Актуелни политички настани

Дискусија во 'Политика и настани' започната од Ariel, 3 август 2010.

1. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.306
    Од кај знаеш? Ако не го шлакнат во затвор, фатен на дело, никој повеќе нема да им верува. Не сум сигурна дека заради некоја будала, би реизикувале да изгубат се'.

2. LollySky

LollySky Популарен член

Се зачлени на:
    7 јануари 2016
    Пораки:
    2.957
    Допаѓања:
    14.024
    Пред една недела го уапсија струшкиот градоначалник. Ноќеска, градоначалник на Ново Село.
    Мило ми е што ги уапсија. Меѓу другото, и ова покажува што им следува на криминалците без разлика што се дел од власта.

На Scorpiongirl12, Mishela, Someonespecial и 6 други им се допаѓа ова.
  3. Kolumbo

Kolumbo Истакнат член

Се зачлени на:
    26 август 2015
    Пораки:
    761
    Допаѓања:
    2.366
    Ne ti se preturaat pari?

Ajde da ti kazam nesto.

Rece - denje spijam, noke sedam, takov mi e bioritamot.

Ne, tuku toa e stil na zivot na mrzi i nerabotnici.

Ako ti trebaat pari, togas ne dremi na forum, tuku noke spij, a denje raboti, ne mi kazuvaj deka ne mozes da najdes rabota.

Sega da ne bidam nadvor od temata, ke go povrzam tvojot slucaj opsto so situacijata.

Prvo vo odnos na rabota vo Mkd.

Tokmu tie kako tebe, koi bi go prespale denot, se istite koi plukaat po fabrikite na stranskite investitori, so izgovor deka ne bile dobri platite, ne cinelo ova, ne cinelo ona.

OK, sedete doma i cekajte od vasite roditeli, da vi dadat pari za izleguvanje.

Druga rabota. Site zboruvaat deka mladite ke zaminele vo stranstvo.

Koj ke zamine vo stranstvo? Kilavata ni' mladina? Ovie koi koga ke otidat na studii ziveat cetiri godini jadejki jufki, tarana i ajvar zatoa sto ne znaat da gotvat? Ni obleka ne znaat da ispeglaat.

Ne sakate da rabotite tuka, bidejki podobro vi' e da dremete so telefonite vo race i cekate da vi padnat parite od nebo ili ako ste na rabota, da mozete cel den da "pukate" selfi. Za selfi nikoj ne dava plata nitu kaj nas, a vo stranstvo ic ne pomisluvajte.

Ama tamu platite bile podobri, da, a znaete li kolku pogolem trud treba da se vlozi tamu?

Ovde ako supervizor ve pogledne strogo, placete kako bebinja i begate od rabota. Vo stranstvo kaj ke begate?

Pogolemi plati, no vi teknuva li deka treba da se plati kirija? Ne ve biduva ni jajce da svarite, znaete li kolku chini gotvenata hrana?

Potpolno ste nesposobni so cest na isklucoci, zatoa ne brmcete mnogu po forumi, tuku steknete rabotni naviki.

Последна измена: 11 јули 2018
    На Lavica2016, Scorpiongirl12 и Mari* им се допаѓа ова.
  4. Mamli

Mamli Истакнат член

Се зачлени на:
    20 октомври 2017
    Пораки:
    1.501
    Допаѓања:
    4.241
    Дали знаете дека во МК ќе се одржуваат хепенинзи за прославување на влезот во ЕУ и НАТО? Дали овие ретардирани имаат мозок и навистина веруваат дека ова можат да го протнат меѓу широката јавност? :D

5. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.306

Не работам поради здравствени проблеми.
    Државата не ми плаќа ништо, за тоа што сум полу-инвалид.
    Ај пак речи ми дека сум мрза, па да ти речам: да бидиш ти 'мрза' ко мене, па да видиш како изгледа.
    Сакаш?

6. Mamli

Mamli Истакнат член

Се зачлени на:
    20 октомври 2017
    Пораки:
    1.501
    Допаѓања:
    4.241
    Какви здравствени проблеми имаш?

7. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.306
    Шо ти е тебе гајле? Да не сакаш да постирам и извештаи од доктори?

Широката јавност е спремна за прославување.

На lovestoneddd и makedonkamak им се допаѓа ова.
  8. Mamli

Mamli Истакнат член

Се зачлени на:
    20 октомври 2017
    Пораки:
    1.501
    Допаѓања:
    4.241
    Не ми е гајле за тебе. Прашувам се повреди, падна, скрши кичма.

Широката јавност е спремна за прославување на чин кој не се случил и кој не знаеме дали воопшто ќе се случи. Но, на неписмена раја и дебилана се можеш да им продадеш. Зошто тие пари не ги пренасочат за спасување на болни деца? лол

На Abeja, sjdgo, corto.maltese и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  9. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.306
    Затоа што ни треба стално решение за проблемите во здравството, и сите да имаат пристап до фонд за лекување и медикаменти, а не само да прилепуваме овде-онде

На makedonkamak и LollySky им се допаѓа ова.
  10. corto.maltese

corto.maltese Истакнат член

Се зачлени на:
    24 октомври 2013
    Пораки:
    475
    Допаѓања:
    1.030
    Д-р Рамис Мерко ухапсен??? Пушти линк.
    ...
    Нема? Која сатисфакција ја добивате бе со лажење и ширење лажни вести? Да не е заразно, преносливо од лидерот.

МарлБоро од Ново Село е стрпан у ќорка не затоа што некој се грижи за редот и мирот во државава и заштитата на правниот поредок, туку затоа што веќе од поодамна клановите на LSDM почнаа да си ги мерат и внатрепартиски да се рекетираат користејќи ги како оружје државните апарати и ресурси. Ете колку им беше потребно за моќта на владеењето да им удри во глава и да види народот со кој си има работа. Оние од повисокиот ешалон на LSDM веќе се прочитани од јавноста, на ред се да се покажат и поситните риби. И тоа "ничим изазвани", сами од себе.

На Abeja, Rama, sjdgo и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  11. makedonkamak

makedonkamak Форумски идол

Се зачлени на:
    17 октомври 2013
    Пораки:
    3.616
    Допаѓања:
    27.002
    @Bubce38
    Учев ј' зик , тежок е, да не се брукам само:P. На Марс да појдам , реалноста не се менува. Тоа е.

Заев најавува славење , ау....
    :music::music::music:

На Rama и Bubce38 им се допаѓа ова.
  12. Kolumbo

Kolumbo Истакнат член

Се зачлени на:
    26 август 2015
    Пораки:
    761
    Допаѓања:
    2.366
    Toa sto ti ne rabotis poradi tvojot invaliditet, ne znaci deka ne e tocno se' ona sto go napisav vo mislenjeto, bidejki slikata za ogromen procent od nasata mladina e taa i toa e fakt.

Se izvinuvam sto ne ja znaev pricinata sto ne rabotis, se sozivuvam so tvojata sostojba, no treba da si svesna, deka samoizbrisuvanjeto na makedonskiot narod nitu tebe ke ti resi nekakov problem, nitu opstata blagosostojba vo drzavava.

Si se zaprasala li sto ke bide majka ti, ako pomine referendumot? Neli gledas deka Zajec se odrece od site i deka Makedoncite od egejskiot kraj gi poistovetuva so juznotrosedi?

Prasaj ja majka ti, dali se soglasuva toj da ja poistoveti so onie, koi ja isterale od nejzinito ogniste, no misli i na toa, deka so tvoj pozitiven glas na referednumot, ke bides negov soucesnik vo demakedoniziranjeto na majka ti, tvoite rodnini i site predci od nejzina strana, vo slkop na brisenjeto na sevkupniot makedonski narod koj zivee tuka i niz celiot svet.

P.S. Dobronameren sovet, stom zivees zivot, koj e optovaren so invaliditet, so toa sto denje spies, a noke dremes po forumi ne si pomagas, tuku uste poveke go iscrpuvas organizmot.

Последна измена: 12 јули 2018
  13. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.306
    Мајка ми има исто мислење како и јас.
    Не го гледаме како 'самоукинување'.

На lovestoneddd, makedonkamak и anaja1 им се допаѓа ова.
  14. Kolumbo

Kolumbo Истакнат член

Се зачлени на:
    26 август 2015
    Пораки:
    761
    Допаѓања:
    2.366
    Imate pravo na svoe mislenje, duri i koga e pogresno.

Ako majka ti' ne gleda kako na samoukinuvanje kon faktot, sto so eden dogovor pomegju juzniot trosed i drugata strana taa od Makedonka ke stane pripadnik na narodot koj ja iskornal od svoeto ogniste, a ti kako nejzino dete od Makedonka ke stanes nekakov severnomakedonski gragjanin, togas na referendumot glasajte potvrdno, a mene sovesta ne mi dava da go napravam istoto.

15. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.306
    Пак ќе речам, не го гледаат сите како 'самоукинување'.

На makedonkamak и anaja1 им се допаѓа ова.
  16. Kolumbo

Kolumbo Истакнат член

Се зачлени на:
    26 август 2015
    Пораки:
    761
    Допаѓања:
    2.366
    Ne go gledaat samo onie, koi voopsto ne navleguvaat vo sustinata na celata situacija, koja se slucuva so edna edinstvena cel, a toa e ukinuvanje na eden narod i negovo brisenje od mapata na narodite so celata negova istoriska ostavstina.

17. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.306
    Параноја

На lovestoneddd, makedonkamak и anaja1 им се допаѓа ова.
  18. Kolumbo

Kolumbo Истакнат член

Се зачлени на:
    26 август 2015
    Пораки:
    761
    Допаѓања:
    2.366
    Ne, tuku e dobra analiza.

19. anaja1

anaja1 Популарен член

Се зачлени на:
    1 октомври 2013
    Пораки:
    2.755
    Допаѓања:
    7.576
    Среќа што не се во толку голем број:D

На WildMk и makedonkamak им се допаѓа ова.
  20. ЕденЧлен

ЕденЧлен Форумски идол

Се зачлени на:
    31 октомври 2016
    Пораки:
    4.556
    Допаѓања:
    78.316
    Па па па па,подобро да го утепал,него ли без влакно да му фали волку да заглави,ем без внука,ем затвор.

https://www.24.mk/sedum-godini-i-shest-meseci-zatvor-za-dedoto-na-tamara

Седум години и шест месеци затворска казна доби дедото на Тамара, Љупчо Стојановски за обид за убиство на поранешниот министер за здравство Никола Тодоров.

На honest girl, WildMk, lovestoneddd и 1 друга личност им се допаѓа ова.