Па нормално, во 3ападните држави треба да гледаме како пример и да се стремиме да бидеме како нив и нивниот систем на делување.
Па нема да имаме блокада од 3емја членка, ке се одблокираме а понатака како ке течат преговорите со еу така ке треба и ние да ги исполниме некои реформи па тогаш ке влеѕеме и плус да ги имплементираме тоест практично. Нема сигурно одма да вле3еме 3ашто сега не исполнуваме стандарди.
А грешка си 3а Бугарија идам сум шетала сега бр3о и не се баш ми3ерни. Они можат да идат и се враќаат кога сакаат , менталитететот и ем веќе проевропски, угостителството им е на ниво , пример банско , сандански ски центрите на едно повисоко ниво се ра3лика од нас , чисто им е по улиците, маркети имаат шо ги има Германија пак имаат ра3лика од нас што се внатре.
Предлогот на Заев и СДСМ е Република Илинденска Македонија за севкупна употрба што значи менување на уставот. Тоа е официјално.
Влез во ЕУ и НАТО треба да значи подобар живот во Македонија и луѓето да останат тука да живеат, а кај нас 90% од популацијата е за влез во ЕУ со цел полесно да емигрира од тука.
Секако емигрираат, барем да не се декларираат како бугари, додека го прават тоа. Ако направиме попис, една четвртина албанско, една четвртина бугарско, македонци пола од популацијата.
Нормално дека од оваа збирштина од народ кој себеси се нарекува нација не бива ништо. Денес 50 пензионери со знамиња пред Владата против промена на името. Каде е младината? Каде се студентите? Каде сте сите вие? Старци се борат за вашата иднина. Срамота. Не сакам да зборувам во прво име и не се однесува директно за тебе, но за кур не го бива овој народ. Се дур 90% од младината ни се издркани либерали, куртони, комуњари, квази прогресивци, дегенерици, педерана не бива ништо. Сите гмечат и киснат по кафани и разни Лефкади и Певкохори. Не можат да се најаде и напие смрдежот и гнилежот, па после друг му бил крив. Тоа што си посеал тоа и ќе жнееш.
Јас не планирам да протестирам за името. Социјалист сум по убедување иначе. Националистички побуди немам.
По оваа логика, четвртината Албанци со македонски пасоши ќе се попишат како Македонци , што нема да се случи. Иако, преку тоа менување на учебници како резултат на потпишаниот договор со Бугарија, може во иднина да се очекува пораст на Македонците кои ќе пројават бугарски сентимент.
Тоа што имаат македонски пасоши, значи дека се македонски државјани, а не македонци по националност. Ова со бугарските е скроз друго. Мораш да 'докажеш' дека си бугарин и да се декларираш како бугарин по националност, за да ти издадат. Размисли малку.
Демек, деклариран бугарин, а на попис ќе се пишат македонци? Да речеме дека е така. Не мислиш дека е можно, бугарите да издадат списоци со имиња и презимиња на сите кои се декларираре како бугари и по рамковен да бараат права на 'нивното малцинство' во Македонија? Кој всушност 'не продаде' на бугарите? М?
Денес чекајќи ја другарка ми дојде еден човек и ми вика девојче колку е саат и јас му кажав. Овој ми вика а да те прашам албански знаеш? Реков не што имам јас тоа да знам? Он ми вика епа време ви е да почнете да учите. Еее тогаш ми се споија жичките и изнакажав работи. Епа од вас сдсовци дојдовме до дереџе да бидеме граѓани од втор ред во сопствената држава и да не исмејуваат што дозволивме втор службен јазик. Епа сдсовците немој после да мрчите кога ќе ве навредуваат, вас ни Вардар не ве пере. @WildMk кој рече дека имаме заедничка историја со бугарите м? Асоцијација почнува на буквата З.