Ој БОЖЕ МИЛИ!!!Дечки џабе зборам,не сфаќате или се правите дека "не сте од давде". ТЕКСТОТ читајте го.Оставете го Миленко. Пола писатели (во минатото па и сега)биле налудничави,со мрачни тајни и изглед (Едгар Алан По на пример-ако сте слушнале за него) па нивните романи се бестселери и сеуште ги читаат.
"Мене нека ме затворат и мачат, само Македонија да ја остават". Рече Груевски и замина. Интересен патриотски феномен. #Бегалка
Биди сигурна во тоа.Посебно за Ванковска,која ако можеш малку да ја разбереш што сака да каже нема вака да пишуваш. Затоа вистината ви е Science Fiction,и не сфаќате што е поентата.
На страна тоа што не се согласувам со размислувањата на Ванковска, проблемот во нејзините изјави, статуси е тоа што е безобразна. Кој нормален ќе ја разбере кога некогаш се изразува ко дебил, а не како професор
Ики, Миленко не ни кажа ништо ново. Зошто да го возвишувам, што продава магла, селективно ? Па воздухот и пред Сдсм беше загаден, бензинот постојано варираше, 'албанизацијата ' доби залет откако Таљат беше поставен за министер за одбрана, се местеа убиства и насилства, селективно приведување. Тогаш глас нема пуштено, сега одеднаш му смета и му дотекнало дека не чини. Да бил со истиот став и во текот на претходните 13 години, ќе го споделувам радо, ќе кажеш неутрален ама се бори за подобро утре. Вака не. Го заболе него ку*от за народот и состојбата во државава. Партиска амеба.
Јас прв пат почнав да читам нејзини колумни и статии на Фб пред 2-3 месеца,кога почна циркусот за името.Претходно искрено не ни знаев дека постои,на друг факултет студирав и не ја знаев.Мене ми остава добар впечаток кога ја читам.Може нејзините искази и текстови се со доза на цинизам( посебно околу името,и ја поддржувам во тоа),сатирични и пожестоки.Некои и да им нацрташ нема да те разберат,може затоа така се изразува. За во минатото не знам,немам коментар.
Јас се заинтересирав за По. Што било налудничаво кај него? Мислам, интелегенцијата и знаењето на По да ги споредуваш со лејката Миленко Озбилно се заинтересирав, очекувам искрен одговор.
Не,не могу више Затоа го скрив Миленко на сликата/текстот што го постирав.Да се види ситуацијата и состојбата во МК,(која мислам дека е реална во случајот), до каде сме стигнати,а не дали новинарот/писателот/колумнистот/политичарот е Петко/Станко/Бранко.
не можам више,доста е.Ако имаш,ама навистина имаш прочитано за Едгар По некое дело ќе сфатиш што сакам да кажан. Готово ставам крај на муабетот за Миленко
Не сфаќам што сакаш да кажеш. Едгар Алан По е генијалец што пишел хорори. Миленко е лејка со кривична за говор на омраза. Што има врска По и хорорците со државата? И како бил По налудничав? Напротив, бил претерано интелигентен, се разбирал од криптографија и сигурно не верувал дека земјата е рамна.
https://puls24.mk/проекцијата-за-членство-во-2025-година-не/ Некој по реален,искрен,партиски не обоен,да го прокоментира ова. Ава стварно без лупање, без контрање,што е всуштината на текстот.Еве јас имам мислење,не го споделувам засега,ќе чекам да пишете,па после ќе кажам. Ако може @WildMk да напише два-три збора како го разбира тестов.(извини што те прозивам,сакам твое мислење да прочитам,ама искрено) И другите секако.Најдов неколку вакви текста од разни видни странски политичари,кои го пишуваат горе-доле истово на друг начин само.
Се согласувам. Тоа го зборувам цело време. Дека нема да влеземе, ако не си ја звршиме целата работа, односно, ако не ги средиме и надворешните, и внатрешните проблеми.
Па мислам дека логично е да не не примат во 2025 ако не се сменат некои работи во државава. Никој не треба да си спие на тоа уво дека после договорите ќе не примат туку-така. Реформите се неопходни, не само за членството туку и за подобар живот тука.
Грујо се јави. Навистина се јави. Се наоѓа во Унгарија и побарал азил таму. Театар комедија. #Лавовскопатриотскосрце
Знаеш дека се сомневам оти намерно го имаат пуштено да избега. Демек му го зедоа пасошот, а тој граници преминува. Како стигнал во Унгарија без пасош? Има и други пасоши момакот.. Ме интересира само, дали се македонски фалсификати, или има од друга држава пасош? А ако е од друга држава, кога се чекира на авион, или кога мине граница, не му провериле? Не заприметил демек никој, дека е тоа Никола Груевски? Мижи Асан, да ти баам е ова...
Конечно нешто заедничко да имаме,ОСВЕН делот каде што Не мора да се промени името. Пола овде мислат дека утре ако се промени името, задутре ќе сме влезени во ЕУ.Така и Заеф вика и убедува (признај) Значи реформи треба,не промена на име.И да го смениме утре името може во ЕУ 2025 да влеземе(после 5-6 години),па зошто тогаш се брза со промена,а не се брза со реформите кои се побитни. Но ЦРПКОТО зел пари небројани,го подмитиле (посебно грците) виделе лејка, (како што викаат погоре членките) и гази.
Сигурно не отишол со авион. И секако не преминал граница легално. Нормално дека не избегал сам, де. Имал помош.