Која е поентата да градиш џамија (наводно само дозвола за семејна куќа) во општина со безмалку 0,5% муслимани? Дали Македонците градат цркви во безмалку 99% муслимански средини?
Не им брани никој на нашиве викаш?А? А она со темелите за Крст што ги срушија во Бутел или Чаир што беше?
Е па затоа реков Бутел беше или Чаир,не сум скопјанка и не бев сигурна,сепак не го менува тоа фактот дека ги срушија темелите за Крст и никому ништо,а членката погоре објаснува како на нас никој не ни бранел да градиме. Иронично е да се правиме слепи,мислам....
Реално претеруваат со правење на цркви и џамии низ Скопјево. Демек големи верници се. Се знае зошто во минатото се правеле голем број на цркви и џамии, бидејќи некои државници сакале да се искупат за своите гревови па поради тоа правеле верски објекти. Бидејќи после големите војни многу човечки животи носеле на душа. Епа изгледа и овие се пронаоѓаат, бидејќи и тие на некој начин уништуваат голем број на човечки животи. Се додека се препукуваме на верска основа нема да биде држава од нас, а дека има дебили и дегенерици има кај сите народи не е само кај македонците и албанците. Тоа што ги срушија темелите за Крстот зборува само за тоа какви луѓе се. Јас на 100 метри од мојата куќа имам џамија и секое сабајле ме буди оџата околу 5 часот и што треба јас да направам да ја срамнам до темел џамијата. Епа не сум ја дилетант и умоболен како некои дегенерици со кои го делиме воздухот. За разлика од нив јас ја почитувам и туѓата вера.
Мислам дека фитиљот денес се запали,нека ни е среќен патот кон Еу. Но како ќе одиме по тој пат? Крвави ете така.
Не викај толку уво ми дупна И јас викам не се тепајте Но џандарине на Оливера,имале шок бомби и солзавец со поминат рок па морале да ги искористат пред влез во ЕУ Бар нека земат и тоа куршумите и нека удрат,побрзо во Еу ќе влеземе,полесни на бродот Титаник ќе бидете без нас. Немам веќе букви да ти одговорам,платата од 30.000 уште не сум ја земал,кога ќе ја земам ќе ти пишам
Тролче, а кој тепаше таму? Луѓето само го извикуваа името Македонија, ама на одродниците и тоа им смета. Прашај се себеси и шарените зошто фрлавте боја врз полицијата, туркавте запалени контејнери, ги мававте со бекатон плочки и.т.н. Па после збори за демократија и насилни протести.
Ако вака продолжите да се карате и на форум , ќе има повредени и тука ( вербално ) . Вие мислите дека полицајците се стубови си некакви ? Тие се таму бидејќи мораат , не дека сакаат . Можеби и самите би биле дел од протестантите доколку не биле повикани на работа . Ама не , они се бездушни полтрончиња на власта , што тепаат , фрлаат солзавец и димни бомби бидејќи тие така сакале , не од шо им е наредено . Свесте те се . И тие хранат семејства дома , како и сите обични граѓани . Утре и маж ми може да го викнат таму да оди против народот , и што сега ? Треба да одбие и да ризикува да му дадат отказно решение , само затоа што не сака да се менува името на државата ? На вас што ќе ви е побитно доколку сте во ситуација да живеете од полициска / војничка плата , и тоа да ви е единствен извор на егзистенција ? Ќе ги оставите децата гладни , или ќе одите да ја извршите должноста што ви е дадена ? Јас би ја извршила својата должност . Ја сакам државава да , но децата си ги сакам повеќе , и нема да дозволам да легнат гладни , па макар и се сменило името на државата . И не , не зборувам на празно .
Ajде, аирлија нека е. https://plusinfo.mk/на-чавков-мукоски-бетмен-нинџа-ќе-им-с/ "...Кривичниот суд го прифати обвинението и против 30-мина опфатени во случајот со упадот во Собранието лани на 27 април наскоро треба да започне судскиот процес. Меѓу вкупно 30-те опфатени со обвинението се и поранешниот директорот на Бирото за јавна безбедност, Митко Чавков, петмина пратеници од коалицијата на ВМРО-ДПМНЕ (Крсто Мукоски, Љубен Арнаудов, Јохан Тарчуловски, Љупчо Димовски и Сашо Василевски), дел од организаторите на протестите За заедничка Македонија (Игор Дурловски, Богдан Илиевски – Бетмен, Владо Јовановски, Борис Дамовски) Минатата недела, сам се предаде и Александар Василевски Нинџа споменат како еден од организаторите на настаните од „крвавиот четврток“. Тој е лицето кое на критичниот ден имал телефонска комуникација до Виена."
Стигна животот во МК. https://kurir.mk/republika/opstini/...i-uchilishte-so-tabla-samo-na-albanski-jazik/
http://netpress.com.mk/zaev-go-potvrdi-zgolemuvanjeto-na-danocite/ Земање од способните за да се даде на администрацијата и паразитите.
Колку не е точно ова, дури е неверојатно Патриотке, јас не фрлав ништо никаде и сум против било која форма на насилство.