Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Актуелни политички настани

Дискусија во 'Политика и настани' започната од Ariel, 3 август 2010.

1. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.332
    И ти си од племе, ако мислиш дека е во ред да прегазиш човек.

Како го разбирате Преспанскиот договор, не ми е јасно?
    Како 'сама себе се укинала'?
    Како ќе се укинеме?

На referentka и LollySky им се допаѓа ова.
  2. Tanjamm

Tanjamm Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2011
    Пораки:
    9.970
    Допаѓања:
    14.600
    Човекот бираше меѓу тоа дали ќе бега или ќе биде претепан до смрт. Го прегази со скршена шофершајбна. Сега јасно ти е? Не сум јас племе, јас сум реална, а ти глумиш либерал, но во суштина не прифаќаш дека ова кај што живееш личи на сценарио Косово број 2. Џабе ти се желбите, многу скоро ќе видиш дека нема ни НАТО, ни ЕУ, ни реформи, има само криминал, лапање државни пари и слично. Ако не си читала, еве се релзтивизираш, розеви очила ставаш, Хазби Лика, терористот повеќе троши наши пари по кафани од што ние годишно заработуваме. Ова е тој ЖИВОТ кој тебе ти дава надеж.

3. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.332
    Полека.. смири се.
    Не си прави апокалиптички сценарија во главата.
    За тебе не чини...

На lovestoneddd му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Tanjamm

Tanjamm Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2011
    Пораки:
    9.970
    Допаѓања:
    14.600
    Се додека некој спасува нечиј задник во оваа држава, ние всушност немаме ДРЖАВА. Не сфаќам што не ти е јасно? Сите треба да се бориме да имаме се што немаме. А ние што правиме? Вентилатори и сончогледи глумиме. Треба да се посочи се што не е ок, да се бара преку институции правда, а не абе знаеш на шиптарите газот некој им го спасува. Епа убаво јас топовски ѓулиња ќе раѓам за стоките да има кого да тепаат. И ти мене ми кажуваш како се било ок. Ништо не е ок? Вчера на вести гледав едно девојче кое останало само, студии прекинала, имала долгови за струја и вода од покојните, струјата ја исклучиле, нема струја, нема што да јаде, а Хази Лика ќе ги крка моите пари, твоите пари? За што? Не ми продавај бајки, и не ме навредувај, тоа е најмалку што можеш да сториш. Револтирана сум, до даска.

На iki26 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. lovestoneddd

lovestoneddd Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2018
    Пораки:
    4.268
    Допаѓања:
    39.741
    Просечен албанец во државава има иста моќ како тебе. Никаква.
    Богат Албанец си го прилагодува законот према себе, исто како што богат Македонец го прави истото, богат Ром, богат Влах. Кој има пари - има моќ. Ништо ново не ни кажа.

На candy.cane, WildMk и LollySky им се допаѓа ова.
  6. Tanjamm

Tanjamm Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2011
    Пораки:
    9.970
    Допаѓања:
    14.600
    Ми се смачи на живеат во државава, да бидам лојален граѓанин, да плаќам даноци од мојата не така голема плата, и да гледам дека се што е ненормално се прикажува дека е нормално и дека еден ден ќе не огрее сонце. Нема да не огрее.

7. Mamli

Mamli Истакнат член

Се зачлени на:
    20 октомври 2017
    Пораки:
    1.501
    Допаѓања:
    4.242
    На Tanjamm му/ѝ се допаѓа ова.
  8. iki26

iki26 Популарен член

Се зачлени на:
    12 август 2012
    Пораки:
    3.483
    Допаѓања:
    17.464
    Така ќе си се укинеш прво со промена на уставното име,второ со промена на уставот,т.е.бришење на АСНОМ-тоа автоматски и на НОБ,промена на учебниците т.е. сосем друга историја, па сега ќе испадне и Цар Самоил бил Бугар,па како Учките биле борци, па автоматски по некое време и химната неминовно е да се смени бидејки во нена се пее за Македонија,а Македонија не постои,ќе треба Северна Македонија и тако даље-и тако даље.
    Кога ќе видат соседиве што Цркпа е Заеф секој ќе се јави со некое барање и промена на нешто и се така фо недоглед.

На jacqueline.s и Tanjamm им се допаѓа ова.
  9. Tanjamm

Tanjamm Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2011
    Пораки:
    9.970
    Допаѓања:
    14.600
    Аха разбрав. Значи сите тие навивачи што вчера маваа со камења се многу богати и затоа нема закон за нив. Ма немој. Кај е Спасовски, кај е Заев?

10. Feminka22

Feminka22 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2014
    Пораки:
    16.161
    Допаѓања:
    49.416
    Не биди толку сигурна.Верувај ми немаат врска толку парите.Вај д веј кој народ е ВлаХ?Ваљда на Власите си мислела.

11. iki26

iki26 Популарен член

Се зачлени на:
    12 август 2012
    Пораки:
    3.483
    Допаѓања:
    17.464
    @WildMk eve link za ostavkata.Kratko, jasno i samouvereno.

Eve i kako dava "Zakletva" kako se ce bide spored ustav, demokratski i nema nisto na menja.

Mislam e jasno i kazano e se .

I kako da mu veruva narod sega? Kako da znam deka nema da se napravi druga prevara? Besmisleno e da se diskutira ponataka

На Tanjamm, Таа Сум и H.VAGA им се допаѓа ова.
  12. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.332
    Не се бриши АСНОМ од уставот. Преслушај го говорот.
    Цар Самуил, на гробот му пишува: Цар на Б'лгарите.

13. CrazyGirl15

CrazyGirl15 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јуни 2011
    Пораки:
    4.977
    Допаѓања:
    26.039
    http://expres.mk/balistite-tvrdat-deka-i-vojvodite-shirele-govor-na-omraza/
    Мислам дека сме 21 век :^) изгледа сум многу понапред од дотичниве |(
    И другиве не останале " покуси "

http://expres.mk/vo-tetovo-se-pee-kaurski-piki-ubij-kaura-makedonsko-devojche-kuva-golema-video/

Сепак 1 до 2 луѓе е едно , а цела група на луѓе е друго . Како и да е , ни едните не се во право ни другите |( .

П. С . Ако мислењево не е за во темава , преместете го или избришете го . Не знаев каде да го ставам .

На WildMk му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Tanjamm

Tanjamm Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2011
    Пораки:
    9.970
    Допаѓања:
    14.600
    Бидејќи си од Тетово, дали често имате вакви проблеми? Дали ова ќе се одрази на тоа како утре ќе живееш со комшиите? Дали вакви инцидент придонесуваат народот да се сели од таму?

15. iki26

iki26 Популарен член

Се зачлени на:
    12 август 2012
    Пораки:
    3.483
    Допаѓања:
    17.464
    Па искрено и не знам баш колку е точно за цар Самуил. Колку што "Аце наш" бил грк може да е.Да бил стварно бугар не гледам причина зошто ние би ја учеле неговата историја и се за него. Плус и во песни да го споменуваме и пееме за него.Па уште и со сила Македонец да го правиме. Не ми иде некако.
    Не знам само со клиповите погоре што ќе правиме,и со уште десетици слични на нив.
    Се што е кажано е лага,за сопствен интерес и корист.
    Како да му верува човек?Како да гласа пак некој за него? Слабо нешто проаѓа тоа кај македонците веќе.Прочитани се.

16. Feminka22

Feminka22 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2014
    Пораки:
    16.161
    Допаѓања:
    49.416
    Одамна е причата дека Цар Самоил е Бугарин.И Аце е наш па го прават Грк

17. iki26

iki26 Популарен член

Се зачлени на:
    12 август 2012
    Пораки:
    3.483
    Допаѓања:
    17.464
    Знам,затоа се надевам тоа и ќе остане-само "ПРИЧА".
    Освен ако не заиграат ЕВРАТА И ДОЛАРИТЕ повторно

18. Feminka22

Feminka22 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2014
    Пораки:
    16.161
    Допаѓања:
    49.416
    Еврата и доларите не можат да сменат ничија историја.Во прашање се вообразените мозоци на нашите соседи

На iki26 му/ѝ се допаѓа ова.
  19. CrazyGirl15

CrazyGirl15 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јуни 2011
    Пораки:
    4.977
    Допаѓања:
    26.039
    Јас искрено не им обрнувам внимание на ваквите , меѓутоа , повеќето тепачки се случуваат помеѓу тинејџерите ( секако тие највеќе ги следат навивачките групи ) од едната и другата страна , и тоа е по мене ужасно . Не се случил ваков инциденд во скоро време , или барем јас не сум слушнала . Комшиите ми се претежно повозрасни па не верувам дека ќе им обрнат внимание на ваквите скандирања , ама сепак како мајка би рекла дека не сакам дете мое да се најде во едната или другата толпа навивачи . Срамно е во 21 век да се случуваат вакви навреди на народ кој долги години дели ист град .

Кога сме кај исселувањето , порано не било ова причината - туку страв после војната , некои воопшто се немаат вратено од 2001 па наваму . Друга причина - имотот овде оди навистина скапо . Посебно ако имаш имот на прометна улица и дуќан - 400.000 евра можеш да бараш за имот и се некој ќе се најде да купи ( бизнисмени или аџии , златари и сл . ) . Поголем проблем е немаштијата би рекла . Албанец ако му се свиѓа местото на твојот имот ( без разлика дали го продаваш или не ) те застанува и ти нуди цена . И нормално пониска . После на тебе е ред . Ќе зголемуваш - намалуваш , даваш или не даваш .. На маж ми дедото добил предлог на времето да ја купат старата куќа , меѓутоа дедово побарал 200.000 € , што човекот ги немал и се бунел како купил поголем дел за помала сума ( од браќата на дедо му на маж ми , веднаш зад нашата куќа ) . Тогаш дедово мудро му вратил : " Џабе е , ти си купил заднк , а ова е лицето на плацот " . Сакам да кажам , до сега куќава би била продадена , ако човекот имал толку пари . Денес тој комшија е починат , ќерка му и зет му живеат во куќата што ја купил од браќата на дедо му на маж ми .
    Заклучок : Не е до ваквите инциденти , повеќе е до тоа што нема баш работни места , нема пари , плус на клучни позиции се албанците ( општина , болница , полиција .. ) , нас ни преостанува да 'рмбаме за 200€ и да ќутиме . Сепак , благодарна сум што нема некои посериозни инциденти од овие горе ( на кои постарите не верувам дека обрнуваат внимание ) .

20. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.332
    Не е слабо... Тебе така ти се чини ;)