Актуелни политички настани

Дискусија во 'Политика и настани' започната од Ariel, 3 август 2010.

1. Someonespecial

Someonespecial Free-minded aesthete

Се зачлени на:
    17 ноември 2012
    Пораки:
    13.119
    Допаѓања:
    163.770
    Упссс, каде се сега „објективните“ патриоти кои ја окупираа темата, м? :wasntme: Којзнае какви релативизации смислуваат... :D

Најмногу ми е драго поради сите обични, навистина прогресивни луѓе што ги знам кои редовно одеа на протести 2015-2016, а сега ништо не профитираат од оваа влада. За оваа цел беше тој револт тогаш, за да одговараат тие што треба, а не за да го наместат Заев на власт.
    Да знаат дека не се воопшто глупи и исперени мозоци како што се ситат вмровци, и не им било џабе и немаат ништо за што да се срамат :)

На JuLleE, oblace1, bile454 и 3 други им се допаѓа ова.
  2. ЕденЧлен

ЕденЧлен Форумски идол

Се зачлени на:
    31 октомври 2016
    Пораки:
    4.556
    Допаѓања:
    78.316
    Многу ке биде јако да се падне Гујче у келија,со луѓето кој се затворени за 150 кебапчиња,и за 30 тегли ајвар.Е тоа ке биде врвот,али како и да е,ке има јако еб*ње за паторот во затвор многу јако.

На lovestoneddd му/ѝ се допаѓа ова.
  3. A.27

A.27 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 април 2018
    Пораки:
    298
    Допаѓања:
    740
    Пресуда ослободителна за Лоповот Заеффф а казна затвор за Груеевски кој купил мерцедес За да се вози сегашниов Авилициран...Каква пародија нели судството беше Вмровско како сега наеднаш се смени????

На orevokrsacka, zuto, Abeja и 6 други им се допаѓа ова.
  4. sjdgo

sjdgo Форумски идол

Се зачлени на:
    16 јули 2015
    Пораки:
    5.676
    Допаѓања:
    14.205
    Ќе поверувам кога ќе видам. Засега при оваа пресуда потребно е двотретинско мнозинство за да му го симнат пратеничкиот имунитет колку што знам (не сум сигурна, да проверам и ќе напишам како е точно постапката). И рачунајте временскиот период за обжалување на одлуките.

Последна измена: 23 мај 2018
    На SummerGirl и ЕденЧлен им се допаѓа ова.
  5. Rock star

Rock star Активен член

Се зачлени на:
    27 февруари 2018
    Пораки:
    20
    Допаѓања:
    21

Додека Македонија го чека дуелот од 20 часот на Македонската Радио Телевизија, потсетување како изгледаше оној пред 20 години :)

На SummerGirl му/ѝ се допаѓа ова.
  6. RAF Camora

RAF Camora Истакнат член

Се зачлени на:
    6 февруари 2018
    Пораки:
    1.576
    Допаѓања:
    10.984
    Што ќе добиеме ние од овие пресуди и казни за оние кои ни ги уништуваат животите од осамостојувањето па се до денес? И на 100 години затвор да ги осудат мене тие години што ми се уништени од мојот живот нема да ми ги вратат. Туку што правиме за останатите кои правеле бизниси, местеле тендери и се занимавале со криминални активности? Тие што не биле осудени за нивните криминали и оние кои се ослободени поради недостаток на докази? Ќе наведам еден пример за ослободените кои ги убија полицајците во Арачиново, а за кои имаше цврсти докази дека се виновниците. Еден од тие дури и почина додека да ја дочека пресудата. Ама на родителите и роднините на убиените полицајци не им значи толку пресудата и бројот на години кои виновниците ќе ја добијат. Повеќе им е важно правдата и вистината да излезе на виделина.

На realGirl, SummerGirl, Rama и 2 други им се допаѓа ова.
  7. LollySky

LollySky Популарен член

Се зачлени на:
    7 јануари 2016
    Пораки:
    2.957
    Допаѓања:
    14.025
    Гарант избегал мајмунот досега.
    Ами како, штом царо оди апсаана ќе одат и другите :D:D:D

Не е прв премиер за во затвор, и Санадер лежеше. Секако, имаше муда да лежи, нашиов ќе плаче :D

@RAF Camora , во право си, без да им го запленат имотот ова е само морална сатисфакција.

На SummerGirl, bile454, baba Rada и 2 други им се допаѓа ова.
  8. CaraMia

CaraMia Истакнат член

Се зачлени на:
    1 март 2018
    Пораки:
    924
    Допаѓања:
    18.659
    https://www.pravdiko.mk/dve-godini-zatvor-za-nikola-gruevski-za-tenk/
    Кое лицемерие?(facepalm)
    Заев ослободителна,другиве апсаана.
    Не дека протежирам некој,ама нашево право(криво)судство уште подлабоко не зарива в земја.
    Можда некој ден на крајот од тунелот ќе излеземе на други крај света.
    И едните и другите се исти,исти замки,сопки,ни д од демократија ни п од правда само неправда.
    Нема правда нема мир(y)

На orevokrsacka, realGirl, Abeja и 8 други им се допаѓа ова.
  9. RAF Camora

RAF Camora Истакнат член

Се зачлени на:
    6 февруари 2018
    Пораки:
    1.576
    Допаѓања:
    10.984
    Пуштете собраниски да ја видите Катица уште учи да чита . :x(facepalm):wasntme:

На Abeja, realGirl, the.vampire.girl и 5 други им се допаѓа ова.
  10. CaraMia

CaraMia Истакнат член

Се зачлени на:
    1 март 2018
    Пораки:
    924
    Допаѓања:
    18.659
    ^Мене Катица не ми пречи едвај што се изразува има мал број причини за тоа. И Гвујо на р то се сопка,па??
    Катица не е за фрлање и потценување и цело СЈО,само па и не се за воздигање.
    Тие сите се оние кои беа неопходни да се најдат на тоа место во тоа време под команда на надворешните сили кои се многу душебрижни за нас,не за нивните стратешки локации и воени интереси обезбедувани од наши војници.
    Ама шта чеш мора нешто да дадеш
    за да добиеш. На пример даваш живот на војници за да добиеш нешто од зади(facepalm);(

Последна измена: 23 мај 2018
    На SummerGirl и Rama им се допаѓа ова.
  11. Mamli

Mamli Истакнат член

Се зачлени на:
    20 октомври 2017
    Пораки:
    1.501
    Допаѓања:
    4.241
    Државен удар и поставување нелегален претседател на собрание на Илинденска Македонија - 0 години затвор.
    Воведување на нелегална и неуставна двојазичност - 0 години затвор
    200 000 евра поткуп фатен на камера - 0 години затвор
    Катастрофална економска и секаква политика - нема оставка
    Хоџа за советник
    Веќе еднаш аболициран од Бранко.

Груевски го судат за тендер за кој истиот Оливер Спасовски си намести сограѓанин бизнисмен и активист на СДСМ да лапне тендер од 40 Шкоди.

На orevokrsacka, realGirl, zuto и 15 други им се допаѓа ова.
  12. Lianna Anna

Lianna Anna Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2017
    Пораки:
    2.547
    Допаѓања:
    20.227
    Кај сте бе Илинденци?! :rofl:
    Ајде Никола, па и Заев скоро по твоите стапки. :o: Навивам да заврши таму каде што му е одамна местото.

Има Комисија која одлучува по ваквите прашања, а по предлог на Претседател на собрание, нашиот сакан Таљат или Командант Форина. Комисијата треба да одлучи во рок од 2 дена, а потоа, во рок од 3 дена, Собранието одлучува дали ќе се одобри пишаното во извештајот. За одземање на имунитет на пратеник, постребнни се гласови од 61 пратеник.

Ако не се лажам, ВМРО бараше измени на деловникот, односно двотретинско мнозинство за одземање на пратенички имунитет, и истово, не помина. И така. :yawn: :D

Поздрав, Илинденци. 8)

На realGirl, sjdgo, butterfly_mk и 4 други им се допаѓа ова.
  13. CaraMia

CaraMia Истакнат член

Се зачлени на:
    1 март 2018
    Пораки:
    924
    Допаѓања:
    18.659
    Никола да го (про)дадеше името дефинитивно немаше оние од страна вака да го плукаат.
    Сите крадат не е тајна,ама кое зло зад себе го оставаат? Ние народот тоа го трпиме како колективна штета. Зајко каква палата држи в Nea Moudania,од нива не ја заштеди и купи.
    Разум луѓе,разум малце.

На Milita18, realGirl, Abeja и 4 други им се допаѓа ова.
  14. RAF Camora

RAF Camora Истакнат член

Се зачлени на:
    6 февруари 2018
    Пораки:
    1.576
    Допаѓања:
    10.984
    Дури и да го сторат тоа народот нема ништо да добие, пак некои други ќе ја искористат својата положба и ќе го направат истото што го направиле и нивните претходници.

На SummerGirl, Rama, LollySky и 2 други им се допаѓа ова.
  15. Yipman2

Yipman2 Форумски идол

Се зачлени на:
    3 октомври 2010
    Пораки:
    4.029
    Допаѓања:
    25.023
    Јас сум скептичен кон овие работи , така да додека не ја видам долго очекуваната слика на Грујо со лисици како го испраќаат во Шутка , нема да се радувам ,ситам и да цитирам одредени членови. Уште од бомбите требаше тој у затвор да биде, па све нешто испаѓа во последен момент.

Али драго ми е што конечно си доаѓа правдата на свое место , после 4-5 год гледање неправда насекаде особено е слатко сега пред празници да се слушнат вакви работи. Сега и оној бркон гаден во понеделник ќе му судат и да и залепат 5 год (максимално за тоа дело) и да биде таман.... па после може да се продолжи на другите 10 случаи , една убава реденка , сите до последен или во затвор или ќе бегаат како кукавици.

Друго се надевам дека оваа пресуда нема нашите патриоти од форумов и фацебук да ги обесхрабри , и ќе продолжат да го разубавуваат хумористично форумот со нивните патриотски филозофии , истотака поминаа 1-2 недели а никој нема напишано 500 евра плата или дојде живот што е стварно срамота, или пак од кога ја немам слушнато таа шегата , како беше, петардите на Заев немало ништо да напраат ? , или пак она народот ќе одлучел!!!
    Патриотскиот дел пропадна наголемо од заминувањето на Ветрушка , ама се надевам ќе го оживеете повторно.

Кис4е:makeup:

На Amellie13, m.i.g, simonka93 и 8 други им се допаѓа ова.
  16. butterfly_mk

butterfly_mk Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јули 2017
    Пораки:
    141
    Допаѓања:
    369
    Ќе му се врати на Заев ко бумеранг ова што го прави. Правдата можеби касни, но не спие. Груевски накрај ќе излезе како херој.

На orevokrsacka, zuto, carangigia и 4 други им се допаѓа ова.
  17. GrevMk

GrevMk Популарен член

Се зачлени на:
    7 септември 2017
    Пораки:
    567
    Допаѓања:
    2.726
    Како е бате Геле? Поарен е? Замрзнете го во крио комора додека се судењава оти допрва ќе му се лоши. Позз

На simonka93, prominent, lovestoneddd и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  18. Rama

Rama Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2011
    Пораки:
    5.549
    Допаѓања:
    55.358
    Бев и сум за тоа секој да си одлежи казна за стореното.
    Сто години со ред и Грујо и Заев го плукам кај ќе стигнам,и не знам како да се изразам а да не испадне го бранам првиов,ама драги мои и вториов е на исто ниво,само не секој може да го сфати тоа.
    Полицемерно суштество од Заев,Амин.
    Не ве слушнав да жалите за "неговиот пропаднат поткуп" за сите ујдурми кои ни ги прави две години на државен и народски грб :worried:
    За Грујо на велико гледам ситење.
    Би ми било драго да е в затвор и тој и братучед му и Гоца,ама со се нив и Заев и цела багра комуњарска.
    Срамота,од нашите си патиме,го поддржувавте Форина како им правел санкциони и опаметувачки лекции на ВмроОвците,и ред други работи кои не се за смеење,ами за плачење,ама битно паторот го сместивме затвор.О је...

На CrazyGirl15, orevokrsacka, Abeja и 10 други им се допаѓа ова.
  19. Unique__

Unique__ Истакнат член

Се зачлени на:
    17 мај 2018
    Пораки:
    289
    Допаѓања:
    1.919
    Ве читам, се смеам истовремено и се крстам со лева рака.
    Толкава галама не кренавте за Заев што доби ослободителна пресуда при докази, снимки и такви останати потребни докази доволни за осуда, а овде речиси сите славите за Груевски.
    Лицемерни сте, очајни со испрани мозоци.
    Човек што го величите уште малку ќе го смени името на државата ама битно Груевски ќе скапува во затвор.
    Да беше Груевски на место на Заев сигурна бев дека ќе протестиравте за тоа.
    Реално гледано, сите овие што биле на власт, се моментално треба да одговараат за секое свое дело.
    Зборувате за правда, а Заев неправедно беше ослободен.

На kikikikirika, orevokrsacka, realGirl и 12 други им се допаѓа ова.
  20. ЕденЧлен

ЕденЧлен Форумски идол

Се зачлени на:
    31 октомври 2016
    Пораки:
    4.556
    Допаѓања:
    78.316
    А да не правиме муабет,што сите терористи и убијци на нашите бранители,ги извади од затвор,и ги пикна во Собранието на Р.Македонија.Еден ден сите ке си лежат,јак бумеранг ке ги мавне и Сдсм.

Само Грујо се зафркна што кога беше на власт,не ги пикна сите тие рекетаришта и мафијози на Зајко во затвор со се него,ама тоа е целта Зајакот ја исполни.Да го пикне Грујо у затвор,и сеа ке го продаде фино лепо името,и тоа е тоа од нашево утепано неДржавиче.

На Lianna Anna, kikikikirika, RAF Camora и 8 други им се допаѓа ова.