Форумџика на годината

Актуелни политички настани

Дискусија во 'Политика и настани' започната од Ariel, 3 август 2010.

1. sjdgo

sjdgo Форумски идол

Се зачлени на:
    16 јули 2015
    Пораки:
    5.676
    Допаѓања:
    14.208
    Убаво знаевте со кого фаќате работа, сдс не е партија од вчера, ниту од пред 3 години. За вас што им пруживте доверба, што протестиравте, воопшто не ми е жал колку изневерено се чувствувате. Тражили сте - гледајте. Да бевте меѓу оние кои добиле работно место или привилегија некоја, сега ќе замижувавте и ќе се правевте наудрени.

На Rama, corto.maltese, carangigia и 11 други им се допаѓа ова.
  2. Silver.E

Silver.E Популарен член

Се зачлени на:
    14 февруари 2013
    Пораки:
    2.226
    Допаѓања:
    5.277
    Во право си, човек треба да има интелигенција за однапред да процени некои луѓе, случки, работи.
    Иначе, работни места од Сдс добија најнеобразованите, најпростите, најнај да не вреѓам луѓе. И треба да им е многу криво на некои поасални луѓе од Сдс, што баш најникаквите се вработија и тоа по многу убави и завидни позиции (посебно по помалите места каде сите се познаваат, нема луѓе кои не се чудат како Х и Х се вработиле, а 3 чисти немаат во главата). И после сакаме државава да оди напред со такви “капацитети“.

На Rama, corto.maltese, carangigia и 6 други им се допаѓа ова.
  3. Yipman2

Yipman2 Форумски идол

Се зачлени на:
    3 октомври 2010
    Пораки:
    4.029
    Допаѓања:
    25.023
    Абе глејте како да ви кажам , овие глупости што ги прави Сдсм не се ни приближно блиски до иживувањата и криминалите што ги правеше Вмро.
    Друго, може наредни 3 год да спамирате 3 фрази Црпкоо , 500 евраа , Живот дојдее оваа онаа... ама многу им е галје на луѓето ,затоа на улица има 100-200 души кои протестираат или евентуално 2000 ќе соберат кога ќе донесат од цела Македонија. Кај се 100 илјади народ , или 500 илјади што викавте пред 2-3 год дека имало....
    Трето луѓе кои не протестирале , палеле коли, влагале во собрание , блокирале улици или пак напишале гневен пост кога Грујо амнестираше , донесуваше двојазичност , сечеше паркови , переше пари преку споменици, невини луѓе затвараше , закануваше на секој што му стои патот , монополизираше и правеше своја диктаторска земја , уништуваше водно за свои парцели ,рекетираше фирми , влечеше луѓе за уши и носеше фантомски гласачи , трошеше државни пари на патувања и остало , ставаше свои корумпирани луѓе насекаде итн итн....сега кога ти паламудрат нешто демек за Македонија се работелоо , нешто крај на светот билооо , бла бла бла... изгледаат смешно, мислам до сега веќе сите знаат дека сте full of shit и затоа никој не ни изглегува или пак се обединува со вас на протести..
    Дури и да не се согласуваат или да им пречи тоа што го прават Сдсм пак нема да искочат од протести причини а тоа се лицемерни лажни патриоти наречени подржувачи на Дпмне. Да не спомнувам што до вчера ги нарекуваа тие што не се согласуваат со нив Исис , изроди , соросоиди , па после ќосиња праќаа и таму што и да е (Кај ви е сеа ќосетоо ?? на кој ќе го праќате сеа аа АА?)
    Очекувам наредните месеци извештаи на форумов од нашите патриоти како отишле да платат нешто и тој им се обраќал само на албански или нивното дете морало албански да учи , или пак нивниот хардкор сдсмовец како веќе не можел да ги трпи сдсм или што и да се форите сега. Ко тогаш со кечап се поливаше Ивончето и викаше дека била нападната од шарените.

Пак ќе кажам на овие неутралните што стварно се. Не гледајте на пропагандите и извртени приказни на интернет, особено од овие дмпне подржувачи што многу им е гајле за државата него гледаат да си го спасат својот партиски газ што чмае во администрација (или пак газот на нивните родители што чмаат таму сеедно) гледајте на улица ,надвор што се случува и како се реагира и што се прави. Тоа гледајте.
    Или ако вака гледате преку интернет само , барем информирајте се правилно за сите ситуации.

Гледам и прашуваат зашто никој не пишува , па еве јас на пример сум тука уште од прв ден кога почнаа бомбите,односно кога се отвори темана бомбите на Заев, мене лично ова ми е дежа ву ,
    едно исто се повторуваме, нема поента да се објаснува, само што тогаш беа петардите на Заев , па мигрантите (кои видов 200 илјади дојдоа што не лажевте дека ќе дошле) , украинско сценарио итн итн... и кога све едно исто се повторува само со различни членови некако досадно станува..... еве овие по новиве со политика нека се позанимаваат. Сеа плус и Ветрушка ја нема , барем со нејзе беше позабавно.

Така да вие и понатаму правете се глупи на тоа што Грујо го правеше , одговарајте селективно на прашања и навредувајте ги другите а после не се прашувајте зашто никој со вас не изглегува на улица иако не се согласуваат со Сдсм.

АМА ЈИПМАН ЈА ВАКА ЈА ТАКА НЕ МОЖЕ ОВА ОНА БЛА БЛА БЛА
    -Ми е гајле.
    АМАМА ЈАА АЈА АОЈ АЛБАНСКИ ЈАЗИК АЛА АЛА ЛА
    -Ми е гајле.
    ААМА МОЈОТ ХАРДКОР ДРУГАР СДСМ И НА БАБА МИ ТЕТКАТА ОД СДСМ ВАКА И ТАКА
    -Ми е гајле.

Последна измена: 20 март 2018
    На Nausicaa, Rama, Feminka22 и 12 други им се допаѓа ова.
  4. Aquamarine93

Aquamarine93 Истакнат член

Се зачлени на:
    7 април 2016
    Пораки:
    815
    Допаѓања:
    3.756
    Гајле ти е, работиш во влада за да куцкаш на форум за жени.
    Ми лајк ит. (y)
    :rofl:

На Petra777, Јаневски, carangigia и 8 други им се допаѓа ова.
  5. Justicija

Justicija Форумски идол

Се зачлени на:
    9 август 2017
    Пораки:
    5.943
    Допаѓања:
    19.803
    Не можеш бе браат на тоа да се вадиш ... Ние се боревме против гвујо наказата заради подобар живот , а сега за сега е исто како во времето на фашистот !
    Овие само си ги сместија газојте дебели во фетеља и ептен ја претераа .. Не гласав ја вакво сдсм !!!

На Rama, zhap4e, kikikikirika и 6 други им се допаѓа ова.
  6. edenandrej

edenandrej Истакнат член

Се зачлени на:
    4 април 2017
    Пораки:
    304
    Допаѓања:
    934
    @Yipman2 сега да бев како тебе и твоите од пред две години ќе ти напишев само еден коментар - УБАВ ТИ Е СЕНДВИЧОТ?
    Нејсе. Ова што го пишуваш е релативизирање на работите (уште едно нешто кое вие го користевте неправедно спрема секого кој ви укажуваше дека светот не е црно бел и дека не постојат само СДСМ и ВМРО). Си се фатил за бројката на луѓе што протестираат. Верувај тоа се менува многу брзо. И запамти дека бројката на луѓето што протесираат воопшто не е мерило за незадоволството. Патем и на т.н. шарени дали 2 пати им дојдоа повеќе од 5.000 луѓе на протест. Јас лично сум изненаден од тоа колку луѓе што ги познавам што беа про-СДСМ и ептен анти-ВМРО реагираат бурно деновиве за ова што се случува. Никој не останува рамнодушен а сега кога ќе дојде Коѕијас мислам дека ќе се прелее чашата. Е тогаш те советувам да не пробуваш вакви постови за Бате Саше и Грујо и други од рубриката времеплов. да пробуваш да протнуваш затоа што искрено на никого не му е гајле за нив. Излези од министерство и спушти се малку меѓу луѓето пред да почнат да ти се гледаат сите како платени ВМРОвци а не како незадоволни луѓе.

На Rama, corto.maltese, Јаневски и 11 други им се допаѓа ова.
  7. Monna.Monna

Monna.Monna Популарен член

Се зачлени на:
    4 ноември 2010
    Пораки:
    3.562
    Допаѓања:
    7.993
    Па од сите години на власт Сдсм едно нешто добро да направеше, абе проект, градба било што во скоро 15 години власт позади нив оставија само територијална поделба, 200 000 косовари и корумпирана транзиција со 100 000 стечајци.Они ги створија сите олигарси што постојат денес.
    Го памтам убаво тој период кога денар се немаше, и татко ми и дедо 5 години пред пензија на улица останаа, колку и да биле корумпирани Вмро и Груевски не оставија толку луѓе без леб.
    Ако ништо друго бар фасада имаа некоја за се што правеа, овие у очи будала те прават и ти се смеат, рдт и екстерното им се најсветла точка во мандатот до сега|(

На christinnn, Rama, corto.maltese и 12 други им се допаѓа ова.
  8. Yipman2

Yipman2 Форумски идол

Се зачлени на:
    3 октомври 2010
    Пораки:
    4.029
    Допаѓања:
    25.023
    Ете буквално ми ја докажуваат поентата на мојот пост.
    Цели 20 реченици што напишав игнорираат 19 и издвојуваат каде и што сум работел , се извинувам што ќе ве разочарам ама јас не работам никаде , особено не во владата , ниту пак некогаш би работел партиски од прости причини затоа што не сакам за 3+ год да ми вршат притисоци да лепам плакати и да идам на протести.

Со самото тоа што селективно одбирате што да пишете наместо да кажете , да Јипман , јас се плашев од Грујо , јас се плашев за мојата работа , семејство ,не искачав да простетирам и палам коли кога амнестираше , или пак гледав на другата страна додека правеше што сакаше човекот ( да не ги повторувам работите од предходниот пост) вие не , ќе ми посочувате сум работел у влада , ова она....
    Или пак кажите сум си имала книшка се вработив со врски ова она, и патем не е проблем ако сте вработени во администрација партиски , системот е таков не сте вие криви, Ама барем да кажете ,а не со сила глуп да се правиш .
    Буквално , ете тие такви можеби ситници , можеби големи работи како за кого, се една од причините зашто е поделен народот.
    Мене лично , сум напоменал многу пати , не ми е проблем да кажам дека ова што го прави Сдсм е погрешно , било нивните политики , било дебилите што ги вработуваат , било притисоците што ги праваат,
    не ми е ни проблем да излезам на протест и кажам дека сум против, еве и со вмровци да се обединам што до вчера ми праќаа ќосиња, и да ги казниме сите политичари што прават итн итн....
    Не ми е ни проблем да кажам дека сум разочаран во некои од работите што ги прават,
    АМА се додека вака се однесувате, како што напоменав , правење глуп со сила , селективно одговарање , навреди и остало... нема да има обединување...

Вие сватете си го како сакате .... мое да си посочам дел од проблемите.

На Nausicaa, poenta, JuLleE и 12 други им се допаѓа ова.
  9. Sofronko

Sofronko Истакнат член

Се зачлени на:
    1 август 2017
    Пораки:
    796
    Допаѓања:
    996
    Сдсм може само да се пофали со повторно отварање на автобуската постојка во гтц подрумот. Браво, многу добар проект алал да им е. :) ;) :) :) гтц уште малце ќе падне а они со постојка се занимаваат, тука ќе видите колку им е капацитетот за создавање нешто ново ЛАЈК

На Rama, corto.maltese, Petra777 и 5 други им се допаѓа ова.
  10. jacqueline.s

jacqueline.s Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2012
    Пораки:
    4.165
    Допаѓања:
    20.585
    Закрпија една дупка на улица, немојте така ви се молам :) дури и официјално имаше слика, да се знае оти се прави :D

На bmvv1234, Rama, carangigia и 9 други им се допаѓа ова.
  11. sjdgo

sjdgo Форумски идол

Се зачлени на:
    16 јули 2015
    Пораки:
    5.676
    Допаѓања:
    14.208
    Гајле му е. Им гори под нозе, затоа се врати после месеци мирување и се понаша исто како во времето кога беа опозиција.

На Rama, corto.maltese, Abeja и 7 други им се допаѓа ова.
  12. edenandrej

edenandrej Истакнат член

Се зачлени на:
    4 април 2017
    Пораки:
    304
    Допаѓања:
    934
    Мислев дека си вработен таков впечаток добив од коментарите на другите членови. Како и да е, главната причина која не излегував да протестирам со СДС и шарените е тоа што се сомневав во крајната цел на тие протести. Се сомневав дека тоа беше правено само од желба за гола смена на власт и брзо распродавање на националните интереси. Една година подоцна сите се уверивме дека за тоа се работеше. Патем во тие времиња секој кој ќе пробаше да каже барем нешто кое ќе оди во правец на помирување или нешто што не е во согласност со нивните зацртани планови беше напаѓан дека е релативизатор, слуга, платеник и така натака. Е сега тоа истото им се враќа а ќе им се врати и дупло уште малку.
    Причината која излегов после сто години на протестите за името е токму тоа што засега не се инволвирани ВМРО-ДПМНЕ а целта на протестите е јасна - сочувување на името. Немам против да има и партии вклучени доколку имаат јасни одговори што тие конкретно би правеле во иднина а не само да го користат незадоволството за да се доберат на власт и после да заборават се како што направи СДС.

На Rama, Yipman2, corto.maltese и 7 други им се допаѓа ова.
  13. Monna.Monna

Monna.Monna Популарен член

Се зачлени на:
    4 ноември 2010
    Пораки:
    3.562
    Допаѓања:
    7.993
    DYuOjGWXcAAg5TK.jpeg
    И ова толку поживеа:(:D
    Битно сменија на стари 50ки, пола град нека се крца8-|

На Rama, corto.maltese, Petra777 и 11 други им се допаѓа ова.
  14. Sofronko

Sofronko Истакнат член

Се зачлени на:
    1 август 2017
    Пораки:
    796
    Допаѓања:
    996
    Хахахаха работава што пипнат се покварува, долга е раката на сдсм :)

На Rama, corto.maltese, Petra777 и 5 други им се допаѓа ова.
  15. Aquamarine93

Се зачлени на:
    7 април 2016
    Пораки:
    815
    Допаѓања:
    3.756
    Па пишуваат сега за поделеност на народ. Оние истите кои заговараа теза дека секој глас за помалите партии е глас за вмро. Левица беше страшило, а оние кои не се определиле најголеми морони.
    Се сеќаваш на видеото од фчерашни, каде си правеа мајтап со партијата на неопределените?

Касно е сега, после толку public shaming на секој што истото јавно го објавил овде пред 6 месеци.

На kikikikirika, Rama, corto.maltese и 6 други им се допаѓа ова.
  16. LollySky

LollySky Популарен член

Се зачлени на:
    7 јануари 2016
    Пораки:
    2.958
    Допаѓања:
    14.028
    После ова no comment, се е кажано. Да стои урамено на ѕид :)

Ионака тој што сакал да разбере, разбрал уште одамна.

На Nausicaa, Mich, prominent и 5 други им се допаѓа ова.
  17. sjdgo

sjdgo Форумски идол

Се зачлени на:
    16 јули 2015
    Пораки:
    5.676
    Допаѓања:
    14.208
    Околу поделеноста, нивната реторика е непроменета, сите треба да бидеме истомисленици а мислењето да ни го диктираат тие, луѓето кои во муртинецот видоа ОК избор за премиер. :D
    Туку како викаа, ќе ја оправале државата преку постојана смена на власта. Ако не чинел Заеб, ќе го враќале Вмро. Веќе не важи тоа. Сега не чини Заеб ама ни случајно на протест, да не се врати Вмро :rofl: Многу лажат, цела партија.

На Rama, corto.maltese, Abeja и 6 други им се допаѓа ова.
  18. Aquamarine93

Се зачлени на:
    7 април 2016
    Пораки:
    815
    Допаѓања:
    3.756
    Се сеќавам јас и за едно многу битно нешто, масовното прислушкување.
    Ај да ги прислушкуваат само партиските опоненти, ама мислам дека сите сме им на тапет. :D
    Како смееш да кажеш нешто против премиер Муртино? :swear:

Велат, до мај ќе им траел мандатот. :bandit:

На Rama, YoungandBeautiful, sjdgo и 5 други им се допаѓа ова.
  19. Sofronko

Sofronko Истакнат член

Се зачлени на:
    1 август 2017
    Пораки:
    796
    Допаѓања:
    996
    Доста им е, таман скоро година ипол :)

20. Aquamarine93

Се зачлени на:
    7 април 2016
    Пораки:
    815
    Допаѓања:
    3.756
    Епа, тие што се многу поупатени од мене тврдат дека прво ќе сменат име, па по новонастанатата криза ќе се распишат предвремени избори.
    Како и да гледаш, лошо е.

На kikikikirika, Rama, Lianna Anna и 1 друга личност им се допаѓа ова.