Ако чита Мицковски нека размисли малку,дали ова сега со ,,белата палата,,на ВМРО е правилно што го прави.Доколку сака да расчисти со минатото,и да видиме нова,,чиста,,подобра партија,не треба на продажба,ниту под закуп палатата да се става,нај правилно ќе беше на државата да се остави.Чунки барем дел од матното минато на партијата ќе се подиспереше.
Нема тие што да оставаат, таа зграда треба да се конфискува бидејќи е градена со крадени пари од државниот буџет.
Потполно се согласувам со тебе,не се изјаснив убаво,сега се прочитав и видов,баш тоа сакав да го допишам,но веќе го напиша ти ,да се остави на државата мислев на конфискација на имотот.
Ја продава оти нема пари партијата. Чилиманов е еден од најобразованите спинери во Македонија... мислам
Има пари, само со продажбата на некој начин ќе го исперат кешот, ќе го замачкаат потеклото на имотот. Вака, не им бега конфискација, па се трудат да спасат што можат. Чилиманов е лигаво злобно човече.
Нели Митко од Кавадарци им беше еден од тие што ја одржуваа финансиски? И не само тој... и други кои инвестираа, поќе не им се во партија...
Конкретно за седиштето зборувам, изградено е на многу матен начин, државни парцели, државен кеш, итн. Мислам дека само сакаат побрзо да се ослободат од таа зграда.
Можеби... Ама ако е како што чув, ептен им се запнати да им ја растурат партијата. Кај сметки замрзнати во странство, кај искарани со дел од инвеститорите... И Мицковски згреши што му возврати на Вес Мичел... Не е тој бил кој... па да му се обраќаш со 'Кој те е*аа'
Држи вода муабетов. Јас уште одамна чув дека Митко Јанчев е миленик на западњациве, па очекувам набрзо да формира нова партија. Без сериозно расчистување со криминалот и инкриминираните џабе им се привидниве реформи. А најискрено, жал ми е до кое дно падна партијава. Имам неколку пати гласано за нив на почетокот и ептен се разочарав кога забегаа.
Немам гласано за нив никогаш. Конзервативни се за мои сфаќања... Ама и мене ми е жал. Пошто ќе немаме ни една голема партија во опозиција. Времето додека не се оформи јака опозиција, ќе биде ко во лимбо, и овие можи залет да земат... Што нема ич да ме изненади, знаејќи колку се сите лесно коруптивни Не знам како ќе го 'решат' тоа странчиштава... ако воопшто имаат намера да решаваат до крај ... Само се мислам: Ај, попаметни со од тебе Вајлд! Сигурно имаат план и за планот, за планот, на планот
Веројатно и тогаш кога гласав за нив повеќе беше глас против тогашен СДСМ, беа прилично арогантна елитистичка партија со изобилство од непотизам. Да знаев што не чека никогаш не би ги гласала ДПМНЕ, ионака по определба сум за либерална демократија
Aјде и ја да се убацам после некое време Мислам дека и треба комплетна реставрација на Вмро ако сакаат да бидат квалитетна партија, да ги поправат односите со Западот ако сакаат да застанат на цврсти нозе, да расчистат со минатото и криминалот
Пoрaкa дo Мицкoски и Мијaлкoв, oдјебете смaченo ни е oд лигaвење и пoлитичкa кoректнoст. Oд Мaкедoнците држaвoтвoрниoт нaрoд кoј се избoрил зa нaциoнaлнa слoбoдa и зa свoјa сoпственa држaвa, немa трпение дa слушa мултикулти суштевствa нa свoјa земјa.
Чекај малку..пред референдумот ТИ пљукаше по СДСМ ТИ го бранеше ВМРО.Сега ВМРО се распаѓа па ти менуваш страна? Се вртиш ко сончоглед по Сонце.Не си ни ти стабилен.
Не се врти. Тој цело време е за исто: Демохристијанска партија! Мислеше дека ВМРО е такво... ама сега виде дека не е. Националист е дечково...