1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Актуелни политички настани

Дискусија во 'Политика и настани' започната од Ariel, 3 август 2010.

1. al-vik

al-vik Истакнат член

Се зачлени на:
    27 октомври 2010
    Пораки:
    284
    Допаѓања:
    110
    Тие документи и евра се бараат од почетокот кога се воведе безвизниот режим, па нели тоа беа најголемите критики ти текнува? - Па ние сме сиромашен народ, пак никој нема да може да патува, тие што имаат толку пари си патуваа и претходно. - Ако јас решам да барам азил во нкоја земја, нема да им го кажам тоа на граница. Ќе си ги средам документите за легално да и поминам, по кој основ ќе ме вратат?
    А ако некој требало да биде препознаен и вратен, не е работа на владата, си има царина, граници каде се проверуваат луѓето,документите, или да го викнеме Груевски како главен и одговорен за се да стои на граница и да враќа роми назад?

2. Vitorija

Vitorija Истакнат член

Се зачлени на:
    28 февруари 2011
    Пораки:
    912
    Допаѓања:
    599
    Mашала рано си станала да ми одговориш ;) епа сеа нели викаш дека можеле да бидат препознаени и вратени-мора некој да дава наредба за тоа. Што мислиш кој е на власт?
    А сега можат да бараат документи, дозволи и докази дури и ако одиш во посета кај роднина да докажеш дека ти е роднина?
    Мислам дека не гледаш реално на работите ама тоа е, уште од кога ја укинаа визата се знаеше дека вака ќе биде па можеа да преземат соодветни мерки. Еве како што сега на пример европските држави ја засилија граничната конттрола за тој ќе влегува и од кои причини, можевме и ние да проверуваме кој се излегува и зошто.

3. al-vik

al-vik Истакнат член

Се зачлени на:
    27 октомври 2010
    Пораки:
    284
    Допаѓања:
    110
    Да всушност така е во право си, кај нас нема никакви проверки, луѓето си шетаат горе долу по граници без документи. :x

4. crazylady

crazylady Форумски идол

Се зачлени на:
    12 јули 2010
    Пораки:
    5.210
    Допаѓања:
    8.432
    Кога тргнува утре автобусот од Прилеп за Скопје т.е за митингот на Сдсм знае некој и дали мора да си запишан на списокот за да одиш или нема врска ???? ;)

5. Offspring

Offspring Форумски идол

Се зачлени на:
    14 јуни 2010
    Пораки:
    7.163
    Допаѓања:
    27.008
    :D :D :D :D Леле Амди Бајрам глупости тресење пукнав од смеа :D Сеа даваа исечок од еден митинг и Амди вика, цитирам:

Љубе Бошковски е предавник на македонскиот народ, сака да се посвати со Бранко Црвенковски, неговиот син води љубов со ќерката на Бранко Црвенковски...

:D :D :D :D

На TennisBabe, lolyta777, mims-89 и 3 други им се допаѓа ова.
  6. zhap4e

zhap4e Форумски идол

Се зачлени на:
    27 март 2011
    Пораки:
    7.113
    Допаѓања:
    107.128
    Еј прееска за тоа сакав да ти кажам хахахахха

На Offspring му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Offspring

Offspring Форумски идол

Се зачлени на:
    14 јуни 2010
    Пораки:
    7.163
    Допаѓања:
    27.008
    Груевски не бира начин како да собере гласови

ВМРО-ДПМНЕ со притисоци преку своите членови во Торонто Канада, сака да ги замолчи независните медиуми на македонската дијаспора, за кои сметаат дека не се на нивна страна.

Ова обвинување стигна директно од уредникот и издавач на македонски весник, Лилјана Ристова. Затоа што не ги застапува ставовите на ВМРО-ДПМНЕ, весникот и бил фрлен пред да стигне до читателите, а закани добивале и нејзините спонзори.

Се започнало во времето кога Мартин Треневски, бил генерален конзул во Торонто. Иако тој е заминат притисоците продолжуваат.

„Луѓе кои се инволвирани во тие институции македонски, откриле дека весникот по 1000 примероци од мојот весник се фрлаа во ѓубре. Се јавуваат кај нашите спонзори, оние кои рекламираат ги убедуваат дека не треба да рекламираат кај нас, ги убедуваат ако е во прашање некој туристичка агенција, им велат нема да патуваме со вас ако вие продолжите да ги спонзорирате овие три медиуми“, изјави Лилјана Ристова, издавач на македонски весник -Торонто.

Ристова со уште две колешки од ТВ издание на македонски јазик и радио, биле игнорирани и за време на посетата на Груевски во Торонто.

Вели биле непожелни да ги проследат настаните. Таа се осврнува и на претстојните избори во дијаспората. Вели голем дел од македонските иселеници, не ни знаат за парламентарните избори.

Во Отава Канада се пријавиле само 8-мина да гласаат.

„Знам дека гласањето ќе биде катастрофално уништување. Зошто? Иселеништвото воопшто не е спремно за такво нешто“, рече Лилјана Ристова.

Набрзина организираните избори за дијаспората, допринесоа мал број на македонски иселеници, да се пријават за гласање. Ниту пак во секој град каде има македонци може да се гласа.

Парадоксално е што за независен пратеник, требаат 1000 потписи, а само за споредба во Австралија се пријавиле за гласање нешто над 700 лица.

8. ciribiribela

ciribiribela Популарен член

Се зачлени на:
    12 август 2010
    Пораки:
    1.272
    Допаѓања:
    652
    Сега ја гледав емисијата на Миленко со премиерот, мислам дека пола од тоа што го ветува да го исполни е доволно. Посебно ме заинтересира фактот дека државата ќе плаќала за пацинетите што треба да се лекуваат во странство,а тие да си доплатат максимум 200 е :!: И редно време беше некој да го стави во програма за реновирање автопатот Скопје - Велес !!!

9. Offspring

Offspring Форумски идол

Се зачлени на:
    14 јуни 2010
    Пораки:
    7.163
    Допаѓања:
    27.008
    Незнам колку е веродостојна сликава и во кој град се случил митингов, ама морав :rofl: :rofl: :rofl: :rofl:

10. BoaVista

BoaVista Форумски идол

Се зачлени на:
    23 август 2010
    Пораки:
    3.912
    Допаѓања:
    31.672
    Премиерот не го исполни она што го имаше ветено уште на претходните избори, во време кога имаше одврзани раце, кога имаше 63 пратеника од ВМРО и 20 од ДУИ, вкупно 83 пратеника, значи имаше двотретинско мнозинство и можеше се што сака да направи. Зошто сега да верувам дека ќе направи нешто, кога и да победи, нема да има мнозинство какво што имаше и многу потешко би било реализирањето на ветувањата?

11. BoaVista

BoaVista Форумски идол

Се зачлени на:
    23 август 2010
    Пораки:
    3.912
    Допаѓања:
    31.672
    Изгледа е во Неготино :) ама не сум сигурна ;)

На k.r.i.s.t.i му/ѝ се допаѓа ова.
  12. mims-89

mims-89 Форумски идол

Се зачлени на:
    7 мај 2010
    Пораки:
    6.488
    Допаѓања:
    24.076
    Абе вие ништо не знаете, тука уште се спремаат :lol: :lol: :lol: :rofl: :rofl: :rofl:

На BoaVista и k.r.i.s.t.i им се допаѓа ова.
  13. ciribiribela

ciribiribela Популарен член

Се зачлени на:
    12 август 2010
    Пораки:
    1.272
    Допаѓања:
    652
    А кој тоа вика дека нема да има такво мнозинство како што имаше :?: :?: :?:

14. k.r.i.s.t.i

k.r.i.s.t.i Истакнат член

Се зачлени на:
    19 мај 2011
    Пораки:
    99
    Допаѓања:
    50
    ПРЕКУ ГЛАВА МИ Е ОД ОВИЕ ГЛУПАВИ РЕКЛАМИ-ВМРО ВАКА СДСМ ТАКА!!!! :@ СИТЕ ТИЕ СЕ ИСТИ,ДАЛИ БИЛЕ ОД ВМРО ИЛИ ОД СДСМ СИТЕ ГЛЕДААТ САМО ДА СИ ГИ НАПОЛНАТ СОПСТВЕНИТЕ ЏЕБОВИ,А ЗА НАС ОБИЧНИТЕ ГРАЃАНИ ШТО НИ ОСТАНУВА????НИШТО ТУКУ САМО ДА СИ ВИКАКМЕ И КУКАМЕ НА МАКИТЕ ШТО ГИ ИМАМЕ!КОЈА ВМРО СЕ НА ВЛАС ТИЕ Е ОД СДСМ ПОСТОЈАНО НЕСТО ГИ КУДАТ ДЕМЕК НЕ РАБОТЛЕ КАКО ШТО ТРЕБА,А ПА КОГА СДСМ СЕ НА ВЛАС ТОГА ОВИ ПАК ОД ВМРО ПОСТОЈАНО НЕСТО КАО ДЕМЕК ЈА ПРОДАЛЕ ДРЗВАТА,КОЛКУ БИЛЕ ЛОШИ ВО ВОДЕЊЕТО ПОЛИТИКА И СЛ.НИКОЈ ОД НИВ НЕ ЗНАЕ ШТО Е ТОА ПОЛИТИКА НЕ ЗНААТ КАКО ДА ЈА СОЗДАДАТ!СИ ГИ ГЛЕДААТ САМО ЛИЧНИТЕ ИНТЕРСИ КОЈ ПОВЕКЕ КАПИТАЛ НА СТАВИ НАСТРАНА ДОДЕКА Е НА ВЛАСТ!И ОД ДВЕТЕ НАЈГОЛЕМИ ПОЛИТИЧКИ ПАРТИИ НЕМА ЛЕЗЕТ!!! :@

На JuLleE му/ѝ се допаѓа ова.
  15. BoaVista

BoaVista Форумски идол

Се зачлени на:
    23 август 2010
    Пораки:
    3.912
    Допаѓања:
    31.672
    Па логично е дека нема да има. По сите анкети, па дури и по оние вмровските.
    Значи до сега ВМРО сами имаа 63 пратеника, а во коалиција со ДУИ 83. Значи сам имал апсолутно мнозинство. Тешко дека ќе може да го повтори тој резултат.

16. baguf4e

baguf4e Популарен член

Се зачлени на:
    17 мај 2010
    Пораки:
    4.115
    Допаѓања:
    9.978
    Ова е Неготино и тука уште не е почнат митингот,значи не ти е веродостојна сликата.Јас бев на митинг и имаше мноооогу народ и гужваници дури и ми се слоши. ;)

На zhap4e и MacaLove им се допаѓа ова.
  17. MacaLove

MacaLove Популарен член

Се зачлени на:
    5 јануари 2011
    Пораки:
    2.399
    Допаѓања:
    6.337
    Тоа сакав и јас да кажам...
    Се гледа типот дека уште го мести микрофонот или не знам ти што...

На zhap4e и baguf4e им се допаѓа ова.
  18. mims-89

mims-89 Форумски идол

Се зачлени на:
    7 мај 2010
    Пораки:
    6.488
    Допаѓања:
    24.076
    Ах штета, значи погодив :tmi:

19. didisi

didisi Популарен член

Се зачлени на:
    22 септември 2010
    Пораки:
    1.969
    Допаѓања:
    3.685
    И ова се многу луѓе, сите митинзи да се без луѓе, бојкот и на гласање и на се

20. Offspring

Offspring Форумски идол

Се зачлени на:
    14 јуни 2010
    Пораки:
    7.163
    Допаѓања:
    27.008
    Леле ајде линчувајте ме :) Не реков видете колку народ има, туку на шала ја ставив :)