Алaрм. Не излегувaјте нa билo кaкви прoтести. Бегaaт oд избoри и чaдoрoт им нaредил дa глaсaaт у сoбрaние. Кружaт лaжни вести декa имaaт две третини. НЕМААТ! Сaкaaт нoв 27 дa прилoжaт жртвa не им јa дaвaјте. Нивнaтa судбинa немa дa бидaт прoтести, туку oдгoвaрaње зa велепредaвствo.
Сaтелитите нa сдс штo глумaт десницa, или некoј пaтриoтизaм, се знaе кoи се зaрем требa дa ги нaбрoјувaм ?
Јaс тoa рaспoлoжение гo гледaм нa сoциaлните мрежи и се плaсирa декa имa дoгoвoр, зaтoa и кaжувaм декa не требa дa се грижиме немaaт 2/3.
Кaквa врскa имa тoa сo тoa ? Тoa штo ти верувaш вo фaнтaзии a јaс приметувaм удбaшкo инструирaн ревoлт нa интернет... Рaзликaтa е oгрoмнa.
Никаде нема за протестите во Аеродром. Лагите на Марин немаат крај. https://kurir.mk/republika/skopje/aerodromci-so-poraka-do-marin-kriminalci-marsh-od-aerodrom-foto/
Mизерија. Овој Марин ја остави општината на цедило цела година. Цела година цела општина е во грч. Ни паркчињата не се средени. Кого и да прашаш таму, да влезеш една ебана работа да завршиш вработените во општината се цитирам - абе од овие од претходната гарнитура не можеме ништо, не спорат, не блокираат, да ги тргнеме и се ќе профункционира. И све така цела година. А како бе кога беше жмро истите сдсмовци си седеа удобно и не им можеа ништо на жмро да ги спорат и блокираат за битни работи леба ти? Така ја лажат припростата партиска фела, дека жмро толку моќно од опозиција, па нив ќе ги спори. Се обратив сто пати и тие за односи со јавност, нели новоизмислените ми даваат некои половични одговори, па кога им влегов со све некултурно во себе. И сега денес, капак ова. Не можело?! Смешно е. Како тоа не може кога може се ако се има аргумент, има механизам и начин. Имаше еден твит, ај ако не па да ставиме маркица на името?! Не можам да поднесам народ кој вика - не, тоа не може, законот е таков, ова е такво она е онакво, дупот, мупот. Се што е дадено од група дебили и не функционира, може да се смени ако се има доволно воља и издржливост. Не е природно дадено, туку ние го обликуваме. Стојам зад тоа дека законите се тука за да се прекршуваат се додека не се работи за загрозување на нечиј живот, ако не е кражба и слично злодело со намера и умисла да се наштети и оштети. Се останато, проаѓа и може да се менува, прекршува и бунтува и точка. А ако ништо друго, поголемо ни е правото за здрава животна средина од било каков дуп. СДСМ тоне со вртоглаво темпо. Сами си скокаат во стомак. Марин мизеријо една. Па уште и ќе поддржувал, што си поддржувал ти бе... A oва со лубрикантите, ми пречи само навредливата конотација за педери и лезбејки. Нема потреба од говор на омраза за да се поентира. Глупите сигурно набавиле презервативи без лубрикант, па ајде сега... Не разбирам како ова оди преку тендер за невладина организација. НЕвладина. Не сакам да верувам дека се толку глупави и ова мора да е некоја дезинформација. Не може да е вистина.
Само 1,6% економски раст во 2018 година. Убедливо најслаб. https://lider.com.mk/makedonija/vid...ja-a-nie-kje-imame-ekonomski-rast-vo-tretoto/
Па ист беше и претходно.. Само што Грујо was 'cooking the books' и претставуваше лажни бројки, како факти.
Не беше ист. Повторно лажеш. Исто успешен беше и референдумот. Те научивме тебе веќе. За тебе неуспехот е успех, а поразот победа. Во ред
Како не беше ист. Ги земаше во профит и ненаплатени долгови.. кои бајдуеј,.. и ден-денес не се наплатени. Немавме претстава за реален обрт.
Значи двете најреномирани светски институции за економија, Светска банка и ЕБРД, немаа појма, али ти дојде да ги просветлиш.. Во време на Груевски секогаш економскиот раст беше над 3,8%. Дали тоа вам ви се допаѓало или не.
Ее да во право си, а ние овде сме ГЛУПИ овци па чекавме ти да дојдеш да ни кажеш за економскиот раст и како било.Фала ти многу од сега од тебе ќе црпам информации, што ќе ми е да гледам вести само ќе ми го перат мозокот на млади години. Ти благодарам учителу наш
Па немаа.. ако може еден обичен смртник да објавува лажни приходи и расходи, не може Грујо кој имаше целосна контрола врз се'? Само тој и неколкумина негови блиски имаа преглед во реалната состојба, секој еден документ излегуваше од тие неколкумина. Странциве не знаеја за секоја фирма, секој буџетски приход и расход.. Што мислиш, зошто му одговараше на Грујче изолацијата од ЕУ? Баш заради ова.. да не му гледа никој колку кради и колку лажи.