Јас можам да сфатам да се неписмени, мрзливи и неспособни, она што не разбирам е од каде го ископале летонското знаме (од кога е тоа попопуларно од австриското)? Имам сомнежи дека „гафот“ е намерен, да не образложувам во кои цели и зошто, оти можно е да грешам душа, а они стварно да се глупи. Љубе Бошкоски самиот се вовлече во прљави игри. За останатото нема да навлегувам, ете има суд кој се нафатил да расчистува.
Бев на прошетка со пријатели. Во исто време на исто место беа и Димитров со жена му и уште еден пар. Ова беше во мај месец, околу времето на матурските. Бев ма соседната маса па убаво го шлушав целиот муабет.Димитров со таков сјај во очите збореше за ќерка му, со таква искра ко што не сум видела кај никој родител. Ваљда не ломотел на празно. Нешто околу изборот на факултети збореа и колку била разумна девојката. Нека ѝ е со среќа, очигледно им е гордост. Да бидам искрена, не знаев дека постојат стипендии и за додипломски. За постдипломски знаев, за додипломски прв пат слушам.
Само една корекција ТОА НЕ Е ЗНАМЕТО НА ЛЕТОНИЈА. Владата за жал направи уште една глупост правдајќи се дека ставиле Летонско знаме. Знамето на Летонија е ТЕМНО ЦРВЕНА БОЈА!
Ова е чиста местенка за Љубе и парите и апсењето и се. Во „бомбите“ сами си раскажуваа како му подметнале паричиња како што вели Јанкулоска. За бранител, за човек како Љубе немам лош збор и нема да имам. Ај што го апсат, па и пиштол во уста. Гнаси бе, без совест и морал, без срам. Како спијат мирно не знам. Додека Љубе скапуваше во Хаг и Шутка, терористи од УЧК примаа и се уште примаат високи плати од наши пари, наместо да гнијат во затвор.
Гнидата Љубе Бошковски убаво му беше кога земаше странски пари (грчки) и ветуваше дека ќе го промени името на Македонија ако го донесат на власт. Многу, многу грда и нечиста фигура е. Тоа дека го наместија Груевски и Мијалков е точно, но не би го наместиле ако газот не му сакаше да зема мито.
Зборови во уста исто така да не му подметнаа? Го натераа да ги прифати парите? Зошто веруваш дека дотичниот е совесен и морален? Доволно е да го погледнеш Љубе Бошкоски и веднаш станува јасно за каков карактер се работи. ќе беше некој друг министер на негово место.
За пеефче чорбичка ве купија бе https://infomax.mk/wp/екстерно-сепак-ќе-има-само-со-ново-име/ Али радиодифузна такса од 150 денари нема да плаќам.
Утре се случуваат едни од најважните избори во Шведска каде се очекува Шведските Демократи да избијат како втора најсилна партија во Шведска. Go Swedish Democrats.
Ѓубриња. Изградија политички кариери на туѓа несреќа и мака. https://kurir.mk/makedonija/vesti/f...ercedesot-za-chija-nabavka-e-osuden-gruevski/
Во „бомбите“ јасно кажуваат дека парите не се од мито, туку се подметнати. Сакам бранители на позиции, не терористи.
Во „бомбите“ се зборува дека парите му ги подметнале, дека е обична местенка. Не знам како не знаете. На кого друг при апсење пиштол во уста му ставаат, тоа процедура е, законски е? Секако дека не. Ако ги навредил во кампања, тоест вистина им кажа не значи дека треба да скапува по затвор цел живот поради местенки. Љубе помина десетина години во затвор, за што? За ништо. Своите го прогонуваа и затвораа. Во Хаг за Македонија беше притворен, не за пари украдени од народ нели, тоа сите знаеме. Во меѓувреме терористи цели семејства сместија во државно и живеат на грб на народот кој го убиваа.
Па ете, нели држи позиција советник на премиерот, актуелната влада предводена од сдс му ги возвраќа услугите за помошта при падот на претходната и ухлебен е... само не би рекла дека земјата гледа некое особено фајде од него. Ги прифатил и ги земал парите, Тања. За тортурата во тек е судски процес, што никако не подразбира дека Љубе е невина душа и чист ко солза.
Не си ги слушала „бомбите“. Уапсен е и фрлени му се пари во кеса, со кои нема врска. Потоа се прави шоу пред тв и слично. Невин е штом парите не се од мито и не ги земал, туку му ги подметнуваат. Логички има хотел на Истра, врти бизнис, и мислиш за нечии 100.000 евра ќе ризикува? Кола вози поскапа. За нас тоа за пари, за нив не се. Во „бомбите“ јасно си зборат Мијалков и Јанкулоска дека му фрлиле паричиња и го апсат. Ниту ги зел, ниту некој му ги дал, му ги подметнуваат. Не е невин велиш? Ај ќе видам Грујо и компанија колку ќе добијат севкупно затвор или па убијците од Монструм, или убиецот на Саздо дали третиот ќе го најдат. Правда нема. Никогаш нема за мене да биде предавник човек кој 4 години и 4 месеци одлежа за оваа земја. Велиш вработен е? Ахаха да, пред 4 месеци, а цели 17 години Али Ахмети, воен злосторник и убиец ги јаде моите и твоите пари, па никому ништо. Не зборуваме за тоа, забрането е.
Сите се важни, затоа јас сум за сите да добијат права и вработување. Знаеме дека тужби им пушташе претходната власт, а оваа па командант Хоџа леб му понуди. Тоа ми е уште еден мотив зошто нема да гласам на референдумот. Не поддржувам такво владеење, изопачено. Многу бранители сега се без работа, се снаоѓаат како знаат и умеат додека убијци и терористи се вечно министри.