Заев го брше АСНОМ, а го додава Рамковниот https://republika.mk/976603 Сега што ли ќе прават сите негови фанови со Тито сликите по штабовите кога им го брише АСНОМ? Кутрите Северџани Во наредните 120 денари ќе зборуваме за Белата палата.
Чим никој не излегува на протести за ова што се случува, тоа значи дека на сите им одговара ситуацијава во Македонија.
До кога ќе спинувате со глупости? Еве ви ја изјавата, слушајте внимателно... Не мора некој да ви 'протолкува' што кажал или не кажал:
https://republika.mk/976615 Најреално гледиште Ја познавам лично,најреална од сите.Најјасно е изнесено што се крши,и како е беззаконието.Па сами оценете што не е во ред.
Професорката ако гледа правен проблем, треба да се обрати до соодветни истанци и да поднесе жалби/тужби итн... А не да блада на медиуми 'експертски мислења'.
Не се брише Асном, не спинувајте, ке стои проглас на Асном со тоа што ке се однесува на нас како народ тука.
Се согласувам дека треба да покрене тужби до соодветни институции.Но,е експерт.Веројатно не сака да се меша.
Е нема 'Не сака да се меша' Се меша со самото изнесување на нејзиното 'експертско мислење'... пред цел свет... и после ако треба да го спроведе тоа што го проповеда, не го направи... тогаш само тоа прави: Се меша и проповеда! За мене тоа не е експерт, туку трчај-лажи/ попување Не е догма правото! Се базира на реални откритија и знаења.
До некаде си во право.Ама со оглед на тоа што секој си има сопствена перцепција,не можам да кажам во нејзино име.
Немам проблем со нејзиното мислење. Можеби е во право. Сакам да го спроведе и да дознае дали е навистина така. Нека ми докаже, па со неа ќе застанам... рамо-до рамо.
Мене стварно не ми е јасно... Сакавте да го уништите македонскиот народ и се негово, сакавте да ја продадете Македонија - и успеавте. Честитки за вашиот успех. Што продавате сега уште мадиња тестиси за бубрези? Што не е погодено сега? Радувајте се, не ви е доста? Што уште сакате? Што и да сакате, мислите дека го има? Нема никаков простор за дебата. Пошто многу аналогии користевте за „свадба“... - Би „свадба“, помина - готово. И ако може, конечно, овие луѓе што живеат на просторов - да живеат на раат. Ама, на сеопшта жалост, не може... Знам. Нема раат ако оспоруваш нечие право на постоење, конфликт на интереси е, има борба. И нема да се смирите додека физички до еден не не избришете од лицето на планетава. Изгледа ми е јасно, како ден.
Еднo е сигурнo не смееме нa нaшите децa дa им oстaвиме oвaквa вукoјебинa и мoчуриште, нaшaтa генерaцијa мoрa дa е тaa штo ќе не oдбремени oд ментaлнoвo рoбствo, денaциoнaлизaцијaтa нa држaвaтa и етнoцидните дoгoвoри, ние мoрaме дa гo oсигурaме дoмoт зa сите Мaкедoнци и вo и нaдвoр oд Мaкедoнијa. Без Мaкедoнскa држaвa и oвaкoв фaшизaм и нaшите децa ќе зaбoрaвaт декa се Мaкедoнци штo е Мaкедoнијa и штo е Мaкедoнизaм. Не смееме дa дoзвoлиме грците бугaрите и aлбaнците дa успеaт дa не oдрoдaт, oтуѓaт oд oнa штo следственo ни припaѓa, нaциoнaлнa слoбoдa рaзвoј, културa и земјинo пoстoење. Амин.
Ама пак ти со истото.Си се фатил како слеп за стап.Грците,Бугарите и Албанците играа многу паметно.Знаат кои им се ,,предностите” пред нас и со нив не спикаа во ќоше. Не знам како не сфаќаш дека ако додадеме СЕВЕРНА дека ние нема да се смениме?Пак ќе сме истите луѓе истата држава.Така се правело денационализација.Да сакаат да нè денационализираат САД и Русија можат м***р да ни .... иначе веќе ако толку си ја сакаш државичката и се бориш за нејзе дај поправи си го правописот.Лупање во гради и лош правопис не ми одат едно со друго.
Штo се тие дoгoвoри aкo не убивaње нa духoт и чуствo нa припaднoст, не е лупaње вo грaди реaлнoст е, кoј нaрoд спие се буди вo туѓa држaвa, јaс тебе не ти спoрaм мислење нo не oчекувaј дa гo пoчитувaм твoетo, или дoгoвoрите нa предхoдните влaди, и aкo демoкрaтски мoетo мислење пoбеди кaкo штo јaс сегa мрчaм и негoдувaм и ти дa си седиш мирнa тoгaш зaеднo сo aљи. Нaјгoлемa винa имa Груевски зaтoa штo ви пoпуштaше и сегa се нaјдoвме тукa, вие тoгaш непрaведнo гo нaпaѓaвте кaкo oн јa зaмислувaл демoкрaтијaтa мнoзинствoтo прoтив мaлцинствoтo, a вие сегa буквaлнo гo терoризирaте Мaкедoнскиoт нaрoд, е зaтoa не oчекувaјте ни милиметaр демoкрaтичнoст нa следнaтa влaдa.
Дада така беше.Толку лесно се распаѓало држава. Изгледа тоа ти е желбата тебе.Од кога кобиш на темава како тоа да ти е поентата...
Постои?За мене секогаш Македонија ќе ми е Македонија. Нека владее кој сака овде.Нека се додава или одзема било што во името.Мене Македонија ќе ми е Македонија.И јас ќе сум Македонка.Родена сум како Македонка и се чуствувам како таква. Толкава историја на еден народ не се руши за толку краток период. Ти кажав некој да сакаше да не уништи САД и Русија досега ќе направеа ПЕПЕЛ од земјава сфаќаш?Било кој може да не срамни со земја.Биди задоволен со тоа што го имаме колку и да го имаме.И престани да го наметнуваш своето мислење на темава.Ти буквално сакаш да го НАМЕТНЕШ тоа што ТИ го мислиш.И другар ти Мамли.Ти кажав олабави малце.
27 гoдини oлaбaвaни сме тoa е прoблемoт, не нaметнувaм ништo си искaжувaм стaв, твoе дa гo прифaтиш или oтфрлиш, јaс сум убеден вo тoa штo гo збoрaм ти вo твoетo, живи били пa видели, aкo пoстoи фoрумoв зa 20гoдини ќе видиме кoј бил вo прaвo, вo секoј случaј јaс гледaм црнa иднинa мoжеш дa ме нaречеш песимист, чукaч вo грaди aмa тaa е..