Каков циркус во норт македониџа. Мукоски, Арнаудов, Василевски, Бетка сите осомничени за тешки дела гласаа за. Колку само глупости поврзани со ова гласање/референдуми, од копитото муртинско уште ако се дрзне да го пушти крвникот Крсто да се спаси у затвор и посебно онаа подвижна глупоќа Бетка шо на мобилен договараше тендери, ќе наебе јако на наредни избори. И вака и онака ќе наебе, али шо порака даваш дека ако си пратеник и соучесник у убиство да си нема да одговараш? Ако сега нема казни за она у собрание, ја би при прва наредна промена на власт да му измислат сместа некое дело, али онака го прогласуваат за премиер било кој и у наредниот саат да го апсат овој. Со глупа кампања за ЕУ уште 5 мандати ќе фатат, а дотогаш секоја една членка има право на вето и со право, со независниов судски систем. Не ми се верува еј 2 години поминаа какво разочарување, посебно "пленумците" Туфе на цел глас шо викаше за. Па упм тоа да ти биде единствено дерење од задоволство у наредни 100 години. Промената на името е второстепена, овој циркус, овие дискусии како у време на жмро човечињата од пустец беа синоним за местење избори, па сеа демек требало да се ќути на полнењето кутии и 99% излезност у албанските села. Па нели требаше да е подобро?
Работава испадна толку провидна, што само лаик можеше да ја предвиди. Секогаш на крај се во државава е како сака сдс, после не барајте поголем виновник на друго место за било што. Од ДПМНЕ осум души гласаа ЗА. И добро, колку пратеници има владејачкото мнозинство цело ова време? Сега кај Ѓорге е топката, нели?
Апасиев прашајте го Ѓорѓе ќе си потпише чао пријатно. Ама што скокате не ми е јасно.. Тебе да те стаат у ринг со 2 мма фајтери и албанска химна ќе ја пееш за да ги спасиш коските. Мене уште не ми е јасно како уште не сфаќате дека ние сме зрно песок, маало во токио. Како ќе свират така ќе играме.
Море ме мрзи да ги пребројувам на снимката Ѓорге му е името. Апасиев сега може посериозно да се надева на функцијата пратеник. Ќе има бајаги разочарани. сдсШ не знаеше да се носи со тој спор, до ден денес не знае. Проблемот не завршува тука ама што ги интересира тие поткупени предавници.
Рано е за радување. Сега од пролет Ципрас оди во пензија. Нова Демократија не потпишува, Златна Зора не потпишува и ред други партии.
А ВМРО едно знаење Ова го апсолвиравме веќе, не знам зошто се навраќаш? ВМРО не носеше прудолу (подаелку) од ЕУ, СДСМ не носи поблиску. Тоа 'предавници' е само во вмро-вските корумпирани глави.. на ни едно друго место во светот. Знаеме сите дека не завршува ... ама најблиску сме до завршување, евр!
Ќе бидам кратка и јасна... Гласаа,вака,онака...Ужас Претпоставив дека има некоја игра зад сцена.Не ја зедоа волјата на народот во предвид,и јасно ми беше дека ќе биде така.„Демократски“ утре по сабајле Не го прегазија само народот денес,и на сите во минатото прегазија,и на оние кои во иднина ќе дојдат.На толку клетви,па Господ гледа.Нека им служи на честа и совеста,ако воопшто ја имаат. Наздравје нека ти е Македонијо бричење на суво.Библиска,ме боли татковино,многу ме боли Никогаш нема да се помирам со „северните придавки“,за мене си секогаш Македонија
Не беше. Помина на уставен. И тоа го апсолвиравме. И ви цитирав овде членови од законот за референдум... Пак се навраќаш на исто... Толку немате нешто попаметно да кажете?
Абе реално, ова е заслужено, Грците принципиелно стојат на своите интереси и кој што сеел - тоа нека жнее... Е сега, јас имам проблем со барањата на Албанците... Корумпирана ме нарекуваш? Тркни до Бихаќка и олабај ме.