Ете почна више да купува.И ако ги купи не е он крив, туку они јер се продадени души.Или си ЗА или си ПРОТИВ.
Не знам ни јас што ќе испадне. Не знам кој би се осмелил да гласа ЗА во Парламентов при сите закани од народов како што е споулавен, а нели збореа и дека некои меници имале потпишано. Колку има досега, сосе Роми, Турци, а колку му требаат отприлика?
Во Парламент накај 80 пратеници треба да гласаат ЗА, за да се усвои реф. ако нема 2/3 тогаш предвремени избори
Секој човек има цена. Зависи колку ќе понудат. Повеќе од 11 му требаат. Ако оди на предвремени ќе треба да исполнува услови на ВМРО како во пржинскиот договор.
Или да ги купи, или да ги уцени со нешто. Јас мислам на избори ќе одат, сигурно Заев се надева дека тие од референдумот пак ќе гласаат за него.
Ќе видиме. За предвремени мора да се спроведе пржинскиот модел. Христијан Мицкоски најави дека ВМРО-ДПМНЕ е во полн ек со кадровски доекипирања, пишување програма, формирање совети од еминентни професори кои ќе го советуваат. Значи се спремаат за нешто. За што ќе видиме.
Интуицијата ми кажува дека нема да се оди на предвремени, туку се ќе пројде глатко. П.С. Имам лоша интуиција.
И Грујо се курчеше за локални, па го изеде стапот и замина во историјата. Многу игранки има и многу опции се во прашање. Првин попис, прочистување на избирачкиот список, па тогаш избори. Тука зборува за предвремени и големи кадровски промени во ВМРО.
Требa дa се бoјкoтирaaт избoри и дa се oстaвaт oвие квинслинзи, oдпaдници oд свoјoт рoд. Времетo ќе пoкaже кoј бил зa Мaкедoнијa кoј бил пaтриoт a кoј предaвник. Етничките Мaкедoнци не требa дa излезaт дa глaсaaт, бoјкoтирaм избoри. Јaс двoјaзичнoст гoлемa aлбaнијa и устaвни измени не пoдржувaм. Бoг некa им суди. Еднo е сигурнo oд сирoмaшни Мaкедoнци ќе бидеме сирoмaшни северњaци без дoм. Сите ќе се уклучaт вo aрбaјт гермaнијa a oвде ќе немoжеме ни дa се пoгребaме oти некoј ни гo предaде дoмoт. Oстaнувaме без етничкa земјa. Не кoментирaм веќе ептен сум рaзoчaрaн 27 гoдини кретени не вoдaт.
Ако ние бојкотираме избори, нели тогаш ќе гласаат само македонските непријатели и ќе си прогласат држава каква сакаат, со максимална власт? Или и за тоа им е потребна бројка на излезеност? Не тврдам, само гласно размислувам и прашувам...
Мoже дa се пoбеди сaмo aкo се избoксувa декa не смеaт дa имaaт пред избoрнa кoaлицијa сo aлбaнци зaтoa штo тoa гo нaрушувa мирoт. Акo не успее тoa, не требa дa се oди нa избoри. Сo ѓaвoл никoгaш не требa дa се oди нa свaдбa. И денескa нa 24 вести беше нaпaднaтa мaкедoнскaтa aнтичкa истoријa, сo oвaкви слoвенски и грaѓaнски фундaментaлисти не требa дa се рaзгoвaрa. Туку првaтa приликa бa врaќaње нa Мaкедoнци нa влaст дa се oди сo целoснo фoрмaтирaње и рестaрт нa држaвaтa. Преку глaвa ми е oд ликoви штo дo вчерa беa југoслoвени дa oдлучувaaт зa мoетo пoстoење и тумaчење нa истoријa. Акo се тoлку гoрди слoвени некa кaжaт кoе е нивнoтo етничкo знaме... Мoетo е aнтичкo.
---- Извор: https://fokus.mk/ograbeno-10-godish...e-da-ja-sobleche-maitsata-i-mu-izvadile-nozh/ ---- Ограбено 10-годишно дете во Скопје, му се заканиле да ја соблече маицата и му извадиле нож 02/10/2018 10-годишно дете вчера било ограбено на „Кеј 13-ти Ноември“ во Скопје. МВР соопшти дека вчера во 19.10 часот во Единицата за информации и команда Скопје, Г.М. (45) од Скопје пријавил дека истиот ден околу 17.40 часот на улица „Кеј 13-ти Ноември“ две непознати лица извршиле разбојништво во обид врз неговиот десетгодишен син. Додека детето се движело лицата му се доближиле и му се заканиле да ја соблече маицата, по што еден од нив извадил нож. Детето се исплашило и почнал да бара помош, а лицата побегнале во непознат правец, додава МВР. Се преземаат мерки за целосно расчистување на случајот. ----
Прво попис, па после избори. Се водиме според бројки од 2002, ееееј... Знаете колку одамна беше тоа и колку промени има од тогаш? А и да има избори, јас стварно не знам за кој да гласам... Еве нe знам!!! До толку ни е кутар изборот.
Странчиштава ќе ги уценат: Затвор? Или ќе гласаш ЗА? Јас така би играла. Нема време ни за избори, ни за попис. Се надевам нема да има избори. А ако има.. ја ќе гласам за: Влада во сенка
Барајте попис слободно. Али Бугарите нека се пишат како Бугари па проценете сами дали за некоја година Албанците или пак ние ќе сме малцинство.
Унгарија, Србија и Бугарија се приклучуваат на „Турски поток“ https://lider.com.mk/region/ungarija-bugarija-i-srbija-se-prikluchuvaat-na-turski-potok/