Nisto od ova sto se slucuva ne e nitu za dobroto na Makedonija, nitu za dobroto na Makedoncite. Sekoja cest na lojalnite gragjani na ovaa drzava koi pripagjaat na drugite etnicki zaednici, no site treba da znaat, deka zaedno ke si patime od umot na dve strani. Prvata strana se odrodenite Makedonci, a vtorata se vestacki uvezenite kosovari koi uvo gi zabole za albanskoto naselenie, koe si ja gleda ovaa drzava kako tatkovina i cesno zivee. Ubavo si kaza covekov, no prasanje e kolku od nas go slusnaa kazanoto: https://www.facebook.com/groups/macedoniansgrowing/permalink/399343453886571/ Za Makedonija se raboti, a ako ja sakame, treba zaedno da mu kazeme - ne na ova besmisleno razgraduvanje na nasava zemja.
Objaveno e na fb stranata infomax.mk na 11.01 vo 18:40, no iako nosi oznaka - javno, sepak treba barem da se zasledi stranata, ne mora da se lajkne. Kade sum? Blagodaram na prasanjeto, , rabotam, zatoa me "nema". Sto me baknuvas, ti nedostigav? Znam i zosto. So mene mozes da se raspravas so denovi, bez nikogas da te navredam. Eve i od mene , da znaes deka nema nisto licno, samo sakam da poglednes ubavo na nestata, bez ogled na toa sto stanuva se' poocigledno deka ne ne mozes, tuku ne sakas, no imas pravo na izbor makar i pogresen.
Претепан комита е во кома и се бори за живот. Ете дојде животот т.с „соживотот“. Група на „луѓе“ секогаш се собираат само на еден човек. Срамота, на таков кукавички начин да се напаѓа дете. До каде се со истрагата? Кога ќе дојдат мигрантите ќе биде уште поубав животот.
Да бе, кажи, клетите шиптари пак напаѓаат. Или емигранти биле? Може линк од веста? Ама не курирски/република/инфомакс и сл.? Или нема линк, само рекла казала
Рано е за емигранти, прво треба кампови да им изградат. Еве ти еден линк, ако си повеќе заинтересирана побарај си сама. https://lider.com.mk/sport/pretepan-komita-vo-koma-se-bori-za-zivot-mvr-molchat-i-mediumite/
Јас прва инсистирам да се расчисти случајов, еве на пример некој од поттикнувачите на меѓунационална омраза нека оди до карил и нека провери дали стварно има ваков случај. И друго...и да имало ваков случај-имало ли истрага која покажала кој е извршителот? Ако има сведоци, бујрум во станица нека дадат изјава таму, а не на фејсбук.
Оној гадниот Артан Груби е крив за овој чин шо му се деси на детето!! Ама ова гомно од човек ќе плати за сите гадости шо ѓи напрај неговата навијачка група Шверцери!! Другарот е добар, а луѓето се фатени ...а ти Артане зауздај се пошто по тебе доаѓаме крвта да ти ја испиеме!!!!
Оливер изјавил дека во наше Тетоо немало криминал . Оливерче , ќе ти препорачам да поживееш во градов макар 1 месец , тогаш кажи дека нема криминал . Баш кон крајов на јуни имало пукање на сред плоштад . Имаше и повредени мислам . Едниот автомобил беше цел дупки . Не бе , ич нема криминал . Нели е криминал да поседуваш оружје , а немаш соодветна дозвола за истото ? Нели е криминал да извршиш убиство/обид за убиство на сред плоштад кога е најраздвижено ? Мојот чудесен град , чист како солза .
Не претеруј! Тепачки меѓу навивачки групи имало од секогаш. Ај да разговараме за Комити и Чекмбари од пред 30 години. Сакаш? Не е нова ситуација. А за тоа дека МВР и обвинителство и суд, треба да си направат истрага и да се казнат сторителите, во право си. Ау, па брзи биле.. Браво, ме изненади... А зошто Артан Груби? Знаеш зошто не знае? Оти не може да припари до Тетово, за да провери! Кој ќе му дозволи!??
Со што сум претерала? Со тоа што објавив што се случило? Дали правиш разлика помеѓу тепачка и кога на сам човек ќе му се соберат група на „луѓе“ со палки, шипки или ножеви? Барем еден ден пробај да се воздржиш да не плукаш по Македонците, а ги величиш останатите националности.
Што зборуваш жено? Ти кажувам дека групни тепачки меѓу навивачи од различни клубови, има од како знам за себе. И не само тоа, секаде во Европа има проблематични навивачи, посебно во фудбалот. Има такви на кои им е со години забрането да присуствуваат на натпревари во нивните земји и во светот, баш поради тоа што се насилни. Нема врска со македонците и останатите националности, има врска со навивачки групи. Скроз друг муабет.
Не пробувај да ги извртиш работите ! Дете е нападнато од група на „луѓе“ и се бори за живот. Како можеш да речеш проблематични навивачи? ццццц Не станува збор за групна тепачка ! Прочитај па после цитирај, ако не можеш да дадеш аргумент без потреба не ме цитирај. Престани да плукаш по Македонците.
Фејк њуз ти е, кромид вест. Ако знаеш што значи тоа. @Kolumbo да се научи да користи кирилица. Сите што се против градењето на прифатен центар за бездомници да си дочекаат да им протреба. Добра ноќ!
Е вака да нацртам: НИКОЛА се вика детево КОМИТА е. Му се собрале 10 луѓе со шипки и го претепале. 10 на 1 Во група да биле да навивале немало да се случи тоа,оти групно секако ќе го окркале,па го начекале сам и го претепале,ОТИ ТАКА САМО МОЖАТ. Одиш по улица и ти се пуштаат 10 луѓе па и тројца да се те кршат од мавање и си заминуваат. Нарушување на безбедноста и мирот на една Држава. Ако полицијата е неспособна да не заштити нека даде отказ. Но доколку случајот беше поинаков досега ќе имаше бунт низ Скопје. Но Никола е Македонец и не му е ништо ќе помине,правдата за него не важи. За камповиве: Колку Македонци има бездомници ама нив кој ги ј**е Па нашиве се засекирале за други ќе им граделе кампови. Оди бе под кале види ги Ромине како живеат како кучиња во шатори. Но тие не се важни... Колку сме само грижливи лелеле,срце ми се стега. Ако нашите граѓани спијат во картони,зимаат социјално 2.000ден ама они се осудени оти се Македонци. Уууу аааа Македонија,Македонија Не ме цитирај.
Сега баш го гледав дувлото на Јорданка-Јоци. Сејте мадро, таа за Коце ќе работи кога ќе порасне, до тогаш, кој ја слуша, нека паси трева. Него, немаш право на оваа тема да бараш да не те цитираме.
Навивачката пресметка на Комити и Шверцери е на национална база. Македонци вс. Албанци. Не банализирајте. Секогаш било така и секогаш ќе остане така. Шверцери се огранок на ДУИ.