Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Актуелни политички настани

Дискусија во 'Политика и настани' започната од Ariel, 3 август 2010.

1. Aquamarine93

Aquamarine93 Истакнат член

Се зачлени на:
    7 април 2016
    Пораки:
    815
    Допаѓања:
    3.756
    Прво, сите излети на бес кои што ќе ги читаме овде се резултат на сопственото каење.
    Како некој кој се смета себе си за интелектуалец, дозволи да биде прелажан од некој сељак од Муртино?
    И во недостаток на себекритика, ќе се кршат тастатури на темава. :D
    А виртуелниот булинг, ќе прерасне во реална апатија. Особено по оние моменти на ароганција кои ќе си ги осетат од сонародниците, велам, браќата албанци.
    И сето ова, оти касно открија дека се заебана странка. Оти се тргувало со нивни гласови.

И во моментот кога ќе им речеш, кажано ви беше, ќе фрчат епитети: сесре, вемеро, мемеро.
    Оти, всушност интелектот и не бил толку висок, ами ограничен. 8-|

На orevokrsacka, zhap4e, Lianna Anna и 7 други им се допаѓа ова.
  2. zuto

zuto Форумски идол

Се зачлени на:
    6 јануари 2014
    Пораки:
    3.900
    Допаѓања:
    28.608
    Не ми беше муабетот состојбата на Албанија, туку начинот на кој тој кажуваше (Албанија -Ние). Нели родители, дедовци, прадедовци му биле тука? Нели децата му биле тука? Нели тој живее тука? Како тогаш Албанија е Ние, а Македонците кои не живеат во Македонија нека не се мешаат.

П.С. Не сум сигурна дека ми ја разбираш поентата.

На крај, тие ги имаат сите јазични права. Кај сакаат можат да зборуваат на мајчин јазик со преведувач доколку нема вработен од нивните. А скоро секаде има и секаде си зборуваа и досега албански. Ова со париве, со униформиве...жива катастрофа.

На orevokrsacka, Lianna Anna, sjdgo и 5 други им се допаѓа ова.
  3. monibejbi

monibejbi Популарен член

Се зачлени на:
    26 јуни 2010
    Пораки:
    1.994
    Допаѓања:
    2.273
    Јас барем невидов момент да се индетификува со Албанија него како Албанец тука роден деца фамилија дедовци тука му било поколението така рече. И да си ги добија нивните права со Рамковниот и барале да испочитува тоа. Башка рече дека кај што има помалце од 20 % нема да се користи јавно го кажа.

Последна измена: 16 март 2018
  4. Justicija

Justicija Форумски идол

Се зачлени на:
    9 август 2017
    Пораки:
    5.943
    Допаѓања:
    19.803
    Џорџе го сметав за глуп човек , но ако се кандидира повторно за преседател ке гласам за него !

На zuto, Aniaa и Luciferovog zlo♧ им се допаѓа ова.
  5. Rama

Rama Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2011
    Пораки:
    5.573
    Допаѓања:
    55.551
    Не се сметам за нешто вау интелектуална,ама сесре и мене ме прелажа Муртинецо,и затоа го плукам и тука и секаде,од прв ден кога сватив дека сум заебана странка:devil: ама после е*ење велат нема каење(fingers)

Првпат го употребив сесре(сори,знаеш немам ништо против тебе:P)ама секој пат кога ќе прочитам вемеро,комуњара,вморони,и сесре се акам од земја од смеа^_^

На Justicija му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Aquamarine93

Се зачлени на:
    7 април 2016
    Пораки:
    815
    Допаѓања:
    3.756
    Немам ни јас против тебе. ;) Не алудирав на тебе, поим немав за кого си гласала. :D
    Па немам јас патент на зборот сесре, само го користам за да докажам дека немам смисла за хумор.
    Абе комуњара и јас не го користев, ама во дадено време и момент е сосем прикладен. :D
    И нема вреѓање тука, остатоци од стариот комунизам се ваљда.

На Rama му/ѝ се допаѓа ова.
  7. ADOKI

ADOKI Истакнат член

Се зачлени на:
    20 април 2014
    Пораки:
    1.696
    Допаѓања:
    2.713
    FB_IMG_1521238235520.jpg

На kikikikirika, orevokrsacka, Lianna Anna и 8 други им се допаѓа ова.
  8. Mamli

Mamli Истакнат член

Се зачлени на:
    20 октомври 2017
    Пораки:
    1.501
    Допаѓања:
    4.242
    Мене едно не ми е јасно. Зошто религиозни луѓе и блиски до МПЦ гласале или гласаат за СДСМ и Левица? А познавам доста такви. Зошто? По кој повод? Некое логично објаснување?

На zuto, Bitter-Sweet и carangigia им се допаѓа ова.
  9. Nigredo Odor

Nigredo Odor Популарен член

Се зачлени на:
    17 јануари 2016
    Пораки:
    3.549
    Допаѓања:
    19.473
    Овој пат ќе отидам оф топик, бидејќи навистина некои од вас се крајно безобразни.

Имено, и покрај тоа што членката @Rama во секој свој пост од доаѓањето на сега актуелната власт потенцира како не и е сеедно што го направила овој избор, вие користејќи ги нејзините доблесни карактеристики како искреност и критицизам, и понатаму врз неа вршите вербален линч и тоа никој не го санкционира. Океј сфативме, Рама е вештерката, не другите мал милион луѓе кои гласаа за СДСМ непресметувајќи го исходот.

Наместо да се отвори тема во која политички би се апстрахирале и реорганизирале за излез со цел да го одбраниме сопствениот идентитет, ние тргнуваме во апсурден лов на вештерки. Ало, луѓе, кој ѓавол ви е најсериозно?!

На kikikikirika, orevokrsacka, zhap4e и 9 други им се допаѓа ова.
  10. Aquamarine93

Се зачлени на:
    7 април 2016
    Пораки:
    815
    Допаѓања:
    3.756
    Ова за мене ли требаше да биде? :o
    Во никој пост не сум се обидела да ја навредам, ни суптилно ни намерно.
    Една од омилените членки ми е тука.

Зошто секогаш погрешните се препознаваат. :whew:

На sjdgo и Rama им се допаѓа ова.
  11. Nigredo Odor

Nigredo Odor Популарен член

Се зачлени на:
    17 јануари 2016
    Пораки:
    3.549
    Допаѓања:
    19.473
    Не е за тебе Аква, за @carangigia e.

Значи Каранџи, знам дека си патриот и дека те засега сегашнава ситуација, ама не е во ред вака што плукаш по членовите нарекувајќи ги предавници бидејќи не секој е упатен во политичките води колку и ти, и не секој со гласањето на СДСМ посакуваше двојазичност, туку очајна втора опција која беше неопходна за да не преминеме во апла олигархија.

На Lianna Anna, makedonkamak, LollySky и 4 други им се допаѓа ова.
  12. Rama

Rama Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2011
    Пораки:
    5.573
    Допаѓања:
    55.551
    Одорке и јас ќе одам офф,во право си,фала на одбраната....многумина ме нападнаа не само мене,туку и другите кои јавно си кажаа за кого гласале,напади имаше и исмејувања со денови и тоа од членови кои мислев дека ми се "блиски" но,дефинитивно @Aquamarine93 не спаѓаш во таа "клапа" ти :)

Едит:ве молам да не се расправате никој поради мене,никогаш не сум барала "санкции" за никој досега и не планирам,сакам мирно да дебатираме колку што се може...

На Lianna Anna, Nigredo Odor, Aquamarine93 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  13. ADOKI

ADOKI Истакнат член

Се зачлени на:
    20 април 2014
    Пораки:
    1.696
    Допаѓања:
    2.713
    @Rama имаш можност да се поправиш ако си гласала за овие можеби си верувала дека ќе бидат подобри ама испаднаа бетер така да има следен пат ужива те поздравувам:) :hai:

На zuto и Rama им се допаѓа ова.
  14. Mamli

Mamli Истакнат член

Се зачлени на:
    20 октомври 2017
    Пораки:
    1.501
    Допаѓања:
    4.242
    Луѓето не се идеолози. Едноставно имаат премногу свои лични проблеми за да би губеле време со идеологии. Така да смешно е некој да и суди на личност како Рама или било кој, но мене чисто ме интересираше зошто религиозна девојка би гласала за исклучително антихристијанска партија како СДСМ или Левица?

На orevokrsacka и zuto им се допаѓа ова.
  15. Rama

Rama Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2011
    Пораки:
    5.573
    Допаѓања:
    55.551
    Тоа што сум религиозна не ме прави совршена,ниту па очекувам совршенство или идеализирање од другите.
    Да,ВМРО е "религиозна партија" но,не знаеме колку од тоа што се презентираше е вистина а колку е мачкање на очи...
    Гласав за нив,од причина што сакав промени,наивно подлегнав на пропагандите за тоа подобро утре,како што направи впрочем и повеќе од половина Македонија.
    Не оспорувам дека првите години на власт кога дојдоа ВМРО направија многу,но после многу забегаа со шерифување од чистачка до директор,со крадење,со ставање на прв план секаде и секогаш само на тие со членска книшка и уште многу други ситници,придонесоа за мојот глас,ама тема не сум јас,сакав само накратко да одговорам.

На orevokrsacka, LollySky, DAngel и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  16. Mamli

Mamli Истакнат член

Се зачлени на:
    20 октомври 2017
    Пораки:
    1.501
    Допаѓања:
    4.242
    Се е во ред тоа за негативните страни на ДПМНЕ, но зошто би гласала за партија која е во суштина против тебе и има дијаметрално спротивни ставови од твоите? Подобро воопшто да не си гласала отколку на својот џелат да му подариш власт над тебе:)

На Bitter-Sweet, sjdgo, zuto и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  17. Petra777

Petra777 Популарен член

Се зачлени на:
    19 ноември 2015
    Пораки:
    2.877
    Допаѓања:
    29.052
    Кој гласаше, бараше да види и еве.
    А сеа...
    Сега одморете малце од тука. :) Има протести- излезете,а на кој му е под нивоу ќе му подарам карта у еден правец, со панделка и тоа.
    Нема потреба од препукувања веќе. Нема смисла.

На carangigia, orevokrsacka, Lianna Anna и 2 други им се допаѓа ова.
  18. Rama

Rama Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2011
    Пораки:
    5.573
    Допаѓања:
    55.551
    А каква врска игра сега религијата тука?
    Секој си е верник за себе,точно е дека многумина во СДСМ се тешки комунисти(атеисти или што и да се)но тоа пак,од друга страна не значи дека не би можеле да бидат "добри владетели" доколку би посакале да е така....
    А за кого би гласала друг,за Дуи за кој? Или да не требаше да пуштам неважечко ливче?вака или така,со мој глас или без него,овој пат победата беше неизбежна,за жал,оти на народот му прекипи од патриотизам...ама лажен и без пари.
    Граѓанска должност ми беше тоа,сакав промена и направив така,а тоа што сметам дека згрешив и се каам е сосема друга работа,сигурно и многу други верници кои гласале за ВМРО,кога ги слушале бомбите се покаиле и се згрозиле(една бев и јас)гледаш,зезнато е малку од која и да гледаш страна.
    Цела поента ми е дека не идеализирам никој а уште помалку да се приврзам слепо и во лавиринт да ме држи некој со години....
    Ама како рекле,секоја грешка е искуство,и ако не се обидеш нешто,нема да знаеш како би било :D

На Joi, LollySky, Nigredo Odor и 2 други им се допаѓа ова.
  19. Mamli

Mamli Истакнат член

Се зачлени на:
    20 октомври 2017
    Пораки:
    1.501
    Допаѓања:
    4.242
    Јас со години и години не гласам на избори, но последно да ми е не би гласал за партии како СДСМ или Левица. Секојдневно комуницирам со нивни симпатизери и членови. Знам што сорта народ се и каква деструкција носат сами по себе. Следна година гласај за Левица за да добиеш пута три од СДСМ:)

На sjdgo му/ѝ се допаѓа ова.
  20. EvAngelos

EvAngelos Популарен член

Се зачлени на:
    25 февруари 2012
    Пораки:
    3.990
    Допаѓања:
    11.033
    Шо сторија дислајкови мореее, греота ни од СДС не му го лајкаат ;(

zaev.jpg
    Линк до видеото:

На kikikikirika, carangigia, butterfly_mk и 9 други им се допаѓа ова.