Актуелни политички настани

Дискусија во 'Политика и настани' започната од Ariel, 3 август 2010.

1. zuto

zuto Форумски идол

Се зачлени на:
    6 јануари 2014
    Пораки:
    3.890
    Допаѓања:
    28.549
    А јас како сум националист? Оти не сакам да си ја продадам државата, јазикот, историјата...
    Кај ви е објективноста не знам.

На Konfetka, Kolumbo, orevokrsacka и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  2. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.306
    Ако не сакаш луѓе од други националности, ако мислиш дека твојата нација е секогаш во право, а сите други се криви за се', ако мислиш дека си подобар во однос на другите националности итн...

Па ако навредуваш наоколу луѓе на основа на нациналност, како на пример: 'Сите Албанци се убијци', 'Сите Грци се убијци' (и други погнасни примери кои ги има со тони, кои не ми е убаво да ги напишам) итн.... е тогаш си националист...

Ако мислиш дека луѓето не се вреднуваат и карактеризираат исклучиво според нивната национална припадност, туку и според други карактеристики, и ако си во ред со тоа да се дружиш, соработуваш, живееш заедно со луѓе од други националности, тогаш не си националист.

3. zuto

zuto Форумски идол

Се зачлени на:
    6 јануари 2014
    Пораки:
    3.890
    Допаѓања:
    28.549
    Ова сето важи само ако си Македонец. За другите нации кога се работи коментирате: секакви има и кај нас и кај нив. Објективност нула.

На Kolumbo и carangigia им се допаѓа ова.
  4. Someonespecial

Someonespecial Free-minded aesthete

Се зачлени на:
    17 ноември 2012
    Пораки:
    13.119
    Допаѓања:
    163.769
    Сум и против ова што тој го кажува, секако. Дечкото си е националист и исламски фанатик кој не знае да дискутира зрело, го видов и во темите за религија. И за кирилицата како правило исто така се инаети. Прв ваков од албанска националност на форумот :) и не докажува никаква поента, како што не може да се каже дека сите Македонци се националисти и православни фанатици заклучено од постовите на македонските хардкор десничари тука.

На Kolumbo, Lianna Anna, DAngel и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  5. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.306
    Не зедов нас како пример, тебе во случајов... твојата националност, за да го поедноставам објаснувањето, иначе, секако дека не важи само за Македонците. Во сите нации постојат националисти.

6. zuto

zuto Форумски идол

Се зачлени на:
    6 јануари 2014
    Пораки:
    3.890
    Допаѓања:
    28.549
    Слабо некако "(контра)дискутирање" и пријавување со него. :wasntme:
    Објективно indeed.

На Kolumbo и carangigia им се допаѓа ова.
  7. RainBow

RainBow Глобален модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    3 декември 2009
    Пораки:
    22.277
    Допаѓања:
    67.886
    Ако има нешто актуелно да се сподели на темава сторете го тоа, ако не ве замолувам да се воздржите од оф-топици.

8. Walker7

Walker7 Активен член

Се зачлени на:
    5 јуни 2018
    Пораки:
    157
    Допаѓања:
    120
    Кој спомна војна и каде реков дека подржувам војна другите членови тука се надеваат на војна и се молат Америка да не ги подржи Албанците за 'србија да ја уништи КОСОВО за 24 часа'...

Другите членови први провоцираа јас само им вратив и сите ме нападнавте и ме нарековте националист, исламски фанатик и ми се избриша пола од мислењата од модераторката не е фер ама нема врска затоа више нема да коментирам на оваа тема....

И друг пат кога ке провоцирате бидете спремни и да го слушате другата страна а не да плачете кај Модераторката за да ме банира... :D

9. Mamli

Mamli Истакнат член

Се зачлени на:
    20 октомври 2017
    Пораки:
    1.501
    Допаѓања:
    4.241
    СКАНДАЛ: Пајакот врати возило по интервенција на функционер на власта на СДСМ и ДУИ, народот плаќа за 82 кренати возила

https://kurir.mk/makedonija/vesti/s...sm-i-dui-narodot-plakja-za-82-krenati-vozila/

Тоа се тие писмени советнички за култура на Зоки со снаи-иноваторки кои лапаат 330.000 евра док ние бараме и зелка по дисконтни цени.

ИсториЈски како Историја. Шо е тука проблем !?
    МакедЛнијо, к
    ако издржуваш ?“

Превземено од Јоци ФБ

СКАНДАЛОТ СО ФОНДОТ ПРОДОЛЖУВА: Членови на СДСМ се фалат на Фејсбук со добиени грантови

https://denesen.mk/skandalot-so-fon...sdsm-se-falat-na-fejsbuk-so-dobieni-grantovi/

Фирмата донатор на СДСМ, Делукс Ауто повторно доби тендер за набавка на возила

https://kurir.mk/makedonija/vesti/f...to-povtorno-dobi-tender-za-nabavka-na-vozila/

Кочо Анѓушев вработува, плата 12 илјади денари

https://kurir.mk/makedonija/vesti/kocho-angjushev-vrabotuva-plata-12-iljadi-denari/

Болницата во Кичево во колапс

https://kurir.mk/makedonija/vesti/bolnicata-vo-kichevo-vo-kolaps/

На Kolumbo, orevokrsacka и "Zoki" им се допаѓа ова.
  10. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.306
    Каква кокошка Боже :D

На Someonespecial, "Zoki" и Јаневски им се допаѓа ова.
  11. "Zoki"

"Zoki" Популарен член

Се зачлени на:
    2 декември 2016
    Пораки:
    1.032
    Допаѓања:
    9.127
    Абе се додека законот не е исти за сите,ние ќе си патиме.
    Што е поголем тој од обичен граѓанин па да глуми шерив.
    Дека јаде наши пари?
    Вака ќе одиме во тоа нивно е*** Еу.
    Хоштаплери глумат лудило мислат дека се моќни и помоќни од Господ.
    Ајдуци.
    Си можеле.
    Ќе си можат оти ние сме прости и ќутиме.
    Превземен текстот од фб тој што го сликал,всушност таа е женска особа и нашле на жена да се закануваат....
    Во врска со „пајакот“ побарано е од мене да ја тргнам објавата, тоа и ќе го сторам, а исто така побарано е и да се извинам. Незнам зошто треба да се извинам, јас немам напишано кој е, што е, и чие е возилото, само го констатитав тоа што се случуваше на очиглед, кревање, симнување, чекање и предавање. Нејсе ...
    Ете како функционираме со закани.
    Бедно.

На Kolumbo, carangigia и zuto им се допаѓа ова.
  12. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.306

Абе шо.. изворот е: Една напишала на ФБ.
    Секој може што сака да напише на ФБ, тоа не е вест, рекла-казала е

13. Mamli

Mamli Истакнат член

Се зачлени на:
    20 октомври 2017
    Пораки:
    1.501
    Допаѓања:
    4.241
    На Kolumbo му/ѝ се допаѓа ова.
  14. "Zoki"

"Zoki" Популарен член

Се зачлени на:
    2 декември 2016
    Пораки:
    1.032
    Допаѓања:
    9.127
    Да права си дека секој може нешто да напише што сака но има и доказен материјал.
    Исто како ти што викаше за мониторите.
    Епа сестро ти може да кажуваш како ти одговара, други не може.

На zuto, carangigia и Kolumbo им се допаѓа ова.
  15. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.306
    Секој бе брат, секој! :)

Ви кажувам дека јас знам како е навистина!
    И знааам.. :*

16. игор.

игор. Активен член

Се зачлени на:
    30 јули 2018
    Пораки:
    85
    Допаѓања:
    61
    мене не ми е јасно зашто трошат пари за референфум кога велат дека истиот нема да го есапат ?

На zuto, carangigia и Kolumbo им се допаѓа ова.
  17. sjdgo

sjdgo Форумски идол

Се зачлени на:
    16 јули 2015
    Пораки:
    5.676
    Допаѓања:
    14.205
  18. Kolumbo

Kolumbo Истакнат член

Се зачлени на:
    26 август 2015
    Пораки:
    761
    Допаѓања:
    2.366
    Kako sto bea sigurni, deka na NATO zabavite ke ima polni plostadi, sega mislat deka so crnite scenarija na Pendarovski za podelba na drzavata i so scenarioto za demografski poremetuvanja, ke go isplasat narodot, a toj bi izlegol da glasa.

Ahmeti veke izleze so stav, deka kako na site prethodni izbori koga imase nesto od albanski interes, ke ja donesat celata dijaspora za referendumot.

https://www.facebook.com/CaoZaev/videos/2163164480618517/

Na taa brojka od 250.000 Albanci, SDS go dodava nivniot standarden broj glasaci, plus glasovi na Romi, Turci, Srbi, Bosanci, Vlasi i isplaseni Makedonci, so sto nekako bi stignale do cenzus.

Ne gi interesira dali masovno ili delumno bi izlegol procentot na glasaci koj e protiv dogovorot. Vazno im e da ima cenzus, a izlegle site ili ne, referendumot ke bide namesten.

Toa sto referendumot ke bide organiziran po przinski sistem, voopsto ne e pricina da veruvam vo rezultatite. Golemi igri se vo prasanje, nikoj ne znae dali i Mickovski nekako ke bide ucenet i bi stanal soucesnik, premolcuvajki go falsifikatot.

Duri i da go izdrzi pritisokot, toj poradi odrzuvanje na dobar ugled pred megjunarodnata zaednica nema da povika na bojkot. Mora da glumi konstruktivnost, za da padnat vo voda obvinuvanjata deka e protiv EU i NATO, a na narodot ostanuva da sfati, deka treba da bojkotira, bez ogled na toa sto ke kaze Mickovski.

Najnovo e obid da se vmetne varijanta, ako Mickovski go povika narodot da glasa, rezultatot da bide obvrzuvacki, neli toa "mirisa" na obid za falsifikat?

Toa znaci - sega se' e vo racete na narodot, koj treba da se seti kolku pati mu bea prezentirani crni scenarija, koi bi bile spreceni i se' bi bilo rozevo dokolku poveruva na vetenoto, a sekogas koga se izlazal i glasal kako sto posakuvale SDS, samo go pocustvuval gorkiot vkus na "slatkite" vetuvanja.

sipak.jpg

Mi se cini deka ke bide se' vo red, bidejki NATO zabavite bea bojkotirani duri i od clenstvoto na SDS.

Mozebi nekogas bese, no ovoj narod veke ne e naiven, premnogu pati bese izlazan, taka sto lekcijata veke e naucena.

Bojkotiram.

Последна измена: 30 јули 2018
    На zuto и orevokrsacka им се допаѓа ова.
  19. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.306
    Затоа што народот сака референдум.
    Ќе испозапалите се' ако не ви дадат можност да кажете мислење.

20. Walker7

Walker7 Активен член

Се зачлени на:
    5 јуни 2018
    Пораки:
    157
    Допаѓања:
    120
    A kakva druga alternativa ima MKD osven da se zacleni vo NATO I EU ?