Teшко на нашава држава со некои кога бараат и лакно во каша да најдат мааана дури и на печатни грешки на небитен разговор на форум...Кој знае каков капацитет си ти што презиваш на нечија печатна грешка.Извини ама со коментаров си испод ниво и за си
Нас државава во аут ни замина , вие за печатни грешки се расправате . Ќе се согласам со членката поназад , дека има куп случаи кои се заташкани во судството . Можеби единствено решение за да ни тргне државава кон напред е делумна промена на името . Не се согласувам целосно да се смени , но ако е тоа единствен начин , мора да се прифати . Подобро да додадеме нешто во името на државата ( секако со гласање на референдум , каде народот ќе го даде својот глас ) отколку да продолжиме да тонеме , и за 5-10 па и повеќе години , оваа држава целосно да ја снема од мапата на светот , а ние да бидеме не знам кој народ ( тогаш сигурно нема да сме македонци ) . Туку , видив на некој портал , наводно ќе се растурале специјалните единици во АРМ ( Ренџери и Волци ) , за да биде државата согласно НАТО стандардите . Некоја информација ? Точно е ова или не ?
-лакно, презиваш, мааана Извини и ти, ама и јас сум наставник. Правописот би требало да ни е вроден на сите, а не само за на работа а по дома-куп правописни грешки.
Браво 3а коментаров, конечно да прочитам реален коментар како што е,3а жал тоа е реалноста, и единствен и3ле3 ни е тоа шо го напишав, промена на името поради подобра иднина 3а сите нас друго чаре негледам.
Јас никако неможам да сфатам што улога ќе ни изигра промена на името и како тоа ќе ни го подобри животот!?
На нас како народ нема да ни подобри ништо. Ама затоа политичарите ќе можат да лапаат пари од други европски фондови за развој.
Аха Е па ако си наставничка ќе разбереш и ќе сфатиш зашто не треба да се фаќаме за печатни грешки, бидејќи тука на форум секој доаѓа од забава, а не да вежба правопис или пак да внимава на која буква притиснал на тастатура од мобилен тел... Кажими дали ти ја оправдуваш оваа како ли се вика Дангел иако според мене е не фер да се фаќаме за ситни печатни грешки, ова не е писмена работа па мора да се внимава на се !!!!!!!!!!
Не е баш така. Писменоста или ја имаш или ја немаш. Не треба посебно да се трудиш, тоа само доаѓа. Од друга страна, предавам англиски јазик а и преведувам, можеби затоа ми се фиксација овие работи. Како и да е, се сложувам дека не треба да се разговара за поединци, туку за ставови и теми. И не треба кога не се сложуваш со нечие мислење или став веднаш да се расправаш и да навредуваш. Од тие лични навреди и простотилак на кило се расипа и темава.
"baba Rada, post: 3923763, member: 102050"?[ Па нема одма моментално али со текот на годините да во смисла повеќе пари од европските фондови, регулација на судството со тоа на европското нема да има голема корумпираност ке се решаваат споровите на суд подобро, ке конкурираме со европскиот па3ар на прои3води помал данок на ддв, ке имаме слободен проток на движење,поголеми инвестиции, ке се подобри на некој начин подобро.П.С. одговорот е до баба рада
Сигурно ќе биде така во случај да влезе Македонија во ЕУ. Ништо нема да се реши и подобри за тоа гарантирам. Србите за вакви ситуации велат: Аха шијо му га Џура.
Ако беше сега подобро , а гледаме дека не е, тогаш не треба да викаме дека нема да биде подобро, ке бидеме под европската регулатива тогаш ке мораме да ги средиме овие работи.
Какво средување, какви бакрачи. По регулативата треба ама не мора да значи дека овие абдаливе ќе успеат да ги подобрат сегментите во општеството. Ако влезе во ЕУ Македонија и тие млади што се останати во пустелијава ќе си ги зберат парталите и ќе си одат од неа.
Само на тој начин може да се средиме како држава, вака ништо цело време стагнираме...стоиме у место, башка нема нашиве да се пишуваат Бугари има предности.
Јас те разбирам и ова што го пишуваш е се на место Тоа стои во теорија дека доколку влеземе во ЕУ треба да се среди според регулативата, ама кај нас е неизводливо во пракса. Немаме личности и институции со капацитет да ги спроведат тие промени. Џабе ние дискутираме и се надеваме на подобро, кога нема ништо да се подобри и промени.
Добро да али, нема ние одма да вле3еме, таму има подглавја што треба да ги 3авршат али и во пракса да се спроведат па тогаш, треба време ѕа тоа
Нема да влеземе во ЕУ така да џабе млатиме празна слама сега. Овие тука абдалите знаат само да ни продаваат ветер и магла. За друго не ги бива. Им требаат 6 месеци едни семафори да пуштат и тие не им се синхронизирани. Кај имаат тие капацитет за нешто повеќе. Кажи ми искрено?
Тоа стои дека сега немаат капацитет, али пак ке кажам ако сакаат во Еу ке мора да спроведат некои работи и да ставаат луње пококмпететни и постручни на се има лек. Па 3ашто живееме у државава ако не се надеваме на подобро, мора да го бараме тоа право