од 27 ми, ви текнува?! Мене не ме интересира кој глуми патриот, а кој не, а најмалку пак со каква цел. Оти за народот македонски се е лага и спин, местенка од другите. Пред очи ни се дешава и пак не гледаме. Слепи ли сме, луди ли сме.
Не, не, ти кажи, со твои зборови. Што ќе биде подобро? Гледам дека не си доволно информиран. Информирај се, добро ќе биде за тебе.
Абе човек да не знае дали да се смее или да плаче на твоите мислења битерсвит и сличните ко тебе. Да супер ни е вака стварно, сами на себе и поубаво ни е него во ЕУ или па со русите уствари треба да сме? Абе деца...