нас србија ако не нападне за 48h ќе не згази, албанците во топ форма беа 1999г. со подршка на NATO и тогаш врвот им беше околу 5000 UCK сите можни битки ги изгубија пример паштрик и кошара. моментално директен конфликт србија и косово србите се на албанска и македонска граница за помалку од 24h.
Mng greska si UCK na fer nacin gi pobedi site borbi protiv srbija no ti si gi cital samo faktite na srbia ubijcite na zeni i deca, a sega momentalno Albancite se sila vo Balkan ne zaboravaj deka Bon Stil e vo Kosovo i srbija za da napadne treba da ima mnoguu muda... a isto taka srbite znaat deka so Albancite ne mozaat da terat do kraj i dobri Vojnici sme a i Politicki mng pametni i jaki so podrska od Amerika Nato i Izrael..
хрватска,босна и косово беа во време на многу слаба русија сеуште во развој кина и многу јаки Е.U. и U.S.A. моментално светската сцена е друга. во тоа време чеченија со 1мил. се отцепи од русија ???
Па оди да живееш во Русија, ако толку ти се допаѓа. Зошто сите бегаат на запад, а никој на исток? Не ти кажува тоа нешто? Не е во прашање кој има поголем... проектил... туку кое општество, е со подобро уредување и нуди повисок квалитет на живот на поединецот. Ај уште еднаш, 2+2 колку се?
Teško onom koga Kina hrani i Rusija brani Neka zivee Nato i Amerika i za Albancite i za makedoncite...
NIE IMAME NACIONALNI INTERESI OD AMERIKA, NATO I IZRAEL NASITE INTERESI GI BRANIME... a sto se odnesuva vo drugi raboti sto gi praat ne gi podrzuvam...
Албанците се во НАТО, а НАТО е присутно и во Косово. Ако некого делат, поголема е шансата тоа да е Србија него ли Косово. На НАТО му е битно да го нема руското влијание на Балканот, макар по цена на Србија. Еднаш видоа како е да си против нив..
Пиши ги одма Македонците со голема буква ако сакаш лајк да ти ставам. И остај ова примитивните џавкала "патриоти" со бугарски пасоши, уште мислат дека само што не се вратиле на власт
западот за 10г/15г ќе стане калифат јас искрено би живеел во русија некако не се осеќам пријатно помеѓу мигранти гееви итд.
Nasata sila e silnata ljubov kon tatkovinata a i ke ti kazam eden primer koga gi zatvoria albancite za slucajot monstrum nepravedno ALBANCITE go demoliraa celo skopje i za malce i vojna ke imase... a vie za Sazdo nitu 2000 lugje ve nemase sram treba da vi bide... i sega ja svati silata na Albancite nie sme eden za site, site za eden.... Da ne bea tie Kosovo ke ja nemase ama Nato i Amerika gi napravija Albancite so 2 drzavi vo Balkanot... .
Тешко тебе за памет Западноевропските и северноевропските земји, имаат политика многу далечна од екстремистичката религиозност. Ако не сакаш со гееви, треба на Марс да се преселиш. И во Русија и во Македонија, и некој од тие кои познаваш се гееви
MAKEDONIJA <3 <3 Jas go sakam Makedonija i se gordeam so nasata zemja kaj i da idam ne sum nacionalist da se razbereme...
Значи Албанскиот интерес е Голема Албанија? Сонувате за обединување на сите држави и територии со албанско население? ... или мене така ми се чини?
Mislis Etnicka Albania ne nie ke se obedinime koga site drzavi sto imaat Albansko malcinstvo ke vlezaat vo Evropa... Taka go mislime nie obedinuvanjeto...
Ova od srce go vikaam za Sazdo sram treba da mu bide na Makedonskiot narod sto ne izleze na mnoguu pogolema brojka protiv ubijcite... )
Ете така.. Да ми си здрав и жив Во Европа, без граници, обединување, асимилирање, претопување, движење, соработка, ќе биде природен процес. Само ако не се гетоизираат луѓето по етнички и религиозни заедници... како што си имаат навика.