Актуелни политички настани

Discussion in 'Политика и настани' started by Ariel, Aug 3, 2010.

1. ilyan

ilyan Популарен член

Значи кажав дека има такви семејства што не гледаат пари за да имаат 3 то дете или еве ти на пример што имаш близначиња, но знам дека има такви што идат на 3 то заради пари, еве на пример жената не сака да работи или маж и не ја пушта и раѓа 3 то за да зима 8.500 ден и без срам си го кажуваат тоа.
    На вакви примери мислев не е нити хумано нити морално спрема тоа 3 то детенце. За да родиш дете, единствен мотив треба да ти биде желбата, а не пари. На ова мислев со мојот коментар.

2. zhap4e

zhap4e Форумски идол

Каков е овој данок на парите во Банка?:) Дајте повеќе инфо.

3. orevokrsacka

orevokrsacka Популарен член

Од 2020 година ќе се оданочуваат каматите на штедните влогови. Данокот е 15%.

zhap4e likes this.
  4. Outlook

Outlook Популарен член

Уште и на воздухот данок и таман сме.

realGirl and orevokrsacka like this.
  5. orevokrsacka

orevokrsacka Популарен член

Ќе биде и тоа, тазе алпски воздух во литро тетрапак 40 ден плус ддв. Веќе ништо не може да не изненади.

sjdgo and Outlook like this.
  6. Deni87

Deni87 Истакнат член

Не е баш сега во овој момент дојдено до данокот, а можеби и ќе ја пролонгираат цела реформа за некое време. Целта им е да се тргне фокусот од промената на името на државата и цел тој Преспански договор.
    Денес имаат друг дефокус со брзата помош а ете сега најново е тоа што зградата на ЕЛЕМ имала туш кабини итн.

Abeja, iki26, sjdgo and 1 other person like this.
  7. iki26

iki26 Популарен член

Никој не ни е крив што не знаеме да се кренеме на бунт и бојкот,ама голем со протести,со кршење, со се.И така се што прави владава досега околу Преспанскиот договор е без правно,со притисоци,закани,уцени...
    За жал се ќе се смени во државава,ќе се свестиме во иднина како што имаше кажано кошаркарот Влатко Илиески:"ЛЕЛЕ ЛЕЛЕ ШТО НАПРАВИВМЕ" ама касно и залудно ќе биде се.
    Едно само не ми е јасно зошто Ѓорѓе Иванов ќути во целава пиздарија?Нели ги има гаранциите од Заеф?Верувам дека не е поткупен или уценет.Само тоа не можам да го сватам.

kukla21 and Tanjamm like this.
  8. Yipman2

Yipman2 Форумски идол

После одбиените жалби и плачки , сега Грујо го чекаат со камери пред Шутка

Те чекаме свечено да се појавиш Грујчее.
    Ајде бе барем пред камери секогаш сакаше да се појавиш:D:D

Само у Македонија криминалците ги молат со месеци и свечено ги пречекуваат во затвор, ако воопшто и се појави таму....:headbang:

galapce, iki26, oblace1 and 1 other person like this.
  9. Feminka22

Feminka22 Форумски идол

Како бити загреота..уфилман до даска е типов.Нека иде во ќорка више редно му беше.Ќе си се дружи со тие што бесправно ги стрпале во затвор..

iki26 and Yipman2 like this.
  10. LollySky

LollySky Популарен член

Грујо сигурно фатил магла досега.

Yipman2 likes this.
  11. Deni87

Deni87 Истакнат член

Абе ете и тоа, ќе оди во затвор. Како и што изјави и тој: во затвор се влегува ама и од затвор се излегува.
    Друго е побитно, ќе не нема како народ како македонци, е тоа ќе не може да се врати назад.

Tanjamm and iki26 like this.
  12. lovestoneddd

lovestoneddd Форумски идол

леле претажно ;(

m.i.g, DAngel, Nausicaa and 6 others like this.
  13. Deni87

Deni87 Истакнат член

Кога ќе заврши цел овој циркус, можеби ќе се разбудите .....

Outlook, Abeja and Tanjamm like this.
  14. Tanjamm

Tanjamm Форумски идол

Мерката за трето дете доведе до множење на албанско и ромско население, без контрола како што и е вообичаено. Мило ми е што ќе се укине. Кој нема пари, кој не му се работи, нека не прави деца, а на јас ќе плаќам даноци за да некој лежи и прави деца само. Како да не. Овој штетен закон на Грујо малцинство не направи. Уште не држи старото население, инаку веќе можно е да сме на 50%,

Feminka22 and candy.cane like this.
  15. Јаневски

Јаневски Популарен член

Никаде власта не се грижи за народот.

Власта, што всушност треба да биде агрегирана моќ и волја на народот, е злоупотребена од страна на корпоративна машинерија, не служи за добро на народот, туку за добро на нечии индивидуални имотни и економски цели. На луѓето им се продава само лажна приказна за слобода, додека сите се робови.

Нема потреба да се губи време и да се лажеме со демократии, тоа е театар, можеме само безусловно да ја прифатиме волјата на новиот светски поредок кој што ја гради иднината на човештвото онака како што смета дека е за него прифатливо.

Milan93 and iki26 like this.
  16. CrazyGirl15

CrazyGirl15 Форумски идол

Јас знам многу Македонци што се одлучија за 3-то , па и 4-то дете после овој закон . Само кај мајка ми и татко ми во комшии имам 6 парови што имаат 3-то дете , а првите комшии се одлучија и за 4-то . Четвртото дете од овие ќе полни 6 години наскоро . Сепак , мајката на децава се вработи во последниве 2 години си оди на работа и прва и втора смена . Мажот и работи на 2 работни места , од кои едната му е приватен бизнис заедно со татко му и брат му . Брат му исто има 3 деца , жена му работи откако ја познавам . Не е до законот , до луѓето е .

17. sjdgo

sjdgo Форумски идол

Нема врска со законот, како тие претходно да не се котеа. А и почетната идеја пред 10-тина години беше законот да важи во општините со низок наталитет, ама Уставен во тоа виде дискриминација и на крај се имплементираше на целата територија.
    Инаку, воведувањето задолжително средно образование требаше да го намали наталитетот кај Ромите, ама „требаше“.

18. WildMk

WildMk Форумски идол

30-дневен притвор за Орце Камчев, спроведен е во Шутка
    Доцна ноќеска судија на претходна постапка му одреди триесетдневен притвор на бизнисменот Орце Камчев кој е првоосомничен во новата истрага на СЈО, „Империја“. Притвор им е одреден и на останатите четири лица кои заедно со Камчев беа изведени пред судија на претходна постапка, Ненад Јосифовиќ, Зорица Арсовска, Цветан Панделески и на Тодор Мирчевски.

HardSex, galapce and oblace1 like this.
  19. J.F.Ryan

J.F.Ryan Истакнат член

Одлично е ова што се покренуваат постапки против ликови како Грујо, Камчев и остала багра. Треба да лежат за се што направиле и тоа е факт. Единствениот проблем е што сега се затвараат дпмнеовците кои правеле криминал, па кога ќе се смени власта ќе се затвараат сдсмовците кои правеле криминал. Кога судствово стварно ќе стане независно и ќе затвара врз основ на сторено дело а не врз основ на пратија?

Someonespecial and kukla21 like this.
  20. WildMk

WildMk Форумски идол

Кога ќе ги гони сите кои се криминалци, независно од партија...
    Иф евр... :)

J.F.Ryan likes this.