Па не победија. Изгубија на референдумот убедливо. Ова беше силување и уценување. Исходот беше очекуван.
Требa oвие штo oтвoренo зaстaнaa зaд бoјкoт дa прaвaт крaјнo деснa пaртијa... Нo никaкo дa не им се верувa нa дпмнеoвци бaчевци или левичaри кaкo aпaсиев и вaнкoвскa кaј тие немa ништo светo.
Доста гледаа само партиски интерес и еве сега се излезе од тоа. Редно беше да се движиме напред. За тоа мислев Доста ние од вакви поделби за вакво прашање треба да бидеме сплотени како што се членките внатре.
То е.. ко боргови се партиите! Не смее човек да мисли со своја глава.. За сите партии во Мк зборувам, да не ми рипниш.
Каква крајно десна партија, какви црни камења! На ВМРО му треба само да ги 'истреси' корумпираните од своите редови...
Пополека си ги чистат редовите. На следни избори ќе настапат растоварени од обвиненија и ќе победат убедлививо.
Можеби... не велам: не. Само нека поминат овие будалалаците со името и Рамковниот, после се' поинаку ќе биди (од политички аспект).
Ако теши се ти со што сакаш, на крајот си имаат 500-600+ илјади љуѓе кои се за и 80 пратеници кои го подржаа вечер , и ќе си тераат понатаму... а патриотите ќе си останат на спам и гневни постови по форум и фацебук како и по обичај. Ги исклучиле од партија , хах , многу им е гајле на нив хахахаха
Не Мамли, тоа никогаш нема да се случи. Вмро од денес е мртва партија. Играа на карта лажен патриотизам, ја изиграа волјата на народот. Никогаш повеќе нема да стапнат на политичката сцена, а не пак да бидат победници. Потонат брод се, тоа е реалноста.
Парламентарни избори и референдум не е исто. Никој не може да гарантира дека опозицијата нема да освои 61 пратеник. Со вакво катастрофално владеење на СДСМ, неуставни закони, изигрување на волјата од референдумот популарноста ќе им падне драстично. Партии како БЕСА и Алијанса пројавија интерес за коалиција со ВМРО. Затоа и СДСМ одеше со милионски суми да поткупи пратеници на ВМРО во што и успеа.
Со оглед на тоа што сдс се познати по уништување на економијата и за парите ми е, меѓу другото. Па уште ги членува, божем ме видела како ги земам. Да ми беше „за парите“, ќе се упикав во некоја (не)владина за да ширам анационална, антимакедонска и штетна пропаганда во моменти кога е најгусто, токму тогаш највеќе ќар има. Се разбира, на секого му се важни пари на крајот од денот, ама нешто друго натежнува кога бираш страна. Јас не сум социјално загрозена, ниту сум воспитана да бидам ѓубре па да се залетувам по некоја банкнота плус не грижејќи се што повлекува таа со себе. Да ве видам дали ќе бидете толку активни на темава кога ќе треба на Албанците да им се плати цехот, како ли ќе го правдате... Или ќе се криете како во јануари кога законот за јазици беше изгласан? Тоа го правеа сдсовците пред 10 месеци.
Кои тоа 'ние' мори сеСро? Една сум. А за историја, си има СДСМ, ама на врвот е, ВМРО на Груевски,. И уште ве лажат дека ради 'државата' е. Не бе... за парите во Белизе е...