Актуелни политички настани

Дискусија во 'Политика и настани' започната од Ariel, 3 август 2010.

1. CrazyGirl15

CrazyGirl15 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јуни 2011
    Пораки:
    4.914
    Допаѓања:
    25.668
    Всушност , реалноста е дека не мрдаме од место (facepalm). Ниту со оние првите, ниту пак со овие ќе мрднеме. Тоа е, кој може нека бега што подалеку од овде , и нека не се враќа. Овде нема живот .

На Feminka22 и Justicija им се допаѓа ова.
  2. sjdgo

sjdgo Форумски идол

Се зачлени на:
    16 јули 2015
    Пораки:
    5.676
    Допаѓања:
    14.205
    Се сеќавам многу добро изминативе две години како комуњарата се потсмеваше на црни безбедносни сценарија, сега па тие ја спасиле државата од војна и распад. И само во Мкд е можно поддршка да ужива некој што толку лаже и не стои на зборот и на ставот. Како опозиционер се изјасни дека е против промена на името, сега изјавува дека е првиот премиер кој прифатил промена на уставно име (ama grujo go meni imeto 2008 po telefon!!) И не му е срам во јавност да глуми наивен како да не знае дека Грците го возат, нели според јануарскиот Заев уште во март требаше да биде постигнат компромисот? :D Хаха, после може ќе изигрува жртва во преговорите. :D

На Konfetka, zuto, Abeja и 2 други им се допаѓа ова.
  3. monibejbi

monibejbi Популарен член

Се зачлени на:
    26 јуни 2010
    Пораки:
    1.971
    Допаѓања:
    2.233
    Денес е точно 1 година од бруталното напаѓање на одредени личности раководени од структурите на ВМРО, нешто што не треба да се 3аборави и никогаш да не се повтори такво нешто.

На oblace1, makedonkamak, Rakometar и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  4. Priroden

Priroden Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2015
    Пораки:
    801
    Допаѓања:
    2.963
    Μислам дека Горан Михајловски остана единствениот шо критикува се и одолеа на понудени државни пари(ваљда му имаат понудено и новиве)

Screenshot_2018-04-27-18-48-36.png

На daylight му/ѝ се допаѓа ова.
  5. kikikikirika

kikikikirika Популарен член

Се зачлени на:
    17 јуни 2011
    Пораки:
    2.030
    Допаѓања:
    4.605
    Te прашав (не тврдам) а и така ми изгледаше по мислењата дека ете одма налетуваш со неповрзани коментари вмровци, пропагандисти, лажговци, етикети лепење .Ама не е битно не е тоа тема на муабет.

Инаку дечки кога кажуваат режим на вмро пред неколку години некако ми имаше значење тоа. Сега кога се кажува режим на вмро ми нема, или јас сум го заборавила режимот или дошол уште полош режим? Вие што мислите има ли разлика или бетер сме?

6. Justicija

Justicija Форумски идол

Се зачлени на:
    9 август 2017
    Пораки:
    5.943
    Допаѓања:
    19.783
    Не ме праша , туку си кажа као да знаеш , еве ти да те потсетам
    Тоа ти е вмровски мозок , базиран на лаги ,пропаганди , склони кон перење мозак ... Немам више коментар !

7. kikikikirika

kikikikirika Популарен член

Се зачлени на:
    17 јуни 2011
    Пораки:
    2.030
    Допаѓања:
    4.605
    Сечеш лепеш монтираш :D Еве го цело со две прашања :D Ама сега веќе и не е битно колку си, си се кажа по поракиве. Фали уште да пишеш некој коментар со три извичници демек ги имитираш некои вмровци што само ти ги имаш видено, бидејки единствено ти во сред конструктивна дискусија такви јаки коментари даваш . Тоа јас на 17 го правев затоа си помислив дека си толку. Извини !

На Abeja, Bitter-Sweet, carangigia и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  8. Justicija

Justicija Форумски идол

Се зачлени на:
    9 август 2017
    Пораки:
    5.943
    Допаѓања:
    19.783
    Не е прашање коа велиш дека на последните избори сум имала 17 години и од каде право на глас , и не помисли туку сакаше да дојде до заблуда дека ете те закопав :D
    Како и да е простено ти е што згреши колку години имам и ме направи мн помлада (иако ова и како комплимент му доага :D) иако низ форумов имам мн пати кажано колку години имам : D
    Очекувам од вас и уверението од факс да ми го постирате овде , бидејки со вас све е можно :D
    Сега може другарките по вмровска линија да ти стават лајк :D
    Сечено и лепено капак монтирано :D :D

На makedonkamak и Feminka22 им се допаѓа ова.
  9. CrazyGirl15

CrazyGirl15 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јуни 2011
    Пораки:
    4.914
    Допаѓања:
    25.668
    Денес се навршуваат 17 години помен и сеќавање на загинатите припадници на безбедносните сили , во масакрот кај село Вејце - Тетово - 28.04.2001 . Слава ви !

На Abeja, realGirl, SummerGirl и 6 други им се допаѓа ова.
  10. Feminka22

Feminka22 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2014
    Пораки:
    16.161
    Допаѓања:
    49.400
    Кој од нашава ценета делегација оди накај Охрид во моментов?Го изреметија цел сообраќај од прва патарина па се до после Кичево |( како на Грќќа граница да сме.

На ADOKI и Justicija им се допаѓа ова.
  11. realGirl

realGirl Популарен член

Се зачлени на:
    25 мај 2014
    Пораки:
    1.411
    Допаѓања:
    6.699
    Како за една година владеење јас не осетив некаков "подобар живот". Многу големи очекувања имав. Не верувам дека Сдсм ќе добие на следните парламентарни, а ниту на претседателските избори.

На kikikikirika, stevemila и ADOKI им се допаѓа ова.
  12. zuto

zuto Форумски идол

Се зачлени на:
    6 јануари 2014
    Пораки:
    3.890
    Допаѓања:
    28.549
    Не можам да ги отворам фејсбук профилот и веб страната на Миленко. Дали е тоа што мислам?
    #животзасите #независноновинарство
    #македонијасегаблеска

На carangigia и ADOKI им се допаѓа ова.
  13. DAngel

DAngel Форумски идол

Се зачлени на:
    19 март 2011
    Пораки:
    11.211
    Допаѓања:
    56.939
    Сигурно се исплашиле од големото откритие на Миленко дека Земјата е рамна :|

На sparklie, kikikikirika, Nigredo Odor и 5 други им се допаѓа ова.
  14. monibejbi

monibejbi Популарен член

Се зачлени на:
    26 јуни 2010
    Пораки:
    1.971
    Допаѓања:
    2.233
    Oваа влада да ги покачи платите како што ветија и да стојат на кажаното бидејќи сра3мерно на тоа се покачуваат основните давачки 3а живот,храна , прево3 да се подобри стандардот, кој не е 3адоволитен со оглед на давачките.

На Јаневски му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Јаневски

Јаневски Популарен член

Се зачлени на:
    12 јуни 2015
    Пораки:
    926
    Допаѓања:
    1.933
    Приказните дека некој државник или партија ќе влијаат врз приватните бизниси и ќе ги присилат на нешто се бесмислени. Обично работите функционираат во обратна насока - корпорации, бизниси купуваат политичари, и во светот, и овде. Разликата е што во мали места како кај нас политичарите може да имаат и директен личен удел во бизнисите, додека во развиени општества, работоте се повеќе кристализирани и диференцирани. Таму има играчи со специфична намена, овде е човек се во едно.

Единствено што може државата да направи е да оданочи и да мава со инспекции (уште повеќе да наплати), ама тоа по ниедна логика не значи магично повисоки плати за работниците.

За пари треба работа и секојдневна борба на пазарот на трудот. Никој нема да ти даде повеќе, затоа што некој таму политичар така рекол. Прашањето е дали пазарот, побарувачката и понудата, дозволуваат толкава цена на твојот труд, или не.

16. makedonkamak

makedonkamak Форумски идол

Се зачлени на:
    17 октомври 2013
    Пораки:
    3.616
    Допаѓања:
    27.002
    Чавков излегол од притвор со гаранција од 600.000 евра.
    Кога е поштен чУекоТ што се за него овие мали сумички, ситни парички. Ова сумиве се како на жими мајка за некои Вмроооовченца.
    Ајде сг пукајте во одбрана на Чавката ...фарбајте во светот на бајките дека од просечна министерска платичка се оди накај милионерчиња. Штедење, де, нели кој штеди ИМА.
    Само не знам зошто уште овие случаи немаат завршница?
    Не сме држава нормална, ДА тоа знам. Што е најтргично оваа ситуација нема да оди на подобро уште долго време.
    Дали некој ЕДНАШ ( историски) ќе заврши во затвор од политичариве согласно законот???

На lovestoneddd и oblace1 им се допаѓа ова.
  17. ilyan

ilyan Популарен член

Се зачлени на:
    6 април 2015
    Пораки:
    1.865
    Допаѓања:
    19.437
    Многу ми се смешни вмровчињава, 11 години не им текна да ги качат платите, а плукаат по овие што не ги качиле за нецела година.
    Имаат пропусти, не велам не, но најголемиот пропуст им е што не го исчистија ѓубрето партиски вмровчиња со два разреда школо, со купени дипломи.
    Ете Заев најави чистка и преименување на кадар, па ќе видиме, има време , сеуште имам надеж дека колку толку нешто ќе се примени кон подобро.

На lovestoneddd му/ѝ се допаѓа ова.
  18. orevokrsacka

orevokrsacka Популарен член

Се зачлени на:
    23 јули 2013
    Пораки:
    2.472
    Допаѓања:
    8.587
    Јас типувам на ЗекЗека!

На zuto му/ѝ се допаѓа ова.
  19. orevokrsacka

orevokrsacka Популарен член

Се зачлени на:
    23 јули 2013
    Пораки:
    2.472
    Допаѓања:
    8.587
    Па само надежта ви остана! Се` останато Одбраниот ви стави на лицитација. ;)

На zuto му/ѝ се допаѓа ова.
  20. ilyan

ilyan Популарен член

Се зачлени на:
    6 април 2015
    Пораки:
    1.865
    Допаѓања:
    19.437
    Вашиот ни надеж не ни остави, не закопа во една бездна во која нема ни светла точка.
    Има период во кој актуелниве може да се покажат, поправат и докажат, ќе видиме како ќе биде, од нив зависи.
    А 11 години имавте надеж?
    Убоо се живееше?
    Како да имавме убава живеачка па дојдоа овие и за пола година не упропастија, аман, за ништо да не се гледало објективно и непристрасно.
    Уште не ви испаднале тоа чиповите од глава....
    Критика мора да има, ако нема критика нема да има ни добра влада!
    Ама кој да го сфати тоа?

На lovestoneddd, Someonespecial, oblace1 и 1 друга личност им се допаѓа ова.