Јас слушам метал, ова воопшто не ми е во стил, ама сепак почитувам што постигнала во светски рамки. Тоа ми беше муабетот, дека Дуа Липа е една од најголемите светски ѕвезди во моментов, пребукирана со концерти секој втор-трет ден, не е од типот на локална певаљка Шпреса од Тетова. Тоа го почитувам. Јас нема да одам на концертов сигурно ама факт е дека ако го има концертот ќе биде препосетен. @sjdgo, општо муабетев, затоа не означив никого посебно.
Ние не го оспоруваме тоа, Лоли - успехот. Али, друго е Дуа Липа прави концерт, бидеjки Дуа Липа не вметнала у агенда, и друго е нешто со политичка позадина во ситуациja ко актуелната. дека има публика, не спориме и не само она од алб. естрада. Али тоа е сосема друга тема.
Пак они со расправии, а у ваше време поарно да не беше... Исто ко владините советници шо дремат на секоја тв емисија, не можат да сфатат дека ботовите црпковци ги гласавме само ради паторот да падне, дека постојат луѓе у државава шо не му е сон да му праи фотосесија на Шапуруќ, постојат луѓе шо не им е целта да идат по митинзи и му е преку к$@ од ретардирани циркус собиранки и кампањи. Имам познаници од мојот град, уште не пуштен повикот за 10 000 евра од државата, они се фалат наоколу ехеее тоа е завршена работа. И у канцеларија го сликаа Шупуриќ читај лижеа, не ме чуди ни грант да имаат земено ги отерав упм уште локалните коа беа. И мислат дека некој им љубомори. Ами ќе паднете од власт кога тогаш ќе ве апсат и ќе ви пуштата инспекција пошо ви нашле слика од црпнатиот дома бе абдали едни И уште вика биле маргинална група оние шо ќе гласале против. Со такви ко тебе поарно да ја нема државата. А они еве шо направија. Каков дебакл ги чека не се свесни. Па оној лудак од премиер шо го имаме изјавуваше 75-80% излезност. Заедно со малцинствата повеќе од 25-30% нема да имате Бтв, одговорност за лажните изјави шо не мотаа два дена де службено де овака бил у Грција. Нема нели? Ќе го жртвуваат Лазе и ќе го стават некој помошник директор на заменик директорот у некоја забаталена општина. Шо бидна со овој од агенција за туризам шо леташе за 2000 евра до Аргентина, го смести газот на нова фотеља? Или Дуа Липа е побитна https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=10216307595426873&id=1363614309 Најголема грешка у последно време ми е шо не видов кој преварант е заев на време, ме залажа тоа шо грујо го имаше на снимки и шо и да кажеше овој се пптсеќаш на снимките јбг......
Општина Аеродром предала документација на СЈО Во текот на јуни од страна на Специјалното јавно обвинителство било доставено писмено барање за доставување документација од Општината. Во дадениот рок од 20 дена, исто така во јуни годинава, Општината ја доставила документацијата што била побарана од страна на СЈО. Бидејќи станува збор за предистражна постапка, и од Општината и од СЈО не соопштуваат за каква документација станува збор. Приведен Стевче Јакимовски По синоќешниот претрес во домовите на ексградоначалникот на Карпош Стевче Јакимовски, тој е приведен. Тој останува во полициска станица сè додека не биде изведен пред судија на претходна постапка.
Oваа влада која 3а ра3лика од претходната не ги ни чепкаше нивните, викаа остај го наше , е сега оваа влада ги апси и нивните што ќе направат и од Вмро. И да оваа држава ќе биде добра баш ако вле3емо во тие Нато И Е У, а вака ако останеме уште години во и3олација нема да не биде пошо имаме погрешен систем внатре во држава, ини треба некој од надвор да не подчукне 3а да се оправиме. Ова е 3а нас повеќе добро . Европа го имаат веќе во нивните држава тие вредности и норми.
Не по врат, по шија. Во наведените документи пак фигурира венчаницата. Извод од родени само ако мајката е самохрана. А може и јас нешто не разбирам
[QUOTE="zuto, post: 4065938, member: 83331"]Не по врат, по шија. Во наведените документи пак фигурира венчаницата. Извод од родени само ако мајката е самохрана. А може и јас нешто не разбирам [/QUOTE] Сигурно се работи за грешка во првото известување, каде пишува дека венчаница се бара за породување. Ова се основни документи за извод на новороденче, а не за породување. И истите секогаш биле потребни. Ништо ново тука.
Не сфатив што сте размуабетиле за Дуа Липа.... таа е родена во Лондон, не е во Аранчиново родена!!! Што има врска што е по националност и колку успеала? Родена во Англија, пее на англиски, за светската јавност... освен што има албанско потекло што има друго врска?
Сигурно се работи за грешка во првото известување, каде пишува дека венчаница се бара за породување. Ова се основни документи за извод на новороденче, а не за породување. И истите секогаш биле потребни. Ништо ново тука.[/QUOTE] Јас извадив два извода за новороденче без венчаница, а не сум самохрана мајка.
https://ekipa.mk/pop-atsev-razocharan-tsel-trud-za-nishto-vakvo-neshto-i-na-dushman-ne-posakuvam/ Еве го резултатот од ставање директори со заслуга фрлање бои и спиење по шатори и викање нема правда нема мир. Уште еден труд и кариера у вода отиде. Ама само името и еу со раширени раце не чекаат... Одговорност за доделените пари на невладината негова од Шупаковиќ/Шапуриќ или Шапутевиќ шо би рекол мрднатиот од муртино нема. Или дуа липа е уште топ тема?
Ако си во брак. Не е за извод, туку за документот кој го издава болницата (не знам како се вика), дека навистина си се породила, во колку сатот, кој пол е детето, која е мајка, кој е татко.. итн..
Мене повеќе ме ремети што САФ си ја продадоа душата за дузина илјади евра по човек глава. Некој да ми нуди пари да проповедам за друштво убијци и банда мрсни буржуи, предавници - не би прифатил, нека ми биде последно ако треба, ниту под потплата, ниту под уцена.
Од секогаш ми биле лигави пејачите што настапуваат по митинзи и слични пратиски хепенинзи. Истото ми е и со глумци, водители и сл. Мислам секој човек си има право да биде партиски определен, ама професијата да ја користат во корист на политичка партија, е тоа ми е за гревови. Јас за човек признавам некој што во себе може да си е, пример СДСМовец до гроба, ама како човек, како професионалец, како пејач, како наставник, како полицаец, како другар, како брат, како комшија да е тоа - човек и ништо друго... Верувам и во Албанија има такви... затоа реков, Дуа Липа си е англичанка со албанско потекло. Верувам неа Албанија, Косово и Македонија, ама баш ич не ја интересира
Dukagjin Lipa had long wanted to organise a “proper festival” in his native Kosovo to put it on the cultural map and prove that Europe’s newest nation could be defined by more than conflict and scandal. His task became much easier when his daughter, Dua Lipa, shot to global fame last year with her no 1 hit New Rules. Now, the 22-year-old will headline at a festival in Pristina this week, which the family hopes will boost Kosovo’s image abroad and its national pride at home. “We want to give people a sense of belonging, of European living and the idea that we are part of Europe,” Dukagjin Lipa told the Observer. “This is the greatest way to promote Kosovo as a peace-loving and music-loving country that welcomes all our neighbours and all visitors who want to have fun.” Dua Lipa, who with Calvin Harris again reached no 1 in the UK singles chart earlier this year with One Kiss, is the eldest of three children born after Dukagjin left Kosovo with his wife in 1992 and settled in West Hampstead in London. The family speak English and Albanian at home, and Dua Lipa has frequently expressed pride in her Kosovo heritage, posting pictures of books written by her grandfather, who was head of Kosovo’s Institute of History, to her 15 million Instagram followers. Memli Krasniqi, Kosovo’s former culture minister, said: “In the 1990s and early 2000s it was difficult for anyone to break through. Rita Ora and Dua Lipa made it in the UK but it makes us proud that they are helping to put Kosovo on the map.” With the musical success of the pair, as well as the flair of footballers of Kosovan origin such as Granit Xhaka and Xherdan Shaqiri during the World Cup, international perception of the country is starting to change. “When we became independent in 2008 there was an urge to tell people that this is a real country that really exists and not just the images you have of a war-torn place,” said Kreshnik Hoxha, who was born in Kosovo in 1987 but moved to Britain to do his A-levels, degree and PhD, and currently works in pharmaceutical research in Oxford. “I do think that, now, the image is changing slowly. It’s very encouraging when you see Rita Ora or Dua Lipa who are very well integrated in the UK but embrace both nationalities.” Повеќе на линкот https://www.theguardian.com/music/2018/aug/05/dua-lipa-father-organises-kosovo-music-festival
Р'жат нешто браќата Бугари, а? И..малку страв ме фаќа од ова фацките што биле со ИЗИЛ. Севкупно 20 луѓе, еха.
Што им е на овие, бре? https://fokus.mk/grad-skopje-ja-uvi...ame-novo-za-prskaneto-koe-ke-se-napravi-utre/
Секој ден се посмешно делува мрднатиот од муртино. Пред 2 месеци на тв дуелот со мицко коа му се стаи, шо имаш ти против Илинденска Македонија Па почнаа да фрчат статуси од ботовите партиски "Татковината Илинденска Македонија" ќе оди напред, за сеа да се извинуваат...
не ми се ни смее веќе. Само, ај шо се извинуваше дека го присвојува Илинден цц туку еве, не знам, кои тоа лоши односи со Бугарите они ги оправиле? Груевски и Борисов беа нон стоп на телефон. Та сите сценарија од кај нас, се пресликуваа таму и во Србија. Ко тест вожња имаше во било која од триве и истото се правеше во другите. Богдачува.