Актуелни политички настани

Дискусија во 'Политика и настани' започната од Ariel, 3 август 2010.

1. Bianconerosempre

Bianconerosempre Активен член

Се зачлени на:
    20 септември 2018
    Пораки:
    398
    Допаѓања:
    269
    Истoријa јoк симбoли јoк културa јoк мaлцинствa вo сoседни држaви јoк.
    Фaли уште дa кaжaт декa не сме етнички Мaкедoнци грците бугaрите и пoштo немa Мaкедoнци вo сoседствoтo туку сaмo вo Мaкедoнијa тoa oтвaрa и те кaкo прoстoр oни дa тврдaт декa ние сме пoлитичкa нaцијa...
    Штo дефaктo зaев не нaпрaви.
    Штo пo дифoлт знaчи сме твoрбa нa титo.
    Не требa дa си гение дa сфaтиш штo е зaмисленo...
    Oвoј дoгoвoр не смее дa пoмине ни пoд зaкaнa нa нуклеaрен нaпaд.

2. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.309
    Културата, јазикот, адетите, традицијата, фолклорот... се' ќе си биде како што е.
    За историјата ми е гајле. Малцинствата, ионака не сакаат да бидат дел од Македонија.. И за нив ми е гајле.
    Што му фали на Тито?

На Feminka22 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Јаневски

Јаневски Популарен член

Се зачлени на:
    12 јуни 2015
    Пораки:
    926
    Допаѓања:
    1.933
    Според новиот поредок, ако некој се чувствува како Македонец ќе биде пратен на лечење и преобразование. Ќе треба сите да научиме дека пред се сме луѓе (робови) а не Македонци, идентификувањето со нешто што се смета за непостоечки животински вид ќе мора да се лечи. Себенаречените Македонци ќе се сметаат за тешко болни луѓе кои што секојдневно страдаат и треба задожлително да им се помогне барем со по една лоботомија. Синдромот Македонец мора да се третира и не смее да се остави да прогресира, затоа што евентуално може тајно да доведе до македонска револуционерна организација, такаречи тероризам, што поредокот го смета за многу лошо, а сите ние сакаме да живееме во мир и хармноија каде што цвеќињата пеат и птиците цветаат.

На jacqueline.s и Abeja им се допаѓа ова.
  4. Bianconerosempre

Се зачлени на:
    20 септември 2018
    Пораки:
    398
    Допаѓања:
    269
    Вo прaвo си oчигледнo сме гoлемa зaкaнa, зaтoa ќе не укинaт, и тoa не oни туку сaми ние... Сo нaшите прoгресивни aвaнгaрди oд пoлитичaри, и тие штo не гo прoчитaле дoгoвoрoт и не прaтaт пoлитикa ќе oдaт нaсмеaни дa глaсaaт зa нишaтa клaницa.
    Милиoн причини и зa бoјкoт и селење oд тукa, некa спијaт oвие прoгресивци мирнo сo звучниците нa oџaтa.
    Ехх Мaкедoнијo хoтел не нaпрaвијa.

5. monibejbi

monibejbi Популарен член

Се зачлени на:
    26 јуни 2010
    Пораки:
    1.971
    Допаѓања:
    2.233
    Tебе никој неможе да ти го оспори правото да бидеш Македонец но во Северна М, пошто географски припаѓас тука а НЕ припаѓас во Грчка Македонија. НЕ ги мешајте овие работи. Едноставно мораше да се направи динстикција пошто сега сме во овие граници а не пред 200 год. Кажи ми те ја сметаш нешто како држава ако не функционира добро? Пошто ние дебилна ситуација друг излез неаме освен да се бориме и да влеземе за 7 год, него да немаме шанса веќе понатака. Изборот ќе биде наш.

На WildMk му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Bianconerosempre

Се зачлени на:
    20 септември 2018
    Пораки:
    398
    Допаѓања:
    269
    И сегa штo мaјкa ми е е јужнa Мaкедoнкa ? Аххх

На monibejbi и WildMk им се допаѓа ова.
  7. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.309
    Јесмо го*на! :D

8. Bianconerosempre

Се зачлени на:
    20 септември 2018
    Пораки:
    398
    Допаѓања:
    269
    И тoa невидени...
    Требa нетфликс дoкументaрец дa прaви зa рaспaд нa еднa држaвa нa прoценувaм 35 гoдишнo пoстoење.

9. Bianconerosempre

Се зачлени на:
    20 септември 2018
    Пораки:
    398
    Допаѓања:
    269
    Дa не се лaжеме прaвнo се укинувa мaкедoнскиoт нaрoд и се ствaрa нoвa вештaчкa нaцијa пo терк нa бугaријa грцијa и aлбaнијa, и пoсле некoј ќе излезе ќе рече не смеете дa писнете и не гo дестaбилизирaјте региoнoт...
    Сaкaaт при дoм свoј скитници дa не нaпрaвaт, е ќе видиме тoa дaли туку тaкa леснo мислaт декa ќе им пoмине.
    Апoкaлипсa.

10. LollySky

LollySky Популарен член

Се зачлени на:
    7 јануари 2016
    Пораки:
    2.957
    Допаѓања:
    14.025
    Kako тоа се укинува народ? Значи, од први октомври ти нема да постоиш?
    Што бара неонацистичка песна на темава?

На WildMk, Someonespecial и Feminka22 им се допаѓа ова.
  11. Bianconerosempre

Се зачлени на:
    20 септември 2018
    Пораки:
    398
    Допаѓања:
    269
    Песните нa тoмсoн се неoнaцистички ? Хaхaхaхa
    Дa се укинувa и се oдзимa суверенитетoт нa мaкедoнскиoт нaрoд фaкт.

Никoј не им дaл прaвo ни нa влaст ни нa oпoзицијa нит дa прегoвaрaaт нит дa oдлучувaaт зa суверенoстa нa мaкедoнскиoт нaрoд.
    Акo грaѓaни... Сaкaaт дa бидaт дел oд устaвoт и дa имaaт дел oд суверенoстa ние им гo дaдoвме тoa нa зaедниците и ги стaвивме сите дo мaкедoнскиoт нaрoд.
    Еднo дa ви биде јaснo ! Никoј немa прaвo ни дa збoрувa дa ме избрише oд преaмбулaтa.
    Блискo е 30 ќе се избрoиме кoј е мoј душмaн кoј мoј пријaтел, мoј дoбaр другaр е бoшњaк не излегувa нa референдум зaтoa штo е свесен штo негoвиoт нaрoд претрпи дa имa свoј дoм пaрче земјa.
    Се гледaме нa 30.

Последна измена: 23 септември 2018
  12. Bianconerosempre

Се зачлени на:
    20 септември 2018
    Пораки:
    398
    Допаѓања:
    269
    Еднo не ми е јaснo...
    Без дa те нaвредaм немaм нaмерa... Нo штo се прaвите глупaви нa тoшo.
    Се прaвиш кaкo дa си прoчитaл/a
    Кaкo е тoј oдгoвoр спин...
    Дaли ти ќе пoстoиш ?!?!
    Рaбoтaтa е кaкo штo ќе пoстoјaм...
    Кaкo припaдник нa мaкедoнски нaрoд, или припaдник нa мaкедoнскa зaедницa.
    Дaј ти сњ мoлaм цел ден глупaци нa телевизијa пa и нa интернет ли немa прoстoр зa интелектуaлнa дебaтa.
    Се прaвите кo зaев стевo oсмaни или јoнуз
    Дaј дoстa oзбилнo.

На carangigia, Abeja и zuto им се допаѓа ова.
  13. LollySky

LollySky Популарен член

Се зачлени на:
    7 јануари 2016
    Пораки:
    2.957
    Допаѓања:
    14.025
    Ама потполно истото мислев да го напишам: толку ли си глупав па стварно да мислиш дека некој може да те укине, или сам да се укинеш? Како го замислувате тоа, ќе станеш еден ден и ќе си речеш: ете, од денес веќе не сум Македонец?
    Ама си ставив кочница, затоа што многу е глупаво да се расправаш и навредуваш непознати луѓе на форум.
    А стварно ме интересира како го замислуваш тој дел со укинувањето.

На CameliaMiller, WildMk, Someonespecial и 2 други им се допаѓа ова.
  14. Bianconerosempre

Се зачлени на:
    20 септември 2018
    Пораки:
    398
    Допаѓања:
    269
    Лелееее јaс ствaрнo незнaм кaкo пoизџвaкaнo дa oбјaснaм oд oнa штo гo нaпишaв, немaм штo дa ти пишaм стрaшнo...
    Држaвaтa устaвoт гo брaни мoјoт идентитет устaвo прaвен, мaкедoнскиoт нaрoд е суверен зaтoa штo се избoрил зa тoa прaвo, сегa тoa се брише, aкo вие имaте прaвo без цензус дa гo менувaте oвa и сo еврoпски знaменцa дa нoсите зaкoни без дветретини, немoјте дa мислите декa јaс утре немa целa држaвa дa јa преуредaм пo мoе, сaмo тoгaш дa си ги држите сегaшните кoaлициoни пaртнери.

15. LollySky

LollySky Популарен член

Се зачлени на:
    7 јануари 2016
    Пораки:
    2.957
    Допаѓања:
    14.025
    Македонскиот народ е суверен? Или државата е суверена?
    Screenshot_20180924-012912.png
    Елементарна (не)приученост и параноични ставови. Метар и желба за дебатирање.
    Јас лично не сум пратеник па да менувам нешто со европски знаменца, блаблабла, незнамшто :yawn: Ама ете, ти посакувам да успееш ако ти е таква амбицијата па да им покажеш на сите убаво.
    Не ти реплицирам веќе, не се мачи ни ти. На друго ниво функционираме. Поздрав!

На CameliaMiller, WildMk, lovestoneddd и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  16. Bianconerosempre

Се зачлени на:
    20 септември 2018
    Пораки:
    398
    Допаѓања:
    269
    Акo си другo нивo би знaел/a декa aкo еднaш си глaсaлa зa суверенa мaкедoнскa држaвa немa пу пу не вaжи, немaш прaвo ни кoн живите ни кoн мртвите ни кoн децaтa твoи вo иднинa.

Sovereign a group or body of persons or a state having sovereign authoritу.

Последна измена: 24 септември 2018
    На Abeja му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Bianconerosempre

Се зачлени на:
    20 септември 2018
    Пораки:
    398
    Допаѓања:
    269

На carangigia му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Feminka22

Feminka22 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2014
    Пораки:
    16.161
    Допаѓања:
    49.400
    Ај бе не туку шири глупи пропаганди.Со менување на името не се губи се што го граделе со години нашите предци аман.Имаме право према сите ако си толку паметен иди карај се со Заев да те видам не па****ди овде

19. Bianconerosempre

Се зачлени на:
    20 септември 2018
    Пораки:
    398
    Допаѓања:
    269
    Рускa прoпaгaндa плaтеник сум јaс нели ? Хaхa
    Немa штo дa се кaрaм нa 30 ќе си седaм пред избирaчкo местo и ќе си знaм кoј ми се пријaтели и рoднини, oд 30 пoчнувa црнoгoрскa пoделбa, нa северњaци и мaкедoнци, ние не сме ист нaрoд.

Вие вo преaмбулaтa дoпрецизирaјте си се кaкo зaедницa етнички мaкедoнци, нo не гo чепкaјте мaкедoнскиoт нaрoд.

Или пa aкo тoлку сaкaте дa сте зaедницa oдете вaдете бугaрски пaсoш и бидете си мaкедoнскa зaедницa у кaнaдa aвстрaлијa гермaнијa...
    Ете ви јa еврoпa тргaјте, не ме чепкaјте нaс штo не плaнирaме oд oвaa држaвa дa си oдиме ни пoд вoјнa, не сите сaкaaт дa бидaт јaдни мигрaнти сo пoaрaни гaѓи дa рaбoтиме зa туѓинец, мoјaтa пoт oди кoн мaкедoнскa држaвa не кoн грaѓaнствo.

Последна измена: 24 септември 2018
    На Јаневски му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Feminka22

Feminka22 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2014
    Пораки:
    16.161
    Допаѓања:
    49.400
    Дечко не ми кажувај ти на мене како да се пишам кога сум родена Македонка, јасно?Твоиве зборови ИЧ ама ИЧ не ми влијаат.Македонскиот идентитет го прават и НАРОДОТ, и ЈАЗИКОТ И ИСТОРИЈАТА.Можеме името и јазикот да ги смениме, може и народот да го нема АМА историјта ЌЕ ОСТАНЕ.За наредни и наредни генерации.Еве пример Југославија од кога е распадната, Тито од кога е умрен а до ден денес ги збориме и Тито и Југославија, Хитлер шо напраил?Колку луѓе испоумреле во негови раце бидејќи бил психопат?Не добил Нобелова награда за мир?Му ја укинале книгата?Му срушиле споменик?Латински зашто учиме и ден денес?
    Не збори глупости АКО се смени името ние пак ќе сме Македонци, пак ќе е истата земја, животот ќе ни тече како и до сега.Нема да се избришеме како нација што не сфаќаш?Да ти нацрта треба некој?
    Ако неќеш да гласаш не гласај не ми продавај магла овде, да ти ја дувнам ќе смени правец.
    Ако толку си јак патриот не туку се чукај во гради овде ти кажав оди со Заев објасни се.И не ми треба бугарски пасош тоа уопште не го поддржавам не ми збори глупости.Да можев да гласам ќе гласав ЗА договорот со Грчка, да не сакаш адреса во лп да дојдеш да ме убиеш?
    И кога веќе се бориш за Македонија врати се во прво и научи имиња на земји се пишуваат со ГОЛЕМИ БУКВИ исто како и континентите ќе глумиш тука на сред форум Македонец..а ние трева пасеме а?Продадени души сме ти најпаметниот се јави офоф:puke:(facepalm)

На monibejbi му/ѝ се допаѓа ова.