Напишав јас прееска да си пуштите да гледате МЗТ-Работнички ќе видевте барем како почна да тече вода од таванот на салата Јане Сандански.
Ќе ме видиш на тој протест, како што велат србите: Шијо му га Џура. Јас сум аполитичен и најреално гледам на работите. Јас никогаш не сум верувал во програми и на вакви дибеци од политичари. Ниту пак сум гласал за некоја политичка партија.
Се каам што ѕирнав 30 секунди. Среќа завршија, па го сопреа моите гласот од дневна, а доле и комшиите. Цела зграда ечеше од "дуелов".
Добро, Мицковски не е како Грујо. Не избегнува дебати барем. Дебатата беше жива брука, ам тоа е. Барате забава хаха како да не знаете дека забавате е тамо кадe што е Иванов .Х., други бруки тешко од тој тип. Инаку за жив го нема, како да немаме преЦедатеЉ ние како држава.
Христијан Мицкоски многу убедлив, спремен, стабилен ко за човек со релативно мало телевизиско искуство. Тремата воопшто не беше присутна. Допрва ќе се гради и созрева како политичар ( а може и како лажов кој знае ). Единствено што ме иритира кај него е зборот суштински или суштина. Премногу често го употребува, но тоа е резултат на телевизиско неискуство.
"Тејмтабл" од Муртино е пред сите. Живее за иднината со своите излузии. Луѓето сакале промена на име, луѓето не сакале изградба на клинички центар. Така е зајко, луѓето сакаат да ги смкнат гаќите и да го натртат задникот како тебе атер за пријателите. На здравје Пријателство!
Ваков таков, Иванов спречи закон што нам Македонците ни носи само штета и никаква корист на долг рок и ќе остане запаметен по тоа.
Многу доби Грујче затвор, дури две години, еве ќе се подмочнам од среќа...а ни тие нема да ги отслужи, азил бара во моментов сигурно Се радувате ко циганче на 5 денара, а на него милионите му се на Кајмански острови...овде сфаќаш до кај ни е стигнат менталниот склоп ко народ.
Море сакале да прифатите или не ама Мицкоски од почеток до крај на дуелот,кој траеше 3 саати,подот го избриша со Заев. Препотен беше уствари Заев и цело време стоеше со некоја скисната и иронична насмевка на фаца,цело време без култура му се обраќаше со Христијан и му се мешаше во неговите минути за реплика. Океј и Мицко напна малку со она господине на секој втор збор,ама салам покажа дека поседува самоуверен став. Заев единствено беше во право кога му рече дека билдаа лажен патриотизам со споменици и музеи,и дека 250 милиони евра потрошиле на медиумите за реклами за странските инвеститори,се друго му беше лаги со опашки Од друга страна Мицко со факти скроз го побиваше за се од порано и сега.
Заев за преговорите со Грција, поточно како мали Џокица ги замислува работите Од ВМРО-ДПМНЕ се господа споредени со оваа личност. Во право беше оној Латас кога навремено пред цела јавност дрско му кажуваше дека лаже (настрана што е Латас и нема кредибилитет да зборува и ги навреди Турците без потреба), еј, Латас беше во право, кое е тоа дно. https://fokus.mk/tsipras-zaev-e-prviot-premier-shto-prifati-erga-omnes-so-ustavna-revizija/ Ние јасно изјавивме дека преговараме врз основа на четирите имиња предложени од ОН, конкретно пакетот предлози од Нимиц, рече Алексис Ципрас од грчкиот Парламент, одговарајќи на критиките упатени од лидерот на опозициската Нова демократија, Киријакос Мицотакис, во врска со името „Република Илинденска Македонија“ https://www.libertas.mk/kamenos-nema-da-ima-reshenie-na-imeto/ Тие јасно изјавуваат, ама од нивниот северен сосед многу луѓе одбиваат да ја погледнат реалноста, и менталитетот им е таков да се оддаваат на wishful thinking. Затоа премијер како актуелниот е вистински избор за нив.
Тејм табл! Значи вистина беше, сакав да го прегледам дуелот одново да се уверам дали црпко така кажа. Фала! Зајеф, Иваннннна и екипата целосно го потцениле Мицкоски. Мицко им дојде набилдан со факти, аргументи, официјални статистики и го уништи муртинецот. Повеќе пати Зајеф беше фатен во лага, неколку пати во неинформираност и незнаење, а говорот на лицето и телото, а особено она "шенка колозова" мавтање/вртење со главата, дополнително покажуваа колку црпко ја зезна работата. Далеку беше ова од дуел од тешка категорија, ама судејќи по капацитетите на Мицко, а особено на црпко, тешко и дека и во иднина ќе видиме нешто посаглам од ова.
Кој и да седне на дуел со Заев ќе си избрише подот со него затоа што толкав му е капацитетот на кутриот. Нема потреба ниту уста да отвори, доволна му е онаа фацата (да не кажам како што). Имајќи во предвид дека таквите како него и останатата банда во влада водат држава, јасно е дека од таа држава не бидува ништо. Битно пијаните слушам ќе добивале гратис такси. На здравје дупчење!
На почетокот Зајко почна демек посамоуверено, посигурно. Си рекол сега овој не е Груевски, оваа нива полесно се ора. Особено после пресудите од последните два дена. А бе цел свет мисли го има на длнка. Ама џабе му е. Не дека нешто посебно го сакам Мицко, после Груевски некако сите ми се во сенка, ама очигледно е на далеку повисоко интелектуално и секакво ниво над овој "невиниов" муртинец. Да не навлегувам во детали, ама неколкупати човекот сам себе си се поби. А тоа дека не се ни возел во мерцедесот... Ама ако, се додека има народ кој му верува ок. Оти штом народот не го менува во екот на најдемократски услови во земјата, значи дека им одговараат овие политики на предвидување на иднината - ова ќе биде, она ќе биде. Човекот има визија...пардон, илузија.
Пожестоко беше на Собранието за избор за претседател на Федерацијата на планинарски спортови. Вечниот комуњар и претседател Угриновски повторно избран како по стапките на Тито https://emagazin.mk/vesti/vest/4929...-za-pretsedatel-ne-e-zdrava-treba-da-se-lechi Сега Шилегов кога ќе го најави новиот пакет мерки бесплатна трансплантација на јетра
Поздрав до 8500 патриоти кои сабајлево ја преминале границата на јужниот сосед. Уааа Заебб!!! Името не го даваме
Според мене многу објективна анализа на вчерашната дебата. ПРИЗМА не е провмровски портал. https://prizma.mk/tv-duel-nadojdeniot-vardar-i-tivkata-kisha-oko-kraguevtsa/
https://sitel.com.mk/do-10-chasot-u...ski-drzhavjani-na-prodolzhen-vikend-vo-grcija Киссче и не цитирај без основан муабет.