Актуелни политички настани

Discussion in 'Политика и настани' started by Ariel, Aug 3, 2010.

1. baba Rada

baba Rada Популарен член

Нема потреба да ја признае кога ќе си земе третина од нејзе..голема Албанија мора да биде на балканов.

Feminka22, Tanjamm, Silver.E and 2 others like this.
  2. Outlook

Outlook Популарен член

Lugjeto se selat od ovde od razlicni pricini, nekogas kolku poambiciozen pozelen za napredok ama aj, stavi se na konto na vmro I ovie sto sega se selat :) koj moze da bide drug kriv :D
    @DAngel ne znam za toa, ti moze si poinformirana ama I toa go ima, a be, vmro toa ti e :D

Last edited: Mar 27, 2018
    carangigia and ADOKI like this.
  3. DAngel

DAngel Форумски идол

Некогаш поради невозвратената или непреболена љубов се селат :)

kravce, LollySky, Yowannty and 4 others like this.
  4. CrazyGirl15

CrazyGirl15 Форумски идол

5. orevokrsacka

orevokrsacka Популарен член

Епа врие Балканов, пците на војната се пуштени на најјако! Секако погодете кој ги с,ска и ги поддржува, и во Косово и кај нас овде?
    Вчера како знак на солидарност со Британците и остала европска и америчка багра, „нашиов“ министер за надворешни реши да протера руски дипломат како одмазда и одговор на труењето на бившиот двоен шпион Скрипал во Британија. плус за да „ги заштити нашите безбедносни интереси“?! Секако дека Енглезиве и Америве не посочија ни еден доказ за руска вмешаност во случајот, ете така им се сонило и решија синхронизирано да загракаат:
    29313043_1617963991652309_2842492730397949952_o.jpg
    Да, да сигурно! Ептен им одговараше на Русите во овој момент воочи претседателските избори во Русија и пред Светското првенство да трујат некогашни кодоши кои веќе ги набркале, т.е. трампале пред неколку години.
    Ама затоа на Британциве и тоа како им одговараше да го подотрујат искомпромитираното и веќе непотребно кодовче кое џабе им го јаде лебот кај нив дома. Ќе го отрујат, и после ќе го набедат Путин дека стои зад тоа. Па сите ќе се солидализираат и ќе почнат со набркување на руски дипломати, ржење,лаење и што е мошне битно за нив -земјите учеснички ќе почнат да го бојкотираат учеството на Светското првенство во Русија. А тоа не е мала работа.
    Другиот фронт западните пци на војната го водат на Балканот. Со ова што ни случува овде во Македонија (на сите ни е јасно дека со нас владее и управува шошонското племе, така) и во соседството (Косово) каде поставените „народни избраници“ функционираат на дугме разбира се, многу е јасно дека целта е отворена провокација и сопки кон Русија, а богами и на други економски сили како Кина. Зошто? Зошто некој гори од желба да започне војна со Русот. А војната (ако не дај Боже се случи) нема да се тера во Америка и во Русија туку овде, на Балканот. Зошто запален Балкан и нестабилна и вазалска Европа е вечниот американски сон. Зошто стабилен Балкан ќе значи отворена и непречена соработка, трговија, нафтоводи, гасоводи од Исток кон Европа. Кинезине не за џабе ги купија пристаништана во Солун и Пиреја. А на Чичко Сем ич не му одговара да биде заобиколен кога се дели тортата. Зошто сам не е способен да си направи, мора да дрпа од туѓи торти.
    Тие што повеќе ја разбираат денешнава гео-стратегија тврдат дека Америве по секоја цена ќе провоцираат нова светска војна да за опстојат на светската сцена. Искрено се надевам дека нема да успеат. Разумниот и нормален свет не смее да дозволи да успеат.

Kolumbo, Rama, nene88 and 6 others like this.
  6. Bitter-Sweet

Bitter-Sweet Форумски идол

Kolumbo, Tanjamm, sjdgo and 1 other person like this.
  7. corto.maltese

corto.maltese Истакнат член

Министерон за надворешни на Британија со руско (словенско) име, кој мене ми изгледа малку неарен (сетете се на снимката од кампањата како без осет и сурово го разби детето коа играа кошарка) Борис Џонсон, да ти бил фигурата која ги одредува нашата иднина и стратегијата за водење на надворешна политика на нашата влада. Па да ти се мочам у тоа писоарот од тиква што ја носиш на рамења, Димитров.
    Која солидаризација ја изразуваш и кое сојузништво го крепиш со земја од која ама баш никакво добро не сме виделе во нашево две и нешто децениско постоење. Не дека нешто и од Русите сме процветале, ама со увозот беа сериозен фактор во одржливоста на нашето земјоделие. Доколку ни се реваншираат земјоделството би требало да биде еден од засегнатите сектори.
    Па уште кога ќе ја видиш и причината за целово глупирање...
    Остана ли некој член на LSDM овде, нека каже има ли бе таму барем еден нормален и здрав лик??

Kolumbo, Aquamarine93, Jas! and 5 others like this.
  8. Rebecca_R

Rebecca_R Форумски идол

Има некој професор во темава? Многу ме интересира кога професор со полн фонд на часови земал плата од 14500?

Долговите на претходните не се битни, битно сегашните потпишале договор за добрососедство.

Ви текнува која влада го призна Косово и прифати територија како знак на благодарност?

9. Priroden

Priroden Популарен член

По пресот на Јовески денес уште ги жалиме патриотите од 27април?
    Мора ова обвинение по брза постапка да стане пресуда, никакви пазарења не смее да има

Someonespecial, Tanjamm and JuLleE like this.
  10. CrazyGirl15

Za prv pat se soglasuvam so tebe vo celost . Nesto se shushka niz gradov , deka ako ete ( ne daj Boze ) se sluci vojna , ke se cistat muslimanite od Balkanot . A Srbite se mnogu luti posle nastanot vo Kosovo . Vucic izjavil deka Marko Djuric duri tri pati , predvremeno gi izvestil vlastite vo Kosovo deka doagja na poseta vo Severna Mitrovica . I treba da bidat luti . Ako eskalira vojna vo Kosovo , golema e verojatnosta i vo Zapadna Makedonija da se proshiri . Barem taka se zboruva niz gradov .

SDSM me razocaraa do beskraj . Osven Sekerinska , ne znam dali seuste ima nekoj asalen vo partijana .

11. Mari-Ja

Mari-Ja Популарен член

Sledno: ukinuvanje na vizite za vlez vo uk, saaaamo za mk drzavjani :wasntme:

Ako go nalutat putin i zaev i rama i megle kje si go dobijat.
    :muscle:
    A za kosovo. Aj nie 2 mil, ama oni samo bg e 2 mil i pak si kjutat. Idiots.

Rama likes this.
  12. CrazyGirl15

Kjutea zatoa sto imaa dogovor . Gledaj ja vcerasnata izjava na Vucic . Ke svatis nekoi raboti .

Edno e sigurno . Nekoj ke se izgori od ovaa igra so ogan .

Tanjamm and Mari-Ja like this.
  13. ADOKI

ADOKI Истакнат член

FB_IMG_1522165041676.jpg Министерот за некултура Коњско опавче
    т.н. Мало куре еве што има коментирано ::^) (facepalm):headbang:

14. oblace1

oblace1 Популарен член

@CrazyGirl15 Каков договор ќутат затоа што позади Косово стои цел запад. Србија може партал да ги направи за два дена, да нема жив албанец, ама не смее затоа што пак ке и се случи 99та. Ке ги бомбардира нато пак безмилосно, затоа молчат. Без западот Косово е ништо.

Rama, Feminka22, Tanjamm and 2 others like this.
  15. carangigia

carangigia Популарен член

Откако дојде живото во Македонија, дали се врати некој од иселените 600 000 луѓе? :^)
    Не за друго им останаа обувките пред Влада.
    Колку е смешно што игравте на карта сентименталност со оставање на обувките пред Владата, колку ви беше жал за сите иселени ;( После година дена кога тие иселени луѓе одржаа протест за да дадат поддршка за зачувување на името Македонија, вие се исмејававте со нив. Ви паднаа маските.
    Зошто не пишувате за трошоците на министрите?
    @DAngel смешно е како ги поддржуваше деноноќно сдс, а сега глумиш неутрална демек сите се исти. :rofl:

Kolumbo, Aquamarine93, Rama and 6 others like this.
  16. CrazyGirl15

Ама зад Србија стои Русија . А Русите можат да го срамнат цел Балкан . Инаку , Србија има потпишано договор со властите во Косово , како што ние имаме Рамковен . Самиот Вучиќ го изјавил ова по вчерашниот настан .

Feminka22 and Tanjamm like this.
  17. LollySky

LollySky Популарен член

Сам по себе е контрадикторен одговоров. Да имала Србија толкава поддршка од Русија, немаше да и се случи тоа со Косово.

Во врска со ситуацијава... Нашиве не требаше да играат полтронски и да бркаат дипломати.
    Ама ете, се случило. Мислам дека не треба толку да и се притресуваме сега на Русија, имаат и поважни проблеми од нас.

Mishela, Rama, Someonespecial and 3 others like this.
  18. CrazyGirl15

Od ona sto jas go citam po srpskite portali , i po govorot na Vucic , ne bi rekla deka se bez poddrska . Bas utrovo citav deka razgovarale Putin i Vucic , vo vrska so vcerasniot slucaj vo Kosovo .

Patem Djuric denes e deportiran vo Srbija , navodno ima i telesni povredi .

Inaku , vo vakvo " klimavo " vreme , ne im trebase na nasive da go proteraat ruskiot diplomat . Ama koj da ti kaze Ivana .

Last edited: Mar 27, 2018
    Feminka22 likes this.
  19. Silver.E

Silver.E Популарен член

Aбе како не по врат, по шија ?
    Не е дека не можел, туку не сакал, повисоки амбиции, иначе за неговата докторска плата која ја земал овде срамота е да се пожали. ЗНАЧИ не мешајте политика секаде !

А, ДаАнгел, се фати за братот, за пост од пред една година можеби, а не кажа НИШТО за она што јас напишав, а ми реплицира. Значи ми реплицира со реплика за нешто што јас ни А немав напишано конкретно. Тоа е тоа лицемерство кај Сдсшовците. Ти пишуваш едно, тие ти враќаат треторазредно. Зошто толку им е интелигенцијата во глата.

Што не кажа зошто Албанија не не има признаено под уставно име, а овде се направени граѓани од прв ред ?

20. CrazyGirl15

Ne ne priznavaat , i nema se dodeka ne se digneme na bunt , za nasite vo Albanija da gi imaat istite prava kako nivnite tuka . Ama nie sme vinovni .

Tanjamm and ЕденЧлен like this.