Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Актуелни политички настани

Дискусија во 'Политика и настани' започната од Ariel, 3 август 2010.

1. Bitter-Sweet

Bitter-Sweet Форумски идол

Се зачлени на:
    31 мај 2010
    Пораки:
    14.144
    Допаѓања:
    82.961
    Што направиле СДС чесно па пописов да биде таков? Пак некоја глупост ќе има.

На sjdgo, Rama, YoungandBeautiful и 4 други им се допаѓа ова.
  2. Lianna Anna

Lianna Anna Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2017
    Пораки:
    2.555
    Допаѓања:
    20.270
    Каде тоа имало предавања на албански?! Законот не е влезен во сила, уште не излегол во службен весник. Мора да се потпише указ. Иванов е должен да потпише указ, ако Законот помине второ гласање, ама има една финта. Само ако има двотретинско мнозинство на второ гласање. Освен тоа, се чека на Уставен.

Не велам дека е во ред тоа што помина законот на Собрание. Напротив. Ниту велам дека има Албанци кои ова не го злоупотребуваат уште пред да влезе на сила. Оти им се може. Ама луѓе, има уште процедури. Иванов засега, е на наша страна.

ВМРО требаше да гласаат против, а не да се силат на говорница.

На Rama, makedonkamak, Ivan4e04 и 9 други им се допаѓа ова.
  3. celineparis

celineparis Популарен член

Се зачлени на:
    11 февруари 2014
    Пораки:
    934
    Допаѓања:
    2.580
    Не можам повеќе да се согласам!!! Нема поголемо зло од Заев и Груевски заедно.

На oblace1, bile454, Rama и 5 други им се допаѓа ова.
  4. zhap4e

zhap4e Форумски идол

Се зачлени на:
    27 март 2011
    Пораки:
    7.113
    Допаѓања:
    107.131
    Што точно исмевам? Тебе? СДСМ? Мислиш до смеење ми е?
    Троловите кои се бесеа по темиве со коментари „вмро-ни“? Во кои ме ставиле и мене? Тоа ти е проблем? Не сме сите обоени на форумов. И се во животот па и тоа да си член на партија и да веднеш глава и да по таков начин се вработиш е избор. Сите сме можеле. И не сите сме го направиле.
    И во скопјево да си, не ќе ти е многу по...спектакуларно, патем. Ако мислиш дека се' што ти фали е тоа. Што точно ти е болката всушност? Дека си член на СДСМ? и дека ти продаваат врмо-нски финти?

На sanjaeva, Rama, YoungandBeautiful и 3 други им се допаѓа ова.
  5. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    19.829
    Допаѓања:
    264.427
    Кој ми продава вмровски финти мене? Што ако сум член, тоа не значи дека они ми кажуваат како да размислувам. Мене не ми е срам да го кажам тоа. А ниту пак ми преставува проблем дека Законот не чини и ред други работи. Всушност ништо не чини.
    А тоа како јас барам начин за вработување е мое лично право. Немам јас никаква болка освен разочарување од некои очекувања кои ги имаа сите.
    А знаеш на времево вака и јас се удирав во гради и ги обвинував сите кои очекуваа државна работа. Па и ги исмевав.
    Ама за жал никој тоа од убавини не го прави.
    Не знам дали знаеш ама во што се спуштаат луѓето за да добијат работа. Да, особено во мали места каде што освен државно, вработувања има во кладилници, маркети и казина за плата од 200 евра. А и за таму знаат да побарат книшка.
    Затоа слободно смејте на тие луѓе и нивниот начин на егзистенција.
    Мораат знаете. Некои мораат.

Претходното мислење го избришав по грешка.

6. Justicija

Justicija Форумски идол

Се зачлени на:
    9 август 2017
    Пораки:
    5.943
    Допаѓања:
    19.803
    Не можи тоа така , мислат за коа ке дојде време за коалицирање со албанска партија, да речат ние не гласавме против , само се буневме зошто не се расправаше за амадманите !
    Мислам тоа е тоа , нема ништо од оваа држава , ако можете бегајте што подалеку !

На makedonkamak, Lianna Anna и LollySky им се допаѓа ова.
  7. zhap4e

zhap4e Форумски идол

Се зачлени на:
    27 март 2011
    Пораки:
    7.113
    Допаѓања:
    107.131
    Јуле, твојата болка и проблем со сите политички теми, не се мој проблем. Моите се други. И се мое право да ги искажам, на начин на кој јас сакам. Доволно ви е отстапен простор во темиве за мудрување и вреѓање на се' живо и диво кое не е за СДСМ:
    Коментарите генерално не можам да ти ги разберам - на што уствари ми реплицираш и сакаш да кажеш, затоа и ќе ги избегнам.

Васе Доневски, ех директор на СОЗР, служба која ги спроведе тендерите за сите „убави“ згради кои се поплавуваат, ко и за многу други работи...бил приведен вчера. АКо се прашувавте кој ги фаќаше за уво луѓето и вадеше на протести...тој. Тиранин над тираните кого Груевски го држеше до последно, само и само оти ги правеше сите валканици.

На Rama, YoungandBeautiful, Aquamarine93 и 2 други им се допаѓа ова.
  8. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    19.829
    Допаѓања:
    264.427
    Нема потреба да се споменува некоја моја болка или слично.
    Нема врска. Да не се дообјаснувам.

9. CrazyGirl15

CrazyGirl15 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јуни 2011
    Пораки:
    4.988
    Допаѓања:
    26.095
    Sum rekla 1000 pati i pak ke recam . Site se piece of sh*t :puke: . I Grujo i Zaev i site po red . Od najvisoko do najnisko . Do kade stignavme :puke: Tonguzija ne ni e ramna :puke: . Ocajno ni treba popis , ama koj da go napravi :^) . Mi se gadi od politicarive :puke:

На celineparis му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Justicija

Justicija Форумски идол

Се зачлени на:
    9 август 2017
    Пораки:
    5.943
    Допаѓања:
    19.803
    На oblace1, Ivan4e04, Lianna Anna и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  11. zuto

zuto Форумски идол

Се зачлени на:
    6 јануари 2014
    Пораки:
    3.900
    Допаѓања:
    28.608
    Леле Димо не им давај идеи да не го снема ветово заедно со претседателот.

На Rama, Luciferovog zlo♧, YoungandBeautiful и 3 други им се допаѓа ова.
  12. Justicija

Justicija Форумски идол

Се зачлени на:
    9 август 2017
    Пораки:
    5.943
    Допаѓања:
    19.803
    Знаеш и на мене ми дојде таква мисла :worried:

На zhap4e, DAngel, Lianna Anna и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  13. Lianna Anna

Се зачлени на:
    7 март 2017
    Пораки:
    2.555
    Допаѓања:
    20.270
    Тоа е проблемот всушност со командант Форина. Односно Претседател на Собрание, кој е всушност заменик на Претседателот на државата и врховен командант на АРМ. Ако на Иванов нешто му се случи или од било кои причини е отсутен, погодувајте кој ќе ни ја води државата и кој ќе ги потпишува указите. Мач со две острици.

На Rama, Justicija, zhap4e и 2 други им се допаѓа ова.
  14. zuto

zuto Форумски идол

Се зачлени на:
    6 јануари 2014
    Пораки:
    3.900
    Допаѓања:
    28.608
    Мора да го чуваме Иванов до крај на мандатот. Каков е таков е, единствен спас ни е.

На Rama му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Bitter-Sweet

Bitter-Sweet Форумски идол

Се зачлени на:
    31 мај 2010
    Пораки:
    14.144
    Допаѓања:
    82.961
    И мене. :| Ќе пишев, нека не дава Апасиев идеи ама си реков да не пишувам морбидни работи. :worried:

На Rama и Justicija им се допаѓа ова.
  16. Mamli

Mamli Истакнат член

Се зачлени на:
    20 октомври 2017
    Пораки:
    1.501
    Допаѓања:
    4.242
    Каде е албанската интелектуална елите за осуда на неуставната насилничка двојазичност? Или тотален молк кога се во прашање нивните лицемерни интереси? Од друга страна споредете ја нашата интелектуална невладина елита и ѕвездите на социјалните мрежи коишто со недели плукаат врз дијаспората, бабите и дедовците без заби, Ќосето, исмејување на спомениците. Ударна вест на порталите стара бабичка без заби и наслов вмровците ги покажаа своите заби. Ѓубриња невидени. Можеби таа бабичка нема да направи заби, затоа што СДСМ остави без леб илјадници македонски семејства и изнесоа милијарди капитал во странски држави. Нека тие од невладиниот сектор донираат пари од своите екстремно високи плати да и ги направат забите на старата жена.

На celineparis, Rama, YoungandBeautiful и 4 други им се допаѓа ова.
  17. orevokrsacka

orevokrsacka Популарен член

Се зачлени на:
    23 јули 2013
    Пораки:
    2.472
    Допаѓања:
    8.588
    ако гласаа (против), тоа ќе значеше дека се согласуваат дека собраниската процедура е испочитувана и дека законот е легитимно ставен на гласање.

На Rama, YoungandBeautiful, sjdgo и 7 други им се допаѓа ова.
  18. Lianna Anna

Се зачлени на:
    7 март 2017
    Пораки:
    2.555
    Допаѓања:
    20.270
    Не го размислив тоа така. Имаш право. Непроцедурално, неуставно, против деловнички. Циркус и парада, а не гласање. Истото беше и со мандатот, а и со поставувањето на Форина за претседател на собрание.

На Rama, YoungandBeautiful, carangigia и 4 други им се допаѓа ова.
  19. zhap4e

zhap4e Форумски идол

Се зачлени на:
    27 март 2011
    Пораки:
    7.113
    Допаѓања:
    107.131
    Нејсе. Како ќе се постапеше во ситуација кога некој неовластен за потпис или чување штембил и печат се потпишува и става печати. Во обична архива е цц

Го слушам Заев. Го девалвираат Иванов и зборува како Иванов прави нешто противуставно. Очекувајте баш баш баш акција против него :)

На Rama, Lianna Anna и ADOKI им се допаѓа ова.
  20. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    13.216
    Допаѓања:
    167.345
    Во арм се спрема на клучни позиции албанци да постават.
    Ало НАТО?

Знаете колку сме небезбедни во моментов?!
    Не знаете.
    Не се палам на националистички добацовки и курсеви за албански, ама на ова и те како.
    УЧК или АРМ едно та исто...

Болката на Заев е што човекот ЛАЖЕШЕ.
    Ние сега не само што имаме државен проблем, имаме структурен плус национален.

Вашите поделби сдсм и вмро се толку ниски и и бедни.
    Порано албанците ги читав по интернетов со секакви коментари, но многу често со мирољубиви и дека ние сме едно.
    Сега ИСТИТЕ последниве денови извадија албански знамиња на фб.

Денес треба да одам на средба со група на луѓе. Само албанците откажаа. Не мора да ви објаснувам зошто.

На sanjaeva, Luciferovog zlo♧, celineparis и 7 други им се допаѓа ова.