Актуелни политички настани

Дискусија во 'Политика и настани' започната од Ariel, 3 август 2010.

1. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.306
    А дека е манифестација од меѓународен едукативен карактер, со учесници и предавачи од 12 различни земји...тоа не е битно?

Кај требаше да одат со станчиштава? На боза?

2. "Zoki"

"Zoki" Популарен член

Се зачлени на:
    2 декември 2016
    Пораки:
    1.032
    Допаѓања:
    9.127
    И Грујо го купи за тоа мерцедесот,но испадна лопов.;)

На zuto му/ѝ се допаѓа ова.
  3. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.306
    Аха, за тоа го купи, само што го нарачваше ко за дома: Со монитори на седишта, за децата да гледаат цртани.

Едно е ако го користел само за државни потреби, друго е за да се возака со фамилијата.
    Исто и ручеците кои сакаш да ги помешаш, тие предходно со стековите од коњ, си правеле приватни ручеци на државна сметка. Да било од државен карактер, нека гнетат дури им збира, никој не им брани!

На anaja1 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Jas licno

Jas licno Активен член

Се зачлени на:
    15 октомври 2015
    Пораки:
    38
    Допаѓања:
    59
    Ne ne izvini ne go zboruvme istoto.

Da go dadov odgovorot ama ti pak ne go razbra.

Stom bodes so noz odnosno upotrebuvas oruzje namerata e obid za ubistvo.

Ne bil toj so nozot vo race napadnat tuku napagjac znaci bodel za da ubie.

Ne bodel so noz za da go ozivee.

Ako mozea onie za Sela da bidat obvineti za obid za ubistvo togas ovoj mozese vednas da odi vo sudnica i da mu se izrece presuda.

Ne deka ne mozele da dokazat tuku se zastiteni pod cadorot na Artan "Fini".

P.S. "Vujicka"? Kazav ama tuka se gleda kolku temelno me citas ete zatoa nikogas nema da me razberes iako na najednostaven nacin ti kazuvam.

На zuto му/ѝ се допаѓа ова.
  5. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.306
    ајјјј :rofl::rofl:

Те молам не се исклучувај и читај убаво... ако не мене, барем сам себе си:

6. Jas licno

Jas licno Активен член

Се зачлени на:
    15 октомври 2015
    Пораки:
    38
    Допаѓања:
    59
    E pa taa prvata nanesuvanje teski telesni povredi vazi ako si pod cadorot na Artan "Fini" sto tuka ne ti e jasno?

Onie za Sela ni noz ni sekira ni tesla imaa pa go jadea stapot.

I ovie bile 10:1 plus noz povtoruvam noz i ne go tepale za da go ubijat.

So nozot sakale da mu pravat sendvic ama ovoj sam se bocnal.

Zatoa ti citaj ubavo ne se sekiraj za mene.

7. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.306
    Ајде сега, оди до ЈО и провери како е склопена тужбата. Документ од јавен карактер е. Ако има грешки, можеш да им посочиш. Можеш и судењето да го следиш.

8. Jas licno

Jas licno Активен член

Се зачлени на:
    15 октомври 2015
    Пораки:
    38
    Допаѓања:
    59
    Jas na referendumot ne izleguvam a na izborite koi neminovno ke sledat ke glasam zaugje koi ke gi promenat rabotite na podobro.

A ti od ovoj slucaj od slucajot koga "pajak" tepase policajka i site ostanati slucai vo koi namesto pravdata pobedi nepravdata treba da pocnes da otvoras oci i da sfatis deka ova sto go branis ne e za branjenje i drzavava ne e na pat kon pravda za site.

На Abeja, carangigia и zuto им се допаѓа ова.
  9. DAngel

DAngel Форумски идол

Се зачлени на:
    19 март 2011
    Пораки:
    11.211
    Допаѓања:
    56.939
    За ВМРО? Навистина мислиш дека Мицковски е способен да промени било што на подобро?

На anaja1 и WildMk им се допаѓа ова.
  10. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.306
    Што ти текна сега за референдумот? :rofl:
    Многу ми е гајле дали ти ќе излезеш или не. Ти (не)знаеш.. не е мој проблем.

На anaja1 му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Јаневски

Јаневски Популарен член

Се зачлени на:
    12 јуни 2015
    Пораки:
    926
    Допаѓања:
    1.933
    Сега како ќе им даваат џепарлак пари за сладолед на нивните деца? :(

PS: Планираат да го намалат и на 500 евра. Не сум финансиски експерт, ама мислам дека тргувањето со електронски пари, кои што може да бидат производ на задолжувања и камати ќе предизвика зголемена инфлација.
    ----
    Извор: https://www.alsat-m.tv/mk/oд-денеска-плаќање-во-кеш-само-до-2-000-евра/
    Автор: Александра Спасевска
    ----
    Oд денеска плаќање во кеш само до 2.000 евра
    8 ЈУЛИ 2018 / 15:24
    Граѓаните од вчера можат да исплаќаат или примаат пари во кеш во вредност до 2.000 евра. Сè што е над оваа сума ќе мора да помине преку банка или штедилница. Претходниот износ за плаќање во готовина беше 15.000 евра. Намалувањето на вредноста на плаќање во кеш за 13.000 евра е предвидено во Законот за спречување на перење пари и финансирање на тероризам кој неодамна беше објавен во Службен весник и стапува во сила на 7 јули.

Закон за спречување пари и финансирање тероризам:
    „Се забранува вршење на готовински плаќања, односно исплата, примање на готови пари или размена на валута во износ од 2.000 евра или повеќе во денарска противвредност во вид на една или повеќе поврзани трансакции што не е извршено преку банка или штедилница.“

Од 1 јануари следната година, пак дополнитено се засилува контролата на плаќање. Според новото законско решение, износот за кој се забранува плаќања за стоки и услуги со готовина ќе се намали на 1.000 евра, додека од 1 јуни 2019 година тој износ ќе се намали дополнително на 500 евра во денарска противвредност. Оваа забрана важи за плаќањата кои ги прават и физичките, но и за правните лица. Плаќањата ќе мора да бидат регистрирани во платниот промет што значи дека ќе бидат оданочени.

„Во насока на намалување на сивата економија се намалува износот на забрана за вршење на готовински плаќања од 15.000 на 2.000 евра ова е исклучиво во насока на намалување на сивата економија“, изјави Миле Бошњаковски, портпарол на Влада.

Покрај ова, со новиот закон ќе се зголеми опсегот на јавни функционери кои ќе бидат проверувани за можност за перење пари. Исто така со законските измени ќе се открие кој е вистински сопственик на фирмите. Од Владата велат дека целта на овој Закон е усогласување со европските регулативи за спречување на перење пари и финансирање на тероризам.

----

Последна измена: 8 јули 2018
  12. carangigia

carangigia Популарен член

Се зачлени на:
    15 мај 2017
    Пораки:
    912
    Допаѓања:
    6.664
    Ти да не се возеше во мерцедесот па знаеш дали внатре имало монитори за гледање цртани? :rofl:
    Мерцедесот беше купен и наменет само за дипломатија, а и за тоа се користеше. Ај објави слики ако не се користел за дипломатија.
    Зуевте секој ден како 600 000 евра било мнoгу зa мерцедес, нo oткaкo Зaеб се вoзи ценaтa не се спoменувa. Дo кaде е прoдaвaњетo нa мерцесесoт? или пу пу тоа веќе не вaжи.
    Сегa нoрмaлнo е дa се гледaaт слики кaкo е пaркирaн нa Пивo фест.

Нa ручеци не се oди сo aрмиски хеликoптер, тоа не е негoвa нaменa.
    Јaс кoгa имaм гoсти нa ручек ги нoсaм сo кoлa, a не сo хеликoптери и aвиoни. 8)

Дали воопшто знаеш што е тепачка?Штo се oднесувa дo пробoденoтo дете, требa дa ти е јaснo декa нoж не се кoристи вo тепaчка дoкoлку не сaкaш дa нaнесеш пoвреди меѓу кои најчестата повреда е смртoнoснa.
    Срaмoтa е штo ги брaниш нaпaѓaчите, пa уште прoбувaш дa не убедиш декa немaле лoшa нaмерa.

На Abeja, Јаневски, "Zoki" и 2 други им се допаѓа ова.
  13. Jas licno

Jas licno Активен член

Се зачлени на:
    15 октомври 2015
    Пораки:
    38
    Допаѓања:
    59
    Ne znaci deka ke glasam za VMRO toa ke vidime koj i sto ke ponudi i kolku ke mislam deka ke drzi voda no vo situacijava site se premija vo odnos na murtinecov.

14. Jas licno

Jas licno Активен член

Се зачлени на:
    15 октомври 2015
    Пораки:
    38
    Допаѓања:
    59
    Ubavo ti gi povrzav rabotite sakase da znaes dali ke probam da promenam nesto i da dadam svoja kritika ete ke promenam pocnuvajki so bojkot na referendumot koj dokolku propadne neminovno nosi do novi izbori i ke padne od vlast predavnikov.

Jas (ne)znam? Sega ke mi inputiras teza deka dali ke izlezam ili ne na referendum ne znam tuku ke cekam Mickovski da mi kaze?

Takvi igri na drug podmetnuvaj ne mene.

Vidi ako sum protiv pogubnive politiki na murtinecov ne znaci deka mu baknuvam raka na Mickovski.

Realno gledano Stevce Jakimovski e mnogu podobar lider na opozicijata no koj moze da mu veruva na otpadnik? Seuste treba da pomine vreme za da dobie doverba. Site ostanati otpadnici samo igraa po princip kuda vetar duva.

Mnogu mi e gajle sto ke kaze Mickovski jas za sebe znam - bojkot i nitu edna druga varijanta.

Sekoj koj e svesen za situacijava i mu znaci Makedonija ke bojkotira.

На orevokrsacka му/ѝ се допаѓа ова.
  15. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.306
    Воен е настанот, затоа се користат воени хеликоптери.
    Јас слики немам, ама има снимки каде Груевски си прави преку телефон, спецификација за мерцедесот.

Не бранам јас никого, ако имаат доказ дека е обид за убиство, нека ги гонат за тоа. Ич не ми прави разлика. Кажувам само каков е законот.

Тешко е да ви се објаснат некои работи. Читате, недочитувате. Уште пред да прочитате, решени сте што ќе ви биде одговор. Можам да пишувам и; 'црни мечиња, црни мечиња, црни мечиња', во 10 реда, и пак ќе си одговорите нешто сосема 5то.

На какви електронски пари мислиш? Плаќање со картичка или биткоин и таквите?

Не го спомнав Мицковски. Си ја имаш мувата на капата а? :)

На makedonkamak му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Jas licno

Jas licno Активен член

Се зачлени на:
    15 октомври 2015
    Пораки:
    38
    Допаѓања:
    59
    Takov bil zakonot? Zakonot e napraven, za da mozat zastitenite beli mecki da se izvlecat so pomala kazna.

Upotreba na ladno ili ogneno oruzje mora da se karakterizira kako obid za ubistvo bidejki sekoj koj vadi oruzje dobro znae kakvi se posledicite od negova upotreba.

Edinstveno dokolku se raboti za samoodbrana pri zivotozagrozuvacka situacija e poinakva slika no i tuka ima pravilo koe e vo red a toa e deka ne smees da pukas vo napagjacite ako istite se dale vo begstvo.

Eve deteto podlegna na povredite. Bas da vidime sto ke se sluci so milenicinjata na "Fini".

На zuto и "Zoki" им се допаѓа ова.
  17. carangigia

Се зачлени на:
    15 мај 2017
    Пораки:
    912
    Допаѓања:
    6.664

Жити се какво објаснување даде воен бил настанот па се користеле воени хеликоптери :fubar: :headbang: :headbang: :headbang:
    Воени вежби се правеле со тој хеликоптер или армиски хеликоптер користеле за ручеци? Алооо при очи пробуваш слепи да не правиш?
    Немаш слики како изгледа внатрешноста на мерцедесот, ама си земаш за право да тврдиш дека имало монитори за цртани филмови. Која логика?
    Тогаш постирај ги снимките, се што збориш треба да ти биде поткрепено со докази, а не само да бидеш на зборови и контра да одиш.

Детето кое крвнички беше претепано, денес почина.
    Детето било само и било бодено и тепано со шипки, каква е таа тепачка кога 10 се собираат на 1, а тој еден е голорак. Тоа се вика класична заседа, ако не разбираш македонски на српски тоа е сачекуша.
    Сега што и да пишеш е сувишно, видовме како ги бранеше напаѓачите.

На Abeja, orevokrsacka, zuto и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  18. Lianna Anna

Lianna Anna Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2017
    Пораки:
    2.545
    Допаѓања:
    20.207
    Детето на жалост им подлегна на повредите. Од фејк вести, испадна вистинска трагедија. Двајца од виновниците се веќе во притвор. Се надевам дека се точни информациите и дека ќе го добијат заслуженото.

На makedonkamak, Rama, WildMk и 3 други им се допаѓа ова.
  19. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.306
    Па ги возакаат и странчиштата. Плус, ако има работа во Ск, па мора да се врати на настанот, со што ќе одат најбрзо?
    Снимките стојат по нет, изгуглај.

Кој ги бранеше напаѓачите мори, ти го цитирав законот. Не туку дроби попара.
    Таа омразата што вришти од тебе, ти ги затвора и очите, и ушите и мозокот.

МВР до ЈО имале поднесено тужба, а ЈО уште немале до суд испратено, ќе чекаат резултати и од обдукција, сигурно и други истражувања прават. Баш ме интересира кое ќе биде делото сега.

Бог да го прости детето, никој не заслужува вака да му заврши животот.

На Scott Weiland и makedonkamak им се допаѓа ова.
  20. carangigia

Се зачлени на:
    15 мај 2017
    Пораки:
    912
    Допаѓања:
    6.664
    Си нaпишaлa АКO имaaт рaбoтa, вo превoд сo aрмиски хеликoптер биле дa ручaaт. Никaде немa снимки oд внaтрешнoстa нa мерцедесoт зa мoнитoрите кoи служеле зa гледaње нa цртaни.

Не ми се oбрaќaј сo мoри и дрoбење, тoј уличaрски речник кoристи си гo пo дoмa. Дa не се нaфaќaм дa пишувaм штo пишувaше зa мене нa чет.
    Ти нaпишaв и пoгoре декa сегa ќе прoбaш дa ги ублaжиш твoите кoментaри. Нa фoрумoт ти пишувaше декa тoa билo тепaчкa, не сaкaле дa гo убијaт, дететo имaлo сaмo тешки телесни пoвреди....a сите нa фoрумoт ти велеa декa дететo е смртoнoснo пoвреденo.
    Сегa биди си дoследнa нa свoите збoрoви и не биди двoличнa.
    Секoј нoрмaлен чoвек не би чувствувaл љубoв кoн уништувaчите нa Мaкедoнијa.

На Abeja и zuto им се допаѓа ова.