) Не знам кој е Мич, ама мило ми е што го/ја надминав. Него, размисли, нели е експерт човекот? Беше на сред дешаванките , се разбира и од напади и од стратегии и од се'. Исто како што прави ФБИ, им нуди на хакерите: сакаш затвор или ќе работиш за нас. Вин-вин
Ќе го запознаеш Мич без гајле. Во какви “дешавки“ беше он? Која му беше неговата улога во “дешавките'? Ај размисли малце. Не е дешавка туку воен конфликт, во кои починаа македонски бранители, а нивните мајки, сопруги, роднини и пријатели сеуште плачат. Па имај малце почит кога пишуваш за нив. Многу филмови си гледала за ФБИ, па си се загубила во реалноста.
Баш оти имам почит, не сакам да набројувам детали и да се користам со коментари кои се болни. А имаше удел тој: во правење стратегии и напади врз АРМ, башка што ги знае и врските меѓу луѓето во таа сфера, политиките, агендите, идеологиите, што значи има експертиза за тероризам, и неговото знаење за другата страна може да се искористи за наш бенефит.
Сигурно ќе му ги каже на Зајеф тактиките на учк и при нареден терористички акт ќе ги издаде позициите и намерите на терористите и ние ќе искочиме победници на крај Не дај Боже да дочекаме ситуации каде што тој би давал совети као терорист експерт.
Не дај Боже, ама никогаш не се знае како може да забега работата. Можеби ќе спречиме наредно Куманово. И тоа е нешто.
Офицерот Али Хајро што бил протеран од Авганистан за обид за силување денес поставен како полковник во АРМ. Хоџа нема да оди на работа, но ќе зема 36,000 денари плата. Кој вели дека Заев не го исполни ветувањето од минимелец 500 евра? https://lider.com.mk/makedonija/vladata-potvrdi-komandant-hodza-kje-zema-plata-bez-da-odi-na-rabota/
Аха, значи на Хоџа му рекле бирај или затвор или ќе бидеш советник. И овој со тешко срце им рекол: Ај ќе ви направам атер. Гревота е ако не нападнат екстремисти од, да речеме Данска или Исланд, а ние тука стратегија немаме за справување со такви нови сорти. А типот сигурно има и швицарска т.е. европска школа за антитероризам. Готово, сите дилеми ги разрешивме.
Не знам дали било така, јас само тропнав дека му рекле: или затвор или ќе работиш за нас. Требаше смешно да биди, ама нема везе, ми го уби вицот. Тешко дека од Данска или Исланд ќе не нападне некој Проблем имаме со тие околу нас
Мене некои работи не ми се баш јасни во државава? 3начи ги слушавме, до3навме дека имало некои 3лоупотреби во бомбите. И во ред ги викаат на суд, ра3гледување на околности, ситуации, има повеќе предмети. Според мое мислење, треба да биде понатака и пресудено дали е тоа така или не, ако се утврди фактичка ситуација и со дока3и било какви што треба, и да не се одовлекува со години, ако се утвди кривица кај Грујо, Мијалков итн. Ако се суди правично на секои на нив и на било кои да е треба таа штета да се надокнади со парична ка3на, како што се суди на и на обичниот народ. Што е ова ?Ај сега сите ке прават 3лоупотреби и никој не треба да одговара, треба да се одучат од оваа не3рдава навика, и баш секој што ке се огреши и да си плати дали парично дали 3атвор тоа е друга работа, треба да се почне и од функционерите пошто тие го кршеле 3аконот и тие треба да бидат рамката во државата, само на овој начин ке бидеме нормално и со3реано општество.
Советникот Хоџа, кој ќе зема 36,000 денари македонски пари и нема да оди на работа, е горд на терористите што убија 8 и ранија 37 македонски припадници. Заев на 9 мај беше на гости кај својот братучед по националност кој им даде парични награди на терористите од Диво Насеље.
Владеачката гарнитура изгледа не е свесна колку губи поени кај народот со се поглупите и катастрофални потези. Толку ли глупаци се соберени на едно место? После катастрофата што ни се случи, наречена вмро, можеа да направат барем нешто разумно и ке си обезбедеа уште два мандата. Имаат многу добра прилика што очигледно не знаат да ја искористат. Ама затоа изгледа ке си изгубат поштено на следните избори. Само за кого да гласа човек просто не знам кој од кој е полош. Ај уште некоја година се на власт можеби и ке не израдуваат со нешто до крај на мандатот. Инаку Заев 56 советници??? Де бе па Трамп и Путин ли е...Ц ц ц
Не мислам дека планираат повеќе од еден мандат да бидат на власт. Мислам дека точно знаат што прават и спремни се да ги изгубат наредните избори.
Го славел Денот на победата над фашизмот на гости кај убиец со крвави раце од македонска крв? Не ми останаа зборови за ништавилово наречено премиер. Човек просто да занеми и да посака земјата да се отвори и да проголта некого..
Немаат избор. Сега веќе е и повеќе од очигледно дека враќаат заем. Оној кој го земаа за да победат на изборите. Толку шиптарски гласови легнаа на контото на сдс, свесни со кого си фаќаат работа. Мислите ќе им ги простат? Којзнае уште што не' чека - голем заем долго се отплаќа.
Ова е катастрофа. Заев сум го преценила. Може и ги заслужи тие фотелји по глава во Собрание, ќе видиме. Толку ли е прост? Со терористи ли сака напредок? Ќе ја испустат скроз државата. Хорор е ова.
Многу широкоград овој Заев бе. На бугарите им дава право над македонската понова историја. На грците ќе им го даде правото над античката историја на Македонија и ќе го смени името на државата само за да не ги нервира. На албанците ќе им даде втор државен јазик. На командантот Талат му дава место претседател на собранието. На Хоџа, покрај целото негово сомнително резиме и луди изјави и ставови, му дава место советник за безбедносни прашања и борба против радикализмот. На терористи им дава право да се бранат од слобода ... Не сум уверен дека се ова ќе испадне на добро.
Не сака тој никаков напредок , не му е гајле. Не е поставен за да донесе напредок. Се ова се знаеше како ќе биде, не даде Заеб повод да го преценуваш.
може мисли дека е побезбедно терориста да не обезбедува одколку терориста да на напаѓа..... Тешки се нивнивне политики ама уште многу невино луѓе ќе страдаат изгледа. Толку ни е црна состојбата што човек не можа ни да се нашалинашали на таа сметка