За Анѓушев, Локвенец... https://novatv.mk/ojo-oformen-predmet-za-grantovite-od-fondot-za-inovatsii/ Филипче: https://novatv.mk/tenderot-za-reagensi-e-stopiran-firmata-se-povleche-i-go-otkazha-presot/
И за шефот на погон у Горска треба да отворат. И за којзнае уште колку шо некој дигнал телефон. Човек да не знае шо да помисли дека намерно ги прават глупостиве и после као еве слушаме критики, народна власт дрнндрн Али мислам дека нема шанси да е ова, пошо и 1000тендери да повлечат, негативното у јавноста ќе преовладува, у стил сеа не им помина, за нареден пат ќе знаат како да изиграат постапки и да здрпаат пари
Џабе збориме по форуми, се караме меѓусебно, фамилии се уништени од оваа политика кога политичарите меѓусебе на тв ќе се караат, плукаат, навредуваат, тепаат. Сето ова што го гледате на тв и интернет е само претстава, по завршување на собраниски седници тие се први другари. Седат заедно на кафе, се смеат, пијат, чиниш не се карале до пред 5 минути. Верувам дека сте сите свесни за оваа ситуација дека е ваква. Кажувам од сигурни извори дека ова навистина се случува. Никој не не спасува се додека не се смени целокупна политичка елита. Мислам дека после 27 години е доста од едни исти лица.
и СДСМ и ДПМНЕ и сите останати политички паразити се во политиката само за лично профитерство и моќ, најголемиот џган и олош е во мак политиката. за 27г. ја уништија македонија и македонскиот народ за век и векови. за жал на македонија и се одбројани годините а македонскиот народ е осуден на пропаст. издржавме турско,1 и 2 светска војна ама нашиве изроди ни еб.. мајката, мајчиното млеко го пропљука македонецот од изродиве. источна и јужна македонија се пустелија без луѓе куманово е во авганистан битола австралија. секојдневно македонци ја напуштаат МК наталитетот ни е катастрофа. морам да искоментирам типов е фаца, овој е како пропаднат абортус алмир настрада при бекство на жртва од неговиот татко и чичковци кој како убијци го бркаа човекот со ладно оружје. бобан спасуваше жива глава, немало никаква бамера кон детето. ЗАТОА !!!
ја претера секоја граница. СРАМОТА И ГРЕОТА !!! таткото е главниот кривец. албанскиот агресивен ген и албанската огромна омраза кон нас го уби детето.
Znaci sega on e na red. Po negova logika, oni po nas plukale, izgorele, sega on po niv pa... Skraja da e. Kade izgina coveshtvoto?
Ок де, нека е крив таткото, затоа и реков убиство без умисла, значи ненамерно, случајно, ама сепак убиство. Детето не било криво што татко му е идиот. На оваа тема нема да го променам мислењето, да не се караме џабе. А Миленко... стварно не знам дали е до толку отиден и бездушен или намерно само распалува омраза. Злобното ситење на туѓа несреќа не го прави поголем Македонец, патриот или христијанин, туку само покажува колку ситна и мизерна душа е и тој, и тие што му лајкуваат.
миленко е осуден криминалец за проневера. кај него освен пари друго нема, тоа е бескичмењак и опасен човек бидејки креита јавно мислење со омраза насилии итд
Егејците и нивната голгота им се најчеста „причина“ за омразава и злобава. Трагикомично е што ваквите суштества (и од јавни фаци, и обични луѓе истомисленици) се удираат во гради со нивното супериорно познавање на историјата. Историја се учи за да не се повторуваат такви чувства и злосторства од било која страна, а ете што некои извлекуваат како заклучок од истата. Жално.
Имаш ли слушнато за масакрот во Загоричани? За овој масакар напишана е книга, јас ја купив, буквално ми се плачеше и ми беше лошо кога ги прочитав првите неколку страни, ја вратив во фиока и година дена немам сила да ја прочитам. Во таа книга е опишан најужасниот масакар, куќите им беа палени, населението беше мачено и убивано. Се опишува како пред очите на една девојка нејзиниот маж е убиен, девојката е силувана, очите и ги извадија, а на крајот ја убија. Организаторот на тој масакар е прогласен за светец. Накратко ти кажувам што се случило во Загоричани, а да не збориме за другите тортури кои ги доживеа Македонците. Што треба тие Македонците од Егејска Македонија да чувствуваат за Грците? Свестете се малце на што повикуваа Грците на протестите што ги организираат за Македонија. По сè што направија на Македонците, сепак јас не се ситам за ова што им се случува, жалосно е. @LollySky ај некогаш постирај некоја објава на Тричко што ја посветува на нас Македонците.
Pravda za Martin, Grujo diktator koj ubiva deca, drn, brn... Sega su prajme? Ubiecot na Martin e na sloboda. Koj go zatvori, a koj go oslobodi? Ova e pravdata za Martin??????? Kako ne im e sram, so godini da sobiraat poeni, na smetka na necija smrt, za na kraj da go oslobodat izvrsitelot. Sega so pravo se pojavuva somnez, dali i toa ubistvo bese edno od scenarijata za rusenje na "rezimot", za da dojde "zivotot". Martin, Tamara i ne znam uste koj, da se nemalo ni gram covecnost i socustvitelnost za necija bolka. Isto ke vazi i za drugite, ako prodolzat so koristenje na smrtta na Sazdo.
кај нашава багра од политиканти не барај човечност, нив ги интересира само €£$ и МОЌ, гајле им е и за народ и за македонија. ЗАТОА СМЕ КАЈ ШТО СМЕ !!!
Јуууу бреее! Какви клетви, страв да го фати човек. А дека кој што ќе посее, тоа ќе си жнее, знаеме. Не мора вака да не потсетува. И за земјотреси збореа, па не лулаше убаво и нас. Не колку нив, ама да не забораиме...
Сите што се ситите за трагедијата во Грција, под хитно утре рано сабајле, да си земете упат и правец - Психијатрија !!! Што носите во главата бе ,имате ли барем грам мозок и сочуство со туѓа болка? Се насладувате на угленосани тела на мажи,жени и ДЕЦА Како успеаа до толку да ве затрујат со национализам и омраза, да посакувате смрт на друг човек и притоа на тоа да гледате како правда?! Да не се осудувате да споменувате историја и минати злочини, за да го оправдате смрдилото што ви искача од душата. Само сум среќна што околу себе немам луѓе како вас. Прости малограѓански амеби.
Кај виде ти ослободување од затворската казна? Каде? Ако е осудувано лице за убиство , нема основни човечки права или можеби не треба ни здравствена помош да му се укаже? Ти, докТур беше или се лажам? До сценарија ли дојде, брате мили? https://www.24.mk/igor-spasov-pushten-doma-na-lekuvanje Ајде, прочитај, не пишувај колку да шириш дезинформации. Латиницава твоја, долгометражна ги боде сите могУчи правила.
Го пуштија и Бајруш Сејдиу да се лечи дома и еден куп криминалци, па не се вратија во затвор. Има политика и дил тука. Со сигурност. На СДСМ им требаат криминалци. Доаѓаат турбулентни времиња.
@Mamli Лицето е со дијагноза која не се лечи од затвор и се враќа во затвор на 6- ти август. Тој не е ослободен од казната, да не се подгреваат тензии напразно и добиваат ситни, политички поени. Тоа е ми е зборот. Зошто им требаат баш криминалци? Политиката е секаде присутна, тоа е факт, пазарење, уцени , игри има колку сакаш. Никој не ни е крив, кога некој ќе најде село без кучиња. Кој не донесе до тоа дно? Политичарите- г*золижачи. Да се разбереме.