Газдата на Арка, ако е газда, нека си ангажира асална агенција за обезбедување. Ако го рекетираат, нека каже кој. Ако се задолжил кај некој па сега си го бараат долгот, нека се снајде. Се друго се празни муабети.
Дефинитивно ну се случува Косово 2.0 во Скопје. Сте прошетале ли навечер во центар? Повеќе личи како во Приштина да се шеташ.
Кај се шеташ ти? Тука кај што сум јас до 1 навечер си шетаат луѓе до дечиња, се смеат, си играат, јадат сладолед, пијат кафе. Во Приштина не сум била, ако е како овде - убаво е.
Не фала, не би сакала да сме како Приштина. А тој што сака да живее во Приштина многу е лесно таму да си се пресели.
Газдата на Арка кажа име и презиме на Албанец. 20 вандали да ти кршат и да не ги апси полиција не се празни муабети, туку факти. Ова е етничко чистење. Кај се сега сите експерти да кажат јасно и гласно што овде се случува? И тие како Филип Петровски и Ванчо Шехтански ако ја кажат реалноста, сите будали ги прават. Се иселивме, затоа кој е последен ќе го јаде стапот. Јас да сум не се селам, па што сака нека биде. И да, ни се случува Косово 2. Во мојот град една жена остната во албанска зграда ми вели „Секој ден доаѓаат на врата, ме прашуваат дали продавам, ама не јас имам свое јас“. Еее зошто секој ден ја прашуваат, за да ја потсетат дека треба да си оди.
Можно е, не викам не, не следам вести. Во секој случај, никој не е должен да трпи тортура и се надевам дека брзо ќе го расветлат случајот.
https://www.novamakedonija.com.mk/svet/швеѓаните-и-данците-повеќе-се-за-нор/ Швеѓаните и Данците повеќе се за „нордиска унија“ отколку за ЕУ Од НМ - 09:06 24.08.2018 Значителен дел од граѓаните на Шведска и Данска повеќе би сакале да бидат дел од „нордиската унија” отколку во Европската унија, покажа новото истражување. Членките на „нордиска унија” би биле Шведска, Данска, Норвешка, Финска и Исланд. Истражувањето Сентио за норвешкиот весник Калсекампен опфати околу илјада луѓе од Шведска, Данска и Норвешка. На граѓаните им било поставено прашањето за кој вид на партнерство – сегашната ситуација, во која Шведска и Данска се во ЕУ, Норвешка во Европската економска област или за нова „нордиска унија” со заеднички политики во многу области. Се покажало дека 47 проценти од Швеѓаните и 45 отсто Данци предност и дава на „нордиската унија”, додека за ЕУ се изјасниле само 32 проценти, односно 36 отсто. Другите одговориле дека не знаат. На испитаниците во Норвешка им е понудена и трета опција, бидејќи тие не се членки на ЕУ. Повеќе од половина од Норвежаните (52 отсто) смета дека нивната земја треба да остане во тековното партнерство со ЕУ, 31 проценти се за „нордиска унија”, а само 10 проценти за членство во ЕУ.
На ова само публиката на Курир и Инфомакс може да падне Озбилно мислиш дека една сериозна компанија или личност која се бафта со вакви работи апла ќе напише за тоа на својот профил?
Сликата ја постирам затоа што тактиката е опишана токму онака како што се спроведува. А кој го составил текстот и не е толку важно, ниту знаеш.
E ова му е добра работа на Димитров, да го објасни подобро договорот и кои ни се придобивките ако успее.