Овие како тргнале, не стигаат далеку. По портали читам и тие брзо научија како оди кога си во фотеља. Нека не го прават ОНА за кое што моментално им се суди на поранешните, зашто нив уште побрзо може да ги снајде.
Нека си протестира народот, нема право никој тоа право да му го ускрати. Ионака договорот од пржино е клинички мртов. Треба да се стави крај на ова голгота со нови парламентарни избори.
Договорот не е мртов и допрва треба да следат амандманите во Уставот. Нови избори не ни се потребни, потребно е што побрзо да се заврши со амандманите и сериозно да се фатат за работа за реформите што ни се потребни. Тоа е за сите нас. Треба и да има повеќе капитални инвестиции.
Треба да искочи некоја нова трета партија, по можност ултра десничарска. Да им стави крај на дпШне и сдсШ, бидејќи вака како што ни прават тие две партии, не ја бива работата. Треба што побрзо да исчезнат од Македонската политка засекогаш. Додека кај претседателските избори, би сакал да се кандидира Апасиев од Левица к Филип Петровски од десното крило на дпШне.
Ќе се грижи за Македонскиот народ на секој начин, нормално. Како што сите ултра десничарски партии го прават во други држави каде што се на власт. А овие две партии што се на власт од 1991 година го прават токму спротивното, го газат својот народ, за да го ојачат другиот. Веќе се чувствувам како народ од втор ред во мојата сопствена држава. Албанците и ромите кмаат повеќе права од нас Македонците. Но сами сме си криви за тоа.
А што погрешно кажав за да ме цитираш и подсмевнуваш, а и лажно да ме претставуваш дека сум и со друг профил?
Ајде бе, напалени пубертетлии, би си играле нацизам место да бркаат женски. Имаше Шехтански на времето таква ултрадесничарска партија во обид, ама дваесет души беа сосе него. Не сме ние таков народ. За среќа.
И на тоа време Грујо го потопи и веќе не го видовме. Уште ли не ви е јасно дека Грујо и Зајко работат против интересите на Македонците... Само ултра десничари се спас за оваа држава и за Македонскиот народ. Па вие како сакате мислете си го. Победникот на претседателските избори во Бразил е ултра десничар, партијата на Орбан е ултра деснкчарска, Пет ѕвезди во Италија се исто такви, АФП или АПФ во Германија се во подем к се исто у. десничари и тн. Светот се менува. Доаѓаат десничарите на власт.
На 23 октомври 1956 година храбриот унгарски народ се крена против комуњариштата и либералите која ги чинеше илјадници жртви. Многу голем ден во модерната историја. Слава ви јунаци!
Toa и ме плаши. Јас сум либерален левичар така да тешко дека ќе се сложиме по ова прашање. Не се убави поделбите по било која основа, не носат ништо добро...
Можеби и не се, но не може во својата држава да бидам во ист ред на народ со албанецот и турчинот. Јас не го сакам тоа. Сакам поголеми пеава за Македонците во Македонската држава.
@M-14 Во ниедна страна со префикс „ултра“ не може да има ништо добро, камоли па (единствен) спас за државата. А ова што ти го предлагаш е фашизам, се надевам дека не си свесен што зборуваш.