Pravdata stigna za tie sto go ubivaa sazdo ako komiti izgubile 1 covek svercerite izgubile 3 ke im otidaat najubavite godini vo zatvor vo ovoj slucaj pobednici nema..
Imaat politicka pozadina, prasanje e kolku sakas da ja vidis. Ne sum od Skopje, no toa ne znaci deka ne znam sto e navivacka grupa i rivalstvo megju grupite, a druga prikazna e sto znacitelen del od svojot zivot sum minal vo Skopje. Voopsto ne mi se dopagja koristenjeto na navivacki grupi za politicki celi, no lugjeto sekogas bile potrosen materijal za politicarite bez obraz. Nema pobednici, neli? Imase li pobednici vo "Divo naselje"? Imase, a toa se SDS i DUI koi blagodarenie na toa scenario si bildaa publicitet, eve gi sega na vlast, ednite unistuvajki go makedonskiot identitet, a i ednite i drugite se sladat so grantovi i tendercinja. I toa slucuvanje bese scenario, koe im trebase za rusenje na za "prijatelite" nepodobnata vlast, a kakva vlast dojde? Uste bez sram Zajec veli - ako gi smenam ovie koi ne vi se dopagjaat (chitaj - lapaat tendercinja i grantovi), nema kogo da stavam na nivno mesto. Sto ocekuvas od takvi lugje? Jas ne ocekuvam nisto dobro.
I znaev deka ne si od Skopje zatoa i ne gi znaes bas najdobro rabotite za sverceri i komiti, a za vtoroto se soglasuvam so tebe...
Не е тоа актуелен политички настан. Јасно дека ти и многу други ќе се повикувате на тој дел од договорот. Намерно е така формулирано прашањето, за да се залажат граѓаните со западниот сјај и Македонците кои не ја поддржуваат спогодбата да се оцрнат како антиевропски настроени. А ни дадоа до знаење пред некој месец дека не исполнуваме критериуми за почеток на преговори со ЕУ, независно од изнајденото решение за името. Влезот во НАТО исто така ќе продолжи да виси, никој не гарантира дека во Грција ќе биде постигнат консензус околу договорот. Всушност, спорот и не е решен, познато е дека идната грчка влада ќе излезе со нови барања, наметнувања и се така во недоглед.
МВР идентификувала дел од свиркачите на Мечкин Камен. Нели за демократија се боревте? Наместо да се ангажираат за апсењето на третиот убиец на Саздо, они со што се занимаваат. Недостасува уште и за лајкови да повикуваат на разговор.
сдс се многу нервозни, барале оставки од редакцијата на МРТ поради преносот од Мечкин Камен Не знам што треба да пренесува Македонската телевизија за 2-ри Август, ако не прославата на Мечкин Камен?
Еден криминал не исклучува друг. Може Интерпол ќе го најде третиот по 5 години, што да правиме до тогаш? Да не казнуваат никој, во меѓувреме, за ништо? Како размислуваш чудно и ти ..
Vo Nato ke vlezeme ama za vo EU ke treba da pocekame i mnogu dobro te svakjam sto sakas da kazes i da go smenime imeto ke ni dadat eden kup drugi uslovi i mozat da minat 10 godini a nie nema da sme clenka na EU...
настанот на мечкин камен треба да ја натера власта да размисли за ДВОЈАЗИЧНОСТ И ПРОМЕНА НА ИМЕ !!! ова беше револт на напатениот и угнетен македонец.
Kakov revolt koga tie sto peat mrtov siptar dobar siptar jadat kjotek kaj da se vrtat od Albancite Ova slika ti e pred 6-7 godini nie diskutirame za vcerasniot slucaj taka da ne manipuliraj...
Криминал е некој ако ти свирка? Може некој да ти свирка и на улица, ќе одиш ли во полиција? Зошто се чекало толку интерпол да го бара? Епа ако се казнува за се, што не ги казнија шарените што фрлаа боја? Што не ги упасија оние кои го сквернавеа осветен темел за поставување на крст во Бутел? Што не открија кој го претепа Тодор Петров? Што не открија кој го претепа алпинистот Поповски? Ај заобиколи ме со твоите твоите двојни стандарди. Јас размислувам нормално, а ти можеш само да се чудиш бидејќи си опколена со шарени размислувања. Наместо да се чудиш, попаметно ти е да почнеш позитивно да се дивиш на моите размислувања. Со оваа информација не бев запознаена. Не ни треба нешто поинаку да очекуваме од нив. Мислат ако кријат од јавност што се случува народот ќе го негативно мислењето за нив. Сдс се бореа за живот и демократија, ете ја демократијата на дело.
Па Саздо како го убија? Се правеше мангуп,но ако имаа муда ќе се тепаа еден на еден со раце, не со шипки. Саздо беше мангуп,но тие тројца се кукавици,кој неможеа да бидат мангупи како него,па решија да го ликвидираат на кукавички начин. Цел месец го чекаа сам. Што мислиш ти за ова? Што ќе кажеш за ова?
А ти кај виде дека за свиркање ги гонат? Пак ли треба да ти објаснувам што е говор на омраза, или ќе прочиташ постови од предходно?
На вести и не ми менувај тема, одговори на прашањата што ти ги поставив погоре. Говор на омраза ли е уа уа уа? Лесно ти е со тој памет.
МВР изјави дека го барале, не можеле да го најдат. Од кај знам кај се криел па да ти кажам зошто не го нашле веднаш. Скопје-Косово е 20 минути возење, овие дури стасаат на местото на настанот, може овој веќе преминал граница.. Од кај да знам јас. Ќе си ги прашаш МВР за детали од истрага. Имаше од Шарената казнети, имаше и такви кои беа и парично казнети и такви кои цела година беа во домашен притвор. Пребарај на гугл, има сигурно некаде останато статии за тоа. Не знам за Тодор Петров, прашај во МВР.
Koj rece deka tie trojca se mangupi i zosto go mesas Sazdo koga ne go spomnav ic nego... ? i vasite navivaci 'patrioti' site transparenti gi izgubile kaj sverceri eve ti samo 2 sliki transparent na vojvodi tetovo i eden transparent od komiti zapalen na gradski.... Jas mislam deka vasite navivaci 'patrioti' ama ic ne se opasni osven sto pcujat po forumi i koga se 100 dusi vikaat cista makedonija ili smrt za siptari a od drugata strana albanskite navivaci stvarno se rizicni poso ne jadat gomna samo na forumi i niz fb tuku se na delo... i da se razbereme jas ne gi podrzuvam nitu sverceri nitu komiti tuku sakam da kazam deka albanskite navivaci se mnogu rizicni i treba drzavata da gi zapree poso vasite patrioti nikako ne uspevaat...
Спомена мангупи,во тие мангупи спаѓаше и Саздо. Еве бе ова Баба од билимбегово не го напиша. Се покажува се кој што е. Кој пцуе по форуми? Кажи кој те опцул на форумов ако мислиш на Фемина. Мисли си ти дека шверцери се опасни. Па како не би биле кога те чекаат во заседа сам да те фатат. Тоа Смрт за шиптари не го подржувам искрено. Хахаха се плашат Комити да не направат хаос во Државава оти Комити ако тргнат само со тенк ќе ги сопрат. Им се стресоа ташаците од шверцери. Се виде на Кале колку тие Комити не се опасни. Затоа се умешаа Албански министри да маваат боксови по Комитите. Е вака знаат шверцери Биле опасни со ножеви,шипки пиштоли. Оти на поинаков начин неможат.