А зошто пратениците на Вмро не гласаат против законот за јазици ? Зошто кога се гласаше , не гласаа против , туку не гласаа воопшто ? Не очекувам Грујо и Вмро да ги решаваат проблемите во Македонија , ама народот несмее да влезе во Собрание и да гласа против законот за јазици . Ние како народ може да протестираме , ама тешко дека некој ќе не слушне , може само да не прошишаат, евентуално да ни судат за тероризам и државен удар . Ситуацијава е дрш-не дај, а " стапот " пак го јадеме ние граѓаните .
Нема врска ништо бе. Власт се смена, не се смена народот. И во едните и во другите има лесно коруптивни, практиките на ВМРО си ги задржа СДСМ. Ама па тешко се одучва народ научен на шеми и крадење. Од секогаш сме биле такви. Затоа клиентелизмот цвета. За мочање во јавно вц фаќаат пријатели.
Зошто е тоа важно? Негласање може да значи непризнавање легитимност. А против гласаа есеноска, пред да оди законот во второ читање.
@ilyan Зш, мор поставуваш ногу тешки прашањеЕптен у срце гаѓаш Пре би вреќа сол да се изеде, него за Паторот лошо да се каже. Еве јас за Чавков пишав оти вртоглаво ми дојде 600.000 евра , ама тоа не се рачуна оти е нивно. Да беше некој од Сдсм уште + 20 страни плукње ќе се испишеше од истиве, вака полесно е да се праиш чукнат на нешто што иако знаеш дека не е во ред, а не сакаш да признаеш . @Someonespecial Во прво беше, ова е повеќе од неповрат
Од секојдневното пристигнување на живот не се знае што попрво да се сподели. Командант Хоџа влегува во владата на СДС. Сега добивме комплетно УЧК власт и покрај нив се шета Алаѓозовски со тоа малото куре и глуми некој Растафари. Македонците моментално се на анал од страна на Зоран Заев и баграта, а во иднина сигурно им подготвува едно течно букаке. http://netpress.com.mk/vladata-krie-a-pratenici-od-sdsm-go-branat-komandant-hodza/ http://netpress.com.mk/komandant-hodza-od-crna-lista-do-sovetnik-na-zaev/ Парите за македонската култура и историја отидоа на сунети, песни за УЧК, непостоечки манифестации во Мала Речица, Арачиново, Боки 13 и Ацо Кабранов. Конечно една убава и позитивна вест после година дена. Автопатот „Пријателство“ повторно стана Александар Македонски. https://www.faktor.mk/avtopatot-prijatelstvo-povtorno-stana-aleksandar-makedonski Со тие нови табли на автопатите ќе се излечеа неколку деца во Македонија. Логиката кај е на Шарените сега?
Ги ишкртаја таблите. А и името Пријателство ми е многу убаво. Да е до мене, сите улици и објекти во Мк ќе имаат такви имиња. Замисли: Алеа на липите
Не, ама Александар не ми е ни мајка ни татко. Ако алудираш на тоа Плус, веќе кажав, не сакам имиња на луѓе, сакам неутрални описни имиња.
Џезаири Шакири ..хахахаххаха..браво Зајко, браво......совет за како да се обесиш најбрзо нека ти даде...тешко си на нас нормалниве поред волку умоболни на власт
Мисљим Братство единство најдобро ќе беше. Секоја улица, аеродром, сала, стадион све да беше Братство единство,со редни бројки Честито бугарска асимилација, клањање на споменик на бугарски војници, праќање наша војска на бугарска воена парада, мафтање, гушкање, мизерија. Брат Љубе у Влада беше ко семафор у ГТА, во споредба со команданти од УЧК као советници за БЕЗБЕДНОСТ. Се понеподносливи политички срања што ни идна посакувана војна за одбрана на нашата земја не може да ги испере,за жал, а они уште верглаат за вемерето. А и Илинденски марш не ни е потребен веќе, наместо тоа ќе бидат платени часови по шота. Ој шота шота, оп едно дете да не згазиш, оп друго дете да згазиш... ЕданаеС
Мене ситуацијава моментално ми е како со сокакот во наше маало . Се усвоил закон пред 26 години дека сокакот некогаш ќе се проширува , па на нашиве не им давале да градат куќа во место кое го поседуваат над 100 години . А дали ќе се проширува некогаш сокачето , ко преживи причат че . До сега не се проширило ниту милиметар . Така и со законов . Ќе се шлепаме донекаде со негласањето на Вмро и со Хорхе на чело на државичкава , ама до кога .. Не се знае .
Море крадат, мамицата нивна... Да можат, би украле се. За да не ти плати при експропријација, ти вели дека не е твое. Јас разбирам дека некои работи мора за „општествено добро“ - иако и ова е сосема дискутабилно, ама плати го бе! Сите лакоми свињи на кол.