Eве и јас да кажам 3а актуелново случување, Коѕијас дојде да ги приближат ставовите. Вака 3начи мое реално мислеље ги следам настаниве активно ние сите тука што живееме мораме да се обединеме и реално да го сватиме прашањево 3а името. Грција има област што се вика Македонија ние имаме држава со вакво име, ни викаат на нас да најдеме решене со тоа шо ке ставиме географска одредница 3а да немаме некогаш претенѕии против нивната територија. Луње да се ра3береме тоа во минатото бил наш дел, но сега веќе нее тој е грчки дел, и ѕатоа и спорот ни постои. Нас не не тераат со сила да го решиме, тоа е ние дали сакаме. Е сега ние 28 години од кога сме држава постои овој проблем, друга работа е дали сакаме да гледаме и напред 3а доброто на нашиот народ. Мислам дека треба да се потрудиме ние како народ да пробаме да најдеме достојно решение кое што ке вклучува Македонија со големи букви но да биде со Два одделни 3бора не споено во еден ѕбор, индетитетот да не се чепка да си останеме Македонци, ѕа внатрешна да бидеме со новото на кирилица, а ѕа надвор да биде со превод. Пошто барат име 3а севкупна употреба односно ерга омнес.кој што ке го пишува во уставот. Да се дојде до некое приближување, никакви други работи. Нас македонското никој нема право да ни го одѕеме ние сме македонци и такви ке останеме. А ако дојдеме до решение Коѕиајас рече дека ке ни помогнат ѕа Еу и Нато што ни оди на сите во корист 3а во иднина.
Па, престанаа да ја експонираат Ката после нејзиното бламирање во јавност. Фата и Лена се употребени за да ја прикријат и да одвлечат внимание, само што не ја поучиле ниту Фата да повнимава на своето однесување. Неа ништо чудно да ја внесат во политика, но мислам дека ќе помине неславно. Мене ми боде очи лицемерноста на самата институција, ако може така да се нарече, не се занимавам со нив индивидуално. Иако, не можам да занемарам дека кога се расчистува со корупција и криминал, се одбираат сериозни, авторитетни, непристрасни луѓе со чист образ и кредибилитет, овие не исполнуваат критериуми, и на мало дете требаше да му биде јасно. Играат лоша претстава за народ со лош вкус. Персони кои цицаат пари и моќ од растурена држава.
http://l.facebook.com/l.php?u=http:...UPMJBVuuqkZXDAAY4gkJHI_aLAVMX87qVBrVm7s90&s=1 Во своја држава стануваме граѓани од втор ред. Од сега се почесто ќе има вакви работи.
Кога помалку кога повеќе ама отсега натаму ќе биде бетер бидејќи, кога Груевски збореше на никој мува не го лазеше, а сега во споствена земја ќе бидеме странци, граѓани од втор ред.Нека отиде некој на Бит Пазар и нека праша на Македонски за нешто колку чини и ќе види која цена ќе му биде кажана ако воопшто му одговорат..
Mozebi vo etnicki albanski naseleni mesta ke go ima ova , eventualno vo selata . Za po gradovite , ne znam za ponatamu , no ovde seuste nema promeni . Isto e ko i predhodno .
Првото големо брукање беше со деколтето на мегдан. И сепак, Катица не предизвикува толкав револт како Фатима. И нема потреба што да се објаснува понатаму, кога е познат начинот на кој биле избрани. За време на Пржинскиот договор, сите претставници на најголемите партии давале свој предлог. И се знае какви биле предлозите, сигурно не на некој кој што бил партиски неопределен. И покрај тоа, имаа можност да ја сработат работата како што треба. Не ја сработија, затоа што имале кочници од центрите. Последново, со смешното обвинување за лидерот на учките, баш после изгласување на законот за јазици е последната сложувалка. А каква еуфорија се имаше кренато, како смееше некој да изрази скептичност.
Еве како Зајеб брои фантоми https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=1143994258978247&id=100001030526943
Попис без графа етничка припадност? Катастрофа... http://www.alfa.mk/News.aspx?id=131129#.WrZKe6Uo8wg И пак не сфаќам, законот треба да се донесе ако има 20% Албанци. Така си пишува. Пописов го најавуваат за 2020 и тоа без графа етничка припадност. Епа како очекуваат законот да стапи на сила? Неверојатно...
Тогаш нема проблем, не гледам што се бунат. Ние тековно сме Република Македонија, а тие имаат област Македонија. Јасно е. Како што е уставно дефинирано, ни за фиром/бјрм нема потреба.
По некоја случајност, Бојан Мицевски е претседател на УМС на ВМРО-ДПМНЕ во Крива Паланка и советник во Општината
Тоа го објави бурето. И јас порано го читав и мислев дека за се е во право. Откако видов дека е пријател со Чаушот, држам резерви кон него. Можеби и тоа што го објавил е вистина, можеби и не е. Многу пати се истрчал и прикажал погрешни информации.
Do 2020 kje se nakotat sto sami kje pobaraat da ima grafa. Na posledniot neuspesen popis, spored neformalni informacii nemase ni 16% albanci... Znaete kako bea polovina popisani, so kopija od pasos i ti vika pisi go ili tesko tebe, a on 10 god zivee u belgija. Pa bese naredeno da popisuvaat se a nekako da oznacuvaat popisuvacite koe e validno a koe ne, posto neli samo toj sto e licno prisuten so licen dok se popisuvase. Zosto nikoj za toa ne zbori, po 2ca popisuvaci i 2ca obezbeduvanje odea po selata siptarski, posto cifteto vikaa polno bilo ete go pozadi vrata. Ah lelee... Kakva drzava sme bez popis...
Еднаш, пред неколку години, к-15 преку обичен скеч успеаа да ги доловат поентите на сегашните политички збиднувања..
Дека сме Република тоа е работата, они сакаат да имаме географска одредница ( Горна, Северна Македонија 3а да се одвоиме од нивната територија или географски поточно, а сега сме FiROM пред ОН.