Актуелни политички настани

Дискусија во 'Политика и настани' започната од Ariel, 3 август 2010.

1. Justicija

Justicija Форумски идол

Се зачлени на:
    9 август 2017
    Пораки:
    5.943
    Допаѓања:
    19.784
    Некои ко да се платени за на форумов да вршат пропаганди и омраза а :wasntme: никогаш нема груевизмот да се искорени а и другите што ги рекламирате ми иде да се изнасмеам на цел глас|(

Патем се шпекулира дека ке има нови предвремени праламентарни избори во октомври , што мислите ?

На LollySky и Feminka22 им се допаѓа ова.
  2. carangigia

carangigia Популарен член

Се зачлени на:
    15 мај 2017
    Пораки:
    912
    Допаѓања:
    6.664
    Додипломски на правен е 3 год, значи магистратурата мора да биде уште две години. Ако семестар е 600 евра, 4 семестра се 2 400 евра.
    Тоа ти пишувам мора да се живеело убаво со минатата влада штом повеќето имаат магистратура, значи џабе се пишуваа коментари на форумот дека луѓето немале пари ниту за леб.
    Можеше да се задржи стариот систем (полагање на приемен) Ете ВМРО воведе екстерно и полагање на матура. Со тоа пак имаше реално оценување, па повеќето бараа укинување на екстерното и ете сдс го исполни тоа.

Последна измена: 21 април 2018
    На zuto му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Justicija

Justicija Форумски идол

Се зачлени на:
    9 август 2017
    Пораки:
    5.943
    Допаѓања:
    19.784
    На DAngel, oblace1 и LollySky им се допаѓа ова.
  4. Monna.Monna

Monna.Monna Популарен член

Се зачлени на:
    4 ноември 2010
    Пораки:
    3.562
    Допаѓања:
    7.992
    Абе убаво што е 200/400 евра година, ама со тие факултети што никнаа во секое село па за приватниве да не почнувам автоматски се деградира трудот и посветеноста на тие што се на УКИМ и уште некои универзитети што вредат во државава.
    Кој си плати диплома на Тетовски, Струшки или Фон си се снајде и се клапна во фотеља, а доктори, инженери па правници и економисти натрупани колку сакаш си седат дома или си фатија света од тука одамна.
    Да е до мене се би затворила освен УКИМ, Битолскиот и Охридскиот а од приватниве Американ што е така поасален, и плус приемни да бидат задолжителни сосе матура, па ако ти држи газот учи.

На dayla, Rama, ilyan и 4 други им се допаѓа ова.
  5. An-na

An-na Форумски идол

Се зачлени на:
    9 септември 2011
    Пораки:
    7.032
    Допаѓања:
    37.359
    [QUOTE="carangigia, post: 3891007, member: 118890"
    Можеше да се задржи стариот систем (полагање на приемен) Ете ВМРО воведе екстерно и полагање на матура. Со тоа пак имаше реално оценување, па повеќето бараа укинување на екстерното и ете сдс го исполни тоа.[/QUOTE]
    :rofl:

На sparklie, Yowannty, LollySky и 6 други им се допаѓа ова.
  6. carangigia

carangigia Популарен член

Се зачлени на:
    15 мај 2017
    Пораки:
    912
    Допаѓања:
    6.664
    :rofl:[/QUOTE]

Немој толку исцрпен одговор да даваш, прстињата ќе те здоболат од толку пишување :rofl:

7. Feminka22

Feminka22 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2014
    Пораки:
    16.161
    Допаѓања:
    49.400
    И каква врска има тоа дали имаат магистратура или не?Не знам како не сфаќате овде секаде влијае парата, партијата и врските.Не дипломите.Братучед ми имаше магистрирано на економски и одеше на додатни курсеви за германски, шпански и за Windows апликации и пак го бркаа од работа бидејќи сакаше сам да си ја заслужи платата без ничија помош, а има разгалени копита што дошле провинција и благе везе си немаат со струката ама успеваа да се избуткаат.Дно дна сме и дај тргнете тоа пердето од пред очи.ВМРО не се веќе на власт, по исто г***о вода два пати не се пушта.Има нова влада џабе кукате по старото.
    А со екстерното демек реално се оценуваше?Дај не ме засмејавај.Се погоди јас да сум таа генерација што имаше прв пат глупо ,,екстерно тестирање".Имаш за 2 дена да научиш по 400 прашања македонски и математика и да гаташ на гравчиња кои 30 ќе ти се паднат.Ќе се испотиш од учење и мачење и на крај ќе ти кажат извадете ги прашањата и препишувајте!Ете како се добиваа оценки на екстерно.Тие прашања дете од 10-13 години не може да ти ги запамти нито пак научи.Не сме на факс па да сме посозреани па да научиме.И тоа беше копија на Европските земји и се покажа како пропала инвестиција.
    А државната матура е јака ствар.Претешко е да, уште од сега ми се темни за македонски полагањето ама бар знам дека на факултет нема да имам колеги со IQ -0 и неспособни што не можат носот да си го избришат.Бидејќи кога беа уписите во 2016 за прва, кај мене во школо се запиша кој стигне.Од најголемиот шљам до деца што учат и се трудат.

8. CrazyGirl15

CrazyGirl15 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јуни 2011
    Пораки:
    4.914
    Допаѓања:
    25.669
    Овде во Тетово , искрено на секој факултет можеш да си купиш диплома . И на Штулов и на Тетовски , на кој ти душа сака (facepalm) . Неуки кадри еден куп вработени на клучни места , а тие што учеле , работат за едвај 10.000 по бутици и секој приватњак си игра к*р т**ак со нив (facepalm) . Затоа не не бива . И се додека ова не се промени нема да не бива .

На Justicija и Feminka22 им се допаѓа ова.
  9. Lavica2016

Lavica2016 Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2016
    Пораки:
    2.084
    Допаѓања:
    3.849
    Covekot sekoja nedela odi na vodno, pesachi do sredno/vrv kako sekoj normalen covek.
    Ama mora da se izede burek. Neli? Pa ajde ke sernuvame linkovi bezvezi i ke go povtoruvame ova od gospoT pusten na zemljata i slicni muabet na sds-ovci. Bozem takvi nepismeni od Makedonijava ne gi glasale sds-ovci.

На zuto и carangigia им се допаѓа ова.
  10. ilyan

ilyan Популарен член

Се зачлени на:
    6 април 2015
    Пораки:
    1.865
    Допаѓања:
    19.437
    Епа баш тоа е проблемот, што магистратутите не се ни важни, а кај поголемиот дел не се заслужени.
    Секој овчар со два разреда школо можеше да седне на позициаја , па отпосле да си набави диплома.
    Какво екстерно какви бакрачи, нека не ме смее, знаеме сите за тоа екстерно, да не се лажеме.
    Факултети ужас, основно образование бетер, некако и на сдсмовциве почна да им се допаѓа основното, кебриџот не го укинаа како што ветуваа, средните училишта мизерија, наместо да ги зголемуваат критериумите за упис тие ги намалуваат.
    На Грујо се му беше смислено, да си создаде полуписмени поданици што ќе ги манипулира и ќе владее додека е жив.
    А на овие им е смислено , истите тие да ги држат на работа, ниеден да не биде избркан за да имаат гласачко тело на избори, оти сметаат дека се лесно подводливи и може да ги свртат во секое време и кога ќе видиш не се ништо подобри од претходните.
    Тешко само на членовите на сдсм, кои верувам дека после сите разочарувања од партијата, а сите се разочарани и онака ги нема.

На oblace1, CrazyGirl15, LollySky и 2 други им се допаѓа ова.
  11. Mamli

Mamli Истакнат член

Се зачлени на:
    20 октомври 2017
    Пораки:
    1.501
    Допаѓања:
    4.241
    Слушам СДСМ во 2019 година ќе воведат државно тестирање за основците и средношклците. Меѓуредови ќе го вратат екстерното, али ќе го нарекуваат државно тестирање. Само како ве дупат комуњариве гадни :D

На zuto, zhap4e, orevokrsacka и 3 други им се допаѓа ова.
  12. ADOKI

ADOKI Истакнат член

Се зачлени на:
    20 април 2014
    Пораки:
    1.696
    Допаѓања:
    2.712
    ОВА ТИ СЕ ВИКА КИТЕЊЕ СО ТУЃИ ПЕРЈА СДС Е МИЗЕРИЈА!

За помладите, за оние што немале можност потемелно да се запознаат со менталната матрица на СДС овој пример кажува се!

Преку конкретново китење со туѓи перја, со трудот на претходната гарнитура на ВМРО-ДПМНЕ која МАШКИ ГО ОДРАБОТИ ОВОЈ ПРОЕКТ практично може да се опише целото постоење и работење на оваа партија.

Меинстримот им е тој, секогаш се шлепале на туѓи идеи, туѓи проекти, на туѓ труд, НИКОГАШ не биле доблесни да ги признаат успесите на другите, туку само своите!

Мува не ги лази, ни срам, ни перде, изградбата на делницава си ја припишуваат како своја бе!!!!
    Луѓе што немаат тронка почит кон трудот на другиот, луѓе кои се екстремно лакоми кога треба да си припишат некакви успеси за себе ИМААТ ПОРЕМЕТЕН СИСТЕМ НА ВРЕДНОСТИ кој нема допирна точка со НОРМАЛНИТЕ ЛУЃЕ!!!

Мислат дека ако сто пати кажат лага на крај лагата ќе стане вистина?! Не, бе, заевисти, нема да ви успее, ова не е ваш успех!

Ова е успех на ВМРО-ДПМНЕ и на граѓаните на РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА!

https://www.facebook.com/Karakamisheva/posts/1765163053567590

На corto.maltese, zuto, orevokrsacka и 2 други им се допаѓа ова.
  13. Gentlemen

Gentlemen Истакнат член

Се зачлени на:
    30 декември 2017
    Пораки:
    158
    Допаѓања:
    412
    На zuto и carangigia им се допаѓа ова.
  14. ADOKI

ADOKI Истакнат член

Се зачлени на:
    20 април 2014
    Пораки:
    1.696
    Допаѓања:
    2.712
    Е сега ми оде да се отрујам :P
    Сиромав муртинец ич нема мозоќ

На sjdgo му/ѝ се допаѓа ова.
  15. baba Rada

baba Rada Популарен член

Се зачлени на:
    27 мај 2015
    Пораки:
    4.526
    Допаѓања:
    25.597
    15 oktomvri ...

16. orevokrsacka

orevokrsacka Популарен член

Се зачлени на:
    23 јули 2013
    Пораки:
    2.472
    Допаѓања:
    8.587
    НЕВЕРОЈАТНО! Уште Кустурица фали да се појави од некаде за да бидеме како на филм. Наслов: "Дрва за бесење"!

На corto.maltese му/ѝ се допаѓа ова.
  17. sjdgo

sjdgo Форумски идол

Се зачлени на:
    16 јули 2015
    Пораки:
    5.676
    Допаѓања:
    14.205
    Пренајбањатите :D

На corto.maltese му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Justicija