Драма е тоа ти што го пишуваш, а не што загинал некој. Не знам сега, дали само се правиш дека не разбираш, или навистина не разбираш? Ако е второто, најдобро е да почнеш да учиш повеќе и да не делиш мислења без суштина.
Јас би рекла дека е проблем затоа што официјално писмо во Македонија е кирилицата. Ама која сум јас да кажам, со оглед на тоа што има и македонци како @Kolumbo кои повеќе сакаат да пишуваат километарски мислења на латиница. Терајте си, што да ви кажам Штом е само дека ќе ти треба подолго време да го напишеш, мислам дека не е проблем да се потрудиш малку. Плус на интернет имаш конвертори што ќе ти претворат од латиница во кирилица. Буквално е два клика. Има многу албанци на форумот што секогаш пишуваат кирилица.
imas parvo stom od pred nedel dena si pocnala da citas za vakvi slucai togas totalno imas parvo vo sve sto I da pisuvas, I za dvojazicnosta imas pravo se raduvam so na kraj posle 15 godini od ramkoven se se voveduva dvojazicnosta I so toa narod ima nadez deka poleka poleak nema da se ima povod za drugi konflikti nacionalni a za individualni sekogas keimalo I ke ima kako I vo drugiot del na svetot
Ете Заев му држел среќа на Шиптарчево. Пред некоја година се сеќавам му пушташе пријави. Секој би сакал да има ѓон образ ко Заев.
Ти велиш пред недела дена лежеле албанци во градска болница, ајде сега постирај линк. Се што збориш треба да ти биде поткрепено со докази. Минатата недела на форумот се пишува само за Саздо, па затоа ти врати ги мислењата пошто гледам дека си нов член. Многу нормално дека ќе се радуваш за двојазичноста, Албанец си. Само кажи ми дали ќе се воведува двојазичност во Албанија и зошто не? Поздрав.
Значи би те замолил да одиш поназад и да најдес каде ти имам пишано дека пред недел дена Албанци лежеле пред градска??? и уште едно прашање имам дали си се сретнела со Албанец досега мислам да седиш долго и да разговараш за повеке теми, или па Албанците ги познаваш од тв Шител
Како ти на пример. Најди ми исти вакви видеа од француската прослава во 1998 и докажи дека исто реагираат Французите. И зошто ми зборуваш за протести, дали кога земјата ти освојува светска титула се искажува незадоволство од титулата и се протестира? Ај да изгубеа па да испокршеа, ама вака многу ми се чудни, стварно. И патем, цело време се зборува за балканско дивјаштво наспроти европска култура, па ете ви тема за размислување.
Се иновативци овие од СДСМ? https://kurir.mk/makedonija/vesti/n...koncesija-od-makedonskata-vlada-za-marihuana/ Опааа бато. Ќе се растура шиптарска дрога низ македонски населби. Ќе се трујат наши деца.
Па набројав во првиот коментар: протести, прослави, демонстрации, мислев прочита, па реков да не повторувам на секое сите три.
Ти преска напиша дека лежеле во градска. Еве го твојот цитат, памти што пишуваш. Немам сретнато, само тука на форумот. Памтете што пишувате.
Алоо напишав дека за недела дена колу албанци биле носено на градска, а не напишав дека пред недел дена.
Заев нудел широка влада и амнестија само ВМРО-ДПМНЕ да го поддржи договорот со Грција, Мицкоски одбил? http://netpress.com.mk/zaev-nudel-s...o-poddrzi-dogovorot-so-grcija-mickoski-odbil/
Да се присетиме на предпоследниот случај (или кој и да беше веќе по ред): Од каде ми се познати имињава и зошто мислам дека ќе ги слушнам пак, порано или покасно? Кај нас се е политички мотивирано. Деца да растат со ваква примарна и секундарна социјализација, со памет дека денес ќе излезат да колат некого пошто не им е по ќеф, е загрижувачки, од човечки аспект. Влевањето страв врз народот, планското туркање на имотните цени, особено во некои Градови/населби, дирекни и индирекни притисоци за исселување продажба на имот... Нечија агенда се остварува, политичка агенда. Оваа омраза, не е вродена, наследена е преку индоктрнација. И искрено, моралниот релативизам е гнасна работа и носите вина. Кога дошло политички одлуки да ни бидат црна хроника, срам да ни е! Да де - „па тоа така се случува, секојдневие...“ Аха, а зошто така се случува, причините и треба ли така да биде? Не можеме, како луѓе, подобро?
ФОТО: И печатницата на СДСМ си добила милионче од Фондот за иновации https://bukefal.club/2018/07/22/fot...m-si-dobila-milionche-od-fondot-za-inovatsii/ Овие планираат нуклеарна станица да прават со своите иновации очигледно.
Прв пат во независна Македонија убиен навивач. Во истиот период се води политички мотивирана хајка против Комити. Немало ни потреба да ги повторуваш, муабетот е за прославата што резултираше со вандализам, ама ти не си ти ако не направиш 113 од едно.