Актуелни политички настани

Дискусија во 'Политика и настани' започната од Ariel, 3 август 2010.

1. Priroden

Priroden Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2015
    Пораки:
    802
    Допаѓања:
    2.963
    https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=968580759962311&id=100004311872785
    Читај ги сите коментари на објавата од почеток и Дарко коментира, кој со ова само докажа дека го плаќаме да се слика со Заев и по штабови

На Sofronko, Outlook, Someonespecial и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  2. Mich

Mich Истакнат член

Се зачлени на:
    1 декември 2017
    Пораки:
    236
    Допаѓања:
    521
    Еве ти или каранџика ми кажи кој е директор на Регулаторна и од каде е дојден/поставен?

ФОКУС:Како што информираат од Регулаторната комисија, новите повисоки цени на бензините се должат на повисоката цена на нафтата на светскиот пазар во изминатиот 14-дневен период.

Ај да ви помогнам да се едуцирате а не да тролате

http://meta.mk/angushev-vo-momentov-regulatornata-komisija-za-energetika-e-zavisna-od-opozitsijata/

Ja se izvinuvam od Kratovo bil

Ua Lopovi
    15 септември 2017 ·
    Dimitar Petrov od Regulatorna komisija za energetika baral da bide kandidat za gradonachalnik na Kratovo. Znae deka kje ja izgubi platata od 3000 evra pa saka da iskompenzira. Ama i od tamu go odbile bidejkji ima krivichna i losho e gradonachalnik da vodi opshtina od kelija.
    Alo DPMNE vratete go vo planina, ovchar da go stavite!

12 допаѓања3 коментари1 споделувања

Последна измена: 3 април 2018
  3. Sofronko

Sofronko Истакнат член

Се зачлени на:
    1 август 2017
    Пораки:
    795
    Допаѓања:
    995
    Убаво му плеснал!

4. ADOKI

ADOKI Истакнат член

Се зачлени на:
    20 април 2014
    Пораки:
    1.696
    Допаѓања:
    2.712
    А од каде си толку сигурен дека дотичниот во меѓувреме не сменил дрес:P
    инаку зашто би го чувале на таква значајна позиција :^):headbang:(facepalm):fubar::fubar:

На Outlook му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Mich

Mich Истакнат член

Се зачлени на:
    1 декември 2017
    Пораки:
    236
    Допаѓања:
    521
    http://meta.mk/angushev-vo-momentov-regulatornata-komisija-za-energetika-e-zavisna-od-opozitsijata/

Бидејќи не читаш еве ти цитат на Ангушев од линкот погоре:

Пред целокупната јавност ќе го отворам прашањето, дали ние имаме независна Регулаторна комисија за енергетика, дали таа комисија, која ја води човек кој претходно бил јасен член на политичка партија, дава независност. Не. Во моментов Регулаторната комисија за енергетика е зависна од опозицијата. Сакаме независна Регулаторна комисија, и затоа во неа треба да седнат професионалци кои си ја знаат работата во делот на енергетиката – одговори Анѓушев.

Вицепремиерот не одговори кој ќе го наследи Петров, туку објасни дека ќе има конкурс на кој, како што кажа, се надева дека ќе се јават професионалци и луѓе кои долги години се вклучени во таа проблематика.

Појасно здравје.

На boomsleng му/ѝ се допаѓа ова.
  6. ADOKI

ADOKI Истакнат член

Се зачлени на:
    20 април 2014
    Пораки:
    1.696
    Допаѓања:
    2.712
    И ти на ова веруваш дека ќе имало независна комисија :fubar::fubar:
    Колку што има независно судство , СЈо и т.н...
    Мижи да те лажам:headbang::fubar::fubar:(facepalm)

На Rama, Outlook, zuto и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  7. Mich

Mich Истакнат член

Се зачлени на:
    1 декември 2017
    Пораки:
    236
    Допаѓања:
    521
    Ти на мене не ми поставувај прашања. Јас на постот твој реков дека тролаш т.е. ја извртуваш вистината во врска со поскапувањето на горивата. Не си само ти таков случај овдека, повеќе членови сте такви. Ќе си постави теза, ќе си ја одговори без врска допирна точка и жив ќе остане!
    Држете се ете за Каевски еве ќе ти дадам и други линкови
    https://sdk.mk/index.php/dopisna-mr...aat-paushal-slednata-godina-soopshti-vladata/
    https://m.kajgana.com/od-slednata-g...enite-od-toplifikacija-da-ne-plakjaat-paushal
    Требаше да не плаќат од 2018.
    Ајде уууууууааааа Заеффф
    Дојде живот
    ајде почните бар со некаква основа.

8. carangigia

carangigia Популарен член

Се зачлени на:
    15 мај 2017
    Пораки:
    912
    Допаѓања:
    6.664
    Изгледа дошол живот ама само за тебе :rofl::rofl::rofl:
    До каде си со 500 еврича плата? Ја регистрираше колата на време? Почна да учиш албански? :rofl:

На sjdgo му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Mich

Mich Истакнат член

Се зачлени на:
    1 декември 2017
    Пораки:
    236
    Допаѓања:
    521
    seen

Сега се улучувам на 24 вести емисија за извршителите
    Вмровска направија! Не се знае колку зло има направено ова партија на својот сиромав народ.
    Ама дојде живот!
    Зоки во мандатот и тоа ќе го среди! И опп 20-30000 гласови на конто на СДСМ.

На LollySky и Feminka22 им се допаѓа ова.
  10. carangigia

Се зачлени на:
    15 мај 2017
    Пораки:
    912
    Допаѓања:
    6.664
    Од пивото вакви глупости збориш? :rofl:
    Се он реши па сега на ред се извршителите :rofl:
    Уствари освен укинување на РДТ, покачување на акцизата, воведување на двојазичност што друго направи Зоки? :D

11. Feminka22

Feminka22 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2014
    Пораки:
    16.161
    Допаѓања:
    49.400
    Извини спорот со името кој не можеше да го реши 11 години?Кој 11 години ја крадеше државата?Кој донесе 20% од брачалата во Македонија?Се котат ко глувци па си ги бараат правата.Кој им даваше државјанство и лични карти?Курбан Бајрам СДСМ да не го проласи за државен празник?
    Ало,ставете прст на чело во сопствена земја сме странци децата ни ги испобрцаа испоубија.ДОСТА ВЕЌЕ СО ВМРО и СДСМ, Албанија и Грција се проблем а Грујо и Заев марионети, а зошто?Јер зинуло дупе за паре, ги боли увото и за мене и за тебе и за сите овде што ДЕНОНОЌНО се карате.Одете протестирајте бе, на зборови и на анонимен форум сите сме јаки и те како одете пред Влада најпрајте нешто.Не да се лупате овде по гради а надвор тастатурата сте ја голтнале.СИТЕ до еден.

На iloveyou29 и Rama им се допаѓа ова.
  12. carangigia

Се зачлени на:
    15 мај 2017
    Пораки:
    912
    Допаѓања:
    6.664
    Проблемот со Грција не беше решен во изминатите 11 години затоа што Груевски не дозволуваше да се промени името на државата. Сега ги гледам изјавите на Заеб каде вели нема граници во преговарањето.
    Епа ете тоа е таа разлика.
    Еве гледам откако он дојде само мед и млеко тече во државата.
    Нема потреба од протести, шарените и сдсовците бараа промени епа еве ги.....

На Abeja, H.VAGA, blonde_supergirl и 3 други им се допаѓа ова.
  13. Feminka22

Feminka22 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2014
    Пораки:
    16.161
    Допаѓања:
    49.400
    Добро де нека се бунат Вмровците сега.Им брани ли некој?Не им брани.На крај краева ако ви смета Заев тргнете го од власт бре мајко му стара.Нели власта е од народот за народот, што не го тргнете, него сите и по форуми и по автобуси и продавници како кукумјавки се жалите.Вандредни збори и тоа е тоа.Е тогаш кога од 20% магично ќе се пишат 50% Албанци ќе ве прашам со ДУИ или ДПА на власт пошто новион на Вмро благе везе си нема со животот не па со политиката.
    А Заев не за**а со тоа што им ветуваше на Албанците се и свашта само за да гласаат за него, ги собра гласовите дојде на власт и сега си го бараат своето јасно.Така да си ги бараа правата луѓето што им делеше Глујо 11 год. по ред пенкалца, маички,бЛашно и зејтин немаше да дојде до ова.И едниве и другиве се скапани ама подобро едни од нив него Албанци да ни ја водат државава па пиперевка да играме сите.

#Хитлервратисе!!

14. Mich

Mich Истакнат член

Се зачлени на:
    1 декември 2017
    Пораки:
    236
    Допаѓања:
    521

Разлика меѓу овие сега и предходните е небо и земја. Кај овие сега се гледа дека настојуваат РМ да ја извлечат од тешката состојба дали сакаш економска безбедносна социјална...во која ја оставија државата предходната власт дојдена само да се збогати и се збогати на грб на сиромаштијата. За ова знае цел развиен Западен свет (Европа САД )за овој институционален грабеж и има многу докази,снимки, траги на пари и само ако си Телетабис може да ставиш знак на равенство меѓу 12те години грабеж на ДП.НЕ и 11 месеци владеење на СДСМ.

15. carangigia

Се зачлени на:
    15 мај 2017
    Пораки:
    912
    Допаѓања:
    6.664
    Кoј ќе пoмислеше декa oвa ќе гo oбјaвеше?:whew::rofl: Многу си непредвидлив.
    Шернувaш бoмбици зa кoи не е дoкaжaнa верoдoстoјнoстa.
    Oвие "рaзгoвoри" виде дa се спрoведени нa делo? Неее. Ако постојат толку многу докази како ти што збориш зошто судски ништо не е превземено? Претпоставувам сега ќе речеш не се променети судиите.
    Епa јaс гледaм кaкo Зaеб вели декa немa грaници вo прегoвoрите, воведе двојазичност која според тебе беше спин. Што си се загрижил за западот?
    За 11 месеци владеење освен укинување на РТД ништо друго не постигнаа, заборавив Данска се задолжи, а на Триумфална порта сеуште нема бројчаник:^)
    Поздрав провокаторче :hai: и следен пат објави ја снимаката за 1 евро на Вицето :rofl:

На H.VAGA, Sofronko, Aniaa и 2 други им се допаѓа ова.
  16. sjdgo

sjdgo Форумски идол

Се зачлени на:
    16 јули 2015
    Пораки:
    5.676
    Допаѓања:
    14.205
    сдсш се оние кои ја вовлекуваат земјата во тешка економска состојба, тие ќе ја извлечат. :rofl: Еве, празнично цените во споредба со овој период лани се забележително покачени. Ама ако им е на луѓе што гласаат за таа партија, не знам само со кој памет. Ајде веќе се свестија оние што после 20 години се прелажаа пак, ама од комуњари посебични створења нема. Битно тие да се наместат во позиции од кои ќе ликуваат на вмровците, државата и сограѓаните нека пропаднат.
    И дајте уште некој нека ја прикачи бомбата за името. Празен муабет, впрочем, како речиси се што слушнавме во бомбите. Башка Зајас објавуваше тоа што нему му одговара, зошто не пушти од првиот ден да чуеме како Грујо разговара со ќерките... или само Заеб е добар татко кој може да лови на патетика |( :yawn:

На Abeja, Aniaa, Rama и 2 други им се допаѓа ова.
  17. Mich

Mich Истакнат член

Се зачлени на:
    1 декември 2017
    Пораки:
    236
    Допаѓања:
    521
    :D
    А бе ако треба сол ќе јадете :D:clap:

На makedonkamak му/ѝ се допаѓа ова.
  18. zhap4e

zhap4e Форумски идол

Се зачлени на:
    27 март 2011
    Пораки:
    7.113
    Допаѓања:
    107.128
    Ова со зелките муртински коа слушав,не знаев дал озбилно беше тема или скеч :))))))

На Rama му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Rama

Rama Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2011
    Пораки:
    5.550
    Допаѓања:
    55.372
    Озбилно беше за жал.
    Ете им го соселанецот бивши,нека ургира да не паѓа цената на зелката,се работи за 5 денари само,ама тоа многу значи за џебот на обичниот земјоделец кој живее само од тоа.....

На zhap4e му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Mich

Mich Истакнат член

Се зачлени на:
    1 декември 2017
    Пораки:
    236
    Допаѓања:
    521
    На makedonkamak му/ѝ се допаѓа ова.