Ова да го напишеше некој Албанец/ка одма ке побаравте да се банира.. Никој не ви брани да имате такво мислење, имајте си го ама нема потреба да пишувате вакви работи. Срамота, треба да се знае што треба да се пишува..
^^^ Као демек на албнаски форум не зборувате за нас лоши работи а? Сигурно. И мене ми е лесно таму да им се убацам и да мачкам очи од типот на "зошто да шириме омраза". Факт е дека сме бесни, и има причина. Причината сте вие, зошто се понашате како во своја држава, ама еден ден ќе ви дојде крајот, па макар поминале и години. 500 години издржа Македонија, ќе ве издржи и вас само за помалку време.
Изгледа, ке треба да се повторувам, не завземам страна.. тензиите се случуваат од нивни наши, овие, оние и не знам уште кој.. Ако некој ме удри,ке му вратам, ама ке му вратам нему, не на сите луѓе што ги познава, не на сите луѓе од негова националност, и вероисповед. Дали се тепале во Маџари, сарај, бутел, без разлика бандит си е бандит пред кој и да застане, како и да се вика. Зошто се збори само за тие што тепаат? Каде се оние другите? Јас, албанка имам повеќе другари/другарки македонци.. Отварам врата за коледе, славам велигден, и частам баклава за бајрам. Патриотизам не е само да држиш пушка у рака. Пола од оние партиоти што се чукаат во гради немаат појма за историјата на Мк. Значи, тоа што ми смета е што не ставате сите во ист ќош.. Да јас сум била воспитана да не мразам никого, но има уште МНОГУ како мене..Не ми е јасно од каде ви е генерализацијата..
Значи беше кажано има разлика од шиптар до шиптар. Никој не генерализира. Убаво кажа некој дека се дивљаци буквално симнати од планина. Значи кој памет треба да имаш бе, со ПАЛКА да се шеташ и да си одбереш автобус, ај тука ќе ја употребам палкава ... Мислам Боже мили. И ми е невидено криво на душичкава што во моја татковина треба да шетам со спреј или со нож во ташна. И пак да не се чувствувам безбедна... Мене ми се плаче, не знам за вас. И за нив не постојат ни Бранко ни Грујо, верувајте, они си имаат нивни воџа кој ги диктира. Страшно.
Ех конечно некој од вас сваќа дека полицаецот од Гостивар го направи токму она што требаше. Нели WiR?
појма немам што се случило во Гостивар, кажав дека ниту сакам да знам што се збори на вести, ниту ме интересира. ниту некогаш ке ме интересира.. заради тоа што имам попаметни работи!!
до сега на Cител само се збори за социјални мрежи и форуми, грујо чита низ форумиве, сега баш коментираше за форумите т.е социјалните мрежи.
Ти имаш попаметни работи, и јас ќе имав ако не требаше да се мислам утре како ќе поминам на Бит Пазар со автобус за накај факултет. Знаеш барем да се разбереш со нив, тоа праи голема разлика. Второ, има разлика меѓу шиптар и староседелец. Ти во кои спаѓаш не знам, али според зборувањето во вториве.. Ајде да речеме така е. Али не можеш да бараш соживот кај револтиран народ. Соживот бараа шиптариве им дадовме, подобро не добивме само полошо. Они добиваат поголеми права затоа што се силат, или ќе биде така или ќе пукне војна. Да им го кажеа тоа на обичните граѓани сите ќе речат нека пукне па да не ве глеам више во мојата држава. Али проблемот е што нас никој не не прашува, давам пример сеа затоа што искрено не ни знам како се викаат другиве шиптари политичари, Ахмети му вика на Груевски/Бранко/Курац палац, еве ти пари таа и таа улица ќе се вика Мехмедим Оџа (пак лупам). И сега мора милиот почитичар да напраи скандал ко у стил моравме тоа да го прифатиме, за да ја смириме тензијата= ме чешка газето за пари, ама да не не ме сакаат за нареден мандат па вака се правдам. Или избива војна додека се едните на власт одма се они криви, наредна година доаѓаат другите и нема војна ама па има дупло поголема невработеност. Значи тие што диктираат правила ги диктираат за нивните цели и желби (еУра и доларчичи), ама па нас ни ги тепаат другарите на улица. Не дека шиптарите се посилни, од крв и месо се, не дека не може некој наш пиштол да земе или палка, ама напаѓаат позади грб бе да им е*ам матер, 10тина 20годишни волови на 3 деца од 15 години. Извини, тоа не е храброст и сила тоа е мизерија за плачење. Или девојче од 16 години истепале, па да им е*ам педерите. Не е ова ништо ново, само сега повише се свртеа накај каменување на автобуси, а тепачкиве по улици ги има цело време, али сеа пишуваат за секоја посебно за да зголемат тензија. Пишав и погоре и новинариве се јадни, за 100-150 праат галама. И уште ова, војна само будала може да посака, ама искрено сакам за да прекинат да ми се ку*аваат у моја држава, да им се покаже дека не се силни него се побогати, а се е за пари у денешно време. Башка малцинство се, јас ќе се тепам ако треба. И јас можам да мавнам со палка и јас можам нож да збрцам, за тоа не треба кој знае колкава сила за тоа треба да си кретен и пи*ка. Ајде тепај се со голи раце ако смееш. Од дома нас не учат, не се закачај, да не ти напраат нешто, нив ги учат тепај се синко за голема Албанија. Епа баш ради тоа се силат, мене коа ќе ми свирне некој шипо на улица ако не ми е денот се вртам му пцујам цело племе ако ми е до мене и мавам и ништо не напраил затоа што не очекува некој да му врати. Малце да им се сснеш бегаат ко пи*кици, т.е. тоа и се. Да не беа ќе се шетаа сами низ град, а не цело село собрано и ајде ихааа у 65ка од планина у градот. Јас од утре носам дезодоранс у ранец, па нека ми се доближи некој има да му го збрцам у тоа педерскиот раширен гз. Би носела и нож ама немам контрола па ќе треба после да го лежам у затвор. И не се силам, доста беше попаметниот попушта, со племе можеш да се разбереш само на нивни јазик. И се извинувам за пцовките
Не ни ги читам повеќе коментарите ваши.. немам намера да ја продолжам оваа дискусија, се извинувам што не се пронаоѓам во целово ова срање..
Тоа што јас накратко ќе ти го кажам, на некого му го промени животот. Ајде влагам во твојот филм дека не знаеш.... Епа вака, еден човек ( најнебитно - полицаец, но супер за да се извади од контекст приказната) се враќал дома и кога сакал да паркира го нападнале, тепале, омоловажувале. Кога истото тоа бандитите покушале да по направат и на ќерка му, на човекот му се прелила чашата и пукал во нив. Сега знаеш.
Незнам дали телевизииве сеуште немаат информација,но пред саат два било збрцано дете со нож во Драчево,без никаква расправија,без ништо.
http://sitel.com.mk/dnevnik/makedonija/ ... at-mediumi Hа Kанал5 ги покажаа насилнициве, со лисици на рака. грујо кажа и затворска казна ќе има, ако не се смират тензиите. да се надеваме еве ги на видеово http://sitel.com.mk/video/makedonija/pr ... e-i-prilep
Еве што прочитав српски коментари, на некои страници од весници, или што и да е.. Следећа фаза је да им почну вадити и продавати органе, а после тога ће им Америка створоти шиптарску државу на територији Македоније. Најбољег савезника,србе,македонци су отписали признавајући Косово и Метохију.Сада им следи Божија казна.Македонију ће шиптари сигурно поделити.Прошли пут то им није пошло за руком јер су македонци имали безрезервну подршку Србије која је била војно присутна у том сукобу. ovo je samo pocetak. samo sacekajte jos jedno 10 ak godina. bice gore u makedoniji nego na kosovu. al ne mozes reci da mekedonci nisu sami trazili. Srbi sa kosova su imali gde da pobegnu - u Srbiju, a gde ce jadni Makedonci???Na zalost, ni tamo narod niko ne pita, kao ni kod nas. Dokazano je, da je zemlja okrugla i da se okrece,jos nije dokazano da je i istorija okrugla i da se vrti.Stvarno, miran, posten i radan makedonski narod ovo nije zasluzio,sta im rade. Zar je moguće??? čak i nakon što je takozvana makedonija priznala još takozvanije kosovo. prvi falsifikuju helensku istoriju, drugi kradu tuđu zemlju, nema tu selameta... to je tek početak! Šta bi tek bilo da ih nisu priznali? Pa priznali ste Kosovo.....otvorili im granice....pa znate makedonci kako se kaze....kada das siptaru prst on hoce saku.... Sami ste to trazili..... Ne daj Boze da Makedonija postane novo Kosovo... Iskreno se nadam da to nece tako biti... Nisu Makedonci priznali nezavisno Kosovo nego par politicara od kojih su i sami Albanci. Da se pitao Makedonski narod nikad ne bi priznali Kosovo, takav je slucaj i u svetu. Makedonci su dobar narod. ode Zapadna Makedonija. Ma nisu bre Makedonci priznali Kosovo vec makedonska vlada. Zivela nasa Makedonska Braca! Ovo bi se Makedoniji desilo priznali oni Kosovo ili ne. Nemojte da se smesni molim vas, znate da se ionako obican narod nista ne pita. i ja volim i poštujem Makedonce,ali makedonska vlast je nešto drugo
сфатете ме како сакате, ама само мртов шиптар е добар шиптар! Да ми е страв надвор да излезам, или дечко ми да дојде до кај мене! Зошто? Зошто необразовани стоки, симнати од планина демнат од сите страни да искршат некого од ќотек! Не сакам да навлагам повеќе во дискусија, зошто се нервирам. Племе им е*ам!! Само хитлер за нив!!!
Луѓе мои ова го нема никаде ... Баш никаде !!! Разочарувачки е фактот што во своја земја племево прави што сака БУКВАЛНО !!! Ова ќе пукне кога тогаш . И немој сеа некој да почна да јаде трици за соживот . Соживот со народ е можен , а не со Племе . Да зошто тоа се ! Никогаш не еволуирале не знаат повеќе од планини и овци . Им даваш прст ти ја бараат цела рака . Никогаш со нив не ќе можеме да живееме слободно . Треба да ги решиме еднаш засекогаш . Ова состојба ти дава за право да земеш и да го упукаш на лице место . Макар и во центар на градот . И одговорно тврдам ако крене некој рака на мене , а сум во состојба да вратам НЕ ОДГОВОРАМ ! Срцки продужите да се рендате со племево и уживајте .... Само откако ќе излезе од вас , надвор ќе пее нешто како **** Нема нема не ќе се роди поголемо курвиче од македонче .